Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Ima ako neces da budes zatvoren sa 10.5gb prostora..

Ni u ludilu se ne isplati uzeti 2/16 iako je jeftiniji oko 30$.

Ako mozes da kontaktiras prodavca mozes da ga pitas da ti posalje primerak sa sanny(samsung) kamerom posto daje bolje slike od one druge.

Poslednja izmena:
Ima ako neces da budes zatvoren sa 10.5gb prostora..

Ni u ludilu se ne isplati uzeti 2/16 iako je jeftiniji oko 30$.

Ako mozes da kontaktiras prodavca mozes da ga pitas da ti posalje primerak sa sanny(samsung) kamerom posto daje bolje slike od one druge.
Kako da proverim koja je kamera,znao sam i zaboravio😉

Valjda na kernel stisnes par puta ili iskuckas onu sifru za ulazak u mtk test mod. Pa tamo izaberes ono gde ti ispise sve delove moba . kacio je neko ovde sliku kako to izgleda.

Kazu da je neki boe displej bolji od tianme.

b28661ed74a5137a2f9b611ae7bdf97a.jpg

Valjda je ova moja samsung 😉

kontrolor je dosao sa postarom, postar je uzeo moj broj telefona, rekao je da ce da me zove, pozvao me posle dva dana i rekao da je taj paket isporucen kako treba i time zavrsio poso. ne znam sta mi dalje ostaje... ali otici cu opet u postu da popricam. ekstremno su male sanse da sam ja dobio tracking number od paketa koji je poslat drugom liku, a da meni 50 dana nista ne stize. pritom se taj drugi lik zove isto kao ja i preziva slicno. i da je narucio bas istu stvar od istog prodavca sa aliexpressa.
Чекај, адреса? Да ли се поклапа адреса?

adresa je ista, tj. broj. zgrada nije ista, tj. slovo kojim je oznacen ulaz. zovemo se isto, prezivamo razlicito, ali slicno, tj. za tog postara ocigledno isto jer je nepismen. u stvari ne znam da li se zovemo isto, mozda je taj lik samo izjavio da se zove tako da bi primio paket.

Ukucaj ovde
http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp
samo sad im s.anje ne radi, ukucaj kasnije ili sutra. Videces ime i valjda adresu. Ako se poklapa sve sa tobom onda je urucio nekom drugom ako su drugi podaci onda te Kinez zjbo.

evo sad mi je uspelo da probam, izadje samo ime. I to je bar nesto za pocetak.
Ranuje je pisala i adresa. Ja bih otisao u postu i trazio da provere, imaju oni taj podatak verovatno + ovo sto ti je neko vec predlozio, kontrolor i cela prica pogotovo ovo postarevo menjanje ploce. Prvo isporucio sam drugome, posle sve je ok, isporucio sam gde treba. Ne bih se iznenadio i da ga je on, coban klepio.

Poslednja izmena:
da, to sam prvo i uradio. kad ukucam tracking number tu, pise samo da je potpisao neko ko se zove kao ja, i preziva drugacije, a slicno.

videcu sutra u posti, podnecu prijavu.

kapiram da mi aliexpress nece refundirati jer su oni dobili povratnu informaciju da je paket urucen.

Imao sam slucaj da sam kupio na aliexpress, dobio broj za praćenje i pošiljka je uredno stigla u moju poštu. Pošto nisam bio dobio obaveštenje, otišao sam u poštu i kontrolor mi je rekao da pošiljka nije za mene, već za drugu osobu. Takođe, rekao mi je da im se takva stvar relativno često dešava, jer Kinezi daju više puta jedan te isti broj. Moj paket nije stigao, tražio sam i dobio refund.
To što se covek zove slično kao ti, nema nikakve veze, traži refund, ti nisi dobio pošiljku.
Teško da poštar ode u drugi kraj grada ili mesta i da traži čoveka sa sličnim imenim kao tvojim. Biće da su i ovog puta Kinezi dali dva puta isti broj.

kontrolor je dosao sa postarom, postar je uzeo moj broj telefona, rekao je da ce da me zove, pozvao me posle dva dana i rekao da je taj paket isporucen kako treba i time zavrsio poso. ne znam sta mi dalje ostaje... ali otici cu opet u postu da popricam. ekstremno su male sanse da sam ja dobio tracking number od paketa koji je poslat drugom liku, a da meni 50 dana nista ne stize. pritom se taj drugi lik zove isto kao ja i preziva slicno. i da je narucio bas istu stvar od istog prodavca sa aliexpressa.

Druze recicu ti jednu vaznu stvar,tacnije propis kako to ide u posti....
Svaki postar zaduzi broj posiljaka kad dodje na posao taj dan,dobije "DOSTAVNU KNJIZICU" sa brojem i oznakom i vrstom paketa (da ne komlikukujem sad o tome) i IMENIMA ljudi koji treba da prime paket.Na toj dostavnoj knjizici onaj koji preuzima posiljku mora da se potpise i pokaze licnu kartu sa adresom na kojoj stanuje i to mora da se poklopi da bi on smeo da isporuci paket,ako ima nepravilnosti paket se preuzima u posti uz obaveznu licnu kartu LICNO,a ne tipa dao mi je brat licnu a on ne moze da dodje pa sam ja umesto njega i slicno.
Druze taj je drugi covek morao da potpise da bi preuzeo paket,to lako moze da se dokaze da nisi ti jer to nikako nije tvoj potpis.
Za tako nesto moze otkaz da se dobije.
Javi se na PM pa cemo da se cujemo i telefonom!
pozdrav

Druze recicu ti jednu vaznu stvar,tacnije propis kako to ide u posti....
Svaki postar zaduzi broj posiljaka kad dodje na posao taj dan,dobije "DOSTAVNU KNJIZICU" sa brojem i oznakom i vrstom paketa (da ne komlikukujem sad o tome) i IMENIMA ljudi koji treba da prime paket.Na toj dostavnoj knjizici onaj koji preuzima posiljku mora da se potpise i pokaze licnu kartu sa adresom na kojoj stanuje i to mora da se poklopi da bi on smeo da isporuci paket,ako ima nepravilnosti paket se preuzima u posti uz obaveznu licnu kartu LICNO,a ne tipa dao mi je brat licnu a on ne moze da dodje pa sam ja umesto njega i slicno.
Druze taj je drugi covek morao da potpise da bi preuzeo paket,to lako moze da se dokaze da nisi ti jer to nikako nije tvoj potpis.
Za tako nesto moze otkaz da se dobije.
Javi se na PM pa cemo da se cujemo i telefonom!
pozdrav

Po pravilu ne traze lk kada ti donesu u stan (ako ti ostave obavestenje pa ides u postu onda je druga prica, mora lk). Potpis je isto manje vise nebitan zato sto daju bilo kome iz stana koga god zateknu...

@ed_hunter3,
ovo sa slicnim imenom menja stvar, trazi refund od kineza posto imas dokaz da nije tebi dostavljeno. Gde si to narucio? Koja prodavnica, koliko ima prodaja? Daj bar to da vidimo, mozda se u startu vidi da je prevarant. Scakako mozes da zamolis tog kontrolora da proveri adresu jos jednom. Prosto mi je neverovatno, razlika u slovu adrese i slicno prezime. Inace znaju Kinezi to da rade, ja jednom cekao paket, dobio treking i sve bilo uredno. Stiglo bas u moju postu i pljas, urucenje potpuno drugo ime i prezime. Dobio ful refund.

Poslednja izmena:
ma moglo je svasta da se desi, necu sad da sirim pricu.

lik koji je primio posiljku nije na drugom kraju grada, vec dve zgrade od mene. video sam licno i papir na kome se potpisao. na tom papiru zaista stoji drugacije prezime (a slicno, u 99% slucajeva kad kazem kako se prezivam ljudi ponove to drugo, a ne moje pravo prezime), a moje ime. isao sam do tog stana gde je isporucen paket najmanje 10 puta nijednom mi nije otvorio vrata. samo sam hteo da pitam da li ima dokaz o kupovini.

za par dana istice 45 dana od slanja posiljke. pise na sajtu da je refund moguc ako ne stigne za 45 dana, tako da cu da cekam.

naruceno je od ovog prodavca:
http://www.aliexpress.com/store/1230376?spm=2114.10010108.0.34.LxryyP

ovaj artikal:
http://www.aliexpress.com/item/Orig...over-For-Xiaomi-redmi-note-2/32483606788.html

Poslednja izmena:

da li obojica zivite na istoj adresi? to je najbitniji podatak. Ako si ti dobio TN to je tebi i namenjeno. Mislim mala je verovatnoca da set obojica narucili u isto vreme istu stvar a prodavac pobrkao TN?? zvuci kao naucna fantastika.

i da postar je u obavezi da trazi licnu kartu!!! pre urucenja posiljke a ako ne trazi to je na njegovu odgovornost odnosno rizik. Naravno da vecina ne trazi ali ...

ne verujem da pali covek, jer sam imao loša iskustva doduše ne sa paketom. Stigne mi opomena od poreske da nisam platio porez. ja zbunjen jer nisam dobio rešenje. Odem tamo a oni kažu tvoje je rešenje uručeno. naravno tu dignem frku - tražim dostavnicu. Pošto je nisam dobio ja napisem pismo sa zahtevom da mi se pismeno odgovori. Posle toga sam dobio odgovor da mi se opraštaju kamate i da platim glavnicu.

prema tome moguće je sve.

Mada cudno je ako je trebalo da plati carinu i PDV da je platio za nešto za šta ne zna šta je u kutiji??

Izvini, čitam par tvojih zadnjih odgovora i sve mislim da ih palis još uvek! [emoji12]
brate, da bi ljudi razumeli o cemu se radi morao bih da napisem adrese, imena i prezimena sto necu. trazicu refund od kineza, ako ne bude dao onda cu da jurim ove po posti, ali od toga znam da nema nista

sigurno nije placena carina i pdv jer je to futrolica za rn2 od 10 evra.

Poslednja izmena:
Malo je nelogicno da covek nece da ti otvori vrata za futrolu i da ti objasni da li je ili nije kupio on...

Pa kad je pogledao kroz špijunku i video eda koji je sa bejzbolkom došao po svoj bumper...

Dovoljno je i bez bejzbolke 😀

brate, da bi ljudi razumeli o cemu se radi morao bih da napisem adrese, imena i prezimena sto necu. trazicu refund od kineza, ako ne bude dao onda cu da jurim ove po posti, ali od toga znam da nema nista

sigurno nije placena carina i pdv jer je to futrolica za rn2 od 10 evra.
Ja samo ne razumem zašto ti ideš nekome na vrata. Postoje samo dve adrese koje treba da ti reše situaciju, kinez ili pošta.
I nemaš da pričaš sa bilo kim, ako ti iz prve ne daju logično objašnjenje obraćaš se pisanim putem.

Koja je razlika izmedju TDD i obicne verzije?
Jel moguce da ovaj nema 4g kod nas?

Nazad
Vrh Dno