Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ranije sam se igrao i ubacivao razne romove, sad me užasno mrzi a i ovaj MIUI ima sve što mi treba i vrlo je stabilan. Trenutno mi je uptime 1020h i nemam nikakvih problema. Možda nekad....ali za sada ostajem na MIUI.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Slazem se, ali rekoh hajde da probam nesto drugo, jer svi pisu kako im se preporodio telefon sa francovim kernelom ali ja to bas i ne vidim :D
Mozda je nekad miui i bio spor, bagovit ali sada to nikako nije...

***, decko bas ne voli Miui (pomalo bezobrazno), evo sta je stavio kao odgovor na pitanje za miui. Da je precenjen, evo drugi i treci ss...
7516a8a303fc372dcd0d93467b5357fa.jpg
a0236697f879d59f7c1aec4caa99e409.jpg
8aa1c0d59fd98f7b01771cac8c972e14.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

Da i mene su napali na xda u temi za njegov kernel, napisao mi je da je miui sramota za android :D

Da i mene su napali na xda u temi za njegov kernel, napisao mi je da je miui sramota za android :D

Nemaju pojma jer nikada i nisu koristili miui tj. mozda i jesu ali neku stariju verziju tipa v4, 5 ili 6, a desetka se uveliko pravi i bice opet pravi hit... Ovaj Oreo kao da su pravila deca, smesan je, mnogo sam imao veca ocekivanja za doticni. Miui je Pro skin, za amaterski default Oreo skin, a uz to je brz, stabilan i fluidan....

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Ides ovim redoslijedom
-postavke
-o telefonu
-verzija jegre(nekoliko puta tapkati dok ti ne otvori novi zaslon)
-izaberes "version information"

Tamo ce ti pisati o senzorima i zaslonu.

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Mad, hvala puno na pomoci. Pogledao sam i oba modula su Samsung. Hvala jos jednom!

Nougat po mom mišljenju ima bolji UI, sređenije izgleda. Oreo je katastrofa. MIUI ne gotivim, isto kao Franco :D
Meni je samo pomoglo reinstaliranje roma.

Probao franco na los 14.1, i android os i android system su mi awake nekih 40ak min na 7 sati koriscenja. Deluje mi kao i da losije kesira, telefon ima 500+ mb free.

Bukvalno isti MT imaju, samo što Franco ima uključen ZRAM, pa par aplikacija više stane u RAM. Oko 100-200MB max free, uglavnom se vrti oko 300-400MB kad izbacuje app iz RAMa pa opet popunjava do limita.

Dobar je multitasking, ne brinite se sve radi kako treba.

Zanimljivo je da je menjao interactive podešavanja, potpuno drugačiji setup.

Može li neko da me podseti koja verzija gcam i sa kojim podešavanjima odrađuje najbolji posao što se šuma tiče pri lošem osvetljenju? Imao sam je do juče, kada sam je zamenio drugom verzijom koja mi se ne svidja i sada ne znam koju sam koristio (nisam sačuvao instalaciju). Detalja je bilo malo manje, ali je šum peglao odlično.

Hvala, to je najverovatnije ta verzija. Samo što ne piše naziv verzije, a ne može da se skine sa linka koji je postavljen. Znaš li možda naziv verzije da je potražim?

Da, ne radi link... Možda je u pitanju ova ver MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2c

Stavi analog gain na 110 i dobićeš sliku sa manje detalja i manje šuma.

MGC_5.1.018_FinalMOD_All_Inc.apk
Vec je kacio neko, cini mi se Zile da si ti, najbolja verzija

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Evo par slika nocas sa Fruske gore pogled na Novi Sad
1 i 2 slika MGC_5.1.018_FinalMOD_All_IncClone
3 i 4 slika MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2c
5 i 6 slika miui original
bd24e66c32f52e5a769d5c93af807f44.jpg
4551278b57ae416e186dba07f06183e1.jpg
317bf7f8100397a798a2ca13ac95a364.jpg
1cc85e61d4c2217d68645513f71d1b2c.jpg
f148b06f8d4fa2efca70340c6785df09.jpg
03ababbfc524c811d4863b5c2fb5e5ca.jpg

Sto bi reko nas narod mrkli mrak samo farovi na zuntu 1 rade sto se vidi na slikama.

Poslednja izmena:
Na sta ovo lici sunce ti? Ovo nije gcam :S:

Sony zadovoljavajuce odradi posao i po mraku: https://drive.google.com/file/d/1-y5qQleEfHPnrLvco0Ng3usGz4H2_KKdrw/view?usp=drivesdk

Ok ali ti si imao svetlo sa bandere desno od aparata ja nisam imao nikakav uticaj svetla samo farovi koji su sijali od kamere na desno ne prema slici kija je slikana. Vidi se na slici coskovi farova. I ja kada imam (pozadinsko svetlo kao ti), ako se to tako kaze neka me ispravi neko ko zna, slike ispadnu super bar za moj ukus ali ovo su bili uslovi bez ikakvog svetla zato sam namerno stao i slikao sa sve tri aplikacije kamere.

@slobo

Pa to nije mrak, a još je za svaku sliku trebalo 15 sekundi, znači užas.

Kako mislis nije mrak? A sto se tice brzine samo je ova druga kamera radila nekih 10 sec obradu prva je odradila za nekih 3-4 sec a miui-u je trebalo oko 5-6 sec. Mnogo dobra ta prva kamera bar za mene ne ubija sve zivo u pozadini i jako brzo obradjuje slike.
Sad je postavljen link:
https://yadi.sk/d/Vh_N0krC3RvFFU

Sto bi reko nas narod mrkli mrak samo farovi na zuntu 1 rade sto se vidi na slikama.

Čovek vam je lepo napisao "mrkli mrak" :)
Nemoj da se ložite, za ovakvu fotku treba veći senzor i svašta nešto. Sve te fotke koje postavljate za primer imaju dosta svetla, u mrklom mraku biće kao i njegove.

Za svaku sliku je trebalo 3-4 sek to kod tebe nesto nije dobro podeseno..

Čovek vam je lepo napisao "mrkli mrak" :)
Nemoj da se ložite, za ovakvu fotku treba veći senzor i svašta nešto. Sve te fotke koje postavljate za primer imaju dosta svetla, u mrklom mraku biće kao i njegove.

Bice i sa S7 takva slika ako je mrkli mrak, realno...

Nazad
Vrh Dno