Izvinjavam se sto upadam ovako kao padobranac u temu. Razmisljam da uzmem RN2 ili RN3, pa da pitam jel istu kameru koriste?
Jel Sony IMX214 mozda kao u vecini slicnih telefona ili je neko OVS/levo resenje? Nigde nisam nasao info. Deluje mi da je malo losija kamera od Meizu N2, ali to po fotki s neta samo.
Nema IMX214 (dobro je, jer ove novije i jeftinije verzije IMX214 koje se nalaze u nekoliko kineza su dno, npr. Jiayu), a nema ni neko levo resenje, ne znam sta si mislio jer uglavnom ima nekoliko igraca, Sony, Samsung, OmniVision, Toshiba. U RN2 i u RN3 se nalazi Samsung senzor S5K3M2. Znaci ISOCELL, pixelsize 1.12um. Koliko znam ovo je jedan od novijih senzora (mislim da je iz 2015), i ovaj senzor se nalazi u nekoliko telefona, oppo r7, oneplus X, letv x500, k4 note.
Meizu M2 note ima losiju na papiru kameru, u pitanju je isto Samsung senzor koji je malo stariji, tj. generacija ispod. S5K3L2, ne ISOCELL vec BSI. U praksi su tu negde, u nekim situacijama je M2N bolje, u nekim RN2. Meizu po meni ima bolji kamera softver, +rucno podesavanje ekspozicije.
I pre nego sto neko uskoci i krene da poredi Sunny i Ofilm, imam dva komada RN2 i jedan ima Ofilm a drugi Sunny i bukvalno prave skoro pa iste slike, kako u kojoj situaciji, nekad jedan promasi malo fokus, nekada drugi. Po meni Sunny verzija ima malu prednost.