Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Дај screenshot или не верујемо 🙂
Тај податак ми је просто невероватан.
Успевао сам 5 сати али само ако је телефон цео дан на wifi и наравно само један дан коришћења.
Претпостављам да користиш само single sim?

Poslednja izmena:
Realno, telefon je bas jeftin tako da cudo nisam ocekivao. A i baterije original su bar 3x jeftinije od npr Samsunga. Zato sam i kupio 4 rezervne, 2 uz sebe, 2 u autu.

Lol, koji si ti megaloman.
Kod tebe nema nista umereno izgleda.
4 baterije, wtf? Pored toga imas dva rn2 i ujedno nosis bar 3 flagship telefona ako sam dobro ispratio postove.

Nego, sta bese sa onim uporednim slikama, samsung j1 i rn2?

Druze, ja ne sedim pored punjaca vec sam ceo dan u pokretu. Meni je lakse da zamenim bateriju nego da cekam da se napuni.

Ne nosim ja 2 RN2 vec sam 2 kupio. 1 za mene, 1 za suprugu. Po 2 baterije za svakog. Trenutno 3 telefona nosim uz sebe.

Slike cu napraviti kad se budem video sa bratom, ne zivimo zajedno.

3 telefona sa po 2 kartice? Ne znam gde si ti to procitao.

2 poslovna broja na RN2 i jos 2 single-sim telefona sa 2 privatna broja. Kod mene u okolini skoro svi imaju bar po 2 broja/telefona.

Druze, ja ne sedim pored punjaca vec sam ceo dan u pokretu. Meni je lakse da zamenim bateriju nego da cekam da se napuni.

Ne nosim ja 2 RN2 vec sam 2 kupio. 1 za mene, 1 za suprugu. Po 2 baterije za svakog. Trenutno 3 telefona nosim uz sebe.

Slike cu napraviti kad se budem video sa bratom, ne zivimo zajedno.

Druze, malo pre si napisao 4 baterije, 2 uz sebe, 2 u autu. [emoji3]

Zadovoljan sam 😉.

Realno, telefon je bas jeftin tako da cudo nisam ocekivao. A i baterije original su bar 3x jeftinije od npr Samsunga. Zato sam i kupio 4 rezervne, 2 uz sebe, 2 u autu.

Dve sedmice sam ga koristio kao primarni telefon. Radnim danima ekran nije prebacivao 3h (oba slota aktivna, 4G, wifi, sinhronizacija uvek upaljeni) dok vikendom prebaci 4h. Tih dana, ujutru u 6 ga skidam sa punjaca, do nekih 14h najkasnije, baterija je na 20%.

Sto neko rece, stvar koriscenja.

Ne da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan.

Pa da. Ja svoje nosim, ona svoje drzi u autu kod mene 😉. Ne moze da stane sve u torbicu ***.

Ne menja cinjenicu da je telefon odlican i da je men baterija problem na svakom telefonu. Sto kaze kolega iz kancelarije, kupi Oukitel (valjda) sa 10000mah baterijom pa ces biti srecan.

Inace, redmi note 2. Koliko god bio solidan telefon, to je najveci promasaj Xiaomi-ja.

U kom pogledu promasaj?
Ja ne vidim sta sam mogao bolje da uzmem za iste pare.

U smislu da je najmanje kvalitetan Xiaomi telefon u poslednje 2 godine.

Dobar uredjaj za cenu, ali je najmanje kvalitetan od svih koje su napravili.

On je pravljen da bude jeftin i u tom segmentu nema konkurenta, a nema ga smisla porediti sa 50$ skupljim telefonima

kako to misliš nekvalitetan?
U smislu da je redmi 2 koji se pojavio nesto ranije kvalitetniji uredjaj, kvalitetnije izrade. Od ekrana do plastike.
Ne mislim da je loš rn2, ne može bolje verovatno ni sada da se kupi za toliko novca ali je korak u nazad po kvalitetu izrade u odnosu na prethodne modele.

Prednost "metalnog" telefona se gubi onog trenutka kada se on stavi u neku futrolu.

Mana svakog Xiaomi telefona kod nas je sto nema zvanicnog uvoznika jer mislim da bi svaki Xiaomi telefon uz neku normalnu cenu i dobar servis, napravio odlican posao. Realno, pokriva potrebe vecine korisnika.

Код нас сигурно не би имао нормалну цену

Prednost "metalnog" telefona se gubi onog trenutka kada se on stavi u neku futrolu.

Mana svakog Xiaomi telefona kod nas je sto nema zvanicnog uvoznika jer mislim da bi svaki Xiaomi telefon uz neku normalnu cenu i dobar servis, napravio odlican posao. Realno, pokriva potrebe vecine korisnika.

tako i ja razmišljam, ali opet neće se svako složiti. možeš flagship da staviš u jeftinu silikonsku futrolu i on će da izgleda kao najgori krš. a možeš solidan mid ranger da staviš u neku jako kvalitetnu futrolu i on će onda izgledati i delovati mnogo lepo i ozbiljno...

mom drugu je rn2 pao milijardu puta i ništa ne fali telefonu. mislim da uopšte nije loše izrađen- naprotiv. mnogim ljudima recimo ovde telefon ako nije unibody on onda nije kvalitetan. po meni je unibody izrada mana jer ne možeš bez intervencije servisa da zameniš bateriju. čudno mi je uopšte kako su ljudi prihvatili unibody koncept uopšte.

Npr, Note 4 mi je u ovakvoj futroli a RN2 u ovakvoj.

N4 sa metalnim frejmom naravno ali kako su futrole gotovo identicne sa strane, ne mozes da znas kakav je. Mene ne pali da drzim metal u ruci *** a u cesto se uzmem Note 4 misleci da je RN2 i obrnuto.

Znam dosta njih koji svrsavaju na metalne telefone a nose ih najruznijim i najdebljim futrolama.

Ni ja ne volim unibody iaoko imam Note 5 (jer volim Note seriju) ali HTC A9 mi je odusevio.

Inace, meni je veci problem naci original bateriju po normalnim cenama nego zameniti bateriju u unibody kucistu. Kad je moje gospodje crkla baterija na i6 posle nekih 7-8 meseci, u ovlascenom servisu su trazili nesto preko 15.000 din za zamenu baterije. Skoro pa kao RN2 telefon. E to je problem.

dugo sam koeistio HTC one i to bez ikakvih futrola i to je po meni odlicno. kad sam ga poklonio i druga osoba ga stavila u silikonsku futrolu ppojavile su se ogrebotine jer i kad najmanje zrnce prašine upadne izmedju futrole i tela vremenom počinje da grebe isto. Znači ovakva tela po meni bez zaštitnih futrola super idu.

Za RN2 sam nabavio ovakvu zadnju stranicu
http://www.ebay.com/itm/Metallo-Bum...Note-2-/331811560543?var=&hash=item4d41829c5f
i topla preporuka svakom ko ima ovaj telefon

Poslednja izmena:
nosiš ga bez futrole, pa kad ti rokne na beto sa 1.5 m pitaš se što li ga nisi stavio u neku futrolu majku mu...

Nisam našao nigde pa ću pitati ovde. Hoću da pazarim RN2, između ostalog zbog kamere. Da li je bolja kupovina to ili RN3, ili neki drugi Xiaomi za sličnu cenu? Vidim da je na temi neko rekao da je kamera bolja od Galaxy S4...može neko da napravi poređenje, ili sa S3, iphone 5?

pa zato sam uzeo metalni telefon :-devil-: Koja je svrha metalnog tel. u futroli? Za 3 godine koliko sam ga koristio nije mi nijednom ispao - što ne znači da novi neće - ali i auto koliko sutra može neko da mi razbije pa šta ću :d (pu. pu, pu daleko bilo 😀 ) da mu nabavim futrolu :smash:

Какву камеру у пракси има Редми 3 у односу на ову? Ако је неко поредио...

Уколико је приближна као РМН2, узео бих га жени...

pa zato sam uzeo metalni telefon :-devil-: Koja je svrha metalnog tel. u futroli? Za 3 godine koliko sam ga koristio nije mi nijednom ispao - što ne znači da novi neće - ali i auto koliko sutra može neko da mi razbije pa šta ću :d (pu. pu, pu daleko bilo 😀 ) da mu nabavim futrolu :smash:
Svrha metalnog je ista kao i plasticnog, takodje ista je svrha i sa futrolom i bez, a to sto do sad nije ispadao ne znaci da sutra nece.
Automobili se projektuju da podnesu sudare, telefoni jok...

Nisam našao nigde pa ću pitati ovde. Hoću da pazarim RN2, između ostalog zbog kamere. Da li je bolja kupovina to ili RN3, ili neki drugi Xiaomi za sličnu cenu? Vidim da je na temi neko rekao da je kamera bolja od Galaxy S4...može neko da napravi poređenje, ili sa S3, iphone 5?
Kamera je bolja od s3, mozda u rangu sa s4, nemam pojma kakva je slika na iphone5

...
Automobili se projektuju da podnesu sudare, telefoni jok...

ne znam kakav ti auto vozis ali nijedan se ne projektuje da podnese sudar, već da maksimalno apsorbuje energiju sudara kako bi zaštitili ljude u istom a ne auto!!!.
U telefonu nema ljudi (bar mom) pa i nema potrebe za tim 😀

znamo na sta je mislio. auto posle cukanja mozes da sredis kao da nista nije bilo, medjutim ekvivalentno cukanje telefona ne moze. totalna havarija o kojoj ti pricas posle koje je auto nepopravljiv svakako nije primer, kao i uostalom telefon smljeskan industrijskom presom (mada mozda dobijes tablet). ali generalno poredjenje telefona i automobila nije zahvalno...

Poslednja izmena:
To je vise pitanje licnih afiniteta i potreba. Meni nijedan telefon nije ispao iz ruke. Znaci nikad, i stvarno mi ne treba nikakva zastita tog tipa.
Odvratno mi je kad se telefon poveca zbog bumpera, prosto mrzim to. Jedina stvar koja je obavezna jeste kaljeno staklo. Ali eto, to su moji afiniteti i prioriteti. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno