Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Kako se uopste proverava koji je senzor kamere?

Otvoris telefon cekicem, razbijes staklo kamere i ispod stakla pise ko je proizvodjac :D

Lakse ti bilo ovde da napises nego da isto to ukucas na google ili youtube?? Ili jednostavno pretrazis temu i nadjes sta te interesuje?

Isto može i tebi da se kaže :)

About phone, 5x klikneš na kernel version i izadje ti model front i back kamere.

A bilo bi zgodno ako bi moglo na osnovu datuma da se sazna i bez gledanja... Zgodno ako kupuješ nov telefon neraspakovan :D

I usput blagi off-topic... običan Redmi 4X ima uvek Samsung senzor?

Ja sam zapravo kupio 3 telefona...
2 komada redmi 4x i 1 komad redmi note 4x

Ova prva dva imaju datum 06/2017 i samsung zadnju kameru, note 4x sony zadnju, samsung prednju

Znaci ja sam profitirao sa sony senzorom? :)

Znaci da jesi :)
Meni je note 4x 05/2017 prednja samsung, zadnja omni. Mada generalno sam jako zadovoljan sa kamerom.

Da kucnem u drvo imam 64GB u Samsung Galaxy K Zoom, za godinu i po dana bukvalno su dve slike oštećene od ko zna koliko upisa...

I ne razumem, kakve veze procesor ima sa bojama koje senzor prenosi? OK, detalje mogu da razumem, ali, boje su očigledno drastično drugačije?

Poslednja izmena:
Da malo skrenem temu sa statičnih slika na video. Već je pominjana Footej Camera i to je jedina aplikacija na koju sam naleteo da može da zaključa shutter (na 1/30 ili koliko god) pri snimanju videa i onda nema više opadanja fps-a kad je mračno. Plus može ručno da se kontroliše ISO.

Skoro sve aplikacije za snimanje inače preferiraju da usisaju više svetla pa makar to značilo i pad na 15fps, ali cenim da je nekad ipak bolje imati stabilnih 30 :)

Jel realno da Mokee svaki dan izbacuje OTA? :)

Sent from my Mi Max using Tapatalk

uploadfromtaptalk1508869875583.png

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Stavio sam release

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Kako izvlačite toliki sot od 10+ sati? Ja jedva 5-6 sati, redmi note 4x 3/32gb snapdragon je u pitanju.

Kako izvlačite toliki sot od 10+ sati? Ja jedva 5-6 sati, redmi note 4x 3/32gb snapdragon je u pitanju.
Okaci SS procesa i potrosnje baterije..Tebi nesto tu bas ne valja.

Pa 7-8h moze da izvuce na 4g only...

Okaci SS procesa i potrosnje baterije..Tebi nesto tu bas ne valja.

Pa 7-8h moze da izvuce na 4g only...

Reci ako treba još nešto.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
e9926400e68417b6463dbecfab2df555.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Pa ti imas usage time 55h... 9-10h SOT-a na 25h usage je moguce... I ti bi izvukao toliko, tako da sve je tu full... to je to...

Ok onda, tako sam i pretpostavio. Čačkao sam nešto u Manage apps' battery usage, postavio sam neke aplikacije na no restriction, verovatno i to utiče.
Nisam znao kako da pravilno podesim da prikazuje notifikacije za određene aplikacije.

Sve ok, da ti nesto trosi bateriju, ne bi izvukao ni jedan dan :)
Svuda je isti princip, lock in RAM, battery (no restriction) i autostart.

Ccm zadnja a ccm-s je prednja kamera jel tako? Pominje se i tianma i boe ali pretpostavljam da je tianma ekran jer pored pise rezolucija. Jel zna neko sta predstavljaju ove ostale stvari? Jel se jos nesto razlikuje po modelima sem kamere i ekrana?
05c644b1915bae9eb8365bceddfeb842.jpg

Ovo je Note 4 MTK, nije SD...Kao sto saobracajac rece, obe Samsung.

Moze neko da mi kaze koji je kernel stabilniji,Bratelo ili Elektra? Ili ni jedan nego Velvet:))
Stabilni su. ElectraBlue ima više opcija i nema overclock i underclock CPU/GPU kao M-Kernel.

Bratelo više puta update-uje kernel.

Velvet nije update-ovan.

Da malo skrenem temu sa statičnih slika na video. Već je pominjana Footej Camera i to je jedina aplikacija na koju sam naleteo da može da zaključa shutter (na 1/30 ili koliko god) pri snimanju videa i onda nema više opadanja fps-a kad je mračno. Plus može ručno da se kontroliše ISO.

Skoro sve aplikacije za snimanje inače preferiraju da usisaju više svetla pa makar to značilo i pad na 15fps, ali cenim da je nekad ipak bolje imati stabilnih 30 :)
Extra fora,upravo sam probao to podesavanje,i bas fino tecno snima u low light-u,cak i u 4k sa shuter 1/30 nema opadanja fps-a :) extra!

A pogledajte ovog "zderaca" baterije,danas olo 1 sam ga skinuo sa punjaca i imao je 100% bateriju,u pitanju je MTK procesor.:)

Screenshot_2017-10-25-00-13-57-603_com.miui.securitycenter.png
Screenshot_2017-10-25-00-14-02-345_com.miui.securitycenter.png
Screenshot_2017-10-25-00-14-16-296_com.miui.securitycenter.png

EDIT:Nije skinut danas u 1 vec u toku noci sa punjaca,a do 1 danas nije koriscen.

Poslednja izmena:
I moj isto tako, mozda malo bolje. U toku noci od 00 pa do 06h ode 15% baterije ako nije na punjacu..

Nazad
Vrh Dno