Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Postoji li neka verzija RR roma za MTK?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@dinge Napiši da si dev i da razvijaš aplikacije

Neće druže, posao sam i da sam " developer" i da mi je telefon brokovan,i još nešto na kineskom što sam našo na nekom tut. Neće sms, pa neće. U mi accounts stoji da mi je uređaj aktiviran... Ne znam šta radim pogrešno.

Ma samo napisati da ste neka vrsta dev-a,i da na sebe preuzimate sve rizike otkljucavanja i to je to.

Poslednja izmena:
На крају сам ипак успео да инсталирам RR ром на Redmi Note 3 Pro , доста су ми помогли @cholass и @kidence (ХВАЛА !!!) . Нисам успео првих пет, шест пута :) али на крају по препоруци чланова ишло је овако инсталација TWRP па онда инсталација рома, па брисање dalvik-cache-a, па инсталација Gapps-а, па опет брисање dalvik-cache-а, па инсталација Radon кернела па брисање dalvik-cache-а и на крају покретање телефона. Па онда ми је испадао из мреже, е онда иде по препоруци @kidence-a флешовање Radios.zip-а за CM13, јер ми је поред мреже изгубио и MAC адресу за WiFi. На крају је све радило како треба, мало се брже трошила батерија. Ипак сам се вратио на MIUI China ром, не знам некако сам навикао :)

Stigao napokon OTA update
4c9ab6ccbab1f8b3beccd169d39debf1.jpg

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Zadnjih par dana mi se desava da mi tel uspori, da mu treba po 5-6 sec da se otkljuca ili da otvori neku aplikaciju, ali bez nekog pravila. Onda radi neko vrijeme normalno. Kad uspori odradim mu restart system UI, i rijesi se problem ali na kratko. Na RR romu sam. Mozda ga flesujem ispocetka pa onda pratim da ga nije nesto od aplikacija koje sam instalirao usporilo. Instaliao sam bio neke teme ali sam ih brzo deinstalirao

Odradi samo flash rom-a iz twrp bez wipe...Pa kada odradis, obrisi cach and dalvick na kraju... Ako se nesto zeznulo, ovako ces srediti i sve ti ostaje kao sto je bilo.

Sent from my RN3 Pro

Zaboravih, moraces i Radon kernel da flesnes na kraju, vratice to se posle flesa def.kernel iz RR rom-a... Ne znam koji Radon imas, ali 2.5.1 radi odlicno...

Sent from my RN3 Pro

I meni stigao OTA update sa miui 7 na miui 8, jedva cekam kuci da ga skinem :)

Zaboravih, moraces i Radon kernel da flesnes na kraju, vratice to se posle flesa def.kernel iz RR rom-a... Ne znam koji Radon imas, ali 2.5.1 radi odlicno...

Sent from my RN3 Pro
Imam radon v 2.4. Znaci flash rom, pa odma flash kernel i zatim wipe dalvik i cash? Da li da ubacim 2.5.1?

Poslednja izmena:
Flash rom,wipe.. back, flash kernel pa wipe.
Naravno, ubaci 2.5.1:) proveren je :)
Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Ne radi mi ota update, samo se restartuje, uđe u twrp i ništa se ne dešava.
@kidence može li ovaj update da se fleshne preko twrp-a?

Ne moze preko twrp, mora da se prepravlja...
Ako imas twrp, moras full rom iz fastboot-a...ne mozes OTA....Ali opet dobijas locked bl...

Sent from my RN3 Pro

Izadje novi update, kad ono MIUI 8, ako vam trebaju neke informacije pisite :)
ef41c570e8513967780784ddc6cf0898.jpg

Imam ja pitanje zašto ti stiglo 3 dana kasnije u odnosu na nas?

Pa on je dobio stable verziju, ti beta...
Morate nauciti kako funkcionisu veliki OTA update-ovi.Ove fixeve koje izbacuju po par desetina MB ne racunam...
Oni izaberu neke telefone, random varijantom i puste njima beta update, ako prodje sve ok...onda tek pustaju stable za sve...
Zamislite neku veliku gresku u update-u i zeznu sve telefone guranjem update-a svima u isto vreme.Prvo provere da je sve ok, ako nije poprave stvari i onda puste finalnu verziju.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Ma šala sa moje strane al' zaboravi da stavim smajli.

Nema veze, nekome ce ovo znaciti...kao kolegama koji se pitaju zasto njima stalno stize medju zadnjima :)

Sent from my RN3 Pro

Valjda ce uskoro doći i MM... Najviše mu se radujemo mi sa goodix senzorom zbog drajvera

I meni stigao OTA update... Doduse premisljam se da li da ga odradim jer mi se, po onome sto sam do sada video, miui 7 mnogo vise svidja vizuelno.
Je l ima nekih opipljivih prednosti MM u odnosu na LP? Ono sto sam video u change log-u za miui 8 mi ne deluje kao neke krucijalne razlike.

Bice fix za RR uskoro. Ustvari Umang vec radi na njemu, danas ga testiraju.Neko je odradio deo koda za Goodix, a on ubacio u svoj kernel.Takodje najavljuje sledeci kernel, koji ce biti jos bolji i optimizovaniji...Tako da za nas sa RR rom-om i Radon kernel-om nema zime :D

Sent from my RN3 Pro

I meni stigao OTA update... Doduse premisljam se da li da ga odradim jer mi se, po onome sto sam do sada video, miui 7 mnogo vise svidja vizuelno.
Je l ima nekih opipljivih prednosti MM u odnosu na LP? Ono sto sam video u change log-u za miui 8 mi ne deluje kao neke krucijalne razlike.

Ja sam se razocarao izgledom MIUI 8.. Sedmica je mnogo lepsa po meni. Ovako pokusavaju da furaju neki material dizajn koji ni na sta ne lici.

Skoro je isti kao miui7. Čak možeš da namestis da ti not bar bude isti i da se isto ponaša kao na miui7 to jest da ne bude kineska kopija tw

Imam problem sa sd karticom svremena na vreme prikazuje notifikaciju da kartica nije podrzanog formata pa onda nestane.vec sam pokusao da formatiram iz telefona karticu i izabrao sam da bude removable storage.neko ima ovakav problem?rr rom ,radon 2.5.1.

Inace kartica koriscenja u drugom telefonu bez ikakvih problema.

Sent from Kenzo

Poslednja izmena:
Ko hoce da proba AOSP MM ROM preporuka za SLIM ROM od Umang96, dev-a Radon Kernela...
Rom je mesavina AOSP interfejsa, sa sitnim modifikacijama i 2.5.1 Radon kernela...Kome radi FP na RR, radice i ovde,inace ROM nema podrsku za Goodix senzore jos uvek.
Rom je fluidan,jako lepo i brzo radi... ja sam ga ubacio samo malo da se poigram, ipak neke stvari koje ima RR rom mi nedostaju. :)

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-t3420263

Kod mene sve lepo radi, nisam primetio neke vece bug-ove, ali uvek preporucjem full backup prethodnog rom-a. :D

Prilozi

• Screenshot_20160830-095448.png
    Screenshot_20160830-095448.png
    129.1 KB · Pregleda: 138
  • Screenshot_20160830-095502.png
    Screenshot_20160830-095502.png
    763.9 KB · Pregleda: 159
  • Screenshot_20160830-095507.png
    Screenshot_20160830-095507.png
    284 KB · Pregleda: 140
  • Untitled.png
    Untitled.png
    51.9 KB · Pregleda: 125
  • Screenshot_20160830-101745.png
    Screenshot_20160830-101745.png
    60.1 KB · Pregleda: 124
Je li ista procedura za flashovanje kao i rr?

Vrh Dno