Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ko kad kupuješ krompir na kvantaškoj, gore sve fino, dole šta ti zapadne haha.

Ne bih da mračim, ali puno ljudi se žali na zaglavljene piksele. Moj RN4X ih ima takođe. Mogu se videti kada se osvetljenje stavi na max i pusti crna pozadina. Primetio sam sinoć dok sam gledao neki tamniji klip, sitne zelene tačkice. Noću se bolje primete ili u mračnoj prostoriji. Izgleda su ekrani lošijeg kvaliteta generalno, možda za indijsko tržište, ne znam. Kucajte stuck ili dead pixels xiaomi, ima brdo rezultata na njihovom forumu i youtube.

E sad si me ubedačio. Tačo da precrtam 4x. Hvala za info.

Uzmi običan 4.

Poslednja izmena:
Nije uopšte velika razlika u kvalitetu slika između 4x sa Samsung i Sony senzorom. Koliko para toliko muzike...

Kakve veze ima cpu verzija sa pikselima? Obe verzije imaju problem, to je do ekrana valjda.

Neko je u temi pitao da li je neko probao da spoji sim i mmc. Evo da se javim da sam ja probao, ali nisam zavrsio :D

Sim sam uspeo lako da otkacim od plastike. To sam radio upaljacem. Malo zagrejem pa savijem taj deo istopljene plastike. Cak ni prste nisam pecnuo.
Nekoliko puta sam merio gde bi sim trebao da se nalazi na mmc. Mislim da je ovo ujedno i glavni razlog neuspeha vecine ljudi. Neki prate pogresno uputstvo za pogresan telefon i sim postave lose. Medju nekim telefonima je ocigledna razlika izmedju mesta gde treba postaviti sim. Anyway, stavio sam kapljicu super lepka na mmc i pazljivo spustio sim. Mislim da sam ubo dobro mesto.
Sacekao sam malo da budem siguran da je sav super lepak suv (ne zelim da mi ostane kapljica i da tako ubacim u telefon) i postavio u slot. Problem je sto ulazi dosta tesko. Mogao bih da nabijem, ali se plasim da nece moci da se izvuce. Najgore sto bi moglo da se desi je da sim negde kaci i da ja nabijanjem iskrivim cip unutar telefona i zaglavim ga tako.
Mozda bih mogao da skinem cip i probam da izdubim mesto gde bi stajao na kartici, ali sam uveren da bih time ostetio mmc. Trenutno se necu time igrati sigurno. Mozda neki dan posle praznika.

Koji 4X je najbolje uzeti ? LTE800,boja vezana za senzor kamere..?
Preporucite mi najbolju varijantu.

4x nema lte 800, to ima samo globlna verzija redmi note 4, koje nema u Srbiji već samo možeš naruciti iz Kine. Sivi global version bi trebao da ima Sony kameru a crni Samsung

Poslednja izmena:
Veceras ili sutra bih ga uzeo od Vladimira sa KP.
Koji je bolji da uzmem ?
Crni mat ili sivi ?

Ja sam juče uzeo 4X. Nema zaglavljenih pixela. Možda nije sve jedno dali neko uzima telefon iz Kine, Indije ili iz Evrope.

Ja sad idem po 4x mat crni.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ta je najlepša boja, mada je nezgodna zbog otisaka i prljanja.

Ne bih da mračim, ali puno ljudi se žali na zaglavljene piksele. Moj RN4X ih ima takođe. Mogu se videti kada se osvetljenje stavi na max i pusti crna pozadina. Primetio sam sinoć dok sam gledao neki tamniji klip, sitne zelene tačkice. Noću se bolje primete ili u mračnoj prostoriji. Izgleda su ekrani lošijeg kvaliteta generalno, možda za indijsko tržište, ne znam. Kucajte stuck ili dead pixels xiaomi, ima brdo rezultata na njihovom forumu i youtube.

Kod mene: 3-4 crvena pixela + još 5-6 zelenih/plavih. A 4 godine star Nexus 4 ni jedan.
Znači ubo sam džekpot, i blago žučkast i pixela tuce...
Kad bih probao da ga menjam mogao bih samo još gori da dobijem... Kao kad sam menjao monitor...

Ovo je baš loše ***.

Kod mene: 3-4 crvena pixela + još 5-6 zelenih/plavih. A 4 godine star Nexus 4 ni jedan.
Kad bih probao da ga menjam mogao bih samo još gori da dobijem... Kao kad sam menjao monitor...
Zanimljivo. Ja bih to pokušao da menjam ,ne verujem da postoji šansa da dobiješ još jedan tako loš. *** kod svakog moba je moguća slična situacija naravno malo više kod ovih jeftinijih mob , pogotovu što verujem da je veliki broj njih refurbished.
Zato ja kažem za Kineza sa Alija nikada preko 200e :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zanimljivo. Ja bih to pokušao da menjam ,ne verujem da postoji šansa da dobiješ još jedan tako loš. *** kod svakog moba je moguća slična situacija naravno malo više kod ovih jeftinijih mob , pogotovu što verujem da je veliki broj njih refurbished.
Zato ja kažem za Kineza sa Alija nikada preko 200e :)

pa zavisi od plate. Ja mislim da treba odrediti sumu za koju mi nije zao da je izgubim skroz u najgoroj varijanti.

@fkloznica: Neću da menjam ništa nikad nlviše :D Nemam sreće sa zamenama (3. primerak monitora na kojem sam morao da ostanem jer me iskulirao Gigatron servis je najgori : i probijanje svetlosti i 1 plavi pixel po sred monitora).
Ovo kinesko čudo sam platio 195 evra na KP. Svako iskustvo se plaća. Čekam da vidim da li će i posle koliko vremena da se desi neki ozbiljniji / nezanemarljiv kvar/defekt/problem...
Ko zna možda me pozitivno iznenadi kao "Android box" koji sam kupio za 27 evra i rekao "nek sastavi 6 meseci biću zadovoljan" a eno ga 3 pune godine još se nije zapalio (a idle-uje na 50 stepeni xD).

Poslednja izmena:
Zasto posle apdejta nemam vibraciju za otisak prsta ?

Sent from my Redmi Note 4X Black

Zasto posle apdejta nemam vibraciju za otisak prsta ?

Sent from my Redmi Note 4X Black

Nisi trebao da apdejtuješ. Žena od koga sam uzeo telefon reče meni da dosta njih tako apdejtuje, pa joj vraćaju na reklamaciju kako neke stvari ne rade na telefonu. I meni rekla da ne apdejtujem, ili da nosim kod majistora da apdejtuje ako ne umem sam da popravim.

Cao drustvo, od pre neki dan sam vlasnik RN4. Bio sam skeptican međutim procitao sam nekih 50 ove teme i to je bilo dovoljno za konacnu odluku! ☺️ Globalni je rom i vise sam nego zadovoljan telefonom.

Zanima me da li neko zna kako mogu da se dodaju slike u 'karusel'?

Koji je ekran kod tebe? Tianma ili Boe?

Boe valjda. nt35532.
Kupljen kod Vladimira :p

Poslednja izmena:
Znaci treba izbegavati Boe, kolega na prethodnoj strani isto ima problema sa njim.

Boe je kod mene, ekran je odličan.

Vrh Dno