Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Meni jutros ponudio update, region Srbija, nisam beta tester.

Telefon uzet preko ananasa, da RN 13 pro+.
Probaj neki drugi region, mada je Xiaomi čudan po pitanju ažuriranja. Meni letos kada sam proveravao prijavio update, izadjem nešto da pogledam, kada sam se vratio ponovo nema više update. Menjao regione i ništa, tek posle par dana ponovo ponudio update.

Evo sad mi je ponudio.Ažuriram. A ne znam ni sam što kad sve radi kako treba, nego volim da čačkam pa će posle nešto da ne bude kako treba.

@miler Zvanični update, nisam čak ni u beta programu. Svakako sam se iznenadio.
Nemam još neke utiske, najvažnije mi je da baterija bude bolja. Trenutno je očajna, jedino je dobro što se brzo puni.

Evo neki prvi utisak od sinoć, nakon apdejta je da baterija nije ništa bolja, naprotiv, preko noći mi je iscurilo nekih 10%. E sad da li bih trebao da nešto dodatno podešavam, nisam baš guglao. Bile su pogašene sve aplikacije da eventualno ne bi ostale da rade u pozadini.
Takođe vidim da nema svih opcija koje navodno nudi HyperOS 2.0. Npr. u podešavanjima nema Hyper AI , a video sam u nekim klipovima na YouTube da postoji. U Galeriji, u sekciji AI nema dodatnog podešavanja tzv. Manage Plug- inns. Da li treba nešto dodatno aktivirati?

Evo neki prvi utisak od sinoć, nakon apdejta je da baterija nije ništa bolja, naprotiv, preko noći mi je iscurilo nekih 10%. E sad da li bih trebao da nešto dodatno podešavam, nisam baš guglao. Bile su pogašene sve aplikacije da eventualno ne bi ostale da rade u pozadini.
Takođe vidim da nema svih opcija koje navodno nudi HyperOS 2.0. Npr. u podešavanjima nema Hyper AI , a video sam u nekim klipovima na YouTube da postoji. U Galeriji, u sekciji AI nema dodatnog podešavanja tzv. Manage Plug- inns. Da li treba nešto dodatno aktivirati?
Baterija nije bolja, ali meni nije tokom noci skinulo bateriju, ni jedan %, wi fi, data, bluetooth sve je ugaseno bilo.
Ne znam da li je Hyper Al za druga trzista, jer EU blokira Al, koliko sam citao.
Kako sto je kolega iz posta iznad poslao, najavili su poboljsanje, jer neke verzije jedu mnogo vise bateriju od OS 1
Savet da iskljucite RAM+, jer on vise trosi bateriju (nema nekog efekta kad je upaljen kod mene)

Jedno pitanje za koorisnike ovih telefona, kako vam je namesteno punjenje?
Standardno, ubrzano ili najveca brzina

Apps>Permissions....

Držim na standardno i uvek puni na max
Nema Apps > permissions kod mene. Ali ima kad uđeš u aplikacije iznad Automatsko pokretanje u pozadini i tu je 7 aplikacija sa ovom dozvolom: kalendar, rotirajuća pozadina, facebook,google novčanik, Instagram, messenger, whatsApp. Da li mogu sve to da pogasim, hoće li sve raditi normalno, inače ne kapiram šta znači dozvola da app radi u pozadini?

Nema Apps > permissions kod mene. Ali ima kad uđeš u aplikacije iznad Automatsko pokretanje u pozadini i tu je 7 aplikacija sa ovom dozvolom: kalendar, rotirajuća pozadina, facebook,google novčanik, Instagram, messenger, whatsApp. Da li mogu sve to da pogasim, hoće li sve raditi normalno, inače ne kapiram šta znači dozvola da app radi u pozadini?
Ja sam ugasio novcanik i rotirajuce pozadine.

To znaci da na primer ako ugasis whatsapp, nece ti dolaziti obavestenja dok ne udjes u aplikaciju, ako ne gresim, jer sam to pre 3,4 godine radio na Huawei modelu, pa vise nisam hteo da se igram sa tim.

Ja sam ugasio novcanik i rotirajuce pozadine.

To znaci da na primer ako ugasis whatsapp, nece ti dolaziti obavestenja dok ne udjes u aplikaciju, ako ne gresim, jer sam to pre 3,4 godine radio na Huawei modelu, pa vise nisam hteo da se igram sa tim.
Ali kako mi onda stižu obaveštenja na Viber?

Posle par dana koriscenja HyperOS 2,malo utisaka.
Baterija cini mi se da je bolja, ali sam instalirao zahtevnu igricu bas kad sam azurirao telefon, tako da ga punim 2 puta dnevno.
Animacije su mi nekako lepse, inace radi fluidno telefon.
Kamera cini mi se da brze okida slike, i ako je slikan objekat koji se krece ne dolazi toliko do zamucivanja objekta.

Upravo instaliram HyperOS 2.0.3.0 gde su obećali poboljšanje trajanja baterije. Videćemo...

Stvarno vam sva čast svima koji ste i dalje na tom miui/hyperu. Ne znam kako možete. Na stranu što je đubre od sistema, vidim da vas pored toga i baterija zeza. Ja zaboravim kad sam punio bateriju. 😁

Ako imas nov redmi moras da imas hiper 1 OS bar.U sustini nemam problema ,sem kad trazim gde se restartuje ili iskljucuje telefon.To me izludjuje.Dugi stisak pojavi se Gemini ,pa jos drzim i tek onda izbor gasenje/restart.Na hiper 1 baterija dobro gura.RN13P+

Nov bio kad sam ga kupio logično, više nije nov. Devojka ima Hyperos, to su konstantni problemi i aplikacije koje loše rade, a npr kod mene savršeno no rade. Tipa shazam nađe pesmu iz 18-tog pokušaja, kod mene u milisekundi. Baterija potroši za noć 10-15% u stend baju, meni 1-2%.I tako još trista nekih gluposti. Ne važi miui/hyperos za đubre bezveze.

Nov bio kad sam ga kupio logično, više nije nov. Devojka ima Hyperos, to su konstantni problemi i aplikacije koje loše rade, a npr kod mene savršeno no rade. Tipa shazam nađe pesmu iz 18-tog pokušaja, kod mene u milisekundi. Baterija potroši za noć 10-15% u stend baju, meni 1-2%.I tako još trista nekih gluposti. Ne važi miui/hyperos za đubre bezveze.
Koji model imas?

Sto ja tvrdim? Ili sto tvrdi vec godinama celokupna IT zajednica? Sigurno Saomijev OS nije na takvom glasu na kakvom definitivno jeste jer samo kod moje devojke ne radi kako treba :D

da li je neko primetio kod redmi telefona (vrv i kod drugih telefona kineskih proizvodjaca) da recimo kad je baterija oko 20% i treba u svakom trenutku da iskoci obavestenje da je prazna da se ono uvek dogodi ili kada ekran krene da se zatamni ili kad kliknemo u tom trenutku na njega? kao da sistem ne izbaci istog trenutka obavestenje kad se spusti ispod 20% vec kao da ceka neku interakciju. takodje, meni i dalje nije stigao update na redmi note 13 pro 5g

Ja imam Redmi,ali i problem ,ne mogu da stignem do rezerve 20% za 24h.Tako da to nisam probao,ali mislim da ne ide na ustedu energije.

Nazad
Vrh Dno