Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Što je najgore, većina ih slika direktno iz Instagrama, WhatsAppa, Facebooka pa im slike ispadnu isto, slikali sa S3 ili S8. Već entuzijasti koji vole da slikaju i znaju to, podržavam da gledaju i jure što bolju kameru. Mada i tu npr ne znam kolike su baš drastične razlike npr između S6 i S8. Nekako su mi S6 i G4 prelomna tačka kvaliteta kamere. To je neki zaista vrhunski nivo. I mahom se sada sve više naglasak stavlja na low-light fotke.

Naravno, G4 stvarno ja sam bio odusevljen kvalitetetom fotki od drugara, ja koji uopste na to ne gledam kao nesto preterano bitno. A razlika izmedju S6 i S8 je sto marketing i prodavanje magle da bi se novi model prodao za 800e++, i to lagano prolazi.
Kako god meni je Xiaomi, posle iskustava sa Mi 5 serijom i Redmi 4 Prime, a nadam se maksimalno pozitivnim od petka i sa RN4X, a siguran sam da ce biti tako, postao referenca u odnosu na koju gledam telefone. Navikao sam se maksimalno na MIUI i stvarno mi odlicno lezi (npr. nikad ne bih sad uzeo stock android sto sam koristio na Nexusu, verujem da je mnogima to smesno, ali to ono mi je nekako bezveze), telefoni su im lagano bang for the buck, odlicne performanse, vrhnuska kamera i jako dobar kvalitet izrade. Easy pick.

^hoćeš reći vrhunska baterija? :Da

Ja sam isto već godinu dana više nego zadovoljan sa RN3 MTK, a izgleda da posle Uskrsa stiže RN4x. Videćemo...

Poslednja izmena:
Lowlight fotka većine telefona je ok kada se gleda na samom telefonu. Kada se pogleda na računaru, onda se primeti razlika ali meni je to sve loše ili jako loše. Odlično sigurno nije. Za lowlight fotkanje vučem dslr i opet su fotke uglavnom prihvatljive ili dobre, retko su baš odlične.

Upravo to. Koliko god pokušavali da nas ubede, telefon nikada neće moći da odmeni DSLR.

A kome treba trol na forumu?!:sceptic:
Kome su samo Sljamung i LG telefoni?
Nisam ja trol nego si ti Xiaomi fanboy, advokat, "apologist"...
Ja niti sam poredio Xiaomi sa LG i Samsung-om (čak šta više Samsung nikad nisam ni imao niti planiram, a LG teško da bih imao da nisu pravili Nexus-e), niti možeš naći gde sam pisao" kamera ovakva onakva, bolja je na XYZ od 500 evra" ili "pih, pa šta je ovo gde su stereo zvučnici".

S obzirom da Xiaomi verovatno glavni profit ostvaruje pre svega od tog pay sadržaj (teme, muzika, ringtones) koji prodaje samo Kinezima iz toga bi trebalo da slede ovakve cene uz takav neki kvalitet (bar na papiru). Kao što su Google i Amazon ranije prodavali uređaje po "ceni proizvodnje" sa idejom da će svaki vlasnik ostaviti gomilu para na sadržaju koji prodaju.

I u tom cenovnom rangu se objektivno mogu očekivati i oprostiti/prihvatiti stvari tipa ispodprosečne kamere, slabijih & mono zvučnika, nešto lošije podrške za sveukupno globalnu varijabilnost frekvencija mreža, i potencijalno dosta kraći radni vek glavnih komponenti.

Ja se ni na šta od navedenog nisam žalio niti ću se žaliti. Jesam spomenuo NFC i Quick Charge kao 2 iznenađujuća izostanka (ako NFC ima Sony od 150 evra...)
Ali mislim da je objektivno opravdano očekivati da telefon u bilo kom cenovnom rangu 100% ispravno i 100% konstantno/isto funkcioniše kao telefon... dakle za pozive. I da ako se desi zbog softverskih propusta telefon ne obavlja tu osnovnu funkcionalnost da rešavanje tih problema mora da bude glavni prioritet firme, pa imala ona 5 ili 50.000 zaposlenih. A 2 minuta na Google ti govori da brdo različitih modela Xiaomi telefona ima isti problem već ko zna koliko vremena.

A o tome se ovde nije pisalo od starta... od strane vas iskusnih Xiaomi vlasnika... i kontam da taki neki potencijalni problem bazičnih funkcionalnosti ni jednom potencijalnom kupcu nije pao na pamet, da treba i o takvim osnovnim stvarima da razmišlja.

@joca89: Znači ipak taj case nije za 4x... Ako te ne mrzi napravi neki kratak video klip ili par fotki da vidimo kako to izgleda "uživo"... na promo slikama sve našminkano. I za koliko dana ti je to stiglo? Koliko se sećam ti si to naručio posle 22.03.?
Moj AliExpress paket izgleda stiže preko Sweden :D :D

Poslednja izmena:
Jeste case za oba telefona. Kinezi mudro napravili, izbušili dve rupe za 3.5mm, jednu za note 4x, a drugu za note 4. Idu slike... [emoji4]

09bb581431e3aec8c3f021ab65d0949f.jpg

284c6e36e2c22b8665305cd453417095.jpg

Poslednja izmena:
Vidim bruku nekih se pojavilo sa kineskim i MI zastavama na avatarima, ne mogu vise raspoznavati, po avataru najbolje pamtim. Valjda cu docekati i da Djoko skine avatar, a na dobrom je putu. [emoji23]

Svako svoga konja hvali i zmiri na probleme, kakva crna objektivnost, ne uzimam za ozbiljno niti trazim preporuke. Srozao se i kriterijum i najvece sr@nje je postalo dobro. Najvise cenim i citam veterane poput loznice, joce, opusteno, batak, vladof, ivan, cvoruga, hsv... koji su promjenili dosta telefona.

Nista draze kad @opusteno ili @vladof bace neki mini review, mnogo korisno. [emoji106] [emoji482]

Hvalite te [emoji630] telefone, a niko se nije zadrzao na istom duze od par mjeseci. [emoji39]

Jocko sta ce ti gumetina za to i kvaris izgled, ne drzis 500e u njoj. [emoji14] Jedino ako ga mislis kome prodavati sledece godine za 50e [emoji12]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Ide kevi još malo, pa da bude zaštićen od padova dok ga koristi... [emoji4]

Lepo ide kopanje vidim :)

Šta uzimaš ,op3 ?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Lowlight fotka većine telefona je ok kada se gleda na samom telefonu. Kada se pogleda na računaru, onda se primeti razlika ali meni je to sve loše ili jako loše. Odlično sigurno nije. Za lowlight fotkanje vučem dslr i opet su fotke uglavnom prihvatljive ili dobre, retko su baš odlične.

To je to. Lepo napisano.

Uzece covjek iP da se smiri, k'o da gledam, smorilo ga sve ovo drndanje, a i po malo ga razocarao Google. [emoji1] [emoji482]

Sent from my G

Kolika vam je potrosnja baterije na mtk verziji? Dok se ne koristi preko noci.
Mene mnogo nervira sto mi ovaj trosi 15% za 8h.
Wakelock detector ne vidi nista posebno, aktivni greenify i amplify. Deaktiviran Mi nalog i zamrznute sve Mi aplikacije u titaniumu.

Nisam primetio da skida nešto previše ..

Ali mislim da je objektivno opravdano očekivati da telefon u bilo kom cenovnom rangu 100% ispravno i 100% konstantno/isto funkcioniše kao telefon... dakle za pozive. I da ako se desi zbog softverskih propusta telefon ne obavlja tu osnovnu funkcionalnost da rešavanje tih problema mora da bude glavni prioritet firme, pa imala ona 5 ili 50.000 zaposlenih. A 2 minuta na Google ti govori da brdo različitih modela Xiaomi telefona ima isti problem već ko zna koliko vremena.

Koji sve modeli imaju problem? Da li sagovornika slabo čuju? Ili ti sagovornika?

Sagovornik tebe slabo čuje iz razloga što se aktivira pomoćni mikrofon koji služi za uklanjanje buke. Koliko vidim skoro svi modeli imaju taj problem odavno. To se dešava i prilikom snimanja zvuka i snimanja videa. Probao sam svašta da to rešim ali za sada bez uspeha. Da sam znao za taj problem ne bih uzeo xiaomi tel. A fora je što ga svi hvale po review-ima. Sve ostalo radi glatko i fino..

To nisam ispratio, a bogami ni primetio na R4P, jos trojica ortaka imaju isti telefon i kad razgovaram sa njima sve je vrh, sva trojica na MIUI global stable...
Aj provericu na RN4X i javljam za prekosutra kad stigne.

Devojka rn3pro vec godinu dana, ja rn4x od skoro. Nikakvih problema sa mikrofonom.

I ja nisam imao problema sa mic na global verziji ali sada na beti zna da zatrokira

Color Full Cover Screen Protector Tempered Glass For Xiaomi Redmi 3S 3X 4 Pro Prime Redmi Note 4 3 2 Mi5s Mi4 Mi5 Mi 5S Plus 5
http://s.aliexpress.com/qIfeEfaq
(from AliExpress Android)
Безмало еџ ту еџ заштита одлична!

Попушта лепак на средини...штета баш добра димензија...

R4P sa Global 8.2.1.0, mikrofon u telefonskom razgovoru normalno radi, snimanje nisam probao...

Kolika vam je potrosnja baterije na mtk verziji? Dok se ne koristi preko noci.
Mene mnogo nervira sto mi ovaj trosi 15% za 8h.
Wakelock detector ne vidi nista posebno, aktivni greenify i amplify. Deaktiviran Mi nalog i zamrznute sve Mi aplikacije u titaniumu.
Sada testirao , za 7h od 24% pao na 22%

Sada testirao , za 7h od 24% pao na 22%

Hvala.
Mislim da sam nasao krivca. Neki ttyC0. Svasta pise po netu, ali je jedan lik rekao da je to do sim kartice. Cim sam izvadio, on je stao, a do tada je drzao telefon awake 100%. Kaze da je promena kartice resila problem. Izvadicu novu karticu(svakako mi treba 4g) pa cu da vidim.

Добар је гласс са претходне стране...треба му времена да се "прими"

Nazad
Vrh Dno