Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@djokosrb odakle ti stiže fon?

Skroz solidna slika. Jesu i odlični uslovi, ali kao što rekoh samo da nije nešto us*ano da bude slabije od trojke i za mene dovoljno. Koji ti je senzor kamere?

Upravo to... Do duše, zanemario bih podršku SD verzija da je MTK bolji u performansama, čak ni baterija nije toliko presudna. Ovako SD ima podršku, štedljiviji je, bolje optimizovan... Uz sve to ovi što se prodaju u Kini bi trebao po difoltu da budu sa Sony senzorom kamere. Tako da mi je prednost MTK verzije samo dizajn (chamfered edges). Mislim da ni surova snaga Helio X20 soc-a nije drastično veća od SD625, pogotovo da se oseti u svakodnevnom radu bez gejminga.

Koji ti je senzor na MTK? Kako ti se čini baterija?
Mislim da je Boa.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

BOA je displej. Senzor kamere ti je ili Sony ili Samsung. Uđeš u CIT i vidiš.

Da li neko zna kako da se disable noise reduction, drugi mic ili slično? Ja kod sebe tu opciju nemam. Snimanje zvuka je katastrofa, ako otpevas ili pustis konstantan ton, posle jedne sekunde audio kreće da se utišava i bude očajan, jer se aktivira očigledno noise reduction i snimak postaje 'robotizovan'. Ako moze neko ko ima RN 4X da proveri, probao sam i nekoliko različitih aplikacija, isti problem, hvala.

Ako može neko da proveri na svom telefonu ovo gore o čemu sam pisao bio bih mu zahvalan. Dakle audio recorder ili video, da li se utišava snimak kada se peva ili svira jedan duži ton.

Verovatno utišava ,mada sam ja snimao predavanja neka i sve je relativno ok. Ja imam mtk verziju.
Ne postoji više opcija da se ugasi taj drugi mic ,eventualno preko roota i edit build prop fajla

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Neki su to rešavali prekrivanjem gornjeg mikrofona selotejpom ali kod mene to ne pomaze, tako da je root izgleda neizbežan.

Tapneš na kernel version nekoliko puta.

Kamere: Front =ofilm_s5k5e8, Back = ofilm_s5k3I8

Samsung

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Bolje da je sony...mada sam zadovoljan u odnosu na RN3.

Koja je razlika sem veličine ekrana između Redmi note 4x i Redmi 4 pro? Šta je bolje uzeti ako zanemarimo razliku u veličini?

Koja je razlika sem veličine ekrana između Redmi note 4x i Redmi 4 pro? Šta je bolje uzeti ako zanemarimo razliku u veličini?

Slicna prica, osim velicine ekrana, ako ti to nije bitno, odnosno vise ti odgovara 5 inca, sta znam nekim bolje lezi u ruci, onda idi na Redmi 4 Prime (Pro). Razlog je veca automija. Opet sa druge strane, 4X ima i imace jos malo bolju podrsku.

^verovatno 4x ima i nešto bolju kameru. Pogledaj po internetu poređenja.

Ma koji god da uzmes isti su skoro oba ce odlicno da rade . R4P lepsi od N4X i bolje uzeti onaj koji ti bolje lezi 5 ili 5,5. Ako ces da se igras sa raznim CR onda N4X jer je snap proc

Uređaji su isti hardverski, razlika je u veličini displeja, samim tim na RN4X je malo kraća autonomija. Imam u kući i R4P i RN4X. O lepoti je suvišno komentarisati, ukusi...

I r4p nema osvetljene navigacione tastere.

A donkey, a donkey, my kingdom for a donkey!

Tako je, ima razlike verovatno i u kameri, ali to ću uporediti večeras ako ne zaboravim. Da su dobri, dobri su oba za cenu koštanja.

Da, kolega sto je uzeo kaze da mu se RN4X napuni za 2 sata, iako nema fast charge opciju, sto je slozicete se vrhunski rezultat. Slicno se meni ponasao i R4P.
Sada samo docekati cetvrtak/petak i da prosledim ovu Lumiu dalje....
Jel bese 950 ili nesto slabije? Taman da uporedimo kamere,ali ako je 950 onda je sve jasno. :D

Slabij slabije, 920 i 535.:d
Kakvi 950, ne bih za WP dao te pare ni u ludilu. Ali odmah eto da kazem, eto poredjenje, ako ima nekog smisla, ova "matora" 920 ima kameru koja je dve klase iznad, u nocnim i uslovima slabog osvetljenja to nije ni za poredjenje.
Ali dobro, kome treba kamera ne uzima Xiaomi do 200e.

Poslednja izmena:
Ma i kamera nije očajna. Sve zavisi od individualnih potreba, ali većini će završiti posao ova kamera. U krajnjem slučaju ne kaže se džabe "koliko para, toliko muzike". Uostalom Xiaomi i N808 npr.i opet jeftinije nego neki "kompletniji" Samsung, Lg, Sony.

Kamera je sasvim korektna. Za ozbiljne fotografije se koriste ozbiljni fotoaparati.

A kome treba mikrofon i telefoniranje? :D

A kome treba trol na forumu?!:sceptic:
Kome su samo Sljamung i LG telefoni?

@desp
Naravno, ko hoce da se fotka ispred ogledala, sa drugaricama u provodu i slicno, ovo je ok, samo mnogi (mnoge) ne kapiraju, ali tu je onda Samsung S7 EDGE (npr.) za 450e za fotkanje, facebook, messenger, instagram, roj (tako se valjda zove) i slicno. Odlucna kupovina i pametno ulozen novac....

@joca89
Odlicno izgleda case, samo me zanima, tvoj neki utisak, da li to napravi preglomazan telefon?! Taj case i ja gledao za moj, kad stigne, valjda petak.

Poslednja izmena:
Što je najgore, većina ih slika direktno iz Instagrama, WhatsAppa, Facebooka pa im slike ispadnu isto, slikali sa S3 ili S8. Već entuzijasti koji vole da slikaju i znaju to, podržavam da gledaju i jure što bolju kameru. Mada i tu npr ne znam kolike su baš drastične razlike npr između S6 i S8. Nekako su mi S6 i G4 prelomna tačka kvaliteta kamere. To je neki zaista vrhunski nivo. I mahom se sada sve više naglasak stavlja na low-light fotke.

Vrh Dno