Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

A razlika u kameri? tj. koji od ta 2 ima sonijev senzor? Posto sam citao i dosta je bolji od samsungovog.
I sta mu dodje LTE800 a sta LTE1800? Interent nece da hvata kako treba ili?

Mozda jeste nesto bolji Sony senzor ali to su minimalne razlike i nebi trebalo da ti bude presudna stvar i nema pravila sa kojim telefonom ce doci koji senzor, za lte je napisano barem 10x pa prelistaj.

Trenutno je teško ubosti i Samsung senzor a pogotovo Sony. Sad najčešće telefoni dolaze sa Omnivision kamerom...

Poslednja izmena:
A razlika u kameri? tj. koji od ta 2 ima sonijev senzor? Posto sam citao i dosta je bolji od samsungovog.
I sta mu dodje LTE800 a sta LTE1800? Interent nece da hvata kako treba ili?
Uzmi bilo koji i ne brini, bices zadovoljan veruj mi :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Омнивижн сензор никако није лош.

Trenutno je teško ubosti i Samsung senzor a pogotovo Sony. Sad najčešće telefoni dolaze sa Omnivision kamerom...
Stvar je u tome što dobiješ oba, pozadi Sony a napred Samsung.

Bez veze vam je konfuzija oko kamere.

Niko nije dobio sa sony prednjom kamerom, tako da je prica samo o zadnjoj

Kako nije.... Na pocetku su samo bile Samsung i po neka Sony.

Sada su sve OV i retko koja samsung, Sony ne videh odavno :D

Kako nije.... Na pocetku su samo bile Samsung i po neka Sony.

Sada su sve OV i retko koja samsung, Sony ne videh odavno :D

Kakvo je sad stanje od onih sto su kupovali u skorije vreme? Koji senzor kamere su dobijali?

Edit: Greska ne videh, znaci OV. Kakvi su oni u odnosu na ove? Gledao sam neko poredjenje samsung i sony senzora na youtubu i razlika je vise nego ocigledna u korist sonija.

Poslednja izmena:
Omnivision kod mene, pre tri nedelje kupljen ali ne fali nista slikama :)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Razlika mizerna, tako reci ne postoji...
Mlacenje prazne slame sa kamerama..
Razlika u boji/bojama na slici...ostalo, manje-vise isto...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koji datum proizvodnje?

@bakara odgovorio ti je kidence, sigurno najvise primeraka ovog telefona ima sa samsung zadnjom kamerom, a u poslednje vreme, eto, kazu omnivision

Pošto planiram da ubacim microSD od 64GB, da li ima potrebe juriti 32GB model? Koliko memorije je slobodno od tih deklarisanih 16GB?

Do skora sam imao Galaxy K Zoom od 8GB i bilo mi je knap, imam neki utisak ako je "sve isto" da bi 32GB mogao da mi bude overkill a ako mogu da uštedim 20€, uštedeo bih.

Problem sa OV senzorom je taj da kod njega ne radi HDR+,tj. radi ali slike imaju kao pink filter preko njih.Na miui-u su razlike minimalne izmedju sva 3 senzora.

Na kutiji, skroz dole desno ispod bar koda, tu pise datum proizvodnje...mesec i godina.
Global i dalje ima obe samsung kamere, dok RN4X dolazi uglavnom sa OV.Takodje vidim da su sa BOE ekrana u 9-om mesecu proizvodnje na Global modelima presli na Tianma.

Poslednja izmena:
Moj je redmi note 4x datum 07/2017

To nije ni blizu poslednje serije, zato si i dobio sony pozadi, kao i ja

Može li neki link da se vidi razlika izmedju senzora u praksi?

Pošto planiram da ubacim microSD od 64GB, da li ima potrebe juriti 32GB model? Koliko memorije je slobodno od tih deklarisanih 16GB?

Do skora sam imao Galaxy K Zoom od 8GB i bilo mi je knap, imam neki utisak ako je "sve isto" da bi 32GB mogao da mi bude overkill a ako mogu da uštedim 20€, uštedeo bih.
Uzmi 64gb, zavisi koliko aplikacija drzis

Sent from my Mi Max using Tapatalk

To nije ni blizu poslednje serije, zato si i dobio sony pozadi, kao i ja

Ja sam zapravo kupio 3 telefona...
2 komada redmi 4x i 1 komad redmi note 4x

Ova prva dva imaju datum 06/2017 i samsung zadnju kameru, note 4x sony zadnju, samsung prednju

Znaci ja sam profitirao sa sony senzorom? :)

pazi se za te sd kartice. meni su pravile problem i 32gb i 64gb Samsung kartice pa sam morao na kraju da ih izbacim. kartica radi ali jako često sam od sebe uradi unmount pa mount dok na kraju ne izbaci poruku da je corrupted, i nisam jedini sa tim problemom. ne kažem da kod tebe neće raditi kako treba ali budi u pripravnosti

Nazad
Vrh Dno