Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Koja verzija MIUI roma vam se pokazala najbolja sto se kamere tice? Ako je neko uopste radio neka poredjenja...ja sam trenutno na ovoj verziji,gde sam prilicno zadovoljan kako sve lepo sljaka...

2296492f48a0f47b92b85aa023181c27.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Stigao i meni jutros napokon note 4global 3/32 porucen 1og maja. Pa cucemo se ovih dana, ako ga ne udam odmah :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Samo da se pohvalim,stigao i meni danas Redmi Note 4 Global LTE 800"čadjavko" edišn :) fon je prlep,displej odlican,boe je u pitanju,nema mrtvih ili zaglavljenih pixela,sve u svemu jako lepo osvezenje posle rn3 pro :)

Ja sam isto ciljao na tu globalnu verziju, black boju, ali je poskupio za 13 dolara, dok je Note 4x ostao na istoj cijeni...šteta, možda se ubrzo vrati na staro. Ili da uzmem sa ovog shopa koji isto nudi TAX free: Xiaomi Mi Store

Note 4X sa Goldway
Note 4 Global Snapdragon sa Goldway

Čini se da i ovdje na forumu više kupujete 4X model nego global, a po meni je Global u prednosti jer ima EU punjač bez potrebe za adapterom, zatim podržava sve 4G mreže, te sam vidio onu anketu koja kaže da na njega češće stavljaju Tianma ekran koji rijetko ima zaglavljene piksele.

Sad ne vidim ni jedan razlog zašto bih prije uzeo 4X, jer na njih ide isti ROM, znači sve je isto...da li je stvar da jednu verziju otvaraju prije slanja a druga je već spremna, ili zato jer ljudi vide da je 4X prodana u više primjeraka a ne shvaćaju da je to zato jer se možda ranije pojavila u ponudi.

Bilo bi korisno čuti da li vi koji ste dobili mobitel u zadnjih 15 dana imate sony senzor i koju vrstu ekrana, ima li zaglavljene piksele, gdje je kupljen, da li je gore stavljen zadnji službeni rom ili je 8.1.15.0 ?

Poslednja izmena:
Ja sam i porucio n4x ali mi javise da nema i da cekaju da dobiju a kada ce to biti ne znaju pa su me pitali da mi poslaju taj note 4 global po istoj ceni a bio skuplji 15 dolara ili mozda cak i vise. I ja se naravno slozio isti mi ocin :)

Uzeh global verziju u vakuumu, mat crni, serija iz Aprila. Samsungove kamere, Boe ekran, par mrtvih piksela, Goodix FPS, UK adapter za punjač. xD
Mnogo je lep tel, na prvi pogled mi se svudja i MIUI, ali bukvalno sam ga samo upalio, tako da ne mogu izneti neke opsirnije utiske jos uvek. :D
Kupljen kod nas, prodavac je super, maksimalno korektan i iskren. Sve mi je unapred predočio, a to što sam ja baksuz pa su mi zapale malo losije komponente ***. :D
Kada se malo uhodam u svetu MIUI-ja napisaću utiske.

Ja sam i porucio n4x ali mi javise da nema i da cekaju da dobiju a kada ce to biti ne znaju pa su me pitali da mi poslaju taj note 4 global po istoj ceni a bio skuplji 15 dolara ili mozda cak i vise. I ja se naravno slozio isti mi ocin :)

To očito nije sa aliexpressa, tamo nikada ne fali zaliha ? Kako si ti prošao sa komponentama ?

Uzeh global verziju u vakuumu, mat crni, serija iz Aprila. Samsungove kamere, Boe ekran, par mrtvih piksela, Goodix FPS, UK adapter za punjač. xD
Mnogo je lep tel, na prvi pogled mi se svudja i MIUI, ali bukvalno sam ga samo upalio, tako da ne mogu izneti neke opsirnije utiske jos uvek. :D
Kupljen kod nas, prodavac je super, maksimalno korektan i iskren. Sve mi je unapred predočio, a to što sam ja baksuz pa su mi zapale malo losije komponente ***. :D
Kada se malo uhodam u svetu MIUI-ja napisaću utiske.
Ti domaći neafirmirani preprodavači bi mi bili najsumnjiviji, jer oni vjerovatno nabavljaju iz najjeftinihih mogućih izvora, vjerovatno se cjenkaju dodatno zbog kupnje većih količina, i idealni su da im se uvali malo lošija serija. Nije da znam, nego samo pretpostavljam.

Stvarno si loše prošao, čak si i adapter uz globalnu verziju dobio, svašta, prvi put čujem

Eto​ vidiš, na nekome mora da se zalomi. :)
Nikad nije moglo i jare i pare, prilikom takve kupovine uvek preuzimas rizik. Mada ko garantuje da su bolji telefoni u ovlašćenim prodavnicama?
Za naše i slična tržišta se sve pravi znatno lošije i nekvalitetnije. Od prehrambenih proizvoda do tehnike, tekstila i ostalog.
Pazi, čak i kada nova kola kupuješ, isti model u različitim opremama je skroz drugačiji po kavlitetu materijala​ istih ugradjenih delova i u opšte po tehnologiji izrade i kontroli kvaliteta.
U svakom slučaju, koliko para, toliko muzike.
Stim što konkretno u ovom slučaju, sa ovim telefonom, dobijaš dobrano više od onoga sto si platio. :)

Sent from my S55 using Tapatalk

Hehehe zasto mislis da na aliju ne moze da nestane. Sa ali expresa je od goldveja. Ako ne verujes imam i prepisku sa prodavcem, ako zelis da dokazujem okacicu ss ali mislim da nema potrebe.. . Nije prvi put da pise da ima na stanju tipa 10-100 komada, a u stvari nema. Jutros je zena sacekala postara i uzela tel. Bio je na carini nekad prodje sa nekad bez. A ovaj put ne znam kako ocarinili su ga na cenu od 40 dolara koliko je kinez stavio, a ja zadovoljan jer platih samo 10 mesto 25e. I da uvek proveriti sa prodavcem da li imaju na stanju to sto kupujete ne bitno sta pise ima li ili nema na sajtu. Ja to uvek u zadnje vreme uradim, a ne znam sta mi bi da ovaj put ne pitam.
A sto se tice sta su stavili u njega koje senzore i kamere pisacu veceras kada ga dohvatim. :)

Poslednja izmena:
>Ti domaći neafirmirani preprodavači bi mi bili najsumnjiviji, jer oni vjerovatno nabavljaju iz najjeftinihih mogućih izvora, vjerovatno se cjenkaju dodatno zbog kupnje većih količina, i idealni su da im se uvali malo lošija serija. Nije da znam, nego samo pretpostavljam<

Ja to ne razumem... da kupim ovde tel sa mrtvim pixelima sa mojim krvavo zaradjenim parama i da iskuliram to i kažem: navićiću se.... ne razumem.
Kad dajem pare - za te pare tražim ispravan tel 100% da bude. Kakve bre fleke, mrtvi pixeli itd.

Poslednja izmena:
Pa zato trazis da upali telefon i pogledas sam.

>Ti domaći neafirmirani preprodavači bi mi bili najsumnjiviji, jer oni vjerovatno nabavljaju iz najjeftinihih mogućih izvora, vjerovatno se cjenkaju dodatno zbog kupnje većih količina, i idealni su da im se uvali malo lošija serija. Nije da znam, nego samo pretpostavljam<

Ja to ne razumem... da kupim ovde tel sa mrtvim pixelima sa mojim krvavo zaradjenim parama i da iskuliram to i kažem: navićiću se.... ne razumem.
Kad dajem pare - za te pare tražim ispravan tel 100% da bude. Kakve bre fleke, mrtvi pixeli itd.

Ovo ni meni nije jasno :S: malo su mu zapale lošije komponente, ali kao ok je ... wtf?!

Ja sam uz global dobio punjac na koji mora adapter.
Kako da proverim piksele, kameru, ekran i te stvari koje gledate?
Jutros oko pola 5 je bio na 98%.Nekih 1h sam slusao radio preko tunnein i evo sad je na 90%.
Mislim da cu biti zadovoljan baterijom. ☺️

Ajde da te cujem @mirkeMaus posto pises tako...Kako ces proveriti vakuum pakovanje? Naci ce prodavca koji ce otvoriti svaku vakuum kutiju da bi tebi izabrao telefon...LoL

A to losij serije i te fore...to ne postoji, oni to stancuju i prodaju svima isto, pa kako zapadne.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Sta vam, nije jasno? Prodavac mi je lepo rekao sve. Covek je imao telefone koji nisu u vakuumu, njih je proverio i rekao da ima telefon sa Tianma ekranom i Sonijevim senzorom kamere. Ja sam insistirao da bude vakuum pakovanje, on mi je rekao da u tom slučaju ne moze da garantuje koje ce biti komponente i da mi preporučuje da uzmem neki od ovih koje može da proveri. Ja sam i dalje tvrdoglavo tražio vakum, iako mi je takodje rekao da ne moze da mi zameni tel. čak i ako budem imao mrtve piksele i sl. ako uzmem vakum pakovanje.
Ja sam pristao i to je to.
A realno gledano, nije toliki problem, ti pikseli se vide tek ako se zagledas, u svakodnevnom koriscenju nema sanse da ti smetaju ili bodu oči.
I opet ponavljam, ovo je tip kupovine kada ne možeš bas da zahtevas sve idealno. Da sam otisao u iStyle i kupio iP7plus, pukao preko 1k jura, itekako bih im sedeo na kičmi i za najmanju sitnicu.

Ako je vakum tu ne možeš da proveravaš ali možeš da reklamiraš. Otvoriš na kraju krajeva pred prodavcem jer imaš pravo kad ga platiš da proveriš pred njim šta ti je prodao - kapiram da je to normalno.

Sta vam, nije jasno? Prodavac mi je lepo rekao sve. Covek je imao telefone koji nisu u vakuumu, njih je proverio i rekao da ima telefon sa Tianma ekranom i Sonijevim senzorom kamere. Ja sam insistirao da bude vakuum pakovanje, on mi je rekao da u tom slučaju ne moze da garantuje koje ce biti komponente i da mi preporučuje da uzmem neki od ovih koje može da proveri. Ja sam i dalje tvrdoglavo tražio vakum, iako mi je takodje rekao da ne moze da mi zameni tel. čak i ako budem imao mrtve piksele i sl. ako uzmem vakum pakovanje.
Ja sam pristao i to je to.
A realno gledano, nije toliki problem, ti pikseli se vide tek ako se zagledas, u svakodnevnom koriscenju nema sanse da ti smetaju ili bodu oči.
I opet ponavljam, ovo je tip kupovine kada ne možeš bas da zahtevas sve idealno. Da sam otisao u iStyle i kupio iP7plus, pukao preko 1k jura, itekako bih im sedeo na kičmi i za najmanju sitnicu.

Ovo je slučaj za sebe. Prodavac se ogradio i rekao u napred svoje uslove. LoL
Ja sam tražio sve idealno i dobio.

Poslednja izmena:
Hahahah, slučaj za sebe, pa svaki prodavac postavlja uslove, a kupac ako prihvati prihvati, ili kupi ili ne. Prodavac kod koga si ti uzeo ima svoje uslove i to je to. A sigurno nije pravno lice kao ni niko od ovih prodavaca, tako da moze da se cenjka i dogovora ako mu je do prodaje telefona.

Hahahah, slučaj za sebe, pa svaki prodavac postavlja uslove, a kupac ako prihvati prihvati, ili kupi ili ne. Prodavac kod koga si ti uzeo ima svoje uslove i to je to. A sigurno nije pravno lice kao ni niko od ovih prodavaca, tako da moze da se cenjka i dogovora ako mu je do prodaje telefona.

U mom slučaju nije prodavac postavljao nikakve uslove.

Poslednja izmena:
Ali u tvom slucaju prodavac je imao otvorene kutije jer si ti uzeo RN4X.
Glupa pisanija, ajmo nazad na temu... :)

Sent from my Redmi Note 4X

Ja sam uz global dobio punjac na koji mora adapter.
Kako da proverim piksele, kameru, ekran i te stvari koje gledate?
Jutros oko pola 5 je bio na 98%.Nekih 1h sam slusao radio preko tunnein i evo sad je na 90%.
Mislim da cu biti zadovoljan baterijom. ☺️

jesi siguran da je Global???
imaš LTE B20?

meni to više liči na RN4X ilki je prodavac muvao nešto sa punjačima. uz global ide EU punjač

Poslednja izmena:
Da bi proverio da li ima lte20 mora da odradi root.
I da uz global ide EU punjač

dakle vecina problema sa zaglavljenim pikselima nastaje kada se kupi na KP ili preko nekog manje pouzdanog sajta? jer sam vec cetiri narucio preko ali ekspresa, jedan je bio tianma, ostali boe, nema zaglavljenih piksela. sve kamere su samsung.

takodje na aliju postoji originalni punjac da se kupi, evropski za sedam evra.

Poslednja izmena:
Nema to veze, svi dolaze sa istog mesta.

dakle vecina problema sa zaglavljenim pikselima nastaje kada se kupi na KP ili preko nekog manje pouzdanog sajta?

Daj smesan si.
KupiJo sam RN4X od Vladimira.
Svaku kutiju mora d"otvori jerbo kinezi pakuju svasta.
Svi su punjaci US sa adapterima.

Ja sam jedan narucio iz Kine, drugi KP (nije Vladimir). BOE, Samsung, ni jedan zaglavljeni pixel, ni jedna falinka. Evo malopre bio neki update pa je statistika resetovana. Radio je bez restarta preko 700 sati bez problema.

Ima li neko ideju kako i zašto može da se desi da samo na 4G signalu mi na telefonu ne radi upload (znači speedtest Android app meri download tipa 36 Mbps i upload 0, beta.speedtest.net sajt verzija izbaci grešku kad treba da počne da meri upload; kad probam upload fajla na Dropbox ne mrda dok ne prebacim telefon na 3G)?

Bitna napomena: u pitanju je "data SIM" tj Telenor Postpaid Internet paket. Na njoj kad je APN name "internet" uopšte ne radi net kad se kinez prebaci na 4G signal, kad je APN name "net" onda proradi download...

edit: Ni ovaj post nisam mogao da pošaljem dok nisam prebacio telefon na 3G (žalio se da fali security token...).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno