Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Cek sad, gde je bolji senzor? Jel u 4x ili u mtk 4.ili u 4 sd. Sad nisam u stanju da ispratim..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Nisu ni senzor, i on je krš na MTK :D Sve mi se manje sviđa ovaj 4x. Isti model a različiti senzori, pritom i kvalitet slike... Neshvatljivo. Svakako ni taj Sony senzor ne pravi neke ful slike, ali je vidno bolji. A plaćati i kockati se šta će da mi zapadne... Nije mi kamera svakako primarna stavka, čim. Uopšte razmatram Xiaomi ali nije bitna kamera, nije bitan 4g, nije bitna izrada...

Poslednja izmena:
Kod mene je imx258...

Poslednja izmena:
@milos
Sacekaj ti lepo rn5 :) cenim da će za 30ak dana izaći .. xiaomi je to

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne imam 4 ( MTK ) :)
Gledao sam par klipova od ruja ,valjda 4x ima malo bolji snimak od 4 (MTK) i to je to. Nisam siguran da ima značajne razlike u slikama

Kidence, apropo promjena DPI-a na MIUI-u, ja ne nađoh liniju koja to definiše u bulid.prop fajlu, doduše na xiaomi.eu 7.3.16, MIUI 8.3.
I ranije sam probavao iz Solid Explorer-a editovati taj fajl, ali isto ne nađoh odgovarajući liniju... Ne pomaže ni ova aplikacija koju si spomenuo!
Stoga sad koristim neku temu sa rasporedom ikona 5x6 i podesio najmanju veličinu fonta...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Zakasnio sam sa porukom, pitanje je bilo za Jocu, zbog senzora. Da vidimo koje sve kombinacije postoje, da li bar neki model ima isključivo jedan senzor. A da , i paneli za displej se razlikuju. :D

Neće Note 5 pre jeseni ja mislim. I četvorka je izašla tamo negde.

Poslednja izmena:
@despot77

Dodaj samo u build.prop novu liniju

ro.sf.lcd_density=x

X je koji dpi zelis...

Moja preporuka 405

Sent from my Redmi Note 4X

Skor na kraju ili negdje da je umetnem?

Mozes i na kraju, nebitno...onda sacuvaj i reboot.

[emoji106]

Odlično, fercera [emoji2]

Nije valjda da sumnjas :) Reci koja lepota :) priznaj da je mnogo lepse i preglednije...

Jeste, šteta ne iskoristi 5,5 inča u punom kapacitetu [emoji2]
A sumjao u tvoje znanje naravno nisam [emoji2]

About phone i par puta tapneš na kernel version...

Vidim da Xiaomi gura sve vise Goodix senzore u svoje telefone... Evo vidim i kod Joce Goodix FP.Kod mene takodje na svim proverenim primercima Goodix FP...

Meni je zapalo sve ok, ekran, senzor, otisak... Ko hoće da mu prodam neka se javi za 230e... [emoji6] [emoji12]

Pa kraj aprila-maj je najava za MIUI 9.. tada se moze ocekivati nesto :D

Jedino ako pored mi6 izbace Redmi note pro 2.(s660 i boe oled)
Onda će rn5 sačekati malo.

Mada znajući njih ima da izbace Redmi note 4s [emoji23]

Ima najava za Mi6, RN5 i Redmi Pro 2 koliko sam ja ispratio...Mi5c je izbacen, ostala jos ova tri...Ne sumnjam u jos neke podverzije istih...

Još jednom, re: Telenor 4G - u kretanju po Novom Sadu i Beogradu nisam skoro nikad bio bez 4G signala, na mom Note 3 Pro koji nema LTE20.

RN3 je izbačen novembra, RN4 avgusta, april-maj mi nekako dođu prerano. A i svakako bih čekao Snapdragon, sa MTK uvek neki glupi kompromisi.

Što se tiče 4g, po BG lepo hvata ovaj moj (RN3 MTK) a tek sada sam video da nema lte20:

4G bands LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)

Sad nisam siguran koliko će nam to uopšte predstavljati problem.

Poslednja izmena:
Po gradu nema nikakvih problema. Ko ne putuje mnogo van (većih) mesta, može i bez lte800. Jedino Telenor je krenuo baš dosta sa lte800, ali izgleda da sada polako popunjavaju i sa Lte1800.

A jel ima global Rom za ove "naše" 4x, redovan update i ostalo?

Da , sve je isto

Nekako mi je 4x lepši u crnoj boji, dok 4 zbog chamfered edges lepše u sivo-crnoj, da istakne te ivice. Zlatni/pink/Silver sa belom bojom napred su mi baš odbojni. I da, 2.5D staklo pun pogodak, jako lepo izgleda ali pravi problem za zaštitu. Ne postoje stakla koja lepo prekrivaju ivice, a ako se uzme kraće em kvari utisak 2.5D em izgleda ružno. Ne znam jel ubačena neka Xiaomi-eva zaštita za displej s obzirom da nema GG?

Vrh Dno