Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Proceni sam...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Prike, ti li si ugradio akumulator u tel :-D
A kako stoje stvari kod helia x20, moze li se ocekivati recimo nekih 75-80% da drzi u odnosu na sd625?
Haha, garazni brand kidence :-D
Pa nemoj da ih vredjas tolko, valjda imaju neku vecu prostorijy od garaže gde sklapaju ovu marku. ;-) Salu na stranu, pogledaj review, imas na techutopia, telefon ima 6gb ddr4, dobar ekran, sve u svemu za 150 [emoji387], mislim da je dobra ponuda ipak, ali ovde ima izuzetnih playera kad su [emoji336] u pitanju, pa rekoh da cujem neko misljenje, ipak mi je baterija mnogo bitna stavka, bar meni i naravno, da tel bude sa korektnim specs...
Svako dobro drugari i hvala na pomoci :)

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Presao sam juce na AospExtended-v4.4-mido-20170721, rekoh dok ne stigne Miui 9 globerom da se malo prepustim radostima cistog androida :)
A evo za coveka sto pita za bateriju, moje trenutno stanje...Screenshot_20170728-223913.pngScreenshot_20170728-223852.pngScreenshot_20170728-223954.pngScreenshot_20170728-224007.png

Sent from my Redmi Note 4X

To sve na WiFi, kakva je situacija sa data?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Prike, ti li si ugradio akumulator u tel :-D
A kako stoje stvari kod helia x20, moze li se ocekivati recimo nekih 75-80% da drzi u odnosu na sd625?
Haha, garazni brand kidence :-D
Pa nemoj da ih vredjas tolko, valjda imaju neku vecu prostorijy od garaže gde sklapaju ovu marku. ;-) Salu na stranu, pogledaj review, imas na techutopia, telefon ima 6gb ddr4, dobar ekran, sve u svemu za 150 [emoji387], mislim da je dobra ponuda ipak, ali ovde ima izuzetnih playera kad su [emoji336] u pitanju, pa rekoh da cujem neko misljenje, ipak mi je baterija mnogo bitna stavka, bar meni i naravno, da tel bude sa korektnim specs...
Svako dobro drugari i hvala na pomoci :)

Sent from my D6503 using Tapatalk
Ne vidim razlog zasto bio uzeo mtk pored sd verzije :)

Tu sa datom sam ti ja expert 12h, 13h na dati, ostalo wi fi, viber, vacap, facebook, messenger,COC osvetnjenje oko 50posto. Na kraju dana imam 6h sota i 15 posto bat i ja sam ovde najgori sa sotom od sve dece... :)

Da, sve na wifi, nisam koristio mob. data, sync, gps i bilo je samo standardno koriscenje mobilnog, plus igrice oko sat i kusur vremena, imam sina koji cepa igrice hehe :)
Nije to nista, globerom natera preko 17h i kusur SoT-a (ima ovde ss u temi), u proseku oko 14h, zavisi sve kako koristis Mishu... :)http://cloud.tapatalk.com/s/597ba57309198/Screenshot_20170728-225304.png?

Poslednja izmena:
Ne znam sta radite sa tim telefonima kad izgurate po 10h sot-a. Ja 8-8 ipo

Na RN3Pro sam, ali to je isto [emoji23] , popaljeno mi sve, sync,lokacija,4G, brightness na oko 30% i izgura ceo dan, tek punim bateriju oko 22h..ostane možda koji procenat još, ali to i ne računam, SOT bude oko 5-6h, klasika.. priča, slušanje muzike, Tt, aplikacije, malo surf..sve isključeno što se AmbientDisplay-a tiče.

Poslednja izmena:
Ne znam sta radite sa tim telefonima kad izgurate po 10h sot-a. Ja 8-8 ipo

Wifi i osvetljenje na minimum i to je to. Lagano tapatalk bez puno drustvenih mreza i IM-a i razgovora.

Kad ga nagazis sa jakim osvetljenjem i LTE, ode baterija za tili cas, punis ga svaki dan.

Uh iskreno.. ovakvu bateriju verovatno više neću nikada doživeti ,ali primera radi:

Ono što sam na lg g2 dobijao kada je izašao primera radi 6h i 30min sot ovde je oko 11h i 30min sot.

Npr pre neki dan , 3h sot 4g I 100 brajtnes bez auto i posle još 6h i 30min sot na wi fi naravno manje osvetljenje. ( Up time oko 16h )

Baterija je haos

Poslednja izmena:
Ako smanje mili amper casove na RN5 u korist sto tanjeg redmija i smanjenja tezine, sta cemo da radimo onda? Hmmm nisam pametan...(neko ce reci u sebi pa i nisi - fora, haha). ;)
Edit, fora je u tome koliko dugo vec neki ali i ugledni clanovi bench foruma imaju ovaj telefon i jos uvek se iscudjavaju sa baterijom i hvale ga ucestalo i dalje iz meseca u mesec. Medju njima sam i ja, kao i pre na RN3pro, prosto je neverovatno da postoji ovakav telefon za te pare tj. malo manje novca... Sha(o)Mi - MiSha rules(z) [emoji1] [emoji2] [emoji3] [emoji4] [emoji14]
Edit2: AospExtended novi update
[hide]*/ New Update Available /* (28/07/2017)

Changelog :-

> Removed panic mode
> Added cpusets
> Kanged latest 7.1.1 blobs from Oxygen (Mi MAX 2)
> Removed Unused Blobs
> Removed unused services
> Custom ril class (should fix issues with lte and lte+)
> oss consumerir hal (ir blaster)
> Flac decode via ffmpeg
> hdr and slo-mo fixed (For Better Result I would suggest you to use Opencam for Slo-Mo)

Full Changelog :- AEX 4.4

Link :http://downloads.aospextended.com/mido/ [/hide]

Poslednja izmena:
Baterija je ubica, stvarno. Pitam se koliko bi mi nedostajao quick charge, ali ovo je skroz drugi koncept, možeš da računaš da ćeš tek uveče puniti telefon.

Stvarno su mi neverovatne ove brojke koje postavljate posle svih mojih telefona :D

Крећем на посао са 34% батерије, вратим се кући са 21 %. На другим уређајима без 60% нисам смео да пођем.

Pa nije baš takva situacija ako fon koristiš. Ako ti je sve pouključivano +4G. Ako fon miruje(deep sleep),onda OK..to jeste realno. Realno je i uz neko minorno korišćenje fona, pročitaš/pošalješ SMS, par poziva i sl. Inače bi ti baterija skliznula za 5min.

Ako ti se bacaju pare, go for it. Uz to kad padne telefon, ode ekran i zastita je nula.

Ma sta ce ti i folija. Nosi ga tako, nemoj sa kljucevima da ga stavljas pazi ga malo i nece mu nista biti. Pa nije od secera.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Wifi i osvetljenje na minimum i to je to. Lagano tapatalk bez puno drustvenih mreza i IM-a i razgovora.

Kad ga nagazis sa jakim osvetljenjem i LTE, ode baterija za tili cas, punis ga svaki dan.
Ne znam šta smatraš pod "za tili čas", ali ovaj telefon na LTE only i uz max brightnes može da izgura oko 7h sot.

Je l koristio neko tecno staklo na ovom telefon posto retko koja folija na njemu stoji lepo
Sve folije koje sam kupio za ovaj model su bile odlične. Lepo naležu i ne razlepljuju se. To su one obične od 100-200din kod nas, isključivo clear. Ne bacaj novac na tzv. tečno staklo.

Novosadjani, u pravu ste za lte i max brajt - u pola s lukom, ali ko to koristi bas svaki dan realno, 10% ljudi koji koristi ovaj telefon. Pogotovo skoro svuda mozes naci besplatan wifi, a ako ne moja preporuka za aplikaciju wifi map gde dobri ljudi dele sifru sa tobom, zato lepo delite i vi...Screenshot_20170729-130923.pngScreenshot_20170729-131150.png

Na 4G full time, 16h usage, osvetljenje oko 20-ak % , 8h SOT i ostalo jos nekih 15% bat...Ako je to lose...ja ne znam sta je dobro.

Pa kako vidite kad ste napolju ako je osvetljenje na minimumu ili na 20% ?

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Drzis na auto i stavis na malo vise od pola brajtnes skalu...Screenshot_20170729-134056.png

Koristim Lux auto brightness...u njemu pise koliko % je osvetljenje.
uploadfromtaptalk1501329917871.jpg

A napolju mi je 90-100% uvek, unutra na 12%...

Idemo spam!
2f597b3fe6818bee6388166c9537470e.jpg

Okej, ovo nije realno(bila je dopuna nekih 40%), ali realno, moja upotreba standard (4 mejla, tapa, chrome, wap/viber, po neka igrica, Skype, yt -muzika bt), 24h standby, i 8-9h sot. Otprilike 60/40 odnos wifi/4g. Zaista neverovatno.
6P sa ovom upotrebom max 4ipo i ugasi se posle 12h standby :D a razlika 500mah, možeš misliti...

Poslednja izmena:
Kod Vladimira sa KP nadjoh ovaj model Xiaomi Redmi Note 4X 32/3gb Snapdragon 625 za 165 e ,crni .Jel to to , il ipak da trazim neki drugi xiomi note 4 :) .Citao ssm ranije ovde da je imalo nekih malih razlika u kamerama i jos po nesto sitno.. ?

@zuke kod Vladimira sam ja kupio. Sve ok bilo,cak dodje covek i donese ti na adresu koju hoces. Spustio 5e cenu.

To je to, samo nema band 20, ostalo je isto.
I da ima X :D hah

@Kidence
Da li koristiš taj Lux plaćenu verziju ili onu lite?
Ne znam kakva je razlika, isplati li se kupovati.

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Vrh Dno