Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]y4LDqecJN48[/YOUTUBE]

Trenutno u kuci imam oba telefona i da kazem da su poprilicno izjednaceni. Mada mozda je za nijansu za mene bolji redmi 3, ali to je samo stvar ukusa.

Poslednja izmena:
Kakva mu je kamera cisto me zanima? Meni je ova na RN2 nikakva. Mislim da nisu mogli jeftiniji senzor ubaciti.

Pa mislim da je poprilicno slicna. Dakle nista specijalno. Pravi ok slike prosek.

Sunny.

Na ovom telefonu mi nije bitna kamera pa ono...

Realno, telefon je super ali su mu obe kamere nikakve.

Треба ми помоћ. Направио сам глупост са овим телефоном. Енкриптовао сам га и сад не могу да апдејтујем телефон. Не може да се декриптује, изгледа да им је то неки баг са MIUI-ем, а наравно не може никакав апдејт преко update опције ни преко Mirecovery!? Фабрички десет не помаже, телефон обрише налоге и изгледа као да је ресетован, крене се са почетним подешавањима, језик, wifi... али енкрипција остаје!?
Колико видим остаје опција инсталирања fastboot рома али никако да нађем варијанту која може да се скине (барем овако како сад тражим на таблету). Јел може помоћ, треба ми линк ка неком fastboot рому?

Poslednja izmena:
Треба ми помоћ. Направио сам глупост са овим телефоном. Енкриптовао сам га и сад не могу да апдејтујем телефон. Не може да се декриптује, изгледа да им је то неки баг са MIUI-ем, а наравно не може никакав апдејт преко update опције ни преко Mirecovery!? Фабрички десет не помаже, телефон обрише налоге и изгледа као да је ресетован, крене се са почетним подешавањима, језик, wifi... али енкрипција остаје!?
Колико видим остаје опција инсталирања fastboot рома али никако да нађем варијанту која може да се скине (барем овако како сад тражим на таблету). Јел може помоћ, треба ми линк ка неком fastboot рому?
Jesi našao? Ja jedino znam za Official fastboot romove

Mora format data u twrp da se skine enkripcija.

Нашао. Неки глобал 7... верзија. Инсталирао преко оног SP tool како се већ зове, међутим нема Српски у подешавањима, онда TWRP али није хтео преко recovery ни преко updater app него опет неки tool преко компа па онда преко TWRP xiaomi.eu ROM (да би добио рут и Српски).
Изгубио синоћ и данас по 3 сата и тону живаца...

Poslednja izmena:
Druže, kamera je vrhunska za 130$ cenovni rang. Nema bolje. Ne možeš ga porediti sa flagship kamerama bilo kog proizvodjača.

Moj brat nosi kao drugi Galaxy J1 koji je nov 80e. Njegova kamera je 3x bolja od ove na RN2. Naravno, ostalo ne moze ni da pridje RN2 ali kamere su neuporedive.

u are doing it wrong. rn2 kamera jeste loša, ali nije samsung low end krš loša. rn2 navodno ima kameru iz g3 - ois. imaš defektni modul.

kao što vidiš kvalitet slika je solidan po danu, a nije loš ni ako hoćeš da prisustvuješ spaljivanju veštica na lomači:

Poslednja izmena:
Ed, svaka čast za post.
Ne slažem se samo u delu da je loša kamera na rn2. Nije loša, da bi bila loša,mora da se uporedi sa novim telefonom po redovnoj ceni u istom cenovnom rangu. Tj mora da se nadje dosta modela koji isto ili manje koštaju a imaju bolju kameru od rn2 da bi se tek onda reklo da je rn2 kamera loša.

Iz prethodno iznetog, zaključuje se da je kamera na rn2 odlična do veoma dobra.

Poslednja izmena:
pa dobro, sve zavisi kako posmatraš... da bi nešto ponelo epitet dobre kamere mora da bude u rangu sa 808, 1020, g4. za sgs7 može da se kaže da ima dobru kameru, u tom kontekstu az rn2 se ne bi moglo reći da ima dobru kameru. ali činjenica je da je kamera na rn2 dovoljno dobra, pogotovu za taj novac, a i možda bolja nego na nekim zvučnijim i mnogo skupljim modelima.

Imam 2 RN2 i kamera je bas losa bar za mene. Kad vidim promenu kad prelazim od svetlijeg ka tsmnijem prostoru i obrnuto... Slike pod onakvim svetlom moraju da ispadnu dobro pa da je kamera najveci krs.

Sreca pa nisam uzeo telefone za slikanje vec za posao, totalno bih se razocarao.

Za vikend ne radim pa cu bas uporediti kamere sa starim telefonima koje ne koristim tipa s2, s3, s4. Note i ostale je suludo porediti logicno.

a koliko je koštao nov S4? koliko puta više nego nov RN2

pojam loše kamere je stvarno širok pojam, a okači slike sa RN2 da vidimo šta je to za tebe toliko loše.

@sylver83
Можда твој телефон има неки проблем? Мада кажеш да их имаш два па не верујем да је то разлог.

Ја сам користио пре овог и С3 и С4 а РН2 их шије у свим условима

Poslednja izmena:
Ako ih je kupio na istom mestu,pogotovo ako je bilo veliko sniženje nije isključeno da oba imaju istu falinku.

Ako će kačiti slike, neka okači uporedne slike tog nekog samsunga ili šta beše prvo poredio sa rn2. Može čak i s4 koji je koštao 5x više. Rn2 ima bolju kameru od s4.

Ako ih je kupio na istom mestu,pogotovo ako je bilo veliko sniženje nije isključeno da oba imaju istu falinku.

Ako će kačiti slike, neka okači uporedne slike tog nekog samsunga ili šta beše prvo poredio sa rn2. Može čak i s4 koji je koštao 5x više. Rn2 ima bolju kameru od s4.
Prvi put čujem to za "falinke" na kamerama. Sta im fali pojedinim ili to ima veze sa markom kamere?

Ni ja nisam čuo za bilo kakve probleme sa kamerom na rn2.

To je pomenuto kao jedino logično objašnjenje zašto kolega sa foruma tvrdi da rn2 ima veoma lošu kameru.
Čak ga je i uporedio sa nekim low end šljamsungom,i rekao da taj šljamsung ima bolju kameru ako se dobro sećam njegovog pisanja. Ima par strana unazad.

Evo predmetni post:

Moj brat nosi kao drugi Galaxy J1 koji je nov 80e. Njegova kamera je 3x bolja od ove na RN2. Naravno, ostalo ne moze ni da pridje RN2 ali kamere su neuporedive.

Poslednja izmena:
a možda je i samo jedan od onih koji slikaju sliku i gledaju je samo na telefonu, i kad upoređuju dve kamere uporede kako se vidi na tim telefonima i kažu: e ovaj ima bolju kameru, vidi kako se bolje vidi ovde :d ma važi.

Kupljeni po redovnoj ceni. Jednostavno kad uporedim sa nekim drugim koje imam, ova kamera je smesna.

Ed, jel ti mene znas licno pa znas sta radim sa fotkama ili samo onako lupetas?

samo onako pišem, ne lupetam. pišem na osnovu onoga što si ti napisao.

ja znam šta je dobra kamera na mobilnom telefonu, aktivno koristim nokiu 808, u pogrešnoj se crkvi moliš.

a možda je i samo jedan od onih koji slikaju sliku i gledaju je samo na telefonu, i kad upoređuju dve kamere uporede kako se vidi na tim telefonima i kažu: e ovaj ima bolju kameru, vidi kako se bolje vidi ovde :d ma važi.
To da, posebno zato što amoled ekrani imaju jače boje i daju taj lažni osećaj da prave "bolje" slike.
Ja svoje slike, koje kacim na net, obavezno "sredjujem" u nikcollection, googlov packet za slike. Malo kontrast, malo osvetljenje i slika bude odlična.
Takođe kada slikam u mraku ili gde je osvetljenje loše onda koristim manual mod sa manjim ISO da ne bi slike imale preveliku ekspoziciju

samo onako pišem, ne lupetam. pišem na osnovu onoga što si ti napisao.

ja znam šta je dobra kamera na mobilnom telefonu, aktivno koristim nokiu 808, u pogrešnoj se crkvi moliš.

Pa moj primarni telefon je Note 5, preko toga Note 4, pa sta sad? Ciji je veci ili nesto drugo?

Vop, nije stvar u ekranu jer slike radim za album stalno i imam 2 Dell IPS monitora na kojima radim, vise mi je stvar u ostrini i osvetljenju u auto modu. Slike za izradu uopste ne doteravam jer ih volim takve kakve su.

Ja npr na D5100 manuelni mod nisam prebacio u zivotu jer me nije zanimalo, vise se moja gospodja bakce sa tim. Ja izvadim telefon i slikam, bitan mi je momenat. Doduse, uzeh Git2 kameru tako da sam poceo malo da snimam.

Poenta price je da je telefon sjajan, ali da mu kamera u poredjenju sa ovim sto trenutno nosim nije nesto. Ako uhvatim vremena za vikend, uporedicu sa drugim telefonima pa okaciti.

Poslednja izmena:
Pa moj primarni telefon je Note 5, preko toga Note 4, pa sta sad? Ciji je veci ili nesto drugo?

Vop, nije stvar u ekranu jer slike radim za album stalno i imam 2 Dell IPS monitora na kojima radim, vise mi je stvar u ostrini i osvetljenju u auto modu. Slike za izradu uopste ne doteravam jer ih volim takve kakve su.

Ja npr na D5100 manuelni mod nisam prebacio u zivotu jer me nije zanimalo, vise se moja gospodja bakce sa tim. Ja izvadim telefon i slikam, bitan mi je momenat. Doduse, uzeh Git2 kameru tako da sam poceo malo da snimam.

Poenta price je da je telefon sjajan, ali da mu kamera u poredjenju sa ovim sto trenutno nosim nije nesto. Ako uhvatim vremena za vikend, uporedicu sa drugim telefonima pa okaciti.
Automod jeste loš al za to krivim softver. Probaj sa Vsco kamerom da vidiš da li ti odgovar

note 5 i note 4 imaju krš kamere sa pirinač senzorom. to je smešno. bolje da nisi pominjao.

dalje, ja recimo svoj dslr nikad nisam mrdnuo u životu od m moda, prosto mi nije jasno da neko slika u auto modu na tako moćnoj mašini.

Nazad
Vrh Dno