Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme ZAP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta za alarm ?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@joca89

Pa ako ti smeta nesto, root-uj, custom rom ili modovanje po tvom izboru MIUI-ja...Za sve postoji resenje...Ja ne kazem da je ovo savrsen telefon, ali za ove pare ovo je i vise nego dobro.

Sent from my Redmi Note 4X

Stoji uvek alarm na lock screen, i ako nije uključen. Mislim sitnica, ali opet bug...

Edit:Ma ja sam prezadovoljan telefonom, samo iznosim da je tačno što čovek kaže... [emoji4]

Screenshot_2017-03-24-13-52-37-861_lockscreen.png

Poslednja izmena:
@Kidence: Ma šta mi napriča.. sigurno se baviš ozbiljno razvojem software-a kad pričaš priču kako su bagovi nebitni. I nebitni , kozmetički bagovi se i tek kako popravlju. To je odraz (ne)ozbiljnosti developer-a. A ja o samom telefonu nisam rekao ništa ni pozitivno ni negativno (odgovorio sam na postavljeno pitanje koje kamere su me "zapale" i usput napisao i za display panel sa linkom za temu gde tvrde da je žut... očekujući da će eventualno neko ovde na temi imati iskustvo na tu temu), to što sam napisao se odnosi na MIUI software. Šta će neko da pomisli i kojim rezonom nije moj problem, ja sam prosto pitao da li na dev build i dalje nisu rešene te 2-3 sitnice. Ovo za carrier name manje više, ali za alarm baš i ne smatram za bezazleno tj da to tako "sme" da ostane nesrećeno neko duže vreme. Srećom pa barem ne prikazuje i alarm ikonicu u status bar-u za ovaj lažni alarm pa da se stalno tripujem "kakav sad alarm".

Tebi je verovatno isto tako sitno kad bi npr imao bug da uopšte ne prikazuje indikator da imaš predstojeći alarm.. ili da se "povremeno" alarm ne oglasi... Ti sitni bagovi mogu da budu prihvatljivi tj da postoji opravdanja postojanja u par build-ova kad se radi ovako rapid development ali sa očekivanjima da se to rešava prvom sledećom prilikom.

Poslednja izmena:
Ja nemam taj bug . Ne kapiram kako stoji ako nije uključen 🙂

To je bug to teme, ne do telefona...Jel to zvanicna tema, neka od onih sto dolaze uz telefon?

@djokosrb: "animozitet" imam samo prema bagovima.. tj nerešavanju istih... nebitno da li je Šljamsung, Nexus ili "kinez", bitan je stav i brzina kojom se to rešava i frekvencija kojom se javljaju novi bagovi. Znači to što sam naveo su bagovi... to što se meni još par stvari ne sviđa kod MIUI rom-a je sasvim druga stvar pa to ovde nisam ni navodio. (tipa da moram da koristim 2 prsta da "expand"-ujem notifikaciju tipa mail za delete dugme ili neki music player za thumbs up/down, ili što kad su startujem app koji je organizovan u folder kad se vratim nazad na homescreen dočeka me otvoren taj folder umesto homescreen). Da imam "animozitet" pregazio bih MIUI rom momentalno čim je stigao telefon i stavio "vanilla" Android.. ali nisam jer eto hoću da dam malo šansu MIUI pošto ga nisam koristio od 2010. Birao sam telefon sa Snapdragon SoC da imam tu opciju promene software-a.

A telefon znam zašto sam kupio, šta mi u celoj priči odgovara... imao sam u startu neka svoja očekivanja i listu "mana" koje ću smatrati za prihvatljive... ipak je to telefon za 200 evra. Nikad ranije nisam koristio kineza, sa HTC Desire (jer nisam mogao tad da nabavim Nexus One) sam prešao na Nexuse ... sad sam uzeo Xiaomi da probam i to je to. Imaću novo iskustvo. Vreme će pokazati koliko pozitivno ili negativno. Za sad je pozitivno.

Nego, kako se rootuju ovaj global stock i/ili global dev MIUI rom? Samo se flešne sa custom recovery SuperSU i ništa više?

Poslednja izmena:
Joco previse sam ja stvari probao i testirao na Šomiju, cak i ako primetis lag-ovanje koje cesto zna da se javi...isto je do teme. Jednostavno neke teme nisu dobro optimizovane i znaju da trose i bat, da fon laguje, pucaju app i dosta toga.

@shamanNs

Ti si pricao za kozmeticke bagove, a ja sam vam dao odgovor u cemu je problem.Ako ti je lakse problem sa indikatorom se javlja i na RN3 pro, a ljudi koriste uglavnom 3/4g mrezu i to ne primecuju i ne pridaju znacaj tome.Sto se tice ekrana , ima zuckastih primeraka, a njih resis podesavanjem boje na "cool" u display settings.

Poslednja izmena:
@joca89
Jocko da ja tebi prodam p9, vidim da se mucis nesto sa Kinezom 😀

Sent from my Havaji P9

To je još gore po MIIU dev tim, ako isti problem postoji na drugim modelima koji su još i stariji tj duže u prodaji od RN4x. Nebitno što to jeste sitnica. Ako su imali kad da nafiluju ROM sa 50x komplesnijom funkcionalnošću trebalo bi da nađu vremena i da reše tako jednu glupost.

Nego, za root bre? Odlepih od reklama.

Evo ih brat Loznica i Joca, ambasadori Somija, Kidence je tehnicki direktor 😀

Sent from my Havaji P9

🙂 xiaomi je OK u ovom low endu ,za high je pitanje..

Šta da kažem kada mi se više sviđa od htc10[emoji23]
Verovatno je to zbog cene ali ako je ovaj 180e Htc 10 mora biti max oko 300e

Ako je Xiaomi "čajnez" , sta je Huawei?

Pa da svidja ti se zato sto si ti je 200e u dzepu 😀
Edit: Kidence samo polako, salimo se. Znam da primas lovu od Saomija 😀
Huawei je prihvatljiv Kinez 😀

Sent from my Havaji P9

Kao da im high end mnogo više košta... [emoji4] Da je bio crni mi 5s kada sam uzimao, kupio bih njega... Bio je samo zlaćani mi 5 i mi 5s...

Šteta što ga nisi uzeo ,to jest što nije bio. Baš da vidim tvoj review 5s. ***

Ovi sto su meni odgovorili i ja njima, bez nervoze i SAMO JAKO!:d
Zaboravite da sam bilo sta napisao u vezi poredjenja izmedju telefona, jer 100 ljudi, 100 cudi, uvek bilo i bice.

Mi5s je odlican, kompletan telefon...Po meni najveca mana za mi5s(zasto ga ja nisam uzeo) je losa baterija po mojim kriterijumima...Sve ostalo odlicno.

Najverovatnije uzimam i ja Redmi Note 4x. Još se lomim, Vladimir ili Mobilni NS (Gremlin)... 🙂

Vladimir 🙂 zato što možeš da ga zoveš i smaraš 15min šta ima na stanju koji su serijski brojevi itd itd 🙂 ( trudi se da odgovori na svako pitanje )

Imas i Veru iz Subotice. Mi kad smo uzimali, imala je sve od stakla, folija, silikona, sve sto treba, po cenama slicnim na aliju.
Drugaru je cak poslala staklo uz Redmi 4 Prime, jer je pogodio da naruci kad je sve prodala, pa malo cekao:d

Gotovo, poručen crni model sa tamno sivim leđima. 🙂 Sutra stiže.

Postaje najaktivnija tema u mobilnom delu foruma... [emoji4]

Taj sivo-crni je i najlepsi 🙂

Najlepši je skroz crni, ali kada ga nema još uvek kod nas... [emoji6]

Pa imao sam crni rn4 i nije me odusevio...Uzivo deluje drugacije...Totalno ga progutala crna boja...

Proguta crna boju lajsnu i može se videti da je plastika gore i dole. Bar je to moj doživljaj. Crno-sivi je kul, možda bi crno-gold mogao da parira da postoji. 😀

Nazad
Vrh Dno