Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Kontam da uzmem ovaj telefon sledece nedelje od lokalnih preprodavaca, traze 210e, to mi se cini OK cenom. 10-20e mozda vise nego sto bi me izaslo da sam narucim, ali barem necu mesec dana cekati i plus mozda me oderu i vise za carinu ako bas nemam srece xD

Telefon mi u svakom pogledu deluje super, samo me zanima da li se na kraju saznalo da li staklo ipak ima neku zastitu od grebanja ili ne ? Posto mrzim da lepim bilo kakve zastite na ekran. Plus kakav je 3.5mm izlaz, tj kakav je zvuk sa nekim solidnim bubicama ?

210 evra je ok ako je prime verzija. ako je losija onda nije ok. losija kod nas ide za 170 koliko sam video. prelistaj temu, pominjao se neki lik koji za 35 evra fiksno narucuje telefone, pa bi te obicna verzija kod njega izasla 175 evra...

ja ne znam sta imas protiv tempered glass stakla na ekranu. lepo je na dodir, ima oleophobic premaz. kad se stavi kao da nije tu. no dobro. ako ne volis da lepis nista na ekran onda ce ti se svakako ogrebati bilo koji ekran, tako da nije ni mnogo bitno da li ima ili nema zastitu, jer ni jedna zastita nije safir.

210 evra je ok ako je prime verzija. ako je losija onda nije ok. losija kod nas ide za 170 koliko sam video. prelistaj temu, pominjao se neki lik koji za 35 evra fiksno narucuje telefone, pa bi te obicna verzija kod njega izasla 175 evra...

ja ne znam sta imas protiv tempered glass stakla na ekranu. lepo je na dodir, ima oleophobic premaz. kad se stavi kao da nije tu. no dobro. ako ne volis da lepis nista na ekran onda ce ti se svakako ogrebati bilo koji ekran, tako da nije ni mnogo bitno da li ima ili nema zastitu, jer ni jedna zastita nije safir.
Ја чекам моје да стигне а никад нисам стављао. Јел много теже од фолије?

Veoma je lako. Ja sam se plasio kad sam ga postavljao ali leglo je odlicno. Cak i tamo gde je ostala neka truncica ono skroz legne, tj ne napravi se onaj vazdusni dzep kao kod folije.

Ова коју сам поручио је нека јефтина, за пробу, платио сам је 2-2.5$. Следећу ћу неку квалитетнију да узмем.

meni su stigla dva telefona, jedan nilkin tempered glass i 4-5 cini mi se folija obicnih i jedna nilkin folija. postavio sam dosta folija u zivotu, ali tu noc kad sam postavljao folije sve maler za malerom.... na prvi sam stavio tempered glass, leglo je perfektno! samo se spusti odozgo i gledas kako se lepo lepi. nista lakse! postavlja se mnogo lakse od folije. a kad sam krenuo da lepim folije... jao majko moja... 3 sam upropastio, ma upropastio sam i cetvrtu, ali moze da prodje 😀 sva sreca pa sam lepio ove jeftine, ostavio sam ovu nilkin za kasnije...

Да си на тој страни притиснуо извор а на следећој source дошао би до оригиналне (коју сам окачио овде пре неки дан) и видео да на тој листи нема нашег уређаја.

en.miui.com/thread-174163-1-1.html

Koliko sam vidio na to sajtu ima ispod "Click here to check supported devices" pa lista: "Devices getting MIUI 7 China stable build on Oct. 27 are: Mi 2/2S, Mi 3, Mi 4, Mi 4c, Mi 4i, Mi Note/Pro, Mi Pad, Redmi 1S W, Redmi Note 4G Single SIM, Redmi Note 4G Dual SIM, Redmi 2, Redmi Note 2." Samo je ovdje prvi odozdo 🙂

Kako ti napisa, sve treba detaljno istraziti 🙂 i sto bi bilo logicno da su stavili sliku na reklamu, ako nista aparat je novijeg datuma.

Pozdrav drustvo. Pre neki dan postadoh vlasnik Redmi note 2. Kupih preko KP iz Madjarske sa 1 god garancije. Dosao sa MIUI 7, odmah ponudio OTA update i sad je na 5.10.16. Za sada lepo radi i nemam nekih primedbi...

Pozdrav drustvo. Pre neki dan postadoh vlasnik Redmi note 2. Kupih preko KP iz Madjarske sa 1 god garancije. Dosao sa MIUI 7, odmah ponudio OTA update i sad je na 5.10.16. Za sada lepo radi i nemam nekih primedbi...
Колико си га платио?

Неко ставио 5.10.22? Утисци? Батерија?

Rekao bih ne, posto sam ja pisao isto 210e a to je bio 16gb, nisam video da se iko uopste cimao da donosi Prime verziju kod nas.

Ja se jos uvek dvoumim da li da uzmem ovaj telefon ili onaj na koji sam se prvi nameracio Lumiu 640 Xl, Redmi jeste bolji hardverski, ali posto nisam neki gamer hardver mi nije nesto bitan, pa mi se vise svidja lumia zbog veceg ekrana (720p je meni coravom sasvim ostro), bolje kamere, bolje baterije, plus tamo je gorilla glass 3 napred pa sigurno nista necu lepiti 😀

Meh smorim sam sebe, pogledao sam jedno milion raznih review-a 4-5 telefona u rangu do 200e i taman se odlucim za jednog, predomislim se i pocnem da favorizujem drugi i tako u krug 😀

Ја сам сада и батеријом задовољан, довољно за моје потребе uploadfromtaptalk1445857738120.png

А која је иначе најјача батерија коју Шаоми има и да ли је можда компатибилна са телефоном па да се купи као резервна?

Ја сам сада и батеријом задовољан, довољно за моје потребе Pogledajte prilog 182679

А која је иначе најјача батерија коју Шаоми има и да ли је можда компатибилна са телефоном па да се купи као резервна?
Koji rom? Jesi li nesto poswbno podesavao? Meni ne moze preko 4h 20 min 🙂

Rekao bih ne, posto sam ja pisao isto 210e a to je bio 16gb, nisam video da se iko uopste cimao da donosi Prime verziju kod nas.

Ja se jos uvek dvoumim da li da uzmem ovaj telefon ili onaj na koji sam se prvi nameracio Lumiu 640 Xl, Redmi jeste bolji hardverski, ali posto nisam neki gamer hardver mi nije nesto bitan, pa mi se vise svidja lumia zbog veceg ekrana (720p je meni coravom sasvim ostro), bolje kamere, bolje baterije, plus tamo je gorilla glass 3 napred pa sigurno nista necu lepiti 😀

Meh smorim sam sebe, pogledao sam jedno milion raznih review-a 4-5 telefona u rangu do 200e i taman se odlucim za jednog, predomislim se i pocnem da favorizujem drugi i tako u krug 😀
Ja sam već bio odlučio da kupim xiaomi a onda sam shvatio da telefon menjam menjanja radi (imam coolpad f1). Pa kad je već to razlog onda odlučih da promenim i os. I malopre sam naručio lumiu 640 xl dual sim. 🙂

Ништа, чак су деца сада играла неку игрицу. Првог дана сам радио бенчмарке и враћао апликације преко Титанијума па му је вероватно то појело батерију.

Ром 5.10.8

I meni je isti softver, ko ce ga znati 🙂 mada u svakom slucaju nije prelosa baterija.

gorilla glass 3 napred pa sigurno nista necu lepiti 😀
lepices, lepices... ili ces izgrebati... pa moz da bude i gorilla galss 43. kupi telefon sa safirnim staklom ako neces nista da lepis. ja safir nisam izgrebao 10 godina.

inace sto se baterije tice.... evo sad bas sad vozio se busom sat vremena, slusao internet radio i surfovao netom, oba preko 3g. pritom osvetljenje ekrana na max, mora jer sunce bije direkt u ekran. cekao red u banci, tu gledao yt i op, baterija na 50%. mislim nije to sad neko ne znam koliko heavy koriscenje, nego sasvim normalnl... sad cuci na power banku... mora da se vidi ako postoji neka veca baterija za ovo cudo, da se naruci, mada sumnjam.... ebote, power bank mi je 10k, a ovo gonce ima 3k bateriju, iz tri puta mi isprazni power bank.

pojavio se i rn2 "metal". naravno bice metalni isto koliko je i onaj meizu metalan. ne znam koji je djavo sad ovom xiaomiju da se majmunise sa ovim, meizu ih podenuo, a ovi sad se napalili pa oce i oni. ko ce da im kupi unibody telefon, pa ljudi namerno kupuju rn2 a ne onu meizu glupost zato sto nije unibody.

inace da prijavim, zuji mi punjac. sinoc sam ga cuo zlotvora. ne gine mi kupovina novog punjaca sad.

Poslednja izmena:
@ed_hunter
*** sta ti radis sa telefonom kada uspes da izgrebes GR3 lol
Ja jedva uspeo pre koji mesec da ogrebem moj sadasnji telefon posle 2 i nesto godine koriscenja, a on nema nikakvu zastitu cak nije ni staklo ja mislim napred.

nista ne moras da radis, dovoljno je da si cesto napolju i dabdosta pazis telefon i ogrebaces ga. zvuci suludo, ali ako imas naviku da cesto briskas ekran onda prasina koja ti padne na ekran kad si napolju prilikom brisanja stvara mikro ogrebotine koje smaraju. ne govorim o velikim ogrebotinama. isto tako ne govorim o kljucevima, nozevima, vilama i cemu sve ne, to znam da ne moze da ogrebe. zato su mi i smesni ovi na yt kad uzmu telefon i grebu ga nozem. i kao jao vidi nije se ogrebao. pa normalno da se nije ogrebao, ali kad cu ja da secem telefon nozem....

Ажурирао сам на 5.10.22 и оно што примећујем на прву лопту је да је знатно растерећена рам меморија и сада ми је слободно преко 800 у односу на неких 600

Такође, Антуту сада показује преко 44000 поена.

@ed
Kontam to, ali te mikro ogrebotine vidis samo pod nekim svetlom i kad je ekran crn dok ga redovno koristis nema sanse da ih skontas, jedino vece ogrebotine vidis a njih je tesko napraviti sa gg3 xD

Ажурирао сам на 5.10.22 и оно што примећујем на прву лопту је да је знатно растерећена рам меморија и сада ми је слободно преко 800 у односу на неких 600

Такође, Антуту сада показује преко 44000 поена.
Само да пријавим да и батерију кида тако да прескочите до следеће верзије

@ed
Kontam to, ali te mikro ogrebotine vidis samo pod nekim svetlom i kad je ekran crn dok ga redovno koristis nema sanse da ih skontas, jedino vece ogrebotine vidis a njih je tesko napraviti sa gg3 xD
Grešiš sinko, veoma je lako izgrebati ga, osim ako nisi stalno u kući gde je besprekorno čisto.

Dovoljno je da ti upadne neko zrnce peska ili nečeg sličnog u džep i imaš svežu ogrebotinu na telefonu.

Ne kažem da je GG loš, ali je daleko od toga da bude savršen.

Nazad
Vrh Dno