Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Posle skoro 6 meseci ni jedna ogrebotina na RN4 staklu, tako da definitivno ima nešto. Par puta je padao, jednom žestoko na pločice...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A šta je sa global verzijom ? :)
I kakav je ovo Kinez 4/64 nisam ga video na aliju

Znači nema razlike, sem LTE, bluetooth verzije, količina memorije kod nekih modela. Isti telefoni...

Pa da, tako sam ja i rekao.Isti telefon spolja.U sustini moze i ova verzija ROM-a za Indiju da se flesne na RN4X, radice sigurno.

Sent from my Redmi Note 4X

A senzori kamere i panel se razlikuju kod svih, nema pravila da li je 4, 4x ili ovaj Indijac? Kod sva tri može da zapadne bilo šta.

Da.

Ima li neko da je prešao sa Nexus 5 na RN4X, da kaže kakvi su utisci?
Razmišljam se da ga kupim, ima li neko proverenu info gde i pošto u BG, ne naručuje mi se od preko?
Mada malo me odbija miui rom i što nema još nijedan ispeglan nougat rom...

@dkrstic: Ja sam juče prešao sa Nexus 4 na RN4x :p Jedino prethodno iskustvo sa MIUI rom-om mi je bilo 2010. dok sam imao HTC Desire :D tj na tom telefonu je i dalje neki MIUI :d Eno ga u fioci... sad će Nexus da mu pravi društvo i igra ulogu "baterijska lampa #2" :D
A zato se i kupuje "kinez" sa Snapdragon SoC da imaš izbor da promeniš ROM ako ti MIUI dosadi ili ti jednostavno ne odgovara. Imaš na KupujemProdajem oglasima da kupiš RN4x... za kupovinu po prodavnicama kod nas to već ne znam.

Što se utisaka tj poređanja ovog novog telefona sa starim još je rano što se mene tiče... osim toga da mi je svanulo što se tiče baterije... sa Nexus-om ko šta radi sam punio bateriju i telefon je totalno prso posle servisiranja radi zamene baterije (kupio sam "novu" & "original" koja je gora 3x od one 3.5 godine stare). Na Nexusu jutarnji ritual od sat-sat i po u krevetu zujanja po netu i gledanja NBA highlights-a na Youtube-u baterija obično ode sa 100% na 55% za to vreme... jutros RN4x za isto sa 100 na 91% :D

Posle da se i ispostavi da RN4X ima najgoru kameru u univerzumu ja ću biti prezadovoljan zbog baterije :)

Koji ti je senzor kamere "zapao"? Koju si boju uzeo?

Kamere: Front =ofilm_s5k5e8, Back = ofilm_s5k3I8. A boja je jedina ne-gay boja koju nabavljaju naši preprodavci : "gray" varijanta, napred crno nazad (svetlo) sivo/srebrno. Belo & zlatno = gay ;) Lepše bi verovatno bilo u mat black varijanti ali pošto ću 99% uskoro da roknem neki neproziran case savršeno je nebitno koje je boje nazad.

Meni lično kamera je apsolutno nebitna... sve dok nije baš "potato cam".
Više me dotiče evenutalno pitanje display panel-a (da li je ili nije najgora od varijanti koje su u opticaju): nt35532_fhd_video

Ako ti se sviđa displej onda je nebitno :)
Lično mislim da je tianma došla do nivoa u kome pravi odlične full hd ekrane dok je njihov 2k ekran na htc10 bio užas živi (verovatno najgori displej koji sam ikada video uz onaj na mi4)

Poslednja izmena:
Posle da se i ispostavi da RN4X ima najgoru kameru u univerzumu ja ću biti prezadovoljan zbog baterije :)

Vala baš, to je najveći dobitak.
A koji da uzmem, rn4x ili rn4 prime, ako su isti soc onda za kog ima više romova?

I ako može na pp preporuka za prodavca sa kp iz bg, ko je imao dobra iskustva...

Poslednja izmena:
Vala baš, to je najveći dobitak.
A koji da uzmem, rn4x ili rn4 prime, ako su isti soc onda za kog ima više romova?

I ako može na pp preporuka za prodavca sa kp iz bg, ko je imao dobra iskustva...

Ne postoji RN4 prime, kod nas ima RN4X i običan RN4 sa MTK SoC-om.

Kako brzo instalira app na Android-u 7.0...Nevera ;D da li se to Google malo opametio!? Inace, lepo radi ovaj 7.0 na RN4X.Nema neke vece bagove, jedini sto sam primetio nekada notif.lampica za Viber promasi boju ,ali blinka sto je najbitnije .Ostalo sve kako treba.
Baterija dobra, auto osvetljenje....
Moze da izvuce 10h sot na 48h ako se vecinom koristi na WIFI.

uploadfromtaptalk1490346851340.png
uploadfromtaptalk1490346862545.png

Znači još nisu ispravili bug sa prikazom awake na grafici... Ajd to vidi jel su ispravili bug da na lockscreen click widget stoji da je sledeći alarm u ponoć iako nema nikakav alarm. I da kad je konektovan na WiFi netačno prikazuje da je telefon na 4G signalu (a telefon je na 2G only). Kad se ugasi WiFi prikazuje tačno.

^ Jel to govoriš o bagovima u beta verziji ili finalnoj verziji?

To (alarm i network indikator) su bogovi na global stable (8.2.2.0 ili kako već beše). A zanima me da li su i na dev/beta da ne prelazim za bzvz :D
Ovo za awake na grafici ne znam jel i na stable pošto je moj tek 18h od punjenja. Neko je ovde već stavljao screenshot pre par dana i spominjao taj problem da posle 24h ne prikazuje dalje awake kako treba.

To su bug-ovi 8.2.2.2 stable... Meni se još dešava da mi isključi wifi i autorotation....

A ja taman razmatrao kupovinu... :)

Koj bug-ovi? To sa widget-om i alarmom je oduvek tako...To nije bug.To je ionako neki third party widget.Nema veze sa zvanicnim MIUI.A ovo sto se tice signala, ne razumem...Naravno da je na 4g signalu kada je na wifi, samo kada pricas prelazi na 3g jer nema Volte...Ovo za Awake, kome je to jos bitno...Ugasi MIUI optimization u Dev options i imaces drugaciji prikaz...

Poslednja izmena:
Ne čitaš ***. Telefon mi je na 2G only a stoji mi "Telenor 4G" ako upalim WiFi. Ugasim WiFi lepo piše "Telenor E". WiFi =/= 4G prema tome to je bug.

Znam da u Srbiji nema VoLTE u da se prebacuje na 3G pri pozivu, nisam malouman.

Nisi lepo napisao...Znaci kada ti rucno podesis na 2g only mrezu, pise ti gore indikacija kod signala da je 3g i 4g... Ja sam te drugacije shvatio.To prikazuje ako ukljucis u Notifikacijama opciju "Show carrier name"...Ako je ta opcija ugasena, sve je kako treba.

Poslednja izmena:
shamanNS je napisao(la):
I da kad je konektovan na WiFi netačno prikazuje da je telefon na 4G signalu (a telefon je na 2G only). Kad se ugasi WiFi prikazuje tačno.

Šta je tu nejasno u prvom post-u gde sam naveo bug? Telefon netačno prikazuje tip mobilnog signala (u sklopu "carrier name") kada se upali WiFi == bug. U 2 od 3 moguće situcije (2g/3g/4g) ne prikazuje stvarno stanje. Stanje WiFi-a ne bi trebalo da ima ikakav uticaj na carrier name. Jeste sitnica u pitanju ali je bug i treba da se ispravi.. ali to je MIUI.. bonus set bugova na sve Google bugove koji se provlače po par major revizija.

Opcija koju spominješ utiče samo na to da li se to vidi stalno na status bar-u, i kad je isključeno i dalje se vidi na lockscreen-u i kad se spusti notification shade. Čak i da totalno sakriva prikaz "carrier"-a to ne znači da "sve je kako treba".

Kupio covek 4g telefon, a drzi mrezu na 2g. Lol...Ne bih vise da komentarisem.

1) Ovde nema 4G signal, ni Telenor ni MTS, ima samo VIP. Tj Telenorov sudeći po mapi počinje negde na polovini puta do grada.. a ne bi me čudilo da bude baš 800 Mhz.
2) u kući sam ceo dan na WiFi (na VDSL 50 Mbps), koristio bih 4G signal i da ima zašto tačno?
3) telefon ima i dual SIM što mi ne treba kao što mi ne treba ni 4G, jel to znači da nisam trebao da kupim ovaj telefon?

Da kupim i telefon bez kamere jer je ne koristim ni 2x mesečno?

Poslednja izmena:
Druze tek si kupio telefon, a vec ga "pljujes"...Kada neko procita ovo sto si napisao pomislice opasan bug, a ono...
Vidis da si vec @Corvux Corax zbunio...Kao sto rekoh, ne postoji telefon koji nema manje ili vece bagove. Bitno da ne uticu na funkcionalnost telefona...A to, da li pise alarm na nekom widget-u ili stoji 3-4g a telefon radi na 2g, a ostalo sve u 16 , totalno nebitno u celoj prici...

1) Ovde nema 4G signal, ni Telenor ni MTS, ima samo VIP. Tj Telenorov sudeći po mapi počinje negde na polovini puta do grada.. a ne bi me čudilo da bude baš 800 Mhz.
2) u kući sam ceo dan na WiFi (na VDSL 50 Mbps), koristio bih 4G signal i da ima zašto tačno?
3) telefon ima i dual SIM što mi ne treba kao što mi ne treba ni 4G, jel to znači da nisam trebao da kupim ovaj telefon?

Da kupim i telefon bez kamere jer je ne koristim ni 2x mesečno?

Onda nemoj gledati Xiaomi telefone, po komentarima gore vidim da u startu imas animozitet prema njima. Nista licno, ali plati Samsung ili LG 25%-30% vise za isti hardver, losiju bateriju i izradu, kao i vecina ljudi u ovoj zemlji i mirna glava.
Kidence ti je vec rekao sta i kako da ukljucis/iskljucis, ortaci i ja, evo cetiri Redmi 4 Prime i Note 4X ni najmanji problem sa gorepomenutim stvarima.

Pa nebitno za prosečnog korisnika, a nama smetaju i sitnice... [emoji4] Meni je veća glupost ovo za alarm, i što se desi da mi ugasi wifi i autorotation... To se dešavalo kada sam uzeo telefon, onda se smirilo i evo sada opet posle factory restarta ponovo...

Nazad
Vrh Dno