Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Za RedMi Note 4 sa 4/64 Jeli mozda neko imao problem sa baterijom na reakciju na
hladno-toplo vreme tj. primer, ujutro sam u nedelju po mrazu bio napolju sa njim, jedno 30 minuta
usao u topli autobus i on se ugasio i nisam odmah mogao da ga upalim... tek nakon 15 min.
Drugi put mi se ovo desava. Mozda neki senzor treba da se iskljuci ?

Šta ima od dodatnih opcija u odnosu na Cardinal? Kako ti se čine performanse i baterija u poređenju s Cardinal?
Brži je i fluidniji Cardinal i ima više opcija koje rade ispravno. Na AEX-u nije sve sređeno.

@Zile995

Hoću da flesnem kardinal, pa da vidim da li sam sve pohvatao:
verzija Cardinal-AOSP-5.1.1-OREO-mido-OFFICIAL-20171210.zip\
gapps: open_gapps-arm64-8.0-micro-20171212
magisk 14.5
twrp imam 3.0.3-0, treba li da ga apdejtujem pre fleshovanje 8.0 androida?

kernel vidim da ima neki koji si ti pravio:
mido-7.12.1-firmware.zip
ili ovaj velvet: velvet-r5.6-mido-los-rebased_oreo.zip\

Treba li uopste da menjam kernel (sad imam xiaomi.eu rom)? Sta dobijam time?

Mnogo pitanja, hvala na odgovoru unapred :)

Наручих А1 са 64 ГБ црни...Хвала свима на помоћи и предлозима.
Она жута флека која се појавила на мом уређају је некада више некада мање видљива зависи колико је телефон "врућ", на хладноћи је готово невидљива...Гаранција на дисплеј не важи иако исту имам...

@Zile995

Hoću da flesnem kardinal, pa da vidim da li sam sve pohvatao:
verzija Cardinal-AOSP-5.1.1-OREO-mido-OFFICIAL-20171210.zip\
gapps: open_gapps-arm64-8.0-micro-20171212
magisk 14.5
twrp imam 3.0.3-0, treba li da ga apdejtujem pre fleshovanje 8.0 androida?

kernel vidim da ima neki koji si ti pravio:
mido-7.12.1-firmware.zip
ili ovaj velvet: velvet-r5.6-mido-los-rebased_oreo.zip\

Treba li uopste da menjam kernel (sad imam xiaomi.eu rom)? Sta dobijam time?

Mnogo pitanja, hvala na odgovoru unapred :)
1. Koristi novi twrp twrp-3.2.1-0-mido.img

2. Ovaj firmware flešiješ mido-7.12.8-firmware.zip

3. Pa onda taj Cardinal ROM

4. Pa open gapps.

5. Posle flešuješ interactive-init.zip

6. Flešuješ Magisk-v14.0.zip

7. Reboot

Kernel ne moraš da menjaš.
Za RedMi Note 4 sa 4/64 Jeli mozda neko imao problem sa baterijom na reakciju na
hladno-toplo vreme tj. primer, ujutro sam u nedelju po mrazu bio napolju sa njim, jedno 30 minuta
usao u topli autobus i on se ugasio i nisam odmah mogao da ga upalim... tek nakon 15 min.
Drugi put mi se ovo desava. Mozda neki senzor treba da se iskljuci ?
Za sada nije. Kako da isključiš senzor?

@Zile995

Hvala.
twrp sam u medjuvremenu apdejtovao.
Pomešao sam kernel i fw :)

Zar nije bolje noviji magisk?

Šta je interactive-init.zip?

Čini mi se da sam pročitao da ne radi dolby athmos, i da ima nešto drugo umesto njega, ali sad ne mogu da pronadjem šta... Znaš li možda?

Nema na čemu.

Drži se stabilne verzije, ROM radi normalno sa njom, a i prolazi safetynet bez problema. Interactive-init stavlja stock interactive governor umesto performance, bolji je za bateriju.

Nisam se igrao sa dolby-em na oreu, stvarno ne znam.

Nije, imas LOS15.1 od highwaystat_ru.

Zezao sam se jutros sa cardinal romom, i kad sam hteo da vratim backup telefon trazi pattern.
Obrisao sam iz twrp-a
password.key
pattern.key
locksettings.db-wal
locksettings.db-shm
locksettings.db

odnosno

gatekeeper.password.key
gatekeeper.pattern.key

medjutim i dalje trazi pattern. Kako da ga otkljucam?
Hvala :)

Gde podesavate kameru...u samoj kameri nema podesavanja za verzije...?
Ova cam je u pitanju

MGC_5.1.014_7.0H_C2API_v.1.1_AllinOne

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kako da napravim na miuiu dvije kamere da budu instalirane preko onog dual apps slicne su verzije,kad jednu insraliram i cekiram tamo u dual apps drugu nece da instalira ?

Dual apps je opcija da se jedna aplikacija ''klonira'' da bi moga da se koristi za dva broja.Nesto si pogresno skapirao oko dual apps opcije.

@Kidence

Možeš li možda da mi pomogneš sa problemom par postova gore?

Ako si obrisao te fajlove, onda bi trebalo da si uklonio pattern. Ajde mi reci sta si sve menjao ? Mozda twrp ?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

@DjoleMC Imaš uključenu enkripciju. Moraš da ideš na WIPE pa FORMAT DATA (to je desno dugme, pored advanced wipe).

Briše internu memoriju isto (bekapuj podatke). To je bug sa oreo ROM-ovima.

Poslednja izmena:
Ako si obrisao te fajlove, onda bi trebalo da si uklonio pattern. Ajde mi reci sta si sve menjao ? Mozda twrp ?

Da, mislim da sam ga apdejtovao POSLE bekapa sa 3.01.0 na 3.2.nesto...

@Zile995

To je resetovalo tel. skroz, sad mogu da ga upalim ali nije to to sto sam hteo.

Koji firmware da flesujem da vratim miui? Sad kad se upali ne vidi ni wifi ni sim... Imam onaj sto si mi juce rekao da flesujem?

Da pojasnim, zezao sam se sa cardinal romom (par postova gore), sad hocu da vratim miui backup, al sam nesto zeznuo...

Apdejtovan je twrp i promenjem fw, kao sto je Zile napisao....

Poslednja izmena:
Nisam te razumeo, hteo si da se vratiš na MIUI.

Pa je l' si restore-ovao backup? Ne znam koji si ROM koristio pre Cardinal-a. Najbolje je da ga flešuješ opet, on u sebi ima odgovarajući firmware.

Da vratio sam backup i ne mogu da ga otkljucam. Rom je xiaomi.eu

Traži pattern zato što je enkriptovan backup. Seti se patterna.

Znam pattern, uvek je isti, ali ga tel. ne prihvata kad se upali. Isto trazi i kad ucita twrp, i tu prihvata.

Mislim da kada je vratio backup, on je generisao neki sasvim levi pattern. Po meni jedno od potencijalnih resenja...Skloni backup tog xiaomi.eu na komp ili sd karticu. Flesuj stock rom preko Mi flash-a(brise sve), flesuj twrp taj koji si imao dok ti je bio xiaomi.eu, (vrati backup na telefon), odradi restore , obrisi one fajlove i trebalo bi da boot-uje.

Poslednja izmena:
Probaj ovako kao što je Kidence napisao, ima logike.

Skinuo staklo sa ekrana... Progledao [emoji4]. Opasan ekran ima RN4, zaboravilo se [emoji16].

Brat ima potpuno isti tel samo sto ja koristim staklo i stavim jedan pored drugog otvorim istu sliku ili aplikaciju razlika je velika,boje su dosta blijedje kod mene.

Zavisi koje staklo... sa onim jeftinijim jeste, ali sa kvalitenijim staklom praktično nema nikakve razlike.

Gledaj one od 10-ak dolara, npr Nillkin koliko je 7-8 ili mozda vise.

Nazad
Vrh Dno