Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Ja sam na Oneplus one menjao preko kompa i ABD-a. Mora se uključiti ADB debbugging mode u developer settingsu, nakačiš telefon na usb i uđeš u Command Prompt, i kuca se adb devices. vidiš da li ti komp prepoznaje uređaj, ako je sve u redu kucaš "adb shell wm density 400 && adb reboot" ili koju već oćeš vrednost. Za sve ovo ne treba root niti bilo šta. Doduše ovo sam probao na Oxygen. Neka neko proba pa neka javi da li radi

Kapiram da sa DPI 405 baterija duže traje :) s obzirom da su najzad osposobili goodix na custom romovima, prebacio sam se na RR rom i najnoviji Radon, pa sad polako ulazim u štos što se tiče podešavanja kernela

Skinuo builprop i kad izmijenim vrijednost dpi i kliknem da potvrdim on vrati na 480

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa moras da mu das dozvolu u super su...root treba.

@frostysrb

Mislim da to na miui ne moze, jer nema taj red u build.prop...Neka neko proba, ali na miui 8 podesvanje za dpi je u drugom fajlu, mada ova metoda vec opisana radi.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Pa moras da mu das dozvolu u super su...root treba.

@frostysrb

Mislim da to na miui ne moze, jer nema taj red u build.prop...Neka neko proba, ali na miui 8 podesvanje za dpi je u drugom fajlu, mada ova metoda vec opisana radi.

Sent from my RN3 Pro

Pa to bi bilo najbolje neko da proba, znam kod mene da je radilo posao odlično0. Niti su aplikacije bagovale niti šta

Ima li neko na RR rom-u problem sa App lock aplikacijama? Uopšte mi nisu izlistane u Apps with usage access, tako da ne mogu da ih koristim, i da aplikacije otključavam šifrom/šablonom/otiskom prsta :/

To ne radi.

Sent from my RN3 Pro

Imam Xiaomi Redmi 3X i MUI8

Zanima me, imam neke kontakte na flešu "PIM00001.vcf" kako da ih učitam u kontakte ? Takođe neke fabričke aplikacije ne mogu da obrišem sa desktopa mobilnog ? Kako to da uradim? Za padejt mi nudi da pređem na MUI6 ... inešto, da li da to uradim, jer mi je fabrički došao sa verzijom 8 ?

Iskreno da ti kazem, nisam istrazivao...Ne koristim takve app.Imas na GP par, pa probaj ako ti bas treba takvo nesto...

Sent from my RN3 Pro

Malo pre sam fleshnuo stock miui jer mi je na cm prekidala veza u toku razgovora ,ovaj stock je i dalje na 5.1.1 ? Xiaomi g$vna..

Inače miui deluje malo brže od cm , verovatno zbog animacija

Poslednja izmena:
Pa trebao si dev, on je 6.0.1 :)

Sent from my RN3 Pro

Sada je gotovo,bio sam ubeđen da je 6.0.1 stock..

Planiram da narucim telefon, pa me zanima samo kod koga je najbolje da to uradim? Moze na pm ko je "najpouzdaniji".

upravo sam porucio redmi note 4 prime officiall global rom,to mora da je ludilo

Sent from my Coolpad 8297W using Tapatalk

Na sajtu geekbuying ima Rn3Pro 3/32GB za 185usd, odnosno 200usd za international edition. Ova ponuda je za slanje iz Španije za EU, dakle bez carine. Pošto do 05.10. ima popust 6℅, ove cene budu sa sve poštarinom.

Imam jedno pitanje za znalce... nije vezano strogo za note 3, ali koliko sam upratio ovaj "problem" se javlja na MIUI-u, a pošto je ovdje najaktivnije rekoh da tu priupitam :D. Na telefonu je Global Developer 6.9.29, znači zadnji.
Naime, pošto odavno koristim SwiftKey i navikao sam se na nju, tako sam je podesio i na ovom telefonu. Uz sva standardna podešavanja koja sam i ranije tako postavljao, sada mi se prilikom kucanja teksta pojavljuju crvene linije ispod svake napisane riječi, bilo da čitavu napišem ili kliknem na predloženu, Ne znam kako da to isključim...evo i slika ispod kako to izgleda.
...automatsko ispravljanje je isključeno, uključen samo srpski jezik (latinica i ćirilica), U podešavanjima jezik je podešen na srpski, Tastatura odabrana SwiftKey, (Googlova isključena)... ne znam gdje bih još šta mogao podešavati a da ima veze sa ovim? Isto se dešava i kod žene na Redmi note 2 na kome je xiaomi.eu rom... Ima li iko ideju kako da isključim ove crvene linije :S:

edit: zaboravih napisati, kad kucam ćirilicom onda ih nema...

Prilozi

• Screenshot_2016-10-04-09-48-52-271_com.viber.voip.png
    Screenshot_2016-10-04-09-48-52-271_com.viber.voip.png
    429.7 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
To je opcija spell checker.
Ne koristiim SK, ali znam da moze na GK da se podesi Alphabet kao "jezik" i onda ne podvlaci.Probaj da li to vazi za SK.
Takodje sam ja ranije kacio kako moze da se ugasi preko ADB, bez root-a.

- turn on developer options
- turn on usb debugging
- on your PC downlolad and install minimal adb and fastboot ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 )
- connect your device via usb to your PC, wait 2 minutes until adb drivers have been installed
- run the installed adb link in your start menu, a cmd window opens op
- enter: adb shell
- enter: settings put secure spell_checker_enabled 0
- close cmd, disconnect phone, spell checking is disabled

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
A pa ko će drugi nego Kidence :)
Hvala, isprobaću ovo kad dođem kući...ovaj komp na poslu mi je nepouzdan :D

Ova varijanta što je Kidence napisao je proverena, na više komada ugašeno podvlačenje, na različitim tastaturama itd :D

Imam ogroman drain, da li je neko imao slično iskustvo?
Screenshot_2016-10-04-06-40-18-979_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2016-10-05-06-53-11-840_com.miui.securitycenter.png

Imam i ja drain baterije, uglavnom kada koristim 4g mrezu...

Koliko sam ja primetio taj drain se javlja na miui 8.0.1.0...vec sam resavao dva telefona sa tim istim drain-om koji pravi Android System...Preko noci svuce oko 30%...Neko moje istrazivanje je da telefon ne ide u deep sleep, vec cpu drzi non stop budnim...
Cak ni factory reset ne pomaze...Resenje, flesnuti zadnji Global dev... 6.9.29...i sve radi kao sat.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Ako sve radi, uzivas :)

Sent from my RN3 Pro

Iskren da budem ni ne pratim taj drain ,znam da je na miui iz nekog razloga očajan iako sistem gasi manje vise sve u pozadini.

Što se tiče mt i tu sam se navikao ,drži mi wa i tt stalno u Ramu a realno to mi je jedino bitno

Stavis lepo Radon kernel i MIUI poleti... ;)
Zadni MIUI dev+ Radon za MM...sasvim lepo moze da se tweak-uje i sve radi mnogo bolje nego sa def.

Sent from my RN3 Pro

Vrh Dno