Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Jao što ne naprave jedan kršten kernel i AOSP rom pa da imamo ful paket [emoji41]

Poslednja izmena:
Meni se MIUI jako dopada, jednostavan, cist, pregledan i po meni jako lep interfejs. Nisam mu cak ni launcher menjao. Za ovih 220e koliko sam platio telefon, ja sam prezadovoljan. Nisam ocekivao ovako dobru izradu, ekran i performanse. Baterija je odlicna, vec sam kacio slike trajanja. Jedino za sad sto mi malo smeta je sto auto brightness ume ponekad da poludi i da se pojacava sam od sebe. Za to cu pogledati fix sto je Kidence kacio kada budem imao vremena i volje :) Takodje mi cesto ne stignu notifikacije od Tapatalk-a i Viber-a, mada u mislim da isto ima nacin da se resi. Kamera se naravno ne moze porediti sa skupljim telefonima ali daje sasvim korektne fotografije. Video zapis nisam bas testirao. Evo i slika ako vec nisam kacio http://imgur.com/a/NhmSk

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni se MIUI jako dopada, jednostavan, cist, pregledan i po meni jako lep interfejs. Nisam mu cak ni launcher menjao. Za ovih 220e koliko sam platio telefon, ja sam prezadovoljan. Nisam ocekivao ovako dobru izradu, ekran i performanse. Baterija je odlicna, vec sam kacio slike trajanja. Jedino za sad sto mi malo smeta je sto auto brightness ume ponekad da poludi i da se pojacava sam od sebe. Za to cu pogledati fix sto je Kidence kacio kada budem imao vremena i volje :) Takodje mi cesto ne stignu notifikacije od Tapatalk-a i Viber-a, mada u mislim da isto ima nacin da se resi. Kamera se naravno ne moze porediti sa skupljim telefonima ali daje sasvim korektne fotografije. Video zapis nisam bas testirao. Evo i slika ako vec nisam kacio http://imgur.com/a/NhmSk

E sad ako cemo iskreno niti je jednostavan niti je cist :D

Ma N5X je bolji i od Iphone-a za dve klase :)

Edit:

Mene samo zanima sta vi render-ujete, sta majnujete ili sta vec radite sa telefonima kada vam ni jedan ne valja...svaki baguje, laguje i ostalo... LOL

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra
A zasto bi moralo da se renderuje? Pa laguju svi, naravno. Laguju i Nexus i iPhone, samo mnogo manje od ostalih.
Evo ja sam sa n5x presao na rn3 pro. Tamo je prednost jedino multitasking, ostalo nista. Losija izrada, zvuk, ekran, baterija. Sve to ako izuzmemo kameru koja moze da pojede rn3 5 puta, ali kao sto sam rekao nekom vise znace prednosti rn3.

Multitasking, fingerprint i kamera su mnogo bolji. Odlicno si izneo prednosti jednog i drugog. :)
Inace, MIUI je sve samo ne cist i lagan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam sta da vam kazem, to su moji utisci. Nije kod svakoga isto naravno. :)

Najbitnije da si ti zadovoljan uredjajem i da te zadovoljava. :)

Kakav je to ekran na telefonu od 150$ koji je bolji od ekrana koji je anand proglasio najboljim ips panelom?

5x proglasen najboljim IPS panelom?!

Da da. Pa me zato zanima kakav je to ekran na ovom telefonu, koji je neka niža srednja klasa u njihovoj ponudi. A nemam gde da ga vidim.

Moracu ja da pregledam taj 5x ekran sto pre. :)

Pa kada ne bi lg fanovi uvek hejtovali nexus mogao bi nesto korisno i da procitas u nexus temi.

Sent from my Nexus 5X

@Batak

Po meni dosli smo odavno u situaciju kada softver(Android) ne prati hardver i mnooogo zaostaje za njim...Dzaba i 8 jegara i 6GB rama, kada to Android ne zna da iskoristi... Ovde je ljudima bitno koliko ima giga, mega, da li je cpu 8 ili 4 jezgra , da kamera ima sto vise mega...i naravno da je to Samsung ili neko zvucno ime...A kada kazes Huawei, Meizu, Xiaomi...svi kao Kinez...LoL
Moze i 20 jegara i 12gb RAM-a, Andorid ce i dalje bagovati i lagovati...Zato ne treba davati velike pare za telefon, sem ako nisi pozer...pa da se vidi koliko giga, mega i sega imas...A to sto ljudi ne znaju ni cemu to sluzi, to nema veze...Redmi Note 3 i MTK i SD vrede svaki dinar koji se da za njih...

Pa naravno da je softver najveci problem, zato S6 sa duplo boljim hardverom radi duplo losije od 5x. Zato iPhone 5s koji je star "100 godina" radi bolje od najnovijeg Samsunga. Ali ljudi padaju na marketing i to je to.

^^ Potpisujem.
Preteko me Batak za malo [emoji2]

Poslednja izmena:
Ali Nexus je isuvise klot, ne mozes da uradis SS ako predjes rukom preko senzora, a Samsung to moze...Kakav je Nexus to telefon, a nema tu bitnu stavku...
Edit: Takodje bih zamolio nekog moderatora da ovaj deo Nexus 5x vs RN3 vs ostali ako moze da prebaci u neku drugi temu, pa tamo da se nastavi prica, da ova tema ne ode u off, kao sto se desi sa vecinom tema.Hvala.

Poslednja izmena:
Pa naravno da je softver najveci problem, zato S6 sa duplo boljim hardverom radi duplo losije od 5x. Zato iPhone 5s koji je star "100 godina" radi bolje od najnovijeg Samsunga. Ali ljudi padaju na marketing i to je to.

Koristio neki od njih? :)
Duplo ne, bolje da, jedno je hejtovati, drugo je biti realan. Tw od s6 je sređen, i to dosta. Ja za 4m koliko sam ga koristio, nisam imao nikakvih problema.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koristi ga kolega pa ga skoro svaki dan procackam malo. :)
Sredjen je dosta u odnosu na ranije ali je Z2 npr. dosta lepsi u radu. Jedino S6 brze otvara zahtevnije app zbog mnogo brze memorije.
Ne pricam napamet, ne brini. :)

Zaneo se :D Pa sad da duplo bolje radi... Ne bih rekao. Ok za to njegovo kesiranje, tu ne mogu puno da se porede...

Kesiranje je djubre, mora nešto da fali. :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ali Nexus je isuvise klot, ne mozes da uradis SS ako predjes rukom preko senzora, a Samsung to moze...Kakav je Nexus to telefon, a nema tu bitnu stavku...

U tome i jeste lepota nexusa, imas cist, brz i stabilan sistem. Sistem koji radi kako ti hoces i u koji mozes da dodas sta ti hoces.

Ako ima neki cm za redmi n3, ubaci i videces koliko uredjaj bolje radi.

Poslednja izmena:
A zasto bi moralo da se renderuje? Pa laguju svi, naravno. Laguju i Nexus i iPhone, samo mnogo manje od ostalih.

Multitasking, fingerprint i kamera su mnogo bolji. Odlicno si izneo prednosti jednog i drugog. :)
Inace, MIUI je sve samo ne cist i lagan.

Nije brzi fingerprint. Brzi je na rn3. Prednosti nexusa su sistem i kamera. Ekran je losiji od xiaomija, mogu da ga proglase 5 puta najboljim, imao sam, video sam. Slao sam vam i slike u poredjenju sa edge kako izgleda. I jos je ovaj bolji na suncu.

Najavljen za petak(17) MIUI 8 China Developer ROM 6.6.16 za oba Redmi Note 3 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm.

Uuuu fino, ceka se stabilna verzija :)

@kidence jel može opet link za auto brightnes fix i šta misliš da li bi radio na mi4c?

Sent from my A0001 using Tapatalk

Sto za mi4c? On nema taj null problem u kernelu, kod njega auto brightness radi perfektno.

Da li ima neka fora da ljude u imeniku pretražujem po firmi u kojoj rade. A koju sam naravno definisao.

Vrh Dno