Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Jel imate preporuku za neki kernel koji bih mogao na mokee da flešujem?

Dešavalo mi se nekoliko puta da je zatrzao kad skrolujem po home screen-u, mada sam imao onaj earth live wallpaper pa može biti zbog toga.

Za početak sam batalio wall pa ću videti šta se dešava.

Svakako dajte preporuku ako imate

Meni je sve to isto, stock kernel najbolje radi na LOS-u.

Probaj ElectraBlue :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Probaj mozda danasnju verziju Soviet Star kernel, pretprosla valjda nije valjala nesto, za proslu ne znam...
https://www.androidfilehost.com/?fid=817550096634800162
Ovo je changelog jos od pre:
Upstream to 3.18.70 & CAF September 07, 2017 LA.UM.5.6.r1-05800-89xx.0
Android O support
Compiled with Linaro 7.x A53 tool-chain
Optimized for msm8953 chip
KCAL color control
Sound control
GPU boost
KSM,ZRAM, ZCACHE & FONT SWAP
Dynamic Fsync, Arch Power,CRC & Gentle fair sleepers toogle
Added Intelitermal solution
FIOPS, ZEN,MAPLE,SIO,BFG,CFQ,deadline,noop I/O schedulers
ioswitcher
OC to 2.2 ghz
Blue_active,despair,chill,electron,relaxed,alucard ,darkness,nightmare,zzmoveconservative, ondemand, userspace, powerspace, interactive(default), performance
Tweaked interactive governor
Early suspend driver
Vibration intensity control
F2FS support
Fingerprint sensor boost driver
exFAT Support
Disabled CRC check (up to 30% faster I/O)
Blocked many wakelocks
USB fast charge
KSM optimization
Zram optimization
random updated to 4.2
Frandom number generator
HZ 100 for best performance
HW 32,chacha20poly1305,poly1305 & SHA256 cypto support
Load average fix
Optimized SHA256
Nvidia power saving tunnigs
Ardeno idler
Lazyplug hotplug
Power suspend
Quick wakeup
USB fast charge 2.0
KCAL color control
Works in both AOSP/LineageOS based ROMs
General Performance & Battery life optimizations
And more you can find on my GitHub in commits

Poslednja izmena:
Jos nema vezti za oficijalni miui 9?

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Otkrio sam da imam onaj problem koji dosta njih ima, slab zvuk tijekom telefoniranja u bučnim prostorijama, ili kada telefoniram sa vodoravnim položajem telefona, znači slabo me čuju. Probao sam i snimati telefonski razgovor ugrađenim call recorderom, rezultat nije dobar.

Dosta toga sam isprobao od postavki, isključiti google now, Volte itd. ali nije pomoglo.
Našao sam ovaj video koji izgleda riješava stvari, preuzeto sa ruskih foruma:
LINK YOUTUBE
Trebalo bi promijeniti neke sistemske fajle, zahtjeva se root pod obavezno izgleda...

Dakle nakon otključavanja ide twrp, pa Magisk (negdje sam pročitao da magisk radi manje problema nego SuperSu), i to je to, s time se dobije root ? Root Checker Basic app je samo za provjeru roota, nije obavezan mislim ? I zanima me da li taj proces rootanja resetira settings postavke u telefonu i da li muzika i ostalo ostaje nedirnuto ?

Ovo za mjui? Žile rešio te probleme za LOS/AOSP romove [emoji56], srč fix-audio-aosp-nougat-v5.zip.

Za snimanje nisam, stavio sam ipak mnogo jak gain :D Moram da smanjim acdb_id za HANDSET MIC u audio_platform_info.xml
Možda 4 ili 1. Na 1 ima više šuma.

Uskoro fix, eksperimentišem sa mikrofonom u toku poziva.

4b9b931a1c8df42a2ca7d458a5490d38.jpg

Poslednja izmena:
Dešavalo mi se nekoliko puta da je zatrzao kad skrolujem po home screen-u, mada sam imao onaj earth live wallpaper pa može biti zbog toga.

Za početak sam batalio wall pa ću videti šta se dešava.

Svakako dajte preporuku ako imate

Probao sam danas electrablue 09.09. i drzim na Darkness governer, pa cu videti kako se ponasa, za sad ok. Recimo kada stavim Nightmare ili zzmoove, zeza nesto i antutu tada pokazuje oko 31k poena. Proverio sam gpu je podesen po default vrednostima, ne znam sta bi moglo biti i neka me neko prosvetli.
Ps, da'l si sto posto ili 99% siguran da je zemlja sibajuca lopta koja se okrece pa stavljas PLANEtin wall? [emoji5] [emoji1] [emoji2] [emoji14]

Poslednja izmena:
Zzmove, ne zna lik da ga implementira. Nema ni hotplug. Idi u podešavanja za zzmove governor, i stavi profile_number 6.

Poslednja izmena:
Zzmove, ne zna lik da ga implementira. Nema ni hotplug. Idi u podešavanja za zzmove governor, i stavi profile_number 6.

A cek gde su ta podesavanja za profile? Ja nemam to u xda kernel auditoru... Mozda neki drugi program koristis za tuning? Screenshot_20170918-174740.pngScreenshot_20170918-174754.pngScreenshot_20170918-175000.png

Imaš u CPU Governor Tunables za zzmove.

Probajte ona setovanja za displej.....;)

Imaš u CPU Governor Tunables za zzmove.

Ja probao na darkness tako pa nije htelo [emoji15] ali posle kad sam promenio na zzmove, pojavile su se te opcije, nisam odmah ukapirao. [emoji5] To je to, hvala. Sutra probam sa tim governerom + fiops i/o scheduler.
@sinda meni ovaj Purian profil najvise odgovara, navikao jos od RN3 pro/se.
644259ec7ae42f8b3b2081eec794279b.jpg

Poslednja izmena:
Meni najviše odgovaraju stock podešavanja. Zadnji AEX v4.6 je tako dobro utegnut. Ta color podešavanja ima i stock AEX kernel.

Ima i BlueBorne fix.

Screenshot_20170918-220743.png

Evo jednog programcica kako da se iskljuce google aplikacije koje vam ne trebaju na MIUI 9,lako i delotvorno..Na MIUI 8 se iskljucivalo iz googl pley prodavnice pa u njegovom setingsu pa help,ispratis gde te vodi pa disable/enable..Kasnije malo promenili da se odmah ode u phone setings pa u instalirane aplikacije i tamo se iskljuce googl app koji jede MB,medjutim na MIUI 9 to ne radi,uvek vraca da je aktivna aplikacija..Sa ovim programcicom gasis definitivno koju zelis aplikaciju..

Jel moguce saznati pre kupovine,koji ima sony senzor kamere a koji samsung? Pre sve mislim na telefone koji se prodaju na kp,note 4x sa snapdragonom i 3gb rama.. Jel kupovao neko skoro..?

Pa ako prodavac hoće da pogleda-moguće je

Jel moguce saznati pre kupovine,koji ima sony senzor kamere a koji samsung? Pre sve mislim na telefone koji se prodaju na kp,note 4x sa snapdragonom i 3gb rama.. Jel kupovao neko skoro..?

AKo kupujes vakum pakovanje tesko :) Uzeo sam pre par dana i imam Samsung kamere obe, meni licno ne znaci nista. Doduse obicni RN4 Global Rom

Poslednja izmena:
Mislio sam da nije toliko random i da se zna koji modeli su sa jednim,a koji sa drugim senzorom :) . Sta znam,citah a i gledah neka poredjenja na yt,gde se u pojedinim situacijama i primecuje da sony daje nesto bolje slike..

Ma kontam da nije neka epohalna razlika izmedju razlicitih senzora kamere. Svakako stavis ovu portovanu HDR+ kameru i uzivaj.. Evo i nekih low light fotkica sa istom,samsung senzor kod mene.uploadfromtaptalk1505805538175.jpguploadfromtaptalk1505805544785.jpguploadfromtaptalk1505805552178.jpg

Jel hdr+ kamera i dalje daje one svetle tackice?

Zavisi koja verzija. Ove nove što izbacuje BSG svakodnevno imaju problema sa RN4 kad se setuju neka podešavanja, pa ne obradi sliku kako treba i vide se greške. Evo rusa, sve testiraju: https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=833225&st=1560
Moja preporuka su one full verzije od 36 mega, tipa GCam_4.4.012.156195200-41155109_7.0H_PIXEL_XL2_Full_v2.2

Evo sinda nek napiše koju verziju koristi, slike su korektne.

Evo dve sa 2.2 verzijom, samsung senzor, smanjene na 1600x1200 zbog hostinga:
http://fs5.directupload.net/images/user/170919/8byourqv.jpg
http://fs5.directupload.net/images/user/170919/6fcux86a.jpg

Poslednja izmena:
Meni su slike zadovoljavajuće za uspomenu. Prva je pod slabim svetlom... Ofilm senzor, sve na auto bez obrade. MIUI 8 stock kamera.
8a7638cae47eb393289bf0517735580d.jpg
fde868b1e733e0705c3faf6dc52aa994.jpg
262726489358b0f726bdce63391502ae.jpg

Edit: forum ili Tapatalk baš ubije kvalitet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno