Planiram da promenim smartphone sistem, u maju ce mi biti 3 godine kako koristim Windows Phone/Mobile i ocekivao sam da ce vise tj. bolje teci razvoj aplikacija za Windows 10 Mobile, medjutim napredak je vrlo slab, pa cu biti primoran da zbog te cinjenice da se vratim na Android OS. Posto koristim Lumiu 550, ne planiram da dajem nesto preterano novca za novi telefon, tako da mislim da mi se Xiaomi Redmi Note 4 uklapa u taj rang. Kod nasih domacih prodavaca bih mogao da uzmem Samsung Galaxy J5 2016 ali je RN4 bolji od ovog za istu cenu po kojoj se nudi. Vidim da se vecina zali na kameru, za moje potrebe je dovoljna jer mi DSLR ispunjava sve potrebe sto se tice fotkanja i videa. Ono sto meni treba je funkcionalan Android telefon sa kojim mogu normalno da obavim konverzacije (pozivi, poruke, internet konverzacije da mi budu fluidne, da ne koce, baguju itd.), koriscenje par aplikacija ze drustvene mreze, ugodno pretrazivanje po internetu, citanje vesti preko aplikacija itd. Igranje na telefonu me ne interesuje preterano, za te potrebe bih koristio ili racunar ili tablet uredjaj.
Da li mogu da uzmem Redmi Note 4 u razmatranje za moje potrebe? Ne bih da opet uzmem neki Android tog cenovnog ranga a ono posle 2 meseca krene da baguje tako da bih ga bacio kako funkcionise

, kontam da je Android preboleo te boljke valjda.