Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Uporedjivao sam moj m2 note i gledam tu su telefoni, zato mi je ono neshvatljivo da duplo potroši. Ovde je ipak sharp displej + štedljivi procesor i eto odakle meni jos dodatna 2 sata.

Није то, до сигнала је. Ено данас би ми извукао 5 сати сигурно али нигде ми није крш сигнал као што ми је на послу и 90% времена сам на вифи.

Uporedjivao sam moj m2 note i gledam tu su telefoni, zato mi je ono neshvatljivo da duplo potroši. Ovde je ipak sharp displej + štedljivi procesor i eto odakle meni jos dodatna 2 sata.
nije odatle tebi dodatna 2 sata nego ti ne mucis telefon. mozes da dobijes pola sata do sat, dva nikako u ovom scenariju koriscenja. ne znas jer nisi probao.

kazem ti, 9 sati sam tetherovao 3g internet, potrosio 1gb za to vreme i koristio telefon normalno i za surf i za poruke i pozive, ali sam blejao u jednom mestu, nisam putovao i bio izlozen drasticnim promenama jacine signala, nisam koristio telefon kao jedini uredjaj, vec sam samo na kratko pogledao nesto ako bi mi laptop okupirao neko.

ti si mogao da potrosis 20% baterije za sat vremena surfa, ali se kladim da si blejao u mestu i da nisi imao ukljucen tune in radio u pozadini, i da si otvarao mobilne verzije sajtova aka kurir, blic, i sl. daj mu ga malo po ucitavanju stranica teskih 20mb, tune in radiju u pozadini i konstantnom kretanju tj. promeni signala, pa ces da vidis.

ti verovatno ne arcis internet jer nemas neogranicen, a pritom sumnjam da koristis dve kartice u m2n jer onda ne bi imao memorijsku.

Poslednja izmena:
ne, nego pokusavam da mu objasnim odakle njemu iluzija da mu dugo traje baterija.

Znači mogu i da smanjim osvetljenje na jedno 75%, pa da merim, pošto sija mnogo više nego rn2

Sledeći mesec putujem, pa kad se vratim iz inostranstva probaću

uploadfromtaptalk1451156580612.jpg

Ovo za kvalitet signala sam se uverio. Isti uslovi korišćenja rn2 sa vip ili samo mts karticom.Produženje baterije od nekih 30 do 50min u korist mts-a.

Znači mogu i da smanjim osvetljenje na jedno 75%, pa da merim, pošto sija mnogo više nego rn2
znaci nisi ni svestan koliko si lupio. jesi ti video rn2 uzivo uopste nekad? ja sam direktno poredio rn2 i m2n i isti su, ako nije rn2 malo bolji po tom pitanju.

koji ti je ovo izvor?

vidim kako ti koristis telefon, samo mobilne sajtove ucitavas, kao da imas nokiu n95.

evo sta kaze gsmarena:

b9Tap9l.jpg

link:
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_2-review-1311p3.php

znaci sunlight contrast ratio na m2n NIKAKO ne moze da bude bolji, moze samo da ti se progleda kroz prste da kazes da je isti, ali je u stvari LOSIJI.

Poslednja izmena:
Usput i da vidiš dve kartice da koristim 🙂

usput nisi mi jasan. bednih 16gb na m2n??? ja sam 32 gb imao na telefonu pre 6 godina, a ti u 2015. 16 gb?

ja imam 32 gb i jos 32gb karticu i ne snalazim se... svaki dan treba da uzmem jednu od 128, a i to je MALO!!!

no, to je druga prica, sad pricamo o bateriji. po tom pitanju smo isti.

inace, ne moras da mi meris, ako mi se meri, mericu sam. pre jedno mesec dana sam uzeo m2n, znam sta on moze. samo ga nisam propustao kroz daily rutinu, pa u tom pogledu ne znam kako bi se nosio. dve cigle od 5.5 bas da nosam ne moram.

Poslednja izmena:
Mnogo stvari utiče na trajanje baterije; lično SOT ne smatram posebno relevantnim jer svako na drugačiji način i u drugačijim okolnostima koristi telefon.
Sa druge strane, logično mi je da će baterija na meizu m2 note uvek više izdržati nego na redmi note 2, naravno pri istom ili sličnom načinu korišćenja.

usput nisi mi jasan. bednih 16gb na m2n??? ja sam 32 gb imao na telefonu pre 6 godina, a ti u 2015. 16 gb?

ja imam 32 gb i jos 32gb karticu i ne snalazim se... svaki dan treba da uzmem jednu od 128, a i to je MALO!!!

no, to je druga prica, sad pricamo o bateriji. po tom pitanju smo isti.

inace, ne moras da mi meris, ako mi se meri, mericu sam. pre jedno mesec dana sam uzeo m2n, znam sta on moze. samo ga nisam propustao kroz daily rutinu, pa u tom pogledu ne znam kako bi se nosio. dve cigle od 5.5 bas da nosam ne moram.
Ne treba mi više prostora. Za fotke i 50 pesama. Dosta. 50 aplikacija.

Jedino što je wifi, ali dobro, bože moj.

uploadfromtaptalk1451163816940.jpguploadfromtaptalk1451163823359.jpg

Sledeći mesec putujem, pa kad se vratim iz inostranstva probaću

Pogledajte prilog 188392

Djilkosu ti se razumes, Samsung j7 ili Redmi Note2?

Sta bi ti uzeo?

Imam fore do ponedeljka da odlucim.
:d

Samsung ima bolju kameru, nfc, baterija traje duze, nesto je skuplji, ali uliva vise poverenja..

Poslednja izmena:
Uzmi m2 note zbog garancije kod nas, zaobidji Samsung.

Samsung 720p ekran na tu dijagonalu, malo. Samo 1.5gb rama. Ne vredi tih para.

Poslednja izmena:
Ubacih sedmicu rom, hvala mnogo VOP-u na pomoci, bez njega nista, lik mi objasnio ko detetu (jer sam lajsna za to) i lepo sam odradio ,)

Odlicno radi, svidja mi se, za sad mi se ne crashuju aplikacije kao na proslom kineskom...videcemo. Jedino sto me iritira je onaj spell check koji nikako ne mogu da iskljucim, pokusao sam sve zive varijante tastatura i fora...

Ubacih sedmicu rom, hvala mnogo VOP-u na pomoci, bez njega nista, lik mi objasnio ko detetu (jer sam lajsna za to) i lepo sam odradio ,)

Odlicno radi, svidja mi se, za sad mi se ne crashuju aplikacije kao na proslom kineskom...videcemo. Jedino sto me iritira je onaj spell check koji nikako ne mogu da iskljucim, pokusao sam sve zive varijante tastatura i fora...
Skini SwiftKey tastaturu i problem resen.
Nema na čemu 🙂

Pa okaci ovde i za druge.

Uzmi m2 note zbog garancije kod nas, zaobidji Samsung.

Samsung 720p ekran na tu dijagonalu, malo. Samo 1.5gb rama. Ne vredi tih para.

Koliko vidim a nekoliko dana istrazujem, bolji tel od sljomija gotovo po svim parametrima, ukljucivsi status marke.
A i ekran je odlican http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_j7-review-1307p3.php
Ali posto nema zasebno sd card leziste, a to uz virtuelno home dugme i strelice na lolipopu mrzim najvise na svetu, uzecu sljomija:d

Poslednja izmena:
ljudi, sta vam je sa tim mobilnim verzijama sajtova vise?

odlicno je sto je amoled, ali sta znam, 1080p je nekako taman za 5.5, mada uvek moze vise. ne bih voleo 720p da imam.

isto tako snapdragon 615 i 1.5gb ram-a mu ne idu na cast.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi....
Jel moze mala pomoc u vezi kupovine redmi note 2 preko neta,resio sam da ga kupim sa nekog sajta ali nisam siguran sa kog i koliko je to stvarno isplativo ?! hmm
Zanima me da li je neko tako vec kupio i koliko je platio carinu u slucaju da ga je kupio od 115-125 eura za koliko sa ga ja nalazio,koliko je cekao da stigne,takodje ako moze da kazete na kom je sajtu najbezbednije iskljucujuci aliexpress jer za njega znam...
unapred zahvalan i pozdrav ksiiiijaooomijovci 🙂 xD

od kako su nasi postari isporucili moj paket pogresnom coveku, i ovaj uredno potpisao i rekao da je njegov paket ja ne bi smeo da narucim telefon.

Pozdrav ljudi....
Jel moze mala pomoc u vezi kupovine redmi note 2 preko neta,resio sam da ga kupim sa nekog sajta ali nisam siguran sa kog i koliko je to stvarno isplativo ?! hmm
Zanima me da li je neko tako vec kupio i koliko je platio carinu u slucaju da ga je kupio od 115-125 eura za koliko sa ga ja nalazio,koliko je cekao da stigne,takodje ako moze da kazete na kom je sajtu najbezbednije iskljucujuci aliexpress jer za njega znam...
unapred zahvalan i pozdrav ksiiiijaooomijovci 🙂 xD

imas ovde navodno eu skladiste http://www.honorbuy.com/79-xiaomi-redmi-note-2

Carina od 2000-7000 kako ti zacepe:smoke:
Racunaj moguce nerviranje oko sitnica a onda je lakse otici uradnju sa garancijom,pa nek se oni *****avaju, umesto da cekas fon dva meseca da stigne ponovo.

od kako su nasi postari isporucili moj paket pogresnom coveku, i ovaj uredno potpisao i rekao da je njegov paket ja ne bi smeo da narucim telefon.

ja radim u posti,tako da bih ga u posti i preuzeo....,cudi me da se nisi zalio jer je to EMS paket,moze taj radnik poste da bude u velikom problemu.

ja radim u posti,tako da bih ga u posti i preuzeo....,cudi me da se nisi zalio jer je to EMS paket,moze taj radnik poste da bude u velikom problemu.
isao sam da se zalim i onda je postar kao otisao kod tog coveka i on mu je rekao da je paket bio za njega i na tome se zavrsilo.

saznao sam ko je taj ko je preuzeo, tj. gde zivi, isao sam jedno 10 puta da popricam, i nikad mi nisu otvorili vrata.

isao sam da se zalim i onda je postar kao otisao kod tog coveka i on mu je rekao da je paket bio za njega i na tome se zavrsilo.

saznao sam ko je taj ko je preuzeo, tj. gde zivi, isao sam jedno 10 puta da popricam, i nikad mi nisu otvorili vrata.

druze odes u postu trazis kontrolora,dignes frku i taj postar ce morati kesh da ti da ili otkaz!
Radim u posti i znam kako to ide.
Sad sam malo u guzvi,tj. upravo krecem od kuce,ali ako hoces mozda mogu da ti kazem sta da radis i da se raspitam kako bi bilo najbolje.
pozdrav

kontrolor je dosao sa postarom, postar je uzeo moj broj telefona, rekao je da ce da me zove, pozvao me posle dva dana i rekao da je taj paket isporucen kako treba i time zavrsio poso. ne znam sta mi dalje ostaje... ali otici cu opet u postu da popricam. ekstremno su male sanse da sam ja dobio tracking number od paketa koji je poslat drugom liku, a da meni 50 dana nista ne stize. pritom se taj drugi lik zove isto kao ja i preziva slicno. i da je narucio bas istu stvar od istog prodavca sa aliexpressa.

Razmisljam da uzmem Redmi Note 3 telefon sa ALija, ima li kakvih utisaka od clanova foruma?
Ima li potrebe ici na 3G RAM model?

Nazad
Vrh Dno