Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Obrisao i cache i wipe all data i opet nece...
Usao u recovery i install update.zip i signature nesto...

Ja sam juce instalirao xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.6.0.LHMCNCI_v7-5.0 i na moju zalost nije rutovan...
Ima gapps pa sam lako instalirao play store i ostalo.

Sada imam 2 problema :
-nikako ne mogu (ne umem,ne vidim) da ukljucim USB debbuging mode. Kuckam ja po onom build number ali nista ...
U add. settings nije, koliko sam gledao na netu, tu bi trebalo da bude opcija, ispod Printing

-kolega je updateovao na Miui 7.0 stable, to je ono sto je nudio telefon...
Pokusao sam ovaj Hermes da instaliram preko updatera, ne moze, iz Mi recoverija ne moze.
Skinuo Gapps, stavio na SD card, nista mi i ne nudi u recoveriju, samo Wipe,Install update.zip i jos nesto...

Gde gresim, tj. kako da mu prebacim na Hermes da se ne zezam jos i sam gapsima ?

Kod njega isto ne vidim USB debuging ?
Требало би да куцкаш по МИУИ верзији, не по билду.

Да ли си код колеге користио исти фајл или поново скидао? Можда фајл није скинут како треба па да пробаш опет...

mozda stvarno fajl nije isti, ali realno sad gledam na xiaomi eu sajtu pise ovo:

Xiaomi Redmi Note 2/Prime (hermes) installation:
Install our ROM via TWRP

tako da cu ja lepo preko twrp-a... samo da vidim kako se instalira twrp na rn2

mozda stvarno fajl nije isti, ali realno sad gledam na xiaomi eu sajtu pise ovo:

Xiaomi Redmi Note 2/Prime (hermes) installation:
Install our ROM via TWRP
Ма, то све време пише а ажурира се и овако. Ја сам све до сада ишао на тачкице па тако и ову последњу .29

Могуће да су променили нешто у рикаверују у miui7 official на који ти је овај другар апдејтовао. Било је то и са једном верзијом глобал дев рома са xiaiomi.eu али су га одмах повукли и исправили. У ствари прилично сам сигуран да је то у питању. Не знам да ли сме старији official (miui6) да се врати онда би радило. Овако, ако је то, само twrp.

jel moze twrp da se instalira preko twrp managera?

meni je ok twrp da instaliram, koristio sam ga pre i snalazim se u njemu, ima dosta korisnih opcija koje ovaj fabricki recovery nema.

kad se jednom instalira twrp onda vise nemas fabricki recovery?

edit: ne moze preko twrp managera, kako onda?

edit2: moze da se instalira preko updater aplikacije kao zip.

ma instaliracu rom preko fabrickog recovery-ja, nemam nameru da se zezam sa twrp-om...

Poslednja izmena:
Требало би да куцкаш по МИУИ верзији, не по билду.

Да ли си код колеге користио исти фајл или поново скидао? Можда фајл није скинут како треба па да пробаш опет...

Neki put se divim sam sebi😡
Omogucio developer option, to je ok...

Fajl je isti, samo sam ga kopirao, nisam skidao opet...
Probao sada i kaze
update.zip signature vericifation failed

Da li da probam neki drugi rom, neka ideja ?

Пробај поново да скинеш ром. Ако не ради онда је оно што сам ти ја написао. MIUI је изгледа потписао/закључао, не знам праву реч, рикавери и могу само официјелни ромови. Пре две три недеље су то урадили за наш уређај. Имаш то у теми за 5.10.15/16 недељни ром са MIUI.eu. Ко је њега инсталирао има исти проблем као ти. У току истог дана су га повукли, исправили и пустили поново без тог проблема. Ови први су касније или инсталирали старију верзију официјелног, због рикаверија, или Twrp. Прочитај, нема пуно.
http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-15-16.28809/page-19#post-260062

Poslednja izmena:
onda neka instalira twrp...

ja sam se zeznuo, wipe sd card opcija u fabrickom recovery-u ne brise sd karticu vec internu memoriju -.-

sad moram ponovo da kopiram update.zip na memoriju telefona.

Druže ede, obriši usput i inbox. Nemeže se do tebe preko PM.

Пробај поново да скинеш ром. Ако не ради онда је оно што сам ти ја написао. MIUI је изгледа потписао/закључао, не знам праву реч, рикавери и могу само официјелни ромови. Пре две три недеље су то урадили за наш уређај. Имаш то у теми за 5.10.15/16 недељни ром са MIUI.eu. Ко је њега инсталирао има исти проблем као ти. У току истог дана су га повукли, исправили и пустили поново без тог проблема. Ови први су касније или инсталирали старију верзију официјелног, због рикаверија, или Twrp. Прочитај, нема пуно.
http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-15-16.28809/page-19#post-260062

Izgleda da je tako nesto ...
Ne znam vise. sve u svemu,hteo sam da mu stavim play store, to je osnovno a rom mozemo i kasnije da menjamo...

Ja pokusavam sa ovim alatom Win Droid da instaliram TWRP ali mi komp ne prepoznaje telefon.
Ukljucio sam USB debuging mode ali ne umem da instaliram USB drivere, pretpostavljam da je to ?

Kako moze play store na ovaj China Miui 7 ?

Ovako ide na taj official MIUI 7 ROM.

Ja probao i uspeo. Samo je ROM pun kineskog smeca xD

Trebam pomoc😉
Sredinom sledece nedelje stize plata i treba da porucim ovaj tel. e sada me interesuje da li sa goldway ili negde drugo bitno mi je da ga sto pre posalju jer bih ga adresirao kod drugara u CG a moj trenutni tel je ali bas ono na izdisaju🙂

Hvala
Ja sam ga porucio od Goldway-a,telefon stigao brzo, instalirao MIUI 7, nema ni jedne kineske aplikacije.
uploadfromtaptalk1446313316096.png

Ал си детаљан... који miui7 ром? Имају само 4 врсте са колико хоћеш верзија.

Poslednja izmena:
Na wifi kad je samo telefon, sot moze i do sest sati sto je ok.

***, овде си написао да јеси...

Ja sam ga porucio od Goldway-a,telefon stigao brzo, instalirao MIUI 7, nema ni jedne kineske aplikacije.
...ма нема везе.
Иначе имаш пар недеља стари девелопер ром са xiaomi.eu (значи неофицијелни).

Poslednja izmena:
Evo kako sam ja uspeo da instaliram TWRP i rootujem telefon sa Super SU ako ce nekom pomoci...

1) Download supersu.zip and transfer the file to your phone's internal memory
https://download.chainfire.eu/696/SuperSU

2) Download the twrp287.zip from this thread. Rename it to update.zip, transfer it to your phone and install through the updater app.

3) The updater app will reboot your phone automatically when the installation is complete. Once the screen turned off, quickly hold the volume-up button to enter recoevery. You will see TWRP recovery.

4) While in TWRP, flash the supersu.zip to get root access. Reboot your phone once done.

5) Once your phone rebooted into android again, use any file explore with root access to delete recovery-from-boot.p from system folder.

6) Your TWRP should work from now on and persist through reboots.

Hope you managed to get it working. The material interface rocks!

jedino jos nisam ovaj boldovani deo resio, ne znam u kom folderu je i sta se tacno brise ?

Probaj da instaliraš npr. ES File Explorer pa idi u /system. Tamo bi trebalo da je taj fajl.

Poslednja izmena:
Coolicool, Pandawill, Gearbest

Сви они шаљу у року од неколико дана. Из искуства, Панда најбрже, дешавало се и одмах сутрадан са робом на акцији. Гирбест зна да сачека који дан.

Након тога, за 5-6 дана су пакети већ код нас и тада се чека царина.

Поштарина је бесплатна а код за праћење 1.99$.
Posto vidim da se pominje Pandawill. Ja nikad vise kod njih necu kupovati. Jos prije godinu dana stigla mi je poruka da mi je tamo neko iz pm skinuo 2 eura. Ustvari bio je to pandawill sajt. Ne dajite njima podatke od kartice! A i koliko sam vidio na net, nijesam prvi kojem se ovo desilo.

Posto vidim da se pominje Pandawill. Ja nikad vise kod njih necu kupovati. Jos prije godinu dana stigla mi je poruka da mi je tamo neko iz pm skinuo 2 eura. Ustvari bio je to pandawill sajt. Ne dajite njima podatke od kartice! A i koliko sam vidio na net, nijesam prvi kojem se ovo desilo.
Кад плаћање иде преко ПејПал-а такве ствари једноставно не могу да се десе.

Od kojeg kupca ste porucivali staklenu foliju za rn2,ja sam porucio neku, al mi je dao lazni broj za pracenje, pa ako ima neko provjerenog da preporuci

Izgleda da je tako nesto ...
Ja pokusavam sa ovim alatom Win Droid da instaliram TWRP ali mi komp ne prepoznaje telefon.

Nisam baš pratio temu, ali da objasnim kako sam ja prosto instalirao TWRP (već nekoliko puta 🙂)na Xiaomi note 1 - pretpostavljam da može i ovde tako pošto imam isto MIUI 7 ...

1. Skinite odgovarajuću verziju TWRP (u mom slučaju 2.8.7.)
2. Preimenujete je u update.zip i stavite u /storage/sdcard0/ (phone storage)
3. Reboot to recovery – najbolje iz Updater-a - Reboot to recovery mode opcija
4. Flašujete update.zip
5. (Važno !) ugasite telefon – ne reboot jer će tada da vrati fabrički recovery
6. Upalite telefon na power button + volume up
… i trebalo bi da uđete u TWRP

Iz TWRP može onda i ROOT sa SuperSU (ja koristim: BETA-SuperSU-v2.49.zip)

Ja sam instalirao tako, ali na telefon od kolege koji se updateoova China Miui 7 ne moze ni tako...

Nazad
Vrh Dno