Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Jeste, iz TWRP se sve radi...samo sto ovde ne mora kernel, vec je ubacen u sam ROM...
Ide prvo wipe data,cach,dalvick,system, pa install SLIM, wipe data and dalvick, istall gapps reboot...

Ako radis backup RR rom-a, ugasi u njemu FP i PIN, hoce posle kada se radi restore da pravi problem ako imas setovane te dve opcije...

Pozdrav ljudi, pazario sam danas ovaj telefon medjutim izgleda da je stigao sa nekim kineskim softverom, ima gomilu gluposti i ne mogu da preuzmem nista sa google play stora, sta mi je ciniti? Kako da ubacim global rom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ko hoce da proveri da li mu telefon ima otkljucan bootloader moze da proveri na sledeci nacin.

Pre svega ovoga treba ukljuciti USB debugging u Developer Options, ko nije vec ukljucio.

Skinete program sa sledeceg linka..

https://www.androidfilehost.com/?w=...0acb0537af8434b03c3b43a35a04935ba3a0acde66ad7

Nakon instalacije, pokrenete isti, telefon ubacite u FASTBOOT mod(ugasite telefon i drzite VOLUME - i POWER dok ne izbaci fastboot ikonicu na ekranu) zakacite za racunar i kucate u Minimal ADB and Fastboot programu sledecu komandu.

fastboot devices

Treba da vam pokaze kao na slici uokvireno(svaki uredjaj ima drugacije ''ime'', da da vas to ne buni).To znaci da vas racunar prepoznaje uredjaj u fastboot modu.

Nakon toga kucate komandu

fastboot oem device-info

ako tamo gde je uokvireno pise TRUE, vas bootloader je otkljucan.

To je to :D

Poslednja izmena:
Kidence, hvala za svu pomoć. Isprobao sam sve ROM-ove, RR još dok si hvalio Mokee :) Hteo bi da probam neki MIUI 8 a da ne bude zvanični, da ne zaključam bootloader, koliko sam video, ima jedna verzija koja traži neki poseban recovery i jedna koja radi sa ovim "nasim" TWRP. Jel tako, jesi li probao neku verziju ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa malo je problem kada se flesuje preko twrp "original MIUI".Ali ima varijanta da sam prepravljas MIUI brisanjem onog fajla sto lock-uje bl i patch-ovanjem boot.img iz twrp ili " kuvanjem" boot.img iz tog rom-a pre flesovanja istog.
Iz twrp mozes da flesnes Xiaomi.eu...sa njim nemas problema. :) Imas weekly on je MIUI 8 zasnovan na Dev rom-u, a Stable je MIUI 8 zasnovan na Stable rom-u.
Probaj njega, ali ces nazad na RR :) sigurno :)
A ja sam do skoro bio na MTK, a na njemu bolje radi Mokee nego RR :)

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Kidence, hvala za svu pomoć. Isprobao sam sve ROM-ove, RR još dok si hvalio Mokee :) Hteo bi da probam neki MIUI 8 a da ne bude zvanični, da ne zaključam bootloader, koliko sam video, ima jedna verzija koja traži neki poseban recovery i jedna koja radi sa ovim "nasim" TWRP. Jel tako, jesi li probao neku verziju ?

Nema razloga da se bojiš hoćeš li zaključiti bootloader ako si vec dobio kod od Xiaomi-a, uvek možeš opet da ga otključaš uz pomoć Miui Unlock programa :)

Pa ako predje na Stable, opet mora posle na Dev, unlock, pa twrp...pa ima tu posla.

Sent from my RN3 Pro

Istina, može malo da potraje, ali ja sam se već ispraksovao, pa završim za 20 min. do pola sata :D mada, više se neću vraćati na MIUI, bar ne dok ne izađe MM global... a ako u međuvremenu osposobe goodix na RR i CM, onda ni tad [emoji14]

Pogresna tema druze, ovo je Note...a ti pitas za Redmi obican.

Sent from my RN3 Pro

Juce mi je stigao Redmi Note 3 pro, medjutim imam uzasan problem sa povezivanjem na mreze a i kad uspe da se poveze prenos podataka je usporen, puca itd. Menjao sam kartice, probao moju u drugim telefonima (cak i u jednom drugom Redmi Note-u), probao kartice iz drugih telefona... Trenutno mi je telefon neupotrebljiv jer ne moze da ispuni osnovnu funkciju - da se njime telefonira.... Vidim na MiUI forumu da nisam usamljen sa ovakvim problemom ali nigde da nadjem neko resenje.

Telefon je update-ovan na MIUI Global 8.0.1.0 ako to nesto znaci. Upomoc!

Pa napisi preciznije problem, jel si odmah presao na miui 8 ili si bio na miui 7 pa zbog problema presao na miui8... Sto vise info , veca sansa da ti neko pomogne.

Sent from my RN3 Pro

Telefon sam odmah updateovao na 8, takoreci iz kutije. Nazalost nisam ga testirao u smislu kvaliteta mreze pre toga. Ne znam sta bi jos od podataka moglo biti korisno, slicno se ponasa i na VIP i na MTS mrezama, mada za nijansu bolje na MTS-u ali i dalje jako lose. Na primer, ja sam na 100 metara od bazne stanice i sa VIP karticom uopste ne detektuje mrezu... Udaljim se kilometar-dva onda se nakaci pa ponovo izgubi i tako... Kad je povezan na mrezu one oznake brzine prenosa u gornjem cosku (H+, E, 3G...) menjaju se na svakih par sekundi.

Poslednja izmena:
Hmmm... Greska u koracima u samom startu...Prvo proveris jel sve radi kako treba na tom rom-u koji dodje uz telefon, pa tek posle toga radis update.Moja preporuka ti je da probas MIUI 7 da otklonis mogucnost softverskog problema...Mada, ja bih pre svega toga odradio jedan factory reset i video onda kako se ponasa...Pa ako i dalje zeza, prelazak na MIUI 7.

Sent from my RN3 Pro

Vec sam uradio factory reset i nije pomoglo... Probacu i sa drugim romovima, sto znaci da moram da se smaram sa otkljucavanjem bootloadera.
Vrlo je verovatno da je update pogorosao stanje jer sad apsolutno nemam signal, dok se secam da sam na istoj lokaciji makar primao poruke u tom kratkom periodu pre update-a...

Pa ja to vidim kao problem sa modem-om...Ne znam koliko si "strucan", ali mozes probati da iz fastboot-a flesujes samo drugi modem, da ne menjas ceo rom...Mada, imas post #1808 ovde u temi i preko njega mozes sa zakljucanim bootloader-om da predjes na MIUI 7.

Sent from my RN3 Pro

Mada mozes pre cele ove *****.ancije iz posta 1808, skini Dev rom i prebaci rom na telefon...Pokreni updater aplikaciju i iz nje predji na dev rom, pa vidi situaciju. Posto imas vec offical, ti mozes i na MIUI 7 iz updater aplikacije. :)

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Probaj ga samo na 2G da vidiš kako se ponaša.

Imam mali problem da mi aplikacije ne cuvaju stanje bas. Ne ispadaju iz recent liste ali cim predjem iz neke igre na WhatsApp i vratim se on igru pali ponovo. To mi se nije desavalo na prethodnom telefonu na 5.1 Androidu a ovde mi se desava. Da li trebam nesto da podesim? CM13

Na RR-u dosta bolje ram management.

До сада сам неколико пута флешовао RR ром и MIUI 7 и 8 China Stable, оба пута ми се закључао bootloader и оба пута сам откључао са Mi Unlock без потребе да прелазим на dev. Ево сада сам на MIUI 8 China stable, откључао сам bootloader и флешнуо TWRP i SuperSu и све ради, не знам како ће бити за следећи OTA апдејт и да ли ће хтети апдејт. У TWRP-у сам штиклирао System read only да буде, јер кажу да када је то штиклирано OTA ради.

A zasto koristis China stable kada imas Global Stable? U cemu je caka? :) Volis Kineze ili znas kineski :)

Sent from my RN3 Pro

Па баш их не волим нешто :) али ме много излуђује фонт на MIUI односно пошто пишем ћирилицом сва су ми слова искривљена, а како на глобалу то нема него морам да се зезам и тражим и опет не наместим свуда тај фонт. Овако на кинeском одем у подешавања па има промена фонта скинем Helvetical и све ми је онда како треба. Онда рутујем телефон и побришем оно што ми не треба :)

A gapps, uvek prave neku zbrku... Jedostavno lose rade na China rom-u.A verujem ja tebi da si otkljucao. Samo u cemu je caka da flesovanjem Stable rom-a bl se zakljucava i onda opet otkljuca.Lol... Ako si ovi iz Xiaomi-ja normalni i znaju sta rade, bilo bi dobro za sve :)

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Screenshot_2016-08-30-21-45-01-599_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2016-08-30-21-45-14-241_com.miui.securitycenter.png

Baterija je brutalna na ovom telefonu.

Meni je tel došao sa otključanim bootloader - om pa se zato ne bih zezao da ga zaključam pa... Sada sam na CM i radi mi dobro ali bi se igrao malo, svi mi isti, MIUI mi malo drugačiji pa da probam osmicu. Koliko kapiram, ovaj bi mogao bez problema preko CM i TWRP da ide ? http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-miui-global-stable-unofficial-t3389157

Nisam probao, ali po ovome sto pise to je ono sto sam ti danas pokusao objasniti :) Neko je vec odradio umesto tebe veci deo posla :)

Sent from my RN3 Pro

Vrh Dno