Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Ma mt je ok, moze bolje naravno ali ono sto ja koristim drzi bez problema.. Jedino da rese taj drain baterije.. Ja sam im poslao report preko one aplikacije, predlazem i vama da to uradite..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@Marezz

Predi na RR ili bilo koji CM, pa se vrati na MIUI u reci da je MT ok...
Ne moze da se poredi, moze malo da se popravi uz odredjene tweak-ove i drugi kernel, ali opet je dosta losiji nego na drugim CM baziranim ROM-ovima.

Da li to znači da sa CM ima smisla i 3/32gb verzija?

Videću šta mi je činiti, drain je ogroman, na primer, sinoć oko 1 baterija bila na 85, kada sam se probudio u 6 za posao, telefon ugašen, iz prve sam se uplašio da nije riknuo, međutim bio je prazan...

Da tebi je baš kritično .. meni skida oko 1.5% na h što je opet previše za ovoliku bateriju

Nisam imao prilike da probam CM ni na jednom RN3 32gb.Ako neko ima i ako je probao, neka napise utiske...Iskreno sa 2gb radi extra na RR, a sa 3gb moze samo jos bolje...Mada, kod mene je ugasen Low memory killer i nikada do sada nisam video ispod ~ 300 mb free RAM...Sudeci po tome, mislim sa sam Android ima neke svoje limite i cisto sumnjam da ce biti neko mega ubrzanje sto se tice MT...

Problem je sto taj Android System ima previse servisa i bez root-a i nekog programa tipa BBS tesko da moze da se nadje uzrok...Dao sam ti resenje, na Dev rom-u za noc skida do 5% max... ;)

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam na ovom pitanju na koje je odgovoreno već milion puta, ali prvi put koristim tt, pa se još uvek navikavam
Edit: Naime, kada se prelazi sa global na dev, dovoljno je da se preimenuje Rom u update.zip i flešne? Beše zadnji dev na 6.0.1?

Poslednja izmena:
Pa mozes probati tako, zvanicno da...ali cesto nece da verifikuje taj zip i onda mora full rom flash iz posta # 1808. Samo skidas fastboot dev rom, ne zip.Zadnji dev je MM 6.0.1.

Sent from my RN3 Pro

Upravo skidam Rom, pa ćemo da vidimo. Aplikacije i podaci se brišu?

Odradi backup, pa isti iskopiraj iz foldera MIUI/Backup na komp...pa posle vrat u isti folder i sa restore iz Settings.Slike i ostalo mora rucno.Takodje Viber, WA i ostalo odradi backup iz same app jer moras opet da ih aktiviras.

Sent from my RN3 Pro

Evo odmah da napisem, da se ne mucis...
Za Viber i ostale app gde hoces da ti radi not.light moras da podesis u Settings, Notiifications, pa nadjes app koju zelis i upalis not.light(zadnja stavka)... Vecina to ne moze da resi, pa da bude ovde, mozda jos nekom zatreba :)

Sent from my RN3 Pro

Probo je neko CM 14 neku verziju ?

Ne može da prođe verifikaciju rom, kada probam da ga instaliranja kao update package... Moraće postupak iz #1808... Biće tu dosta cimanja, pošto koristim linux već godinama i ne mili mi se da odradim dual boot sa windowsom, ali moraće tako...

Pa da, rekoh ti ja...Skoro uvek izbacuje tu gresku. Pa imas nekog drugara, poznanika, prijatelja ko ima win 7,8.10 x64... i odradis kod njega... ;) prebacis sve na flesh,externi hdd, odradis i uzivas :)

Sent from my RN3 Pro

Ma jok, Kid, dual boot mora da padne, trebaće mi windows, pošto planiram da se upustim u avanture sa rokovima, a i realno, grehota je ne iskoristiti ovako nestvarnu podršku zajednice za ovaj fon i ne igrati se malo rokovima :D
Edit: ovaj autocorrect malo brljavi

Poslednja izmena:
To je opcija spell checker.
Ne koristiim SK, ali znam da moze na GK da se podesi Alphabet kao "jezik" i onda ne podvlaci.Probaj da li to vazi za SK.
Takodje sam ja ranije kacio kako moze da se ugasi preko ADB, bez root-a.

- turn on developer options
- turn on usb debugging
- on your PC downlolad and install minimal adb and fastboot ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 )
- connect your device via usb to your PC, wait 2 minutes until adb drivers have been installed
- run the installed adb link in your start menu, a cmd window opens op
- enter: adb shell
- enter: settings put secure spell_checker_enabled 0
- close cmd, disconnect phone, spell checking is disabled

Sent from my RN3 Pro

hm, nisam uspio, nešto mi baš ne ide ... javlja mi nekakvu grešku...

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    19 KB · Pregleda: 111
Nisi ga prozvao i dao dozvolu za adb na telefonu...

Znaci prvo kucas

adb devices

Potvrdi onda poruku na telefonu, tj.daj mu dozvolu...

Nakon toga kucas

adb shell

I ostatak komandi...

Sent from my RN3 Pro

ma jesam, i bez komande adb devices, tražio je dozvolu...
Evo i tako neće...

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    24 KB · Pregleda: 98
Cudno...
Adb vidi telefon, sve je ok..imaju komunikaciju, ali telefon odbija promenu...
Takodje probaj da restartujes telefon, pa probaj opet.
Ako nece, probaj da ti ekran na telefonu bude upaljen na pocetnom ekranu, mozda nece ako je zakljucan.
Edit; Takodje probaj da izaberes GK kao def.keyboard, pa probaj onda...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Upravo sve isprobao... rezultat isti...ima li veze što je kod mene Global Developer?

Ne bi trebalo da ima veze, jedino ako nisu sa tim zadnjim rom-om promenili neke dozvole.Po ovome koju gresku daje, rekao bih da bez root-a nece moci..Na prethodnom dev rom-u sam ja ovo odradio i proslo bez problema.
Stavi Alphabet umesto srpskog, pa vidi jel ce da podvlaci.Imacu u petak jedan tel sa tim rom-om, pa cu probati.

Sent from my RN3 Pro

na GK kad stavim Alphabet ne podvlači... a na SK nema Alphabet... ostao bih ja na GK, ali SK već ima solidan vokabular... :D...ništa trpiću dok ne odradim root, a onda i CM :D... i onako sad trpim reklame tako da ovo i nije strašno :D

Samo da mi stigne tel u petak, naci cu ja resenje... :)
Ajde probaj onaj adb.zip iz posta #1808 da skines, otpakuj ga...Drzis shift i desni klik bilo gde u folder-u i izaberi Open cmd , pa probaj preko njega pocevsi od adb devices, pa nadalje... :)

Sent from my RN3 Pro

Ma Kidence idi spavaj... :D
Isto i sa adb.zip iz posta #1808....A šta ti je sa telefonom kad ga čekaš do petka...

Ja sam na CM, pa me mrzi da se vracam na taj Dev MIUI da provalim sta i kako...A u petak stize novi, sveza krv ;) Pa cu ga flesnuti na taj dev i videti sta ga muci :)

Sent from my RN3 Pro

Kad sam skoro uzeo (cini mi se 21.09.) RN3 Pro 3/32 (mislim da je nova verzija sa novim senzorom otiska prstiju u pitanju) odmah sam uradio update na zadnju verziju koja je tada bila Miui Global stable 8.0.1.0 i imao sam SoT nekih 7-8 sati na prvom punjenju baterije (sjajno, trazio sam bas ovakavu zverku od telefona, a baterija zlo :D :smoke:). Naravno da sam taj dan aktivirao proces unlock-a i posle par dana odradio otkljucavanje bootloader-a. Od tada sam flash-ovao brdo romova i to uglavnom MM i isprobavao raznorazna podesavanja, nadajuci se da cu otkriti uzrok lose baterije na MM romovima. Cutao sam svo vreme i trpio SoT negde oko 4-5 sati najvise i to plafon, wtf :) Nabasah na prekjucerasnji DU_kenzo_6.0.1_20161004-1546.v10.6-DIRTY-DEEDS (Dirty Unicorns) i gle cuda probio sam 7+ sati SoT-a i to na default kernelu bez ikakvih podesavanja. Lazem, mislim da je problem u svemu bio u Developer options -> Use legacy DHCP client, treba da stoji stiklirano. Inace Dirty Unicorns je sjajan rom, sa gomilu podesavanja, ne bas kao RR, ali pregrst opcija i jos u kombinaciji sa Gravity box-om - booom, to je to! :) :d Probacu da stavim Radon sutra ili ovih dana, pa da izmenjam CPU Governors i I/O scheduler, itd... Inace sa onim MM romovima i isljucenim wifi-om, bez obzira na SoT, bio sam jako zadovoljan sa idle tj. standby time-om telefona. Tokom noci 8-9 sati, samo 1% baterije skine, bez doze programa, nap-a, amplify, greenify, itd... Sjajno. Ako imate jos neka pitanja, pucajte ;)

Prilozi

• Screenshot_20161006-002433.png
    Screenshot_20161006-002433.png
    107.9 KB · Pregleda: 111
  • Screenshot_20161006-002453.png
    Screenshot_20161006-002453.png
    73.9 KB · Pregleda: 112
  • Screenshot_20161006-002403.png
    Screenshot_20161006-002403.png
    231.4 KB · Pregleda: 107
  • Screenshot_20161006-002221.png
    Screenshot_20161006-002221.png
    139.6 KB · Pregleda: 103
  • Screenshot_20161006-002236.png
    Screenshot_20161006-002236.png
    134.2 KB · Pregleda: 95
Izvinjavam se svima, ali da postavim jos neki screenshot jer nisam postavio i app potrosace, a i brightness (uvek bio na auto) i glavnu stavku na kraju koju sam postavio stikliranu - Use legacy DHCP client. Ovo ne mora da znaci da ce i vama upaliti, ali mislim da je moj RN3 pro noviji tip (model) i mislim da se cak pored fingerprint scanner-a jos u necemu razlikuje, a mozda wifi modul drugaciji? Ovo lupetam i mozda nisam u pravu, jer nisam ovo nigde procitao. Kasnije cu reci i kako sam dosao do zakljucka, mrzi me sada da pisem... a i vreme je leganja.

Prilozi

• Screenshot_20161006-002035.png
    Screenshot_20161006-002035.png
    124.1 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot_20161006-002149.png
    Screenshot_20161006-002149.png
    141.2 KB · Pregleda: 99
  • Screenshot_20161006-002305.png
    Screenshot_20161006-002305.png
    275.5 KB · Pregleda: 98
  • Screenshot_20161006-002316.png
    Screenshot_20161006-002316.png
    221.5 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot_20161006-002813.png
    Screenshot_20161006-002813.png
    186.1 KB · Pregleda: 91
Tebi nesto ne valja, usage 18h, SOT 7h i to na WIFI...Na MIUI 8, usage 36h(dan-noc-dan) lagano izgura SOT 7h i preko...
Na tih tvojih 18h usage,trebalo bi da ide preko 9h i jace...

4b1cc95ac2772407728ee4834f596443.jpg

567034d509421a381103ce3123f27faa.jpg

Zadnji dev rom MM, 6.0.1

Poslednja izmena:
Znam da i dalje nesto ne stima tj. nije kako bi trebalo da bude, ali kako je bilo (5 sati max SoT, ma sta da uradim) i ovo je vrlo dobro i to je neki pomak... Vidjao sam da ljudi izvlace i po 10 sati SoT, ali sam takodje vidjao ljude da se bas zale na battery drain koji god rom da stave i rezultate dosta losije od mojih...

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Poslednja izmena:
Vrh Dno