Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ово је шљљмсунг јел? Дисплеј?
ea565b4270611145cab34c6d97b8a651.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Samsung kamere, BOE display.

Sent from my Redmi Note 4X

То му дође најгора комбинација

Nije bas tako... BOE ekrani su isto dobri, kod Redmi Note 3 ko je dobio BOE, bio je pravi srecnik.BOE ima lepse i svetlije boje od Tianma. Meni se licno vise svidja BOE.Ove Samsung kamere su postale standard za Redmi seriju. 90-95% telefona iz Redmi serije ima ovaj Samsung senzor.

Kod mene Samsung kamere + Tianma panel + Goodfix FP.

Vecina nas, koliko vidim, ima Sammy kamere.

FP senzor mi bolje i preciznije radi na LOS-u [emoji38]

Ali radi losije nego kod starije brace..Sada koriste neki drugi algo za FP, mozda bezbednije...ali dosta losije i sporije nego ranije.

Jesu li osvetljeni tasteri ispod ekrana, a ako jesu da li moze da se iskljuci osvetljenje, i da li se u tom slucaju vidljivi? Na mat crnom me interesuje

U pravu ste bili za ono zaštitno staklo, ajde što je kuckalo i što su se vidjele tačkice i što nije bilo baš srazmjerno što se rupica i dugmadi tiče nego sam uočio da se po sredini ekrana prelivaju boje kao fleka od ulja i naravno skinuo sam ga jer užasno bode oči.
Za sad najbolje iskustvo imam sa običnim clear folijama koje sam nažalost skidao ne bi li stavio neko normalno staklo ali bezuspješno.

Pisao sam ja o tom problemu u R4P temi.To se desava jer se staklo lepi samo po ivicama(obojen deo ima lepak).
Najbolje i najlepse je koristiti bez stakla i folije..Video sam ja neka koja lepo nalegnu, ali nisu do ivice, to mi jos ruznije...
Sve u svemu, za 2.5d ekrane nema jos uvek neko normalno resenje sto se tice zastitnih stakla.

Ja ga koristim bez zastite. Oleo premaz je bas dobar, a i ekran definitivno ima neku zastitu.
Jesu li osvetljeni tasteri ispod ekrana, a ako jesu da li moze da se iskljuci osvetljenje, i da li se u tom slucaju vidljivi? Na mat crnom me interesuje
Jesu i mozes iskljuciti osvetljenje. Malo su vidljivi na svetlu, kada su iskljiceni.

Ja sam pre neki dan išao autoputem do Paraćina i mogu vam reći da MTS ima dosta lte 800 MHz baznih stanica.
U blizini gradova se telefon kačio na 1800 MHz ali van grada je gotovo uvek bio na 800 MHz.
Iz tog razloga mi nije žao što sam sačekao global verziju.

Ja na global-u nemam nikakvih primedbi na 4g, još global je prioritet ako ste na telenoru i hocete da koristite 4g.

Ja uzeo u mts 4G karticu(ranije sam imao neku stariju, i kao ajde sad novu sa 4G), ali nikako ne uspevam, cak na mestima gde drugima lagano radi 4G kod mene 3G max...
Gde bi mogao da bude problem?

Pa mozda da izaberes u sett da koristi 4g tj lte. Mozda ti stoji na 3g...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pozdrav svima
U nedoumici sam oko kupovine Xiaomija pa sam rešio da odgovore potražim ovde, pošto koliko vidim, dosta vas se prilično upućeno.
Neki moj zaključak posle čitanja vaših postova u ovoj temi je da je verzija RN 4X bolja, pa me zanima sledeće:
Na par mesta na KP sam dobijao odgovore da ne postoji GLOBAL verzija RN 4x.
Ono što negde ja želim i koliko sam shvatio posle čitanja ovih postova je "Xiaomi Redmi Note 4X -GLOBAL VERSION-/64/4gb/-snapdragon 625/ 5,5 inca, boja Gray"
Da li negde ja grešim (za šta postoji realna mogućnost) da takav telefon sa takvim specifikacijama postoji ili prodavci nisu baš sigurni kakav tačno proizvod prodaju ?
Izvinjavam se na malo opširnijem pitanju i postu i zahvaljujem unapred na odgovorima i pomoći.
Pozdrav

i ja se razišljam da uzmem ovaj fon, poslije 6p koji je crkao mi je jako sužen prostor, ***, navikao na brzinu. Kod nas se, osim po oglasima đe je garancija =0 nudi u prodavnici model sd 3/32 sa 2 god pisane garancije ali za 250. Mislim da je to puno?

i ja se razišljam da uzmem ovaj fon, poslije 6p koji je crkao mi je jako sužen prostor, ***, navikao na brzinu. Kod nas se, osim po oglasima đe je garancija =0 nudi u prodavnici model sd 3/32 sa 2 god pisane garancije ali za 250. Mislim da je to puno?

Jeste puno jer ima da se kupi za oko
185e sa 12 mes. garancijom.

Verovatno što je mtk pa malo brže trošucka batt (ako sam bio pažljiv na času) :-D

Oba tel rade lepo. Nema greske. Baterija duze traje na x jer je snapdragon procesor unutra stedljiviji od mtk. Plus igranje sa romovima na snapdragonu je moguce. Note 4 meni licno lepsi od 4x.
Moj sledeci ce biti note 4 4/64sa sd. proc. Ako ne izadje note 5 u medjuvremenu

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Mtk vs snapdragon - nema nejasnoca...

Note 4 sd vs note 4X sd - ovde je nejasno zasto neko misli da je X u prednosti u odnosu na bez X...il sam ja lud...

Nazad
Vrh Dno