Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Da, to je globalna verzija koja radi kod nas na svim LTE mrežama i ima globalni rom.

Hvala Ivane.
Ako sve bude kako treba sutra se pridruzujem kineskoj benchmark braci sa crnim RN4X. :)

Srećno. Ja u martu kupio sinu Note 4 od 32 GB i 3 GB. Pa i sebi prije neki dan. Ali čekam da nabavim od 4GB i 64GB, pa će ovaj ostati suprugi. Tako da će i familiji biti 3 komada. Telefon razbija, a nije skup.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zadnji RR je ok, lepo radi..Medjutim ima ponekad FC, kao i prethodna verzija...Nista strasno, ali ko hoce rock stable i dalje neka se drzi MIUI-ja :) Baterija ok drzi, ne primecuje se da je nesto drasticno bolji/losiji nego prethodni build.
Sve u svemu, moze da se flesne...ali koga mrzi, moze da ostane i na prethodnom :) ;) ;)

Sent from my Redmi Note 4X

Da li neko zna - kad se sakrije folder - gde i kako da ga nadjem kad hoću da ga koristim?1497368790-picsay.jpg

Poslednja izmena:
Samo da se pohvalim,stigao i meni danas Redmi Note 4 Global LTE 800"čadjavko" edišn :) fon je prlep,displej odlican,boe je u pitanju,nema mrtvih ili zaglavljenih pixela,sve u svemu jako lepo osvezenje posle rn3 pro :)

Poslednja izmena:
Mislim da ulazis u galeriju pa onda na albume i onda svajpujes ka dole.. otvoriće ti se skriveni folder.
Identična stvar može da se radi i za sms poruke

Poslednja izmena:
Carbon Phone Cases for Xiaomi Redmi 4 Pro Case Crystal Silicon Xiaomi Redmi 3s Cases 3 s 4A Cover for Xiaomi Redmi Note 4 Case
http://s.aliexpress.com/YbYjMfAr
(from AliExpress Android)

Odlicno pasuje na RN4, za razliku od nekih Teracel ili Comicel koje sam prethodno isprobao, nidje veze.

pozdrav svima, imam ovaj telefon par dana, sve je ok osim jedne mane. Koristim ga kao dualsim, cesto mi se desava da sam iz cista mira nedostupan na jednom SIM-u. To se ne desava dok razgovaram na drugoj kartici, vec dok je telefon u standby rezimu, ili dopisujem se na wa i odjednom mi stigne sms o propustenom pozivu. Da napomenem da koristim mtel i mts karticu, internet mi je na mtel kartici a poruke da sam nedostupan mi stizu sa mts-a. Ne znam da li konekcija na internetu ima veze sa tim da li sam dostupan ili ne?

Evo par utisaka o signalu i mobilnom netu...sa starim RN3 pro,kuci dosta slab signal,o mobilnom netu nebih ni da polemisem,jedva sam 2g hvatao....sa ovim RN4 Global LTE signal NON-STOP zakucan na max,4G non stop!!!! Takodje,wifi signal dosta bolji na RN4....

66ec2d7033a9c27e32ed8a5106cbc17e.jpg

Poslednja izmena:
Ala ste me rasturili sa onim otvarana kutija,nije otvarana,global rom,vakum pakovanje,Vladimir sa KP....taman sam mislio da uzmem RN 4X a sad imam trip od koga uzmem god da ce da me zavrne!:D

Ja sam život svoj stavio na kocku....

Sent from my hi6210sft using Tapatalk

Moj je bio u fulu vakum zapakovan...

Ja sam danas uzeo telefon od clana benchmark foruma (nisam siguran da li smem da reklamiram ko je...koga zanima neka pita na PM) i ovom prilikom mu se zahvaljujem!
Vakum pakovanje, globalna verzija.Kutija je kao sto sam pitao u mom prethodnom postu na 173-oj strani. https://forum.benchmark.rs/showthre...Redmi-Note-4&p=5131061&viewfull=1#post5131061
Mreza je odlicna.
Za sad ovo malo sto sam koristio telefon mogu da kazem da je fenomenalan.Kamera malo kvari utisak, ali nista strasno.Dnevne fotke su dobre dok je nocno slikanje za izbegavanje.
Videcu ovih dana kakva ce biti situacija sa baterijom.
Generalno JAKO sam zadovoljan. :)

@EDIT Eh da..nije mi jasna ROM memorija telefona.Od 32gb mi je dostupno oko 25gb.Gde ode tih 7gb, ali nema veze. :smash:

Poslednja izmena:
Mali hint za ljude na MIUI-ju koji ne znaju...;)
Kada pokrenete kameru, duze zadrzite prvo kapacitivno dugme i podesite kvalitet slike na High(mislim da je def.na standard) , posle prebacite na snimanje i isto podesite kvalitet snimka na FHD ili po zelji...Takodje, u low light moze da koristi HHT mod na kameri, malo vise pegla šum u low light.

Tih 7gb ide na Android sistem :) to je normalno, ne brigaj, sve je ok... :)

Poslednja izmena:
Ti si se to vratio na MIUI? :D Ja probao opet, nema sanse. LOS mi je mnogo bolji.

Uskoro ce i official LOS, vidim izbacuje na github-u. Nesto je cackao oko zvuka i SELinux-a, a i dodao je widevine blobs.

@EDIT Eh da..nije mi jasna ROM memorija telefona.Od 32gb mi je dostupno oko 25gb.Gde ode tih 7gb, ali nema veze. :smash:

Ode na system(oko 3GB), firmware, cache, recovery i ostale particije.

Uh, kada bi mogao da se odradi repit na LOS/AOSP rom-ovima, da se dobije dodatnih 2-3GB.

Poslednja izmena:
Nisam, ne vracam se na MIUI, samo setim se tako ponekad neceg korisnog, pa napisem za nove Xiaomi članove :)
Pratim ja desavanja, stalno sam u kontaktu sa MIUI, ali po meni RR, LOS i ostali su bolji i vise mi leze.
Ja moram MIUI da full modujem da bi ga koristio i onda vise to ne lici na MIUI :)

Mali hint za ljude na MIUI-ju koji ne znaju...;)
Kada pokrenete kameru, duze zadrzite prvo kapacitivno dugme i podesite kvalitet slike na High(mislim da je def.na standard) , posle prebacite na snimanje i isto podesite kvalitet snimka na FHD ili po zelji...Takodje, u low light moze da koristi HHT mod na kameri, malo vise pegla šum u low light.

Tih 7gb ide na Android sistem :) to je normalno, ne brigaj, sve je ok... :)

Zahvaljujem članu @Kidence na instrukcijama,treba ponekad pomoći i nama koji nemamo iskustva ni znanja.A volimo;)

Ne znam, miui je nekako fluidniji i brzi od bilo kog custom roma koji sam do sad koristio, barem ova tweak-ovana verzija mi-globe.com koju ja koristim, koja je na osnovi xiaomi.eu roma. Plus miui ima gomilu prelepih tema, koje odmah rade kada kliknes na apply, dok sam se namucio samo tako na custom romovima sa substratumom i overlayima i na kraju batalio jer pola toga ne radi kako treba. I miui naravno ima svojih bubica, ali to su uglavnom one sitnije.... edit, eh da zaboravih i vaznu stvar, a to je kamera koja je mnogo bolja na miui i pravi bolje tj. lepse slike...
38adccb688936ec81f86f7cb5dc354d0.jpg
749e961cd4e3071a4f19dedf0a828968.jpg
ffbbab33e6a60b2d892fce913719d5ff.jpg
e39a21c4e34717c0886f9642b6fc50f9.jpg
1329528d41eabc466444623635213081.jpg
a4c1f554c6789c55b418ea4107870e40.jpg

d43466df62bf9b790fdbe37010a02d22.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Miui je meni odličan . Baš sam se navikao na njega , jedina mana što još ne verujem xiaomiju pa ne koristim onaj njihov odličan sync uz xiaomi account . To jest nikako da se opustim i krenem da koristim mi cloud :)

uploadfromtaptalk1497392920133.png

Nazad
Vrh Dno