Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

^pa i meni se cini tako oko nepunih 20%, dok se ip6 napuni full. Kapiram da je ovde duplo veca baterija, ali opet......
Nist' onda samo preko punjaca i to je to. Hvala svima na odgovorima.

Desava li se kome da ne moze otkljucat telefon dok ga ne restartuje. Na obicno zakljucavanje mislim ne na ono otiskom prsta.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SD using Tapatalk

Uzeo sam Redmi note 3 pro sa Alija. Neverovatna spravica za te pare, solidna kamera, odlične performanse, odlična baterija, dobar ekran itd.

Ali imam jedan problem, iako je Dual sim telefon, oba slota imaju isti IMEI pa mi pravi probleme u dual sim režimu. Gubi mrežu, pada sa 3G na 2G iako je signal dovoljno jak itd. Kinez mi predlaže instalaciju novog ROMa, ali ne verujem da će Rom promeniti IMEI ?

Oba slota i treba da imaju isti IMEI, tako je vrv kod svih...Ja mogu da potvrdim da na mom MTK su oba ista....Instalacija novog ROM-a ne manja IMEI, ali moguce da je neki problem sa ROM-om... Koji ROM imas ?

Poslednja izmena:
Imaš vendor ROM, prebaci na zvanični. Imaš uputstvo u temi, samo pazi da usb povežeš na komp pozadi, ne preko prednjeg panela da ne izgubiš živce kao ja. Na rn3 pro su dva IMEI broja. Meni taj vendor rom nije hteo da se nakači na mobilni net uopšte bez resetovanja sim kartice.

Ajde neko ko ima pro verziju neka proba dok prica na sim1 da pozove sim2 da vidi jel dostupan...Ako ima dva IMEI broja, onda mi je logicno da je dual active, da nije kao MTK verzija samo stand by active...Ako moze ovo da se razjasni, bio bih zahvalan.

Pogledaj par stranica unazad. Imaš link ka stranici na mislim MIUI forum i tu imaš sve linkove i detaljno objašnjenje. Čitaj polako, sam autor kaže 4 puta ako prvi put flešuješ. Nije ništa komplikovano samo moraju svi koraci da se odrade bez preskakanja. Kad ubaciš global stable sam se telefom dalje OTA update-uje.

Poslednja izmena:
Ako ima dva IMEI broja, onda mi je logicno da je dual active, da nije kao MTK verzija samo stand by active...Ako moze ovo da se razjasni, bio bih zahvalan.

Imei nema nikakve veze sa dual sim active da bi bio dual sim active mora imat dva modema ili radio cipa. Inace svi dual sim mobiteli imaju dva imei. Upravo zbog ta dva modema koja se moraju ugradjivati u telefone da bi bili active retko koji danas na trzistu su dual sim active.

Nemoj svi dual sim telefoni dva imei broja.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja napisah vec gore da moj MTK ima jedan isti imei za sim 1 i sim 2 i kod drugara isto tako...Kako to objasnjavas? Zaato MTK ima jedan, a SD verzija 2?Inace vodio sam se logikom da cim ima dva IMEI-a, ima mozda i dva modema... :D

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Mislim da i Redmi Note 2 ima dva imei broja iako ima isti MTK SOC

Ја имам СД верзију и имам само један ИМЕИ.Односно када укуцам *#06# изађу ми два али потпуно иста броја.

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a

Poslednja izmena:
Ludi kinezi...:D hahahahaa Kako se meni cini RN2 je dual active, zar ne?

Da RN2 podržava dual standby.
Mislim da je u tome stvar. Ako ima dva imei broja ona je dual standby ako ne onda nije.

Ma svi su dual standby,ali mislim da je RN2 dual active...Dok imas vezu na sim 1, ako te neko zove na sim 2, pokazuje ti na ekranu da imas drugu vezu, tj.dostupan si. Na RN3 MTK verziji nisi dostupan.

Na to sam mislio. Ali mislio sam da se to zove dual standby :)
Nikad nisam voleo dual sim telefone :)

Odradio update i za sada izgleda da su problemi otklonjeni.

Hvala svima....

Procitajte malo koja je razlika izmedju standby i active,da bi bio active mora imat dva modema. Nikako drugacije ne moze da se prica na dve kartice istovremeno.

^Nisi mi odg na pitanje sa prethodne strane... :D

Kako sam ispi*deo.. Kod Vere nema crnih SD 3/32.. Cekam vec pola meseca i nikako da dobije :(

Ako sam vas dobro ukapirao, Pro = SD verzija?

Ovaj telefon mi je opasno zapao za oko (mtk verzija, 32/3), jedino sto mi je nedostatak zbog kojeg razmišljam da li da ga uzmem je nedostatak 4G 800mHz frekvencije, jer koliko sam primetio, telenor i vip su krenuli gotovo isključivo da postavljaju bazne stanice ove frekvencije, dok se mts za sada i dalje drži 1800mHz...

Ja imam MTK 3/32 i radi mi Telenor 4G.
c0500feba89b3d78f0b06660b0e75395.jpg

Nije to u pitanju, radi LTE ali Redmi Note 3 ne podrzava LTE frekvenciju od 800MHz.

Ne podržava.
Gde si to saznao da Telenor koristi 800Mhz?
Na Wikipediji piše za VIP ali za MTS i Telenor piše 1800

sva tri provajdera su jos krajem prosle godine platili licence za 800 mhz.

https://www.telegeography.com/produ...y-all-three-serbian-mobile-network-operators/

da bi se koristila f 800Mhz morala je da se ugasi analogna televizija i naravno to je jedini bitan razlog sto smo presli na digitalnu TV da bi prodali frekvencije koje je zauizimala analogna tv

Crna gora koliko sam upoznat recimo jos nije i ona ne može da koristi 800 Mhz

Vrh Dno