Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

5x sa bootloop problemom :D a pre njega 4ka koji je imao sleep of death problem i na kraju mu crklo pola toucha. nikad više LG
Razlika u fluidnosti? To me bas interesuje. :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Razlika u fluidnosti? To me bas interesuje. :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

brži je. što se toga tiče nemam baš nikakvu zamerku, smooth as butter :) kapiram da može još da se dotegne igranjem sa custom romovima i sl. al to ću kasnije. stvarno je sve kako treba i dobio sam mnogo više nego što sam očekivao. jedino kamera što je lošija od 5x ali je i ona skroz ok na dnevnom svetlu. Samsung senzor sam dobio. probaću i gcam sa hdr+ sigurno.

brži je. što se toga tiče nemam baš nikakvu zamerku, smooth as butter :) kapiram da može još da se dotegne igranjem sa custom romovima i sl. al to ću kasnije. stvarno je sve kako treba i dobio sam mnogo više nego što sam očekivao. jedino kamera što je lošija od 5x ali je i ona skroz ok na dnevnom svetlu. Samsung senzor sam dobio. probaću i gcam sa hdr+ sigurno.

Brzi od Nexusa? Jos ako to kazes na MIUI sistemu, onda kida bas. Dobro, kamera znam da ne moze da se poredi, ali to me nikada nije ni interesovalo. Sledeca kupovina je ili RN4X ili Mi A1, tu se dvoumim.

Brzi od Nexusa? Jos ako to kazes na MIUI sistemu, onda kida bas. Dobro, kamera znam da ne moze da se poredi, ali to me nikada nije ni interesovalo. Sledeca kupovina je ili RN4X ili Mi A1, tu se dvoumim.

od 4ke mnogo brzi, od 5x malo brzi, verovatno malo i zbog duplo vise rama :) i ja sam isto razmisljao kao ti ali sam se ipak odlucio za ovaj zbog baterije

od 4ke mnogo brzi, od 5x malo brzi, verovatno malo i zbog duplo vise rama :) i ja sam isto razmisljao kao ti ali sam se ipak odlucio za ovaj zbog baterije

Ja se bas isto lomim zbog baterije. :D Ma dobro, 4ka je vec star telefon, ali ostao mi u dobrom secanju.

Ja prodao svoj 5X pre neki dan, i taman hteo da narucim note4 global...i brat mi pokaze njegov p10 lite...i sad ***, ne znam sta cu...
Osetno skuplji - nista bolji... Evo ti razlika u kameri, low light, prva slika p10 lite, druga redmi note 4x sony senzor
1846c8a9a6c90b90d6b0c5f4afc5f670.jpg
193f278abb786e61b6faf35f9b2dd245.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Pa ladno bolja fotka na rn4!!!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I meni se cini da je lepsa na RN4x :)
Sigurno je slikao sa hdr+ google kamerom...

Poslednja izmena:
Hmmmm...da je sa HDR+ slikano,kontam da bi slike bile jos bolje ;) npr,ovako nesto :)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Sve slikano na AUTO,nikakva dodatna podesavanja,ja sam stvarno prezadovoljan kakve fotkice sada ovaj fon pravi,pogotovo u low light uslovima....

Prilozi

• IMG_20170919_175034 (Copy).jpg
    IMG_20170919_175034 (Copy).jpg
    190.8 KB · Pregleda: 380
  • IMG_20170919_184341 (Copy).jpg
    IMG_20170919_184341 (Copy).jpg
    125.5 KB · Pregleda: 393
  • IMG_20170919_184623 (Copy).jpg
    IMG_20170919_184623 (Copy).jpg
    105.6 KB · Pregleda: 387
  • IMG_20170920_143935 (Copy).jpg
    IMG_20170920_143935 (Copy).jpg
    160.3 KB · Pregleda: 391
  • IMG_20170920_142530 (Copy).jpg
    IMG_20170920_142530 (Copy).jpg
    239.5 KB · Pregleda: 388
Isti RN4,samo dve kamerice odnazad :) i ako te kamerice ne budu nesto uber-moćne,mislim da nece vredeti prelazak sa rn4....naravno sve to pod predpostavkom da su ti renderi tacni...

novo pitanje :) da li je neko instalirao gcam na miui 8.5.8.0 obzirom da je baziran na 7.0 nougat i da li radi kako treba? dakle, da li je dovoljan samo unlock, root i edit build.prop-a da bi ta kamera radila kao i na custom rom-ovima?

Eto imao sam nesreću da me zapadne samsungov senzor na note 4 global za koji kazu da je dosta lošiji od sonijevog. Kolika je zapravo ta razlika? Mislim da otkad sam procitao tu informaciju da su mi slike postale jos dodatno lošije :D, eh sta ti je mozak. Salu na stranu, prvo sto sam primetio na telefonu da sve extra radi al da kamera i nije bas neka. Pri dnevnom svetlu i moze proci al pri low light je skoro pa neupotrebljiva. Vidim da u zadnje vreme ubacuju omnivision senzore u rn4. Neko ih kudi da su najgori, dok neko tvrdi da su bolji i od sonijevog senzora.

Placebo efekat :) Uzivaj druze, veoma je mala razlika izmedju sony i samsung senzora i ne primeti se golim okom. Gledao sam gomilu primera fotografija na ruskom 4pda forumu za sva 3 senzora u svim uslovima. A jos kad opale sa sony i samsung (omnivision ne moze da koristi ovu opciju) hdr+ pa to sve prsti od lepih fotografija... ;)

Hm, ove nedelje nije izasao LOS weekly zbog problema sa serverima. Ko će sada biti maintainer, videćemo...

Zadnji AEX radi provereno dobro, mada ima malo veći drain tokom mirovanja.

Od RR, preporuka za BrateloSlava build na AFH, ima više izmena :)
novo pitanje :) da li je neko instalirao gcam na miui 8.5.8.0 obzirom da je baziran na 7.0 nougat i da li radi kako treba? dakle, da li je dovoljan samo unlock, root i edit build.prop-a da bi ta kamera radila kao i na custom rom-ovima?
Da, moraš da uključiš camera2 api, editovanjem build.prop-a.

Ali probaj neki custom ROM, nećeč se zeznuti :D

Mene nervira kako su odrađene status bar ikonice i sistem notifikacija na MIUI. Super ako si se snašao posle nexusa. :)

Poslednja izmena:
ikone sam rešio već plaćenim nova launcherom :D za notifikacije se slažem, jesu gadne. ali zato sve ostalo mi je sasvim ok nakon nexusa. baterija je stvarno ludilo. 50% sa 4h screen on time od kojih su dva bila napolju na suncu i data mobile. zvučnik mnogo bolji, čak i kvalitet razgovora bolji u odnosu na 5x što nisam očekivao. ni fotografije mi čak nisu toliko gadne na svetlu posle nexusa ali ako može bolje onda ću da instaliram tu gcameru i to je to. videću za custom romove, malo mi je muka od flešovanja iskreno ali ako ima neki super stabilan odradiću i to nekom prilikom i neću da diram više ništa :)

P10 lite ne isti kao p9lite, prodao sam ga i uzeo n4x

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Placebo efekat :) Uzivaj druze, veoma je mala razlika izmedju sony i samsung senzora i ne primeti se golim okom. Gledao sam gomilu primera fotografija na ruskom 4pda forumu za sva 3 senzora u svim uslovima. A jos kad opale sa sony i samsung (omnivision ne moze da koristi ovu opciju) hdr+ pa to sve prsti od lepih fotografija... ;)

Placebo je čudo :D Imam ga već dva meseca al slabo i fotkam tako da se ne bunim za kameru. Više je bila ona varijanta, kao neki modeli imaju bolje kamere a tebe baksuze zapala lošija [emoji23]

Sad me više tangira što nisam čekao da izađe rn5 [emoji2], al kapiram da je to začarani krug. Čim se jedan model kupi eto ga neki novi bolji na pomolu

ikone sam rešio već plaćenim nova launcherom :D za notifikacije se slažem, jesu gadne. ali zato sve ostalo mi je sasvim ok nakon nexusa. baterija je stvarno ludilo. 50% sa 4h screen on time od kojih su dva bila napolju na suncu i data mobile. zvučnik mnogo bolji, čak i kvalitet razgovora bolji u odnosu na 5x što nisam očekivao. ni fotografije mi čak nisu toliko gadne na svetlu posle nexusa ali ako može bolje onda ću da instaliram tu gcameru i to je to. videću za custom romove, malo mi je muka od flešovanja iskreno ali ako ima neki super stabilan odradiću i to nekom prilikom i neću da diram više ništa :)
Ma otkljucaj bootloader, i stavi MIUI 9 posto vidim da si zadovoljan njime. Posle mozes i gcam kameru ili miui modovanu, sta god, i iskoristi pogodnosti ruta, sredi i uzivaj.

Pazite se miui 9 najnovijeg, jer menu dugme ne moze da se namesti da jedan klik bude menu. Meni je to bilo krucijalno da se vratim na mokee ponovo i da se mozda nikad vise ne vratim na miui ako ostave tako... Otkad koristim smartphone telefone (ko zna koliko godina), navikao sam da mi bude menu dugme > meni, home dugo drzanje > recents, jos da i ovo ukinu ne bi me iznenadilo, kakvi ******i developeri, uskracuju ti normalno koriscenje mob. telefona i izmisljaju toplu vodu sa nekakvim njihovim shortcutsima...

Poslednja izmena:
Kako radi Mokee? :D

Kao što je čovek napisao iznad, ako ti ne smeta MIUI, stavi MIUI 9 i uživaj. :)

Pozdrav!
Kupio sam sinu redmi note4 global,radio je super jedno dve nedelje.
Sad se pojavio problem ,kad zove ne radi mikrofon jedino kad stavi na zvucnik.
Jel zna neko sta bi mogao biti?
Rom je zadnji fabricki,bootloader nije otkljucan.

@Kidence [emoji16]

Ja imam isti problem stim sto je moguce da sam ga ja dokusurio.

Poslednja izmena:
Za one koji hoce gcam na miui: nemojte se zamajavati, miui kamera pravi bolje fotke, provereno do detalja!!!

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Pozdrav!
A kad snimaš video, je l' radi donji mikrofon?

Na miui romu gcam nekako losije radi tj. kvalitet slika je slabiji nego na custom aosp/los romovima...to sam i ja primetio.

Da kad snima video radi ok i voice recorder isto radi normalno.
Ne radi kad zove nekog,al kad stavi na zvucnik radi.
Isto ne radi ni viber.

Isto i kod mene samo sto sam ja moj cistio pa sam pomislio da ga nisam ostetio.

Pokusavam da resim isti problem na jos jednom telefonu, ali za recorder i spikerfon koristi gornji mic, zato tu i radi...Za pozive i viber donji... Kao da je on otkazao poslusnost. Zanimljivo, da isti problem se pojavi na dva telefona u isto vreme, a nije softverski...

Sent from my Redmi Note 4X

Pozdrav!

Da kad snima video radi ok i voice recorder isto radi normalno.
Ne radi kad zove nekog,al kad stavi na zvucnik radi.
Isto ne radi ni viber.

Sudeći po opisu, otkazao mu je glavni mikrofon (koji se nalazi sa donje strane telefona). Dok je sekundarni mikrofon ispravan (on se nalazi gore pored IR blastera). Testirajte tako što ćete prekriti gornji mikrofon prilikom razgovora na spikerfonu ili prilikom snimanja videa. Svakako savetujem da se telefon odnese na reklamaciju, ako je u garanciji.

Vrh Dno