Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Upravo to.

Sudeci po Nougatu rekao bih da cu se najlakse prilagoditi AEX-u. Kod Xenon-a me nerviraju neke sitnice koje nema, plus one sto ima meni ne trebaju. RR ima previse tih dodataka, nekako mi ne znam, too much :D LOS zameram samo nedostatak 2-3 opcije, ali opet njihova je filozofija jasna. Osnovno, utegnuto, a ostali ko hoce da dodaje i optimizuje - slobodno. Ali eto do sada mi se AEX pokazao kao zlatna sredina a i moguce da je cak i najbolje radio (do poslednjih par verzija kada su se desavali neki bagovi, duple notifikacije itd). Sada se evo ukljucio i Cardinal... Od njega me odbija to sto moram da prepravljam governor. Nervira me da ubacujem aplikacije za tako neke smesne stvari. Sacekacu da srede to narednim buildom. A i da vidim iskustva drugih, nisam zapazio Cardinal do sada pa ne znam sta da ocekujem ni sto se tice performansi, baterije ali ni podrske, angazovanosti, itd.

LOS za sada radi super. Cak i ovaj delay kod otkljucavanja ne primecujem jer retko kad gledam u telefon dok ga otkljucavam. Uglavnom radim nesto, blenem negde pa i ne primetim tih par delica sekunde. Svakako zanemarljiviji je taj delay nego nesto u samom radu sa telefonom.

Treba sačekati samo. Meni se dopadaju i LOS i AEX.

LOS je ozbiljan ROM, ozbiljna ekipa radi u pozadini, redovan security update, najviše device izmena. Ostali samo pokupe update-ovan device tree i kernel source i ne usavršavaju kod (mada sve to zavisi od devs, ali danas svako može da kompajlira Kernel/ROM). Ovde su AICP/AEX i unofficial RR ROM-ovi izuzeci, jedino se razlikuju.

AEX je čist AOSP bez većih izmena koda sa raznim korisnim ekstenzijama. Bloat free, brz.

AEX sam prestao da koristim jer nije pratio razvoj, sve je prestalo sa pojavom oreo ROM-ova.

Je l' probao neko zadnji 7.12.1? Je l' još uvek treba koristiti dva prsta za notifikacije?

Pa da, prelistas podforum i vidis da ima razlicitih pokusaja da se sklapaju romovi. Ali nekako najvise poverenja imam u LOS, a AEX mi deluje da zna sta radi. Tj sta je radiO. :D

Za 7.12.1 citam ovamo kod kineza da cak i nema opcije reply, pa da ako se svajpuje heads-up da nestaje i notifikacija (nema onog swype na gore samo da se skloni heads-up nego nesstaje skroz), i svasta tako nesto. Sad vrlo moguce da nisu lepo flesovali ili da kod nekih modela ima problema kao sto je bilo ranije. Nisu pouzdani kinezi za utiske. :D

Treba sačekati samo. Meni se dopadaju i LOS i AEX.

LOS je ozbiljan ROM, ozbiljna ekipa radi u pozadini, redovan security update, najviše device izmena. Ostali samo pokupe update-ovan device tree i kernel source i ne usavršavaju kod (mada sve to zavisi od devs, ali danas svako može da kompajlira Kernel/ROM). Ovde su AICP/AEX i unofficial RR ROM-ovi izuzeci, jedino se razlikuju.

AEX je čist AOSP bez većih izmena koda sa raznim korisnim ekstenzijama. Bloat free, brz.

AEX sam prestao da koristim jer nije pratio razvoj, sve je prestalo sa pojavom oreo ROM-ova.

Je l' probao neko zadnji 7.12.1? Je l' još uvek treba koristiti dva prsta za notifikacije?

Ne treba,radi ko svet. Ja sam mlatio sa dva prsta ko lud pre pa nisam ništa dobio. Bice da sam pogresno razumeo sta je poenta:)))

@Zile995
koliko vidim nema kao posebna opcija. malopre sam nest slikao i slucajno provalio :D

Hvala. Ako može jednim prstom da se prošire notifikacije, super. Pre si morao da koristiš dva :D

Edit. Sms ne radi. Bar meni . Moguce da do mene jer sam nekad davno nešto cackao da mi ne izlazi preview poruke i nikako ne mogu da nađem kako da to vratim.

Mozda ono kod security i lockscreen, da sakrije osetljiv sadrzaj? Mada to je za lockscreen. Ili u onom za permisije, ako si zabranio pop-up ili vec nesto za sms app.

Ako sam skinuo Recovery ROM, njega kad flesujem iz TWRP jel biva zamenjem stock recovery-em? Ili to vazi samo za Mi Flash?

Hoće da zameni.

Ako flešuješ Recovery ROM, nakon flešovanja odeš na mount i odčekiraš system. Odmah će se reboot-ovati (haha interesantno), tada odmah drži par sekundi power + vol+ da uđe u recovery. Onda samo root-uj telefon. Nije potreban lazyflasher.

Ili nakon flešovanja recovery ROM-a, flešuj twrp.img iz recovery-a pa root-uj.

Ako si brisao cust particiju, imaćeš samo china region.

Poslednja izmena:
Lakse mi ovo bez dugmica. :D

Ako sam te dobro razumeo, mogu ovako da uradim:

1. Format data, wipe svega (sem cust?)
2. Flash rom
3. FLash twrp.img (ili to bese ide nesto neka druga opcija?)
4. Flash supersu
5. Wipe cache/dalvik

Edit: Ja sam ovaj "cust" brisao pre svakog flesovanja otkako sam na Oreu. Jer uvek radim factory, wipe svega, format. Pa tek onda flesovanje. :D

Da, probaj tako. Meni je čak prolazilo par puta bez flešovanja twrp-a, a nekad je tako znao i twrp da zameni stock recovery-em.

Vazi.

Moram probati MiUi, obecao sam mu kad dodju nove notifikacije da cu ga flesovati.

Novi update.
28ce962db702ef4a4f3dd9ee3212da58.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Imam neki problem ,kad god radim copy iz Chrome pretraživača ( iz address bar a), smanji mi se Chrome i ne znam kako da ga vratim na normalu velicinu sem da ga ubijem iz recent.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da može. I ja sam imao taj 3.1.1-8.0 radio je odlično. Sada sam stavio ovaj 3.2.0-0.

Jesi probao uopste LOS 15 verziju 29/11 pa da uporedis odokativno?

Sto se tice governora. Nervira me sto kada npr u KA podesim sta hocu, stavim ono apply on boot i ajde sto se nakon restarta vidi ona poruka "KA has been granted super user access" ili kako vec, ok, aktivira podesavanja koja sam stavio, medjutim posle nekog vremene bez restarta ili bilo cega, opet se javlja ta poruka a za njom i ona poruka da su podesavanja primenjena. Kao da ne samo prilikom restarta nego i u radu menja goverora.

Nisam, bio sam na starijoj verziji 26/11.

Ovaj mi deluje utegnutije, lepše su stock ikonice, više opcija ima, noviji security patch level 6. novembar, i novija je verzija kernela.

Sa KA nemam taj problem. 0.9.73.3 je verzija.

Free verzija sa Play Store? Koji je launcher na Cardinalu?

Imam i free i donate apk, isto se ponašaju.

Možeš u magisku da isključiš super user notifikacije za KA
f763f1ac9d7d0d833abb4e66efec6142.jpg

A može i disable za KA data sharing. Možda ima u KA podešavanja za notifikacije.

4ddf68adcbd1937991d62150157e0d48.jpg

Launcher je stock AOSP, Launcher3:
4dc747dac5df5f1a774ec452e3187f53.jpg

Ne, ne, lose sam se izrazio. Ne smetaju meni notifikacije sto se kaze estetski nego sto kontam da se ne aktivira samo po podizanju sistema nego i usred rada se menja governor, performance-interactive, rotira. I onda mi to sve deluje nekako, labavo, nije kao default cim se menja u radu a ne samo po restartu.

Onda flešuj ovu skriptu što sam napravio. Vidi da li sada menja :) Skini Cpu Float, pa prati frekvencije. Meni ne menja governor.

Prilozi

• interactive-init.zip
    124.5 KB · Pregleda: 10
Flesovan 7.12.1 Global Beta. Wipe svega, format data, flesovan rom, zatim twrp, lazyflasher, super su. Sve proslo bez problema. Na prvi pogled deluje korektno. Notifikacije svakako najveca novina.

Vrh Dno