Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

nakon više pokušaja da utvrdim u čemu je problem sa čitanjem nove micro sd kartice, otkrio sam šta se dešava, ali mi nikako nije jasno zbog čega se to dešava.

naime, moj note 4x neće da prihvati nijednu novu, svežu :) micro sd karticu, dok na nju ne prebacim neki sadržaj (tipa slike i klipove) i onda ih bez problema čita, formatira, mountuje, unmountuje... ovo mi se nikad nije dešavalo niti sa jednim fonom, pa zna li neko zbog čega se to dešava? jeli neki softverski problem u pitanju?

Gledao sam te slike za poredjenje vec, mozda su komentari koje sam citao dosli od ljudi koji su zahtevniji od mene :) posto ja sad imam xperiu m4 aqua .. pa posle njenog loseg fokusa, nmg da slikam nista sto je blizu, tekst ne daj Boze, jedva :D iz 15 pokusaja..
Shvatio sam da sony-jevih vise i nema..da je to neka prva tura..znaci bilo bi dobro da ubodem omni, lutrija -.- al dobro videcemo..
Da li imate savet, sad posle vaseg duzeg koriscenja, dal da sacekam nesto od ovih sto izlaze ili moze note4x 3/32 sd? :)
4x mi zadovoljava - kamera, verujem da ce biti bolja od ove moje u pogledu tog fokusa jer sam gledao primere, plus brze okida od moje sto mi je takodje vazno..
drugo baterija na m4 aqua mi je vec zadovoljavajuca, izgura mi ceo dan 4,5h sot-a, a ovaj kako vidim gurace i duplo.
i trece mi je interna memorija koja na m4 ima samo 4gb slobodno, par aplikacija i kraj, sto ovde definitivno nece biti problem :)

pa eto uz te smernice ako imate ipak neki savet drugi, sta bi vi uzeli bio bih vam zahvalan :)
I izvinite sto sad u ovoj temi ide pitanje u sklopu "sta kupiti" :) nadam se da moze i ovde da se pita..Hvala!

Imam Note 4x, znam da mogu staviti noviji ROM, pa čak možda i stariji rom, ali to mi je zadnja opcija. Nisam od onih koji vole isprobavati te stvari.

i meni se to dešava, a nije mi se dešavalo niti na jednom fonu koji sam imao u zadnjih par godina.
To ne treba trpiti, naći ćemo neko riješenje. Javim kada sredim.

To je do galerije app. Probajte Darkroom-Premium-7.0.0.
Za kamera senzore, sva tri su očajna.
Ni jedan nije prava stvar, da se može biti zadovoljan i fotografirati u svakakvim svijetlosnim uslovima, a nedostaje i optička stabilizacija, najmanji pomak i eto ti mutne slike.

Probaj drugu galeriju da stavis, ja sam navikao na Asus
Ma tih 400% mi nije potrebno, što više povećaš više gubi na oštrini, ružno...Vidim da je ta app poveća, naći ću neku manju i jednostavnu. Potražiti ću, vidim da ih ima dosta na playstore.

Za ove pare ~150 eur je odličan fon. Znači sada je omni senzor bolji od samsunga?

U to ime jedan tubi od samsunga preko xn resize pa do tapatalka [emoji4]
8f38dfc02363602b1f2df941f3266487.jpg

Sačekaj vidi taj Mi A1 kako će se pokazati pa prelomi...

Poslednja izmena:
UF tuborg :D Ziveli :D Ma odlicna kamera ako je to neobradjeno, posebno sto se tice fokusa i boja :D navikao sam na gore :D ja flasu ne bih mogao ni da slikam hahahah :D msm ne bukvalno al ono :D
A video sam da ce baterija biti 3080mah..u tom slucaju mi vise odgovara note 4x :)
Ako uspem da prodam moj telefon za 90,100e to bi bilo sjajno :) Samo cu da sacekam jos koji dan pa da ga stavim na oglas, dok zavrsim ispitni rok :D

nakon više pokušaja da utvrdim u čemu je problem sa čitanjem nove micro sd kartice, otkrio sam šta se dešava, ali mi nikako nije jasno zbog čega se to dešava.

naime, moj note 4x neće da prihvati nijednu novu, svežu :) micro sd karticu, dok na nju ne prebacim neki sadržaj (tipa slike i klipove) i onda ih bez problema čita, formatira, mountuje, unmountuje... ovo mi se nikad nije dešavalo niti sa jednim fonom, pa zna li neko zbog čega se to dešava? jeli neki softverski problem u pitanju?
Kod mog 4x je slucaj bio da je trazio format, nakon toga sve regularno

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Fino radi LineageOS. Čini mi se samo da je dpi drugačiji u odnosu na MIUI?

Da li još nekom izbacuje grešku kada pokuša da se doda više od dva otiska prsta?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

DPI možeš podesiti u okviru developer opcija.

Evo dodao još jedan, sve ok:
6e2f246ee27226d4b668eedd039be305.jpg

I da, LOS radi vrhunski [emoji106]

Poslednja izmena:
Evo ga podešavanje u okviru Display->Display size

Kod mene puca ako pokušam da dodam više od 2 otiska.

Edit: Nakon restarta, uspeo sam da dodam još jedan otisak prsta (Lineage OS). Ali ponovo izbacuje grešku nakon toga. Moram da restartujem telefon da bih dodao jedan otisak prsta, pa tako ukrug dok ne dodam sve. Čim uklonim jedan, mogu odmah da dodam jedan. Valjda će rešiti ovaj bag.

Poslednja izmena:
Koja je realna cena ovog telefona trenutno, oko 160e?

Sent from my S6 Edge

Evo ga podešavanje u okviru Display->Display size

Kod mene puca ako pokušam da dodam više od 2 otiska.

Edit: Nakon restarta, uspeo sam da dodam još jedan otisak prsta (Lineage OS). Ali ponovo izbacuje grešku nakon toga. Moram da restartujem telefon da bih dodao jedan otisak prsta, pa tako ukrug dok ne dodam sve. Čim uklonim jedan, mogu odmah da dodam jedan. Valjda će rešiti ovaj bag.
Ovu grešku?

Screenshot_20170913-204707.png

Da, tu grešku.

Tako je i kod mene bilo. Posle 2 ili 3 pokušaja izbaci ovu grešku, onda moram restart. Posle toga mogu da dodam još par. Mislio sam da je tako normalno. Možda jeste bug, ali nije strašno, jednom podesiš i ne diraš :)

Inače, custom dpi možeš menjati i u Developer options -> Smallest width. Tu sam stavio 432dp = 400dpi. Meni najbolje tako izgleda.

i meni se to dešava, a nije mi se dešavalo niti na jednom fonu koji sam imao u zadnjih par godina.
Da ti kažem da je meni google photos aplikacija umjesto defaultne galerije riješila taj problem, a osim toga i slike izgledaju oštrije, bistrije. Još bih samo volio da mi otvara tu aplikaciju kad sam u defaultnoj miui kameri pa kliknem onaj shortcut pokraj okidača, ali ne može se postaviti, već i dalje na taj način otvara onu default galeriju nažalost. Pokušao sam promjeniti default galeriju, a pokušao sam i sa postavkom unutar google photos, nije uspjelo.

Samsung senzor je daleko bolji, na omnivision su boje isprane
https://youtu.be/ZZONy4SE-sk#t=2m48s

Po ovome ispada da je samsung bolji od omnivision. Ma, kako bilo, gledanje slika preko google photos aplikacije izgleda odlično. Vidjet ću kako će slike izgledati na računalu, i usporediti ću sa onima slikanim sa Redmi 3 pro. Tu bi morale ove od Note 4x biti u prednosti.

ima li neko ideju u vezi ovoga, zbog čega se dešava?

Je l' probao neko ova mido GCam podešavanja sa xda?

3df79add791b9aadcd3f024c5791bf38.jpg

b2e846160fb63a6e49a0b79d2b2ad1f1.jpg

Probao ovu prvu sliku podesavanja, vidis da sam se zahvalio tj lupio srce. Sta znam, meni to sve iste slike kad ih uslikam sa razlicitim podwsavanjima...

Nisam video :)

Meni je isto sve slično, možda je sa prvim malo brži hdr+.

Da li moze preporuka za neko provereno zastitno staklo koje lepo naleze bez lufta?

Nisam video :)

Meni je isto sve slično, možda je sa prvim malo brži hdr+.
Evo sad sam bas probao i sa drugim ss podesavanja i sto kazes obrada je sporija, a fotke malte ne iste.
Prva ss je prvo podesavanje, druga drugo...IMG_20170914_224701.jpgIMG_20170914_225008.jpg

Овај је много бољи
Pzoz xiaomi redmi note 4x glass full cover prime screen protector xiaomi redmi note 4 pro tempered xiomi redmi note 4 glass 2.5D
http://s.aliexpress.com/BraMfayy
(from AliExpress Android)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Нема онај пластични звук и драстично бољи лепак са стране, ја гарантујем користим скоро 4 месеца није се померио нити има тачкицу на себи.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

S tim novim verzijama na RN4 sve lošiji snimak. Po meni su najbolji oni prvi portovi od 36 mega, recimo verzija 1.1, 2.2.

Stigao je Srpski za MIUI 9 Global Beta ROM 7.9.15, ali jos nije sve prevedeno tako da ce nesto biti na Engleskom..Svakim Azuriranjem ce biti bolji prevod...

MIUI 9 Serbian (Cyrillic) Translator dajan2

Poslednja izmena:
Vrh Dno