Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ne znam šta smatraš pod "za tili čas", ali ovaj telefon na LTE only i uz max brightnes može da izgura oko 7h sot.

Mislim u smislu da ce morati da se puni svaki dan. Niko bas ne dzedzi kuci 24h i da je na wifi sa minimalnim osvetljenjem. 10-12h SOT-a je forsirano, sto u normalnom koriscenju da ne ckiljis ne moze.

Impresivna baterija ne sporim, ali daleko od toga da je normalno da imas 10+ SOT-a.

Kod mene je sasvim normalno da imam 10+, uglavnom oko 11h sot-a...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Full verziju, ima sva podesavanja.
Po meni vredi svaki dinar.

Sent from my Redmi Note 4X

Ljudi imam jedno pitanje da li je moguce u toku poziva smanjiti jacinu zvucnika, posto se cuje glasno da svi oko mene cuju sa kim pricam, iskljucio sam onu opciju volte malo je tise, ali opet malo je neprijatno...jel moze to nekako da se sredi? Hvala

Jedino onoliko koliko ti dozvoljava na dugme da smanjis

A u toku poziva ne moze da se smanji ili pojaca, na nexusu je to moglo?

Kod mene to nece...pokusacu opet ali znam da nije htelo

Mislim u smislu da ce morati da se puni svaki dan. Niko bas ne dzedzi kuci 24h i da je na wifi sa minimalnim osvetljenjem. 10-12h SOT-a je forsirano, sto u normalnom koriscenju da ne ckiljis ne moze.

Impresivna baterija ne sporim, ali daleko od toga da je normalno da imas 10+ SOT-a.
Na tvoju žalost normalno je i prilično izvodljivo [emoji2]
Ja sam ti rekao najgori scenario gde si ceo dan od ujutru do uveče na LTE i visokom osvetljenju.
Ako se tu umeša wi fi i manje osvetljenje, 2 dana uz 10h sot su realna priča.
Ko ima 7-8h sot na ovom telefonu, taj ima neki drain [emoji23]

Slično sam imao samo na MIUI,MM od kada sam prešao na Nougat taj scenario se ne ponavlja. Nemam vremena da se pozabavim BBS-om.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Padam u iskusenje da prodam Note 3 se i uzmem 4x. Kakve su svakodnevne performanse u odnosu na Note 3 pro?

Tu sa datom sam ti ja expert 12h, 13h na dati, ostalo wi fi, viber, vacap, facebook, messenger,COC osvetnjenje oko 50posto. Na kraju dana imam 6h sota i 15 posto bat i ja sam ovde najgori sa sotom od sve dece... :)

Ne znam sta radite sa tim telefonima kad izgurate po 10h sot-a. Ja 8-8 ipo

Na 4G full time, 16h usage, osvetljenje oko 20-ak % , 8h SOT i ostalo jos nekih 15% bat...Ako je to lose...ja ne znam sta je dobro.

Na tvoju žalost normalno je i prilično izvodljivo [emoji2]
Ja sam ti rekao najgori scenario gde si ceo dan od ujutru do uveče na LTE i visokom osvetljenju.
Ako se tu umeša wi fi i manje osvetljenje, 2 dana uz 10h sot su realna priča.
Ko ima 7-8h sot na ovom telefonu, taj ima neki drain [emoji23]

Evo ti ljudima se vrti oko 8h :D Kidence da je imao 100% ili bar 60% osvetljenje, imao bi mnogo manje od tih 8 sati. Znaci bar oko 7 sati SOT-a na 60% i oko 6h SOT-a, na 100%. A nije da ima drain, zna covek.

Vi koji uglavnom pisete na forumu o LTE iliti 4G, imate uglavnom manji SoT sto je razumljivo, ali mislim da ste vi u manjini, pogotovo u zemlji Srbiji. Mnogo manje se koristi taj 4G, pa i 3G jer ljudi nemaju takve pakete da mogu svaki dan i nonsalantno da ga koriste 30 dana mesecno. Koristi se u slucaju da nemas nigde wifi u datom momentu i kad ti je bas, bas potrebno tj. neophodno i kad si recimo u gradskom prevozu. Imam paket od 1GB i retko kad potrosim 70% od toga, a kamo li svih giga podataka. Dakle, zato ja i imam veci SoT, a i vecina korisnika RN3 ili RN4, razumljivo...

Koliko god da ga maltretirate izdrzace duze nego predhodi ne xiaomi redmi serije tel.

Ima tu dosta faktora , bas sam poceo da pratim neke stvari, sta sve utice na SOT ..Neko moje zapazanje je da kada se telefon koristi u cugu po 2+h i tako par puta, vise SOT-a izvuce, nego kada se koristi cesce i u kracim intervalima, uz isti usage time ...Isto tako, manje mi trosi bat na Unifi, nego na Huawei ruteru(u stanu)...Bolji i jaci signal na Huawei ruteru.
Vise SOT-a izvucem ako pocnem odmah da koristim cim skinem sa punjaca...iako na kraju imam isti usage time...i slican nacin koriscenja.

Uglavnom, moze ovaj fon preko 8h+ SOT-a na 4G na 12-13 usage... :)

Poslednja izmena:
Kada skrckam ispod 50% baterije osetno je veći drain, a koristim isto , ravnomerno, telefon.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Radi Lite super, ja sam je pre koristio, ništa od full opcija mi nije bilo potrebno. Pravio sam custom linkove očitavanje senzora - osvetljenje ekrana i onda je on automatski regulisao osvetljenje na osnovu toga.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Padam u iskusenje da prodam Note 3 se i uzmem 4x. Kakve su svakodnevne performanse u odnosu na Note 3 pro?
Ja sam sa 2GB RN3Pro prešao na 4GB RN4 global (SD) i multi tasking je konačno kako treba, meni bolji telefon od ovoga ne treba. Baterija traje nešto duže nego na RN3 (na oba telefona koristio RR 5.8.x)
Nemoj da te plaši to što je SD625 slabiji od SD650, to se ne primeti u redovnom radu (ne konzumiram igrice). Jedino gde sam primetio da mu fali snage je igo, kada idem u pretragu, neće odmah da izbacuje slova kada krenem da kucam, treba mu dve sekunde da dođe sebi. Ovo nisam primetio na RN3 ali sada imam više ubačenih zemalja i poi-a tako da je možda i to razlog.

Global Version Xiaomi Redmi Note 4 Prime 4GB 64GB International Edition Snapdragon 625 Octa Core Mobile Phone 4100mAh CE
http://s.aliexpress.com/IrYFZvmm
(from AliExpress Android)

Kupiti, ili čekati redmi note 5? Inače prelazim sa Opo, a treba mi dual sim telefon.

Ja sam sa 2GB RN3Pro prešao na 4GB RN4 global (SD) i multi tasking je konačno kako treba, meni bolji telefon od ovoga ne treba. Baterija traje nešto duže nego na RN3 (na oba telefona koristio RR 5.8.x)
Nemoj da te plaši to što je SD625 slabiji od SD650, to se ne primeti u redovnom radu (ne konzumiram igrice). Jedino gde sam primetio da mu fali snage je igo, kada idem u pretragu, neće odmah da izbacuje slova kada krenem da kucam, treba mu dve sekunde da dođe sebi. Ovo nisam primetio na RN3 ali sada imam više ubačenih zemalja i poi-a tako da je možda i to razlog.
Dodao bih da se oseti prilicna razlika i pri prelasku na rn4x sa 3gb rama...

Pošto RN5 bi trebao uskoro, možda je ipak dobro sačekati i videti šta nudi...

https://youtu.be/cN23UIuSELI

Nije mi jasno šta znači ovo 43 na startu klipa ? Da ne reklamiraju bolji multitasking na miui9 ? :)

Evo objasnjenje za broj 43...

https://youtu.be/1nVVNydyqI0

;) ;) ;)

We conducted a speed test with Huawei P10 (running EMUI5.1) and Samsung S8 (running SE8.1) under close inspection of an adjudicator. 50 most popular apps in China were installed, guess who is the final winner? Mi 6 (running MIUI 9) is comfortably leading with a score of 43, a lightning fast system indeed!

Poslednja izmena:
Je l se desava jos nekome da ima odredjeni delay kada pali aplikacije? Kliknem na tapatalk,sekund se ne desava nista i tek onda ga pokrene. Primer i za dial pad,kliknem,upali beo ekran,drzi ga sekund pa tek onda pokaze brojeve.

Probao sam MIUI 9 China Alpha ROM. Neverovatno brz ROM i recents ne secka uopste. Split screen i last app rade. Dosta FC-a i par kineskih aplikacija. Gapps mozete ubaciti pomocu onog google apps v2 installera. Postoji i Beta rom. Ikonice sistemskih aplikacija imaju animaciju prilikom vracanja na home screen, dosta lepo.

Ali notifikacioni sistem je i dalje los, bas los :( I dalje ne mozete da brisete notifikacije u levo, ne mozete ni da ih prosirite ili vidite dodatne opcije.

Notifikacije mozes da prosiris svajpom na dole sa dva prsta.

Pazi *** , ja to nisam znao :)

Super , spasao si me prelaska na neki custom ROM :)

Šteta što mora sa 2 prsta :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno