Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Naisao sam na jos 2 sitna problema. Kada iskljucim i ukljucim telefon, svaki put mi trazi da unesem pin kod od sim kartice. Ne moze se pristupiti telefonu bez toga. Takodje mi se desava da nece da se aktivira prenos podataka ma koliko ga iskljucivao/ukljucivao, pomaze jedino odabir preferred network na 4g pa onda na 3g i mislim airplane mode. Nisu strasni problemi ali opet nerviraju jako u ponekim situacijama. Da li neko od vas ima takav problem?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Jel ovo posle update-a?

Koji rom trenutno najbolje funkcioniše na Rn3 Pro 32gb ?

Sve sam u tripu da zamenim svoj prastari Sony ali ne bih uzimao Rn ako sam uslovljen da koristim njihov kineski rom prepun beskorisnih aplikacija.

Naisao sam na jos 2 sitna problema. Kada iskljucim i ukljucim telefon, svaki put mi trazi da unesem pin kod od sim kartice. Ne moze se pristupiti telefonu bez toga. Takodje mi se desava da nece da se aktivira prenos podataka ma koliko ga iskljucivao/ukljucivao, pomaze jedino odabir preferred network na 4g pa onda na 3g i mislim airplane mode. Nisu strasni problemi ali opet nerviraju jako u ponekim situacijama. Da li neko od vas ima takav problem?

Pa ovo za PIN je normalno, to nije nikakav bug.Vec zastita od zloupotrebe SIM kartice.
A sto se tice prenosa podataka, daj mu malo vremena.Sacekaj par minuta pa vidi jel hoce da aktivira? Jel koristis 4g karticu?

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra

Jel ovo posle update-a?

Nije, to mi se desavalo i na prethodnoj verziji 7.3.2.

@Kidence probao sam i to ali nece pa nece :) Imam karticu koja podrzava 4g. Jel moze nekako da se iskljuci to za SIM karticu? Nervira me..

Pa u tom "grmu cuci zec"... Mislim da je do 4g kartice, probaj u podesavanjima da promenis na stavis na 3g, da ugasis ako ti je podesen LTE pa vidi kako se ponasa...A sto se tice SIM PIN. Ides u Settings, pa Additional settings, Privacy i tu imas SIM LOCK.Tu gasis pin code za SIM 1 i SIM 2 ako ti to smeta :D

Stavio sam jos na pocetku prefer 3g jer nemam 4g u paketu :D

EDIT, hvala za sim lock, nasao sam :)

Poslednja izmena:
Cek bre, imas 4g karticu a nemas 4g? Pojasni...

Pilicari iz telekoma nece da mi aktiviraju 4g jer imam "stari" paket.

Hmm... zanimljivo? Jel si siguran u to? Ja nisam uzeo 4G jer ni 3G kod Lelekoma ne radi kako treba, a za 4G no comment.Ali mi zanimljivo njihovo objasnjenje...sta njih zanima koji paket ti imas.Nisam znao da imaju te fore...Ja da sam na tvom mestu, ne bih prihvatio to objasnjenje.

Navodno stari paket a paket mi je bolji od "novog" egala, imam vise megabajta.. Nije mi toliko bitno jer mi ugovor istice u avgustu pa cu videti sta cu..

Sve u svemu, problem br.2 ,da ne kazem bug smo resili, dok za br.1 mislim da je kriva sim kartica. :D ako ostali nemaju taj problem, a ti imas...onda znas sa sigurnoscu u cemu je caka.

Edit:

Da se MTK korisnici ovog telefona ne osete zapostavljenim, pusten je OTA update nekim korisnicima 7.3.3(beta),za sada nema changelog, ali korisnici koji su dobili prijavljuju ispravke sa temama i kazu da je bolja baterija.
Znaci uskoro moze se ocekivati i izbacivanje zvanicnog 7.3.3 ROM-a...

Za SD je krenula 7.3.8 beta China isto...

Poslednja izmena:
Vizuelna promena je najmanje što donosi MM. Bitnije je permission control, doze battery management, univerzalni fingerprint api...

Edit:
HTC M9+ ima Xelio X10 i dobio je Marshmallow apdejt. I jedan Sony je isto dobio MM sa tim soc-om
Veruj ti meni, jedino sto ce ti na miui doneti je vizuelno. A sto se tice htc, koliko pratim taj telefon nije dobio mm i nece u skorije vreme. A koliko vidim xiaomi se nije potrudio ni na 5.1 da podigne.

Ja bih najviše voleo da ne moram da gledam i koristim ovaj odvratni MIUI.

A HTC M9+ je dobio MM još pre 4, 5 meseci.

Izgleda da si u pravu.
Samo je najavljen MM.
Kad sam tražio na YT svi rezultati su bili za M9 iako sam tražio M9+. A on jeste dobio MM.

Ali evo ipak postoji telefon sa X10 i MM.
HTC Desire 830

Poenta je da X10 SOC može da dobije MM.
Imali su oni više od 6 meseci za apdejt.
Ne prihvatam te izgovore.

Koji će mi moj MM? Telefon sasvim lepo radi i sad.

Pa i kada dodje MM, (ako dodje)trebace jedno 5 update-a da ga skockaju...Znaci za jedno 6 meseci moci ce da radi kako treba, dok ova Lizalica sto kazes, radi sasvim lepo... :D

Ja se ne opterecujem sa time, svakako bi bilo lepo da dobijemo MM, ali licno ne vidim neku potrebu. Po onome sto sam video na netu, Xiaomi izgleda sporije azurira sam android ali zato konstantno azurira MIUI i dodaje funkcije. Kao sto kaze Kidence, verovatno ce im trebati malo vise vremena dok nam ne spuste MM :)

Jel neko osetio neko poboljsanje, nesto...posle ovog update-a?

Moj komentar LOL... 5.1.1 za SD, 5.0.2 za MTK... ostaje Loxar!!! Jak im MIUI 8....

Da se upisem na temu i kao korisnik :) Nisam stigo mnogo da ga cackam, ali za sad sam prezadovoljan. Miui 7.1.8.0. Kada udjem u sistem updates imam mogucnost da updatujem na miui 7.3.5.0. Sad mi nije jasno kako ja imam update, a svi ovde koji su kupili mob su morali to rucno da flesuju?

Ako si kupio od madjara, imao si srece da ti je telefon ili vec bio sa globalnim rom-om ili ti je zapao neki normalni madjar koji je flesovao dobar rom a ne ono g*vno.

Vrh Dno