Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

treba da platis dosta vise od 3o, 4o posto za istu stvar od samsuga npr. redmi telefoncici bolje rade od npr a5 2016, kolega ga ima vidim da je telefon sporiji od redmi 4 prime. nista bolji nije a kosta malo manje nego duplo

Sem kad treba da napraviš sliku. Tu taj A5 2016 jede živu decu, spram Redmi.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Potvrdjujem za A5 2016 primer, moj sin ga ima. Sem kamere i donekle ekrana nije nista bolji od mog RN3, naprotiv. A placen skoro duplo vise.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@h1Jack3r™: Zavisi koju tastaturu koristiš... SwiftKey ne može da se isključi traka sa sugestijama, može da se isključi samo da ne radi autocorrect ali i dalje ti "pogađa i nudi" šta pokušavaš da napišeš a ti ili ignorišeš to ili menjaš tastaturu.

@Kidence: Nemam ja šta nekoga da ne volim ili volim tj to je nebitno dok uređaj radi onako kako se od njega objektivno očekuje. "Ne volim" ni Google pa koristim i Android i gomilu Google servisa. U slučaju Android-a za moje potrebe definitvno nema alternativa pa moram da ćutim i trpim sve veću učestalost bagova i sve veće silovanje baterije od strane google play services... ali za Xiaomi u suštini ne moram da trpim ništa tj imam alternativu i kad dođe momenat da je prevelika lista stvari koje mi ne odgovaraju naravno da ću da batalim i tražim alternativu. Očekivati da telefon zna kako se zove i tu informaciju prikazuje ispravno korisniku nije očekivati nešto savršeno. Tolerantno je da tako nešto se desi i postoji između 1-2 update-a u vreme kad se pojavi novi uređaj... a ne da kao što ti objasni "pa tako za svaki MIUI prikazuje, ne brini" . Google napravi i mnoooogo veći haos ali ga retko pravi na svim uređajima i uglavnom ga rešava u sledećem update-u.

Kada je u pitanju ispravljanje softverskih propusta ni jedna firma nema opravdanja da to ne radi. Kad može indus student da odradi custom ROM bez takvih "sitnica" valjda to može i kompanija koja posluje niz godina i valjda ima minimum par desetina stalno zaposlenih developer-a. I ne, cenovni rang nije opravdanje zašto "to tako mora"/"to tako ide".

I povedi malo računa o tome šta sve sebi daješ za pravo da analiziraš, tvrdiš, hipotetišeš i komentarišeš o drugim korisnicima, i na ton kojim to činiš. Kupio sam telefon zato što sam hteo da ga kupim... nemam šta tebi da objašnjavam. Telefon uvek biram naspram hardware-a i naravno da pritom gledam da osiguram i mogućnost da promenim software. Tako da ako se ispostavi da ovakve "sitnice" su redovna pojava za MIUI lako ću ja da rešim probleme koje MIUI neće ili ne zna ili ne smatra za bitne.
Sta koj k.... uzimas xiaomi pa seres po njima,daj 500 jevica pa uzmi s7 i uzivaj,idi lepo pa se zali na zvanicni xiaomi forum pa tamo pljuj po njima, pusti ovde ljude koji prate i uzimaju xiaomi godinama da pisu pametne i korisne stvari za sve nas koji zelimo da predjemo sa nabedjenog samunga i lg na ove fenomenalne kineze[emoji1]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Sta koj k uzimas xiaomi pa seres po njima,daj 500 jevica pa uzmi s7 i uzivaj,idi lepo pa se zali na zvanicni xiaomi forum pa tamo pljuj po njima, pusti ovde ljude koji prate i uzimaju xiaomi godinama da pisu pametne i korisne stvari za sve nas koji zelimo da predjemo sa nabedjenog samunga i lg na ove fenomenalne kineze[emoji1]

Флешнем малопре стабилни глобал за мтк верзију...Остане откључан БЛ?
Овај последњи глобал има нижу бројну ознаку него Ром који сам имао...ватафак?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ma nije ni kamera nesto bolja , izvlaci ga displej sa napucanim bojama . Pa se onda mozda cini nesto bolja, treba slike posmatrati na istom displeju i zumirati razlike skoro nema

Sta cete za 200e ocekivati, da neki developer danonocno radi i da se bas posveti i ispravlja bugove, sta ima. Kad telefon prodaju 150$ racunajuci i HW koji je mozda 100injak $, pa mogu misliti koliko developere plate, i nesto malo reklame. Lova je pokretac i motiv za rad *** [emoji23]

Mislim da je 150$ super cijena, bas ono minimum, i kako god da radi nema se pravo zlabi. Jos da daju garanciju, nigdje ih ne bi bilo.

Telefon je i zamisljen kao uzmi i vozi dok traje, vidis da nema ni servisnih mreza, garancija (garancija kao u nasim piljarama), dijelova itd, klasicna kineska manjerazredna firma u napredovanju. Vec Lenovo je svjetlosnim godinama kao ozbiljnost firme. *** slepaju se na ime i tradiciju IBMa. Huawei se dize, TP Link nije los, ima ih jos dobrih itd itd.

Jos uvijek kinezi debelo kaskaju za velikim igracima, cak i njihove najbolje firme, i bzvz mi je uporedjivati kao sto rade ovde.

Bas imam neku huawei, tp link mreznu opremu, kad to uporedim sa DLinkom, Netgearom, Linksysom... iste klase, smijesno koliko ovi drugi bolje i pouzdanije rade, imaju bolju sw podrsku i redovnije drajvere i firmwaree. Mnogi bi ovde rekli isto je to, jasta je... [emoji23]

Tako i moj stari, njemu je dobro sve sto je jeftino, ako je malo skuplje u startu ne valja.[emoji23]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Флешнем малопре стабилни глобал за мтк верзију...Остане откључан БЛ?
Овај последњи глобал има нижу бројну ознаку него Ром који сам имао...ватафак?

Zato sto su povukli sve global stable verzije posle toga ,neki bagovi verovatno.

Doso i do mene konacno rn4 mtk. Iskustva podeljena i nema neutralnih. Ili mi se svidja ili se hvatam za glavu.
Telefon je dosao sa kineskim romom. Nije problem, rekoh sad cu da flesnem pa da nastavim. I tako izgubim 2 sata pokusavajuci da sredim ono djubre od miflash programa. Konacno puko i vratim se na SP ko sav normalan svet i zavrsim za 10min.
Ostale stvari mogu da prebacim na moje nepoznavanje MIUI, ali i ovde ima nebuloza. Contacts me uzasno nervira. Jedva sam provalio kako da importujem ko covek. Morao sam da se izlogujem iz one gluposti od MI naloga.
Odmah sam se prijavio za unlock, ali jos nema odgovora. Kako cu slatko da im zbrisem svo ono djubre vezano za MI nalog samo da rootujem.
Osim nekih agresivnih opcija koje se ne mogu promeniti, prilicno sam zadovoljan. Tel je zivahan i lep, MIUI lepo izgleda.
Jos nisam aktivirao greenify, ali me malo plasi baterija. Preko noci je potrosio malo preko 10%, dok Umi Max potrosi 1%. Tome sigurno pridodaje i fingerprint sensor koji je stalno aktivan. Uzasno me nervira sto se ponasa kao kapacitivno enter dugme. Kako ga pipnem (ne uvek prstom) on nesto uradi. Za sada se ne moze iskljuciti. Toliko me nervira da cu mozda da otvorim telefon i iscupam kablic.

Jesi li probao umjesto toga da se opustiš? :D Siguran sam da fingerprint reader ne troši neku osjetnu količinu energije, a prestaćeš da ga slučajno aktiviraš za koji dan... Ja sam prvih dana kačio FPR svaki put kad uzmem telefon u ruke, a sad nikad.

Kakvi su utisci što se tiče performansi na 4x? Ne zanima me gejming. Niko da postavi primere slika..

Doso i do mene konacno rn4 mtk. Iskustva podeljena i nema neutralnih. Ili mi se svidja ili se hvatam za glavu.
Telefon je dosao sa kineskim romom. Nije problem, rekoh sad cu da flesnem pa da nastavim. I tako izgubim 2 sata pokusavajuci da sredim ono djubre od miflash programa. Konacno puko i vratim se na SP ko sav normalan svet i zavrsim za 10min.
Ostale stvari mogu da prebacim na moje nepoznavanje MIUI, ali i ovde ima nebuloza. Contacts me uzasno nervira. Jedva sam provalio kako da importujem ko covek. Morao sam da se izlogujem iz one gluposti od MI naloga.
Odmah sam se prijavio za unlock, ali jos nema odgovora. Kako cu slatko da im zbrisem svo ono djubre vezano za MI nalog samo da rootujem.
Osim nekih agresivnih opcija koje se ne mogu promeniti, prilicno sam zadovoljan. Tel je zivahan i lep, MIUI lepo izgleda.
Jos nisam aktivirao greenify, ali me malo plasi baterija. Preko noci je potrosio malo preko 10%, dok Umi Max potrosi 1%. Tome sigurno pridodaje i fingerprint sensor koji je stalno aktivan. Uzasno me nervira sto se ponasa kao kapacitivno enter dugme. Kako ga pipnem (ne uvek prstom) on nesto uradi. Za sada se ne moze iskljuciti. Toliko me nervira da cu mozda da otvorim telefon i iscupam kablic.

Davno apsolvirana prica, telefoni sa MTK inside su trash nevidjeni:d

@Milos Laki
Stize mi u cetvrtak ili petak, pa cu videti, ali ne vidim sta moze da bude losije nego na Redmi 4 Prime, sa kojim sam odusevljen. Eto mogu ti preneti neke utiske tada. Dobro moze i bice losija autonomija, posto je 5.5 inca sa istom baterijom kao i Redmi 4 Prime, ali razlika po onome sto sam gledao po netu ja mala.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako da se disable noise reduction, drugi mic ili slično? Ja kod sebe tu opciju nemam. Snimanje zvuka je katastrofa, ako otpevas ili pustis konstantan ton, posle jedne sekunde audio kreće da se utišava i bude očajan, jer se aktivira očigledno noise reduction i snimak postaje 'robotizovan'. Ako moze neko ko ima RN 4X da proveri, probao sam i nekoliko različitih aplikacija, isti problem, hvala.

Davno apsolvirana prica, telefoni sa MTK inside su trash nevidjeni:d

@Milos Laki
Stize mi u cetvrtak ili petak, pa cu videti, ali ne vidim sta moze da bude losije nego na Redmi 4 Prime, sa kojim sam odusevljen. Eto mogu ti preneti neke utiske tada. Dobro moze i bice losija autonomija, posto je 5.5 inca sa istom baterijom kao i Redmi 4 Prime, ali razlika po onome sto sam gledao po netu ja mala.
Ako ti je još uvek tu i R4P, mogao bi neko poređenje kamera. Dugo se lomim da li R4P ili RN4x, ali nekako za iste pare gotovo sve isto i slabija kamera. To me baš odbija imajući u vidu da ni kamere na Note seriji nisu nešto, a ova još slabija navodno.

Ako ti je još uvek tu i R4P, mogao bi neko poređenje kamera. Dugo se lomim da li R4P ili RN4x, ali nekako za iste pare gotovo sve isto i slabija kamera. To me baš odbija imajući u vidu da ni kamere na Note seriji nisu nešto, a ova još slabija navodno.

Nije kod mene, ali napravicemo nesto sledece nedelje, pa mogu okaciti ovde, po onome sto sam ja video, to je potpuno ista prica, al ajde da ne pricam napamet. Ono sto je sigurno u nocnim i uslovima slabijeg osvetljenja, kamera je losa, kome je to bitno. Meni ni blizu nije.
Kako god, napravicemo nesto za slike.

Nije kod mene, ali napravicemo nesto sledece nedelje, pa mogu okaciti ovde, po onome sto sam ja video, to je potpuno ista prica, al ajde da ne pricam napamet. Ono sto je sigurno u nocnim i uslovima slabijeg osvetljenja, kamera je losa, kome je to bitno. Meni ni blizu nije.
Kako god, napravicemo nesto za slike.
Meni posao završava i ova na RN3 MTK, ali čisto ako plaćam istu cenu, bar da izvagam sve... Veliki plus za 4x je i podrška. Mislim da će biti dosta bolja nego za R4P.

23b350da1dc4d67e9357b35f3442301e.jpg

Рн4мтк...слике доста боље на овој Бети...

Poslednja izmena:
Meni super radi RN4x ...prethodni je bio RN3.
Evo i slika

https://flic.kr/p/Trqwnc

Skroz solidna slika. Jesu i odlični uslovi, ali kao što rekoh samo da nije nešto us*ano da bude slabije od trojke i za mene dovoljno. Koji ti je senzor kamere?
To za podrsku svakako da, krajem maja Nougat za Global Stable Rom za RN4X.
Upravo to... Do duše, zanemario bih podršku SD verzija da je MTK bolji u performansama, čak ni baterija nije toliko presudna. Ovako SD ima podršku, štedljiviji je, bolje optimizovan... Uz sve to ovi što se prodaju u Kini bi trebao po difoltu da budu sa Sony senzorom kamere. Tako da mi je prednost MTK verzije samo dizajn (chamfered edges). Mislim da ni surova snaga Helio X20 soc-a nije drastično veća od SD625, pogotovo da se oseti u svakodnevnom radu bez gejminga.
23b350da1dc4d67e9357b35f3442301e.jpg

Рн4мтк...слике доста боље на овој Бети...

Koji ti je senzor na MTK? Kako ti se čini baterija?

Немам појма који је сензор...који год да је уме да направи фантастичне слике кад му падне на памет...
Батерија ми је одлична....као неко ко је дошао са једва 3 сата сот-а на 7-8 заиста немам шта да кажем. Телефон се брзо и пуни, на батерију немам никакву замерку....

Немам појма који је сензор...који год да је уме да направи фантастичне слике кад му падне на памет...
Батерија ми је одлична....као неко ко је дошао са једва 3 сата сот-а на 7-8 заиста немам шта да кажем. Телефон се брзо и пуни, на батерију немам никакву замерку....

Da, kolega sto je uzeo kaze da mu se RN4X napuni za 2 sata, iako nema fast charge opciju, sto je slozicete se vrhunski rezultat. Slicno se meni ponasao i R4P.
Sada samo docekati cetvrtak/petak i da prosledim ovu Lumiu dalje....

Da, da to je super imajući u vidu kapacitet baterije. I rn3 se brzo puni. Pogotovo ako pogledam druge telefone sa 3000mah koji se pune i po 3-4h.

Ja koju god dark themu da instaliram contacts su mi uvek crni font na crnoj pozadini, mislim ne kod svih ali kod dosta, izgleda nijedan tab pod customize theme ne utiče na contacts i settings, izgleda je to hardcoded u samoj temi.

Vrh Dno