Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Koji ROM imas? Ako nemas developer, cisto sumnjam da ces uspeti da otkljucas bootloader...Bilo bi lepo, da ljudi koji otkljucaju bootloader napisu ovde sa kojim su ROM-om uspeli...

Sent from my Redmi Note 3

Koji ja sad rom imam? Imam MIUI version 7.17.9.0 stable. Šta je to? global, kuvani ili kineski? U pitanju je 32 sd verzija.

Tkđ imam problem i sa 3g/lte om. Kad isključim wifi neće da mi pokrene 3g/lte dok ne resetujem tu karticu (isključim pa uključim u sim podešavanjima). Jel ima još neko ovaj problem? U pitanju je par dana stara MTS lte kartica. Zna li neko rešenje?

Ja znam da su stare verzije za MTK patile od tog bug-a,koji je resen sa sledecim verzijama, tako da pretpostavljam da i taj tvoj ROM ima taj problem bez obzira sto je za SD.Probaj iz Updater-a da update-ujes na 7.2.5 ako moze...ako nece, onda imas neki custom.Moraces da fleshujes onda preko SP Flash tool...

Neće preko Updater-a, kaže no updates available. Smor. Šta sad? Kako da ubacim 7.2.5? Jel dovoljno da ga skinem, ubacim u memoriju i odem na choose update package?

Na Global(stable) radi OTA update...tako da bi morao da ti odradi...Probaj i to sto si napisao, mada kako mi se cini morace da radi SP Flash tool jer imas neki custom ROM...

Meni stigla poruka da mi je odobren unloack bootloadera i sad kad sam pokrenuo aplikaciju i logovao se ide provjera imam li dozvolu za otkljucavanje i onda mi izadje poruka
Your device isnt supported by MI Unloack

Jeli se desavalo ovo kome

Nisi jedini, imas temu na Mi forumu, kukaju ljudi preko 300+ strana oko unlock-a...a nema iz Xiaomija niti resenja, niti odgovora na probleme koji se javljaju u toku procesa otkljucavanja... Mislim da im ovo nije trebalo, dosta su poceli da ih "pljuju" zbog zakljucanog bootloader-a...

Edit: Inace, unlock se ne vezuje za telefon nego za Mi account...na pocetku je bilo da moze da se otkljuca jedan telefon mesecno, verujem da je i dalje ta praksa...

Poslednja izmena:
sto kaze Kidence nisi jedini...moj RN3 SD verzija,kupio ga sa global stable 7.2.3.0,apdejtovao ga najnormalnije na 7.2.5.0 cim sam ukljucio wifi..imam unlock code na svom Mi account..jutros probali Kidence i ja da ga unlock bootloader nekoliko puta i nece...na zeninom RN3 MTK ne zelim ni da probam na kojem sam flesovao loxar rom...zakukuljili su ga kinezi sa otkljucavanjem do j....koliko je dobar telefon toliko im je ovo zesci minus

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

nismo,doduse...al neki ljudi su probali i po nekoliko dev romova..pa koji prodje prodje

Pa navodno SD verzija moze da se otkljuca sa Global ROM-om, dok za MTK mora Dev ROM...Na kraju ce ispasti, da moraju oba sa Dev...

kakav je kvalitet zvuka na slusalicama? da li ima razlike izmedju mtk i snapa po pitanju zvuka preko slusalica? to mi je dosta bitno posto dosta slusam mjuzu preko fona. POzzzzzz

kakav je kvalitet zvuka na slusalicama? da li ima razlike izmedju mtk i snapa po pitanju zvuka preko slusalica? to mi je dosta bitno posto dosta slusam mjuzu preko fona. POzzzzzz
Zavisi od slusalica, uzmes li kvalitetne slusalice zvuk ce na SD biti zaista dobar :)

Ljudi meni treba pomoc oko roma. Ota neće, probao sam da samo snimim na telefon rom pa da idem preko choose update p. neće, probao da napravim folder kao u uputstvima na miui neće, probao sam preko Mi pc suite neće. Nikada nisam flešovao rom pa mi je frka kako to da uradim. Ako neko zna neki link gde je to lepo objašnjeno za note 3 sd bio bih mu zahvalan da mi pošalje.

Pogledaj post #1327... ali ako nisi "iskusan" ne bih ti predlozio da se igras, da ne kazem da je rizicno za "neiskusne"...

Ima li neki nov rom za mtk verziju?

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Imas onaj 7.2.5 sa silnim modovima, ali bolje sacekaj jos malo, 17.juna izlazi zvanicno MIUI 8...pa se nadamo da je MM :) onda vredi fleshovati :D

Ovaj development 6.5.12 radi ekstra ...

Navikao sam da se igram, cesto da menjam romove zato pitam... Ajd probacu taj ako ne valja cekam jun valjda ce stici MM... ;)

@machak99

Jel si otkljucao bootloader? Ako jesi, ne vidim u cemu je problem.Odradis backup postojeceg i igras se posle do mile volje...kada se izigras, vratis onaj stari backup i uzivas :)

Nisam otkljucao bootloader, jer retko kad sem radio backup, obicno sve radim ispocetka... Bese ne moze da se otkljuca bootloader sa Loxar roma?

Ne moze, da moze ja bih se odavnoooo igrao i testirao svasta :) A mrzi me da gazim Loxar jer mi radi kao zmaj...

Ljudi trenutno odlepljujem. Treba mi pomoć. Probao sam da flešujem rom i ceo komp je počeo da mi baguje.
Pratio sam sledeće uputstvo - http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

1 sav softver skinuo
2 anzipovao adb
3 usao u cmd i tu ide prvi problem. ispod linije list of devices attached nemam nista. telefon je bio povezan, usb debuging omogucen, linije prekopirane
4 otisao u device m i tamo nasao kao na slici tel, isao na update driver i tu nastaje drugi problem. xiaomi folder nije bio u x86 nego x64
5 komp mi rekao da su drajveri vec postojali, tj dA uredjaj ima odgovarajuće drajvere ali da mora restart
6 Onda sledi haos! sistem nije hteo da se podigne dok nisam raskačio telefon, usb - mrezna, prednji panel portovi nista nije htelo da radi dok nisam pocupao ponovo telefon.

Sta da radim?

Izvinjavam se što upadam u temu.

Pratim po internetu Xiaomi Redmi Note 3 već neko vreme i na korak sam od kupovine. Interesuje me verzija od 3gb/32gb pa me interesuju vaša iskustva, da li je bolje kupiti sa gearbest-a ili preko naših oglasa na KP gde se cena kreće oko 210-220e ?

Više mi odgovara kupovina preko gearbest-a jer bih platio kreditnom karticom ali me sa druge strane brine carina koja može poprilično da poveća cenu.

1.Oglasi
2.Na kineskim sajtovima placaj samo internet karticom. Ovo sa kreditnom je po meni ekstremno rizicno.

@Iborota: meni je na Windows 10 x64 sam Windows skinuo drajver posle edl naredbe (bitno da ti u Device manageru bude kao na slici).

Misim da je kod tebe problem sa prvim drajverom (za adb) i da zato adb devices ne nalazi uređaj, mora ispod liste uređaja da ti ispiše neki niz slova i brojeva (identifikator za tvoj telefon) kao na slici, pa tek onda radi edl naredbu da ti se resetuje telefon u download mod. Da li ti adb prikazuje ovu liniju deamon started successfully i da li si na telefonu prihvatio debug sertifikat koji ti prikaže kad se preko usb debug-a poveže na usb PC-a?

Vrh Dno