Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ima par i kineskih čuda a i google apk koji se ne mogu ni disejblovati :)
A i znaš sam da u pozadini ima brda miui servisa koji su tu džabe ,ima sve da ih obrišemo :)

A šteta mislio sam da ga furam bez roota

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koji rom imas , okaci SS? Na tom fonu dev rom sve tip-top ;)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Stavi global ili xiaomi.eu rom i uživaj. Proizvoljnim brisanjem systemskih applilacija/servisa možeš samo veću štetu da učiniš. Posebno ako želiš da radiš ota apdejtove. Btw na 4 mi4c telefona za koje sam odgovoran nikad nikakav problem sa xiaomi.eu romom.

mi4c miui8

Imam global stable 8.0.4 , verovatno poslednji pošto sam otu juče uradio. A to je tek posebna priča :) krenulo da se skida na wi fi ja morao da izađem napolje i ono nastavilo na 4g.. skinuo mi 1gb neta sa paketa :)

Pakao loša :) iako senzor nije toliko loš ali xiaomi ne zna to da zategne :)

U poslednje vreme mi kamera nije bitna pa se odmaram na ovom modelu dok se ne pojavi nešto zanimljivo :)

To me najviše odbija od ovih Xiaomi telefona. Inače su ovako sasvim ok za upotrebu...

@fkloznica
Je l' nizak frejmrejt pri slabom osvetljenju?

Kada se snima klip ? Verovatno.. probaću

Pa da na klip sam mislio, znam da je na rn3 pro bas los oko 15fps.

@fkloznica: Jel to verzija sa SD procesorom?

Takodje me zanima koja je razlika izmedju RN4 SD i RN4X, po specifikacijama su identicni...

Hvala :)

Nije ,ovo je Kinez :)

Razlika između rn4 MTK i rn4x s625 je u izradi i soc i to je to.

Znam za tu podelu, ali pored MTK i SD 625, vidjam i model RN 4X, sa takodje SD 625... :)

Edit: nadjoh upravo negde da je oznaka sa X za kinesko trziste, a ova bez za indiju, isti procesor...

Poslednja izmena:
Ali prejako, ja sam fotograf i ne vidim na mom RN3 "pakao lošu" kameru. Možda što od telefona očekujem... telefonske fotke i video? :D

Moguće da nisi video kakve 5x i 6p slike prave, ono je druga dimenzija u odnosu na ovo da rn3.

Sent from my Redmi Note 3

Upravo. Razlika ne može da se opiše rečima :)

Jesi li probao ona podešavanja za memory managment što si kačio za mi5/mi5s?

Probaću kada ga rootujem. Za sada mi fino drži tt i wa u memoriji ,čak i posle otvaranja kamere. Svakako bolje nego na 5x :)

Prijatno sam iznenađen Mt na ovom Redmi sa x20. Da li je do soc ne znam.
Npr kada se probudim i uđem u youtube on tačno nastavi na klipu gde sam stao u toku noći . Drži mi konstantno wa ,tt , i chrome sa 2,3 taba što je za mene dovoljno.

Klip od 7min i 50sek. I jedan i drugi 3gb Rama.
https://youtu.be/wU5njNYUSSg

Moguće da nisi video kakve 5x i 6p slike prave, ono je druga dimenzija u odnosu na ovo da rn3.

Ne pravi kamera "slike" nego fotograf. :) Meni su fotke i video s telefona beznačajni u smislu da je prosječan kvalitet dovoljan jer ja njima snimam samo nešto što je manje više nebitno, samo da postoji fotka. Neozbiljno mi je da dodajem na RN3Pro cijenu odličnog objektiva da bih dobio bolju kameru... među telefonima. Među slijepima je ćorav kralj... Ali je i dalje ćorav. :D

Sve je to OK što ti pričaš ali ne menja činjenicu da je kamera na nexus 5x/6p miljama ispred ove u rn3.Imao sam i jedan i drugi pa pišem iz ličnog iskustva.

Kome je to bitno - super. Samo mi bode oči svaki put kad se prave poređenja, svi su maltene u fazonu kao da je neupotrijebljivo, a kontam da ima ljudi koji to ozbiljno shvataju.

Pa I jeste neupotrebljiva u noćnim uslovima.
Po danu je goli prosek i "može da prođe".

Planiram da promenim smartphone sistem, u maju ce mi biti 3 godine kako koristim Windows Phone/Mobile i ocekivao sam da ce vise tj. bolje teci razvoj aplikacija za Windows 10 Mobile, medjutim napredak je vrlo slab, pa cu biti primoran da zbog te cinjenice da se vratim na Android OS. Posto koristim Lumiu 550, ne planiram da dajem nesto preterano novca za novi telefon, tako da mislim da mi se Xiaomi Redmi Note 4 uklapa u taj rang. Kod nasih domacih prodavaca bih mogao da uzmem Samsung Galaxy J5 2016 ali je RN4 bolji od ovog za istu cenu po kojoj se nudi. Vidim da se vecina zali na kameru, za moje potrebe je dovoljna jer mi DSLR ispunjava sve potrebe sto se tice fotkanja i videa. Ono sto meni treba je funkcionalan Android telefon sa kojim mogu normalno da obavim konverzacije (pozivi, poruke, internet konverzacije da mi budu fluidne, da ne koce, baguju itd.), koriscenje par aplikacija ze drustvene mreze, ugodno pretrazivanje po internetu, citanje vesti preko aplikacija itd. Igranje na telefonu me ne interesuje preterano, za te potrebe bih koristio ili racunar ili tablet uredjaj.

Da li mogu da uzmem Redmi Note 4 u razmatranje za moje potrebe? Ne bih da opet uzmem neki Android tog cenovnog ranga a ono posle 2 meseca krene da baguje tako da bih ga bacio kako funkcionise :p, kontam da je Android preboleo te boljke valjda.

Planiram da promenim smartphone sistem, u maju ce mi biti 3 godine kako koristim Windows Phone/Mobile i ocekivao sam da ce vise tj. bolje teci razvoj aplikacija za Windows 10 Mobile, medjutim napredak je vrlo slab, pa cu biti primoran da zbog te cinjenice da se vratim na Android OS. Posto koristim Lumiu 550, ne planiram da dajem nesto preterano novca za novi telefon, tako da mislim da mi se Xiaomi Redmi Note 4 uklapa u taj rang. Kod nasih domacih prodavaca bih mogao da uzmem Samsung Galaxy J5 2016 ali je RN4 bolji od ovog za istu cenu po kojoj se nudi. Vidim da se vecina zali na kameru, za moje potrebe je dovoljna jer mi DSLR ispunjava sve potrebe sto se tice fotkanja i videa. Ono sto meni treba je funkcionalan Android telefon sa kojim mogu normalno da obavim konverzacije (pozivi, poruke, internet konverzacije da mi budu fluidne, da ne koce, baguju itd.), koriscenje par aplikacija ze drustvene mreze, ugodno pretrazivanje po internetu, citanje vesti preko aplikacija itd. Igranje na telefonu me ne interesuje preterano, za te potrebe bih koristio ili racunar ili tablet uredjaj.

Da li mogu da uzmem Redmi Note 4 u razmatranje za moje potrebe? Ne bih da opet uzmem neki Android tog cenovnog ranga a ono posle 2 meseca krene da baguje tako da bih ga bacio kako funkcionise :p, kontam da je Android preboleo te boljke valjda.
Pun pogodak bi bio

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Progledaćeš koji god da uzmeš.

verujem da cu ici na verziju sa 4GB RAM-a, ali dobro dok dodjem do kupovine, ima jos dosta vremena, ko zna mozda izadje i RN5 dotle.

samo jedno pitanje, 4G funkcionise na VIP mrezi?

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem Xiaomi Redmi Note 4 64. Zbunjuju me informaciej o verziji roma. Neki kazu d avalja jedna nekid a valaj druga, otkljucava se, menjaju se romovi.

Koliko je to sve realno bitno, odnosno koju verziju ROM-a treba tražiti prilikom kupovine?

Planiram da uzmem Xiaomi Redmi Note 4 64. Zbunjuju me informaciej o verziji roma. Neki kazu d avalja jedna nekid a valaj druga, otkljucava se, menjaju se romovi.

Koliko je to sve realno bitno, odnosno koju verziju ROM-a treba tražiti prilikom kupovine?
Zvanični fabrički globalni rom na kome rade OTA apdejtovi.

mi4c miui8

Nazad
Vrh Dno