Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Uzeh i ja SD 3/32 verziju preko Vere. Stigao je sa Global romom, ali neka 7.1.99...verzija, tako da je odmah flešovan na poslednji 7.3.2.0 Stable. Za sada sam zadovoljan, videćemo kako će se pokazati.
Inače, poručene dve Auxian quicksand maske sa Alija, ostaje još kaljeno staklo. Ima li da se uzme neko kvalitetno i provereno kod nas ili i za to da radi Ali (gledam ove u 9H tvrdoći)?

Ubija konstantno aplikacije u pozadini.
Juče mi stigne armband i krenem na trčanje sa njim.
Pustim muziku, pokrenem aplikaciju za trčanje i sve super.
Međutim petnaest minuta nikakvo obaveštenje o tempu, kilometraži.
Onda mi zazvoni telefon i tek posle razgovora aplikacija se budi i kreće da radi.
A pre nego što sam krenuo zaključao sam je u RAM baš da je ne bi ubio MIUI.
Ako hoćeš da ti stižu obaveštenja to moraš da uradiš sa svakom app.
MIUI je truba.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Hm, meni normalno izbacuje notifikacije za viber, tapatalk, gmail itd. Pogledaj da ti nije u profilu podešeno da ubija aplikacije kad zaključaš fon.

Ubija konstantno aplikacije u pozadini.
Juče mi stigne armband i krenem na trčanje sa njim.
Pustim muziku, pokrenem aplikaciju za trčanje i sve super.
Međutim petnaest minuta nikakvo obaveštenje o tempu, kilometraži.
Onda mi zazvoni telefon i tek posle razgovora aplikacija se budi i kreće da radi.
A pre nego što sam krenuo zaključao sam je u RAM baš da je ne bi ubio MIUI.
Ako hoćeš da ti stižu obaveštenja to moraš da uradiš sa svakom app.
MIUI je truba.

uh bree... to je ocaj znaci... a cudi me da tako lose radi, hvale ga dosta...

I meni je to neshvatljivo. U početku otvorim Viber, vidim imam poruku ili propušten poziv. Mislio sam da Viber baguje. To sam posle saznao šta se dešava.
Telefon sa 3 giga rama konstantno ubija sve aplikacije koje nisu sistemske.
Čemu to? Ali takav je MIUI.
Znači ako imaš root moraš aplikacije da prebaciš u sistemske, ako nemaš da ih zaključavaš u ram.
Bilo koji AOSP ROM da probaš, moraćeš telefon da puniš 2 puta dnevno iako ima ogromnu bateriju. Tako da se to ne isplati.

Ne podržava.
Gde si to saznao da Telenor koristi 800Mhz?
Na Wikipediji piše za VIP ali za MTS i Telenor piše 1800

Ko koristi Telenor mrežu treba da razmišlja i o 800MHz. Za sada su pokrili NS (a i Futog prema pisanju ljudi sa foruma), i deo Beograda (Mirijevo) sa 800MHz. Možda i još neko mesto, ne znam.
Sledeće je verovatno Niš i KG, takođe sa 800MHz.

Poslednja izmena:
I meni je to neshvatljivo. U početku otvorim Viber, vidim imam poruku ili propušten poziv. Mislio sam da Viber baguje. To sam posle saznao šta se dešava.
Telefon sa 3 giga rama konstantno ubija sve aplikacije koje nisu sistemske.
Čemu to? Ali takav je MIUI.
Znači ako imaš root moraš aplikacije da prebaciš u sistemske, ako nemaš da ih zaključavaš u ram.
Bilo koji AOSP ROM da probaš, moraćeš telefon da puniš 2 puta dnevno iako ima ogromnu bateriju. Tako da se to ne isplati.

Meni je dovoljno da stavim app u autostart i uvek dobijam notifikacije onih app koje su upaljene u autostartu.

Telefon i treba da ubija sve aplikacije koje nastavljaju da rade u pozadini i opterecuju RAM, zato se namesta u autostartu koje aplikacije zelis da su ti aktivne i nemas problem sa notifikacijama i ostalim stvarima. Tako da je to extra odradjeno od MIUI- a...telefon radi kao singerica...!

Ne može da mi ubije app za trčanje dok sam na trčanju.
Nije mi ovo prvi telefon.
Ali je prvi koji to radi.
Samsung Galaxy Chat koji mi inače služi za trčanje i možda ima 256mb rama to nikad nije uradio.

Citam i ne verujem...
Ne bih da zalazim kako i sta se kome svidja, ali recimo da je MIUI jedan on najboljih, ako i ne najbolja verzija Androida...
Ako se sve lepo podesi, sve stize da vreme, nista ne kasni, nista ne baguje, nista ne laguje...
Ne vidim zasto ljudi pljuju po MIUI-iju bez razloga...

@lukicmilos

Ako ti smeta da ti MIUI kontrolise pozadinske procese ugasi tu opciju, isto tako mozes i Permissions da izgasis i pusti da ti svakojake app drljaju u pozadini,trose bateriju i gutaju RAM...

Prilozi

• 1.png
    1.png
    114.5 KB · Pregleda: 219
jel ima na MIUI da se vidi prikaz stanja RAMa, ono running cached free kao na stock androidu?

Ima samo Cached apps, nema kao na stock-u...
87c1256469e0749b4f17b78d7cf3a0da.jpg

Sent from my Redmi Note 3

e sad kome da verujem :D

nije mi problem da podesim aplikacije da se startuju i ne gase... ali ne mogu to bas za sve... desi se recimo, koristim busplus ili planplus aplikaciju dok se zezam po prevozima, ako je ostavim u pozadini,necu da mi se ugasi sama posle 15min pa da ispocetka sve kucam. ovo je samo primer, za sve aplikacije mi treba tako... a bas sve da moram da podesavam da se ne gase, mislim da je to lose resenje....

meizu kida kako drzi u pozadini sve... nekad zaboravim sta sam otvarao,kada vidim da je jos uvek na istom mestu i nije mrdnulo stanje.... ae,ne treba mi to, ali da mi drzi nesto sto otvaram unutar sat vremena, to mi bas treba i toga se ne bih odrekao

Pozdrav svima. Evo vec dugo planiram nov telefon, posle 6 godina. Bio sam zaljubljen (i ostao :D ) u Huawei Mate 7, pa onda Mate 8, da bih video da postoje i znatno povoljniji telefoni sa slicnim karakteristikama, pa sam se zagrejao za Asus Zenfone Max zbog ogromne baterije, pa opet na Huawei i to Honor 5x... da bih slucajno naleteo na Xiaomi i model Redmi Note 3 Pro (vrvt zbog predrasuda, kao Xiaomi!!!) i prosto ostao zabezeknut da tako divan telefon znatno, znatno manje kosta od gore pomenutih, a cini mi se da je jako slican sa gore pomenutim modelima. Pa u cemu je fora? Dakle zeleo bih da ponovim da mi je baterija veoma bitna, ekran 5.5 do 6", citas otiska prsta, materijal aluminijum, kamera pristojno dobra ili dobra itd. Da li preporucujete ovaj model?

nilkin 9h odlicno..jeste da je 7€ al vredi,stiglo mi juce

"Ako planiras da pobedis ne smes da izgubis"

@DuleC

Nema da brines, Dacke ti rekao iz prve ruke...:D Ja sam porucio uploadfromtaptalk1464430179991.jpg

Ali nisam ga jos zalepio, na oko deluje ok...

Poslednja izmena:
hrvatsko-srpskom

tada nije postojao hrvatski :-devil-:

Ово цитирано мора да буде на Хрватском, мора! Овако је обично богохуљење.
Milko izvini tebra molim te ako mozes...nisam mislio uvrediti sve nas fanove Br.1 [emoji2]

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

Ok, cek da padne mrak :D imam i neki nocni mod, pa cu videti... Tek sam u fazi testiranja :D

Meni se svidjaju slike koje si okacio, dobro su ispale, cekamo mrak i nocne :)

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Evo jedna mracna sa novim hakom kamerice :)

attachment.php

I par obicnih predvece,sa tim nekim "Tilt-shift" modom

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Sa ovim novim modom dobije se dosta opcija oko koamere,nisam jos sve ni stigao da isprobam,ovo je onako na brzinu bilo.....

Prilozi

• IMG_20160528_203810.jpg
    IMG_20160528_203810.jpg
    1 MB · Pregleda: 652
  • IMG_20160528_192757.jpg
    IMG_20160528_192757.jpg
    839.5 KB · Pregleda: 671
  • IMG_20160528_192857.jpg
    IMG_20160528_192857.jpg
    857.6 KB · Pregleda: 648
  • IMG_20160528_193337.jpg
    IMG_20160528_193337.jpg
    708.7 KB · Pregleda: 652
Dobre su slike...koliko se pisalo da je losa kamera...meni ovo ok skroz.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno