Prijatelj je kupio jednom xiaomi za indijsko trziste, uglavnom je bilo sve isto sem punjaca, nije bio standardan za EU, a takodje na kutiji gde pise imei broj pise za koje je trziste, a moze i preko imei broja da se proveri.Moze neko da mi kaze
Nasao sam na oglasima veoma povoljno sledeci model -
Redmi Note 13 Pro 4G
Od svih Pro modela ovaj je najslabiji (Helio G99 Ultra) ali i on je solidan jer ima dobar CPU skor na vise benchmark-a (Antutu, Geekbench)
E sad, momak koji prodaje ima verziju 12GB / 512 GB
Cekam da mi odgovori na poruku, ali se pitam odakle mu ?
Samo Yettel ima 4G verziju sa 8GB ram-a, i niko ziv u prodaji vise nema ovaj model, pogotovo ne sa 12GB ram-a
Pored mog Pro Plus-a, uzeo bih i ovaj zato sto ima sve nesto sto Mi nije stavio na ostale - 3.5mm jack, Infrared, FM, i ostale legacy zaebancije a kamera je identicna kao na Pro 5G modelu a pritom mi treba 2 telefona
Uz sve to imam jos jedno pitanje - kako je Helio G99 ultra jaci na ovom telefonu nego recimo na Galaxy A15, ili drugim modelima sa istim chipsetom ? Fabricki overclock ?
Pored mog Pro Plus-a, uzeo bih i ovaj zato sto ima sve nesto sto Mi nije stavio na ostale - 3.5mm jack, Infrared, FM, i ostale legacy zaebancije a kamera je identicna kao na Pro 5G modelu a pritom mi treba 2 telefona
Nema ovu kozicu kao Plus model, ali ima jako lepo staklo otpozadi i deluje veoma kvalitetno uradjen model.
Deluje ko stakloOtkud staklo pozadi na 4G? Staklo ima 5G model.
Zar ti delujem toliko neupucen ..? Iako sam napisao da je u pitanju G99 chipset, iako sam dobio telefon u kutiji, iako sam gore par postova napisao o svih 5 Note 13 modela koji su .. ?Mozda su mu uvalili 5g?
Problem je bio u originalnom kablu koji sam bacio, uzeo od klinca njegov i sve normalno radi tj puni. Poručen baseus s alija od 3m 😅Nije tel iz naslova ali je 12c. Kad nakacim originalni punjač i kabl dobijem sledecu poruku. U cemu je problem?
Vidi da li ti je Viber 'uključen' među aplikacijama kojima je dozvoljena notifikaciona značka (Notification badges)Da li postoji mogućnost kad dođe obaveštenje kad se presvuče levo ili desno (obriše se) da i dalje pokazuje na toj aplikaciji da ima obaveštenje?
Na primer dođe mi poruka na viber, ja je prevučem sa panela, ono se i izbriše sa ikone aplikacije i tek kad uđem u aplikaciji pojavi se nepočitana poruka.
Dao sam za primer samo Viber, kod svih aplikacija je tako.Vidi da li ti je Viber 'uključen' među aplikacijama kojima je dozvoljena notifikaciona značka (Notification badges)
Ako nije, uključiš i to je to..
Na huawei ako namestis bedzeve (tackice), kad sw obrise obavestenje, ne vide se tackice. Ako namestis brojeve-bezdeve, onda ostaje broj obavestenja te aplikacije i kad se obrise obavestenjeDao sam za primer samo Viber, kod svih aplikacija je tako.
Ne znam kako lepo da objasnim, na Huawei telefonu mi je bilo kad obrišem obaveštenje sa panela obaveštenja, ono i dalje se pokazuje kao bedž ili broj kod ikone na početnom ekranu, dok na Redmiju se ono odmah obriše sa ikone.
Sve ovo nećeš naći... Od skoro Redmi Note 13 Pro 5G dolazi bez punjača a ja sam letos dobio sa punjačem 😕, jedino da tražiš ko ima stariju seriju u prodaji... Diode za obaveštenja nema odavno... I nema slota za memorijsku...Хоћу телефон који долази са пуњачем, има 3,5mm и инфраред. Не бих да изгубим proximity сензор, диоду за обавештења и слот за меморијску, а волео бих и да се батерија може лагано мењати, али такви телефони се више не производе.
Читао сам да ова серија има лошу батерију и пријављивани су различити проблеми попут лошег звука
Није ваљда да је без пуњача сада. Нећу га узети сигурно ако нема пуњач.
Nemoj da ti punjac bude prepreka za kupovinu. Za pocetak ce ti bilo koji punjac u kuci posluziti pogotovo ako imas neki Xiaomi. Posle toga mozes da kupis bilo koji Xiaomi punjac od 20 do 120W, svi oni ce aktiviratii Mi Turbo Charge i razlika izmedju brzine punjenja ce biti do 20-25min izmedju najslabijeg/najaceg punjaca (normalno uz razliku u temperaturi tokom punjenja). Ako aktiviras super brzo punjenje, razlika u brzini se jos vise povecava ali i zagrevanje.Није ваљда да је без пуњача сада. Нећу га узети сигурно ако нема пуњач. Моје питање је било превасходно колико је тешко откључати bootloader, али добро да сам поменуо и остале ствари, да знам да питам продавце шта конкретно продају.
Хвала пуно, и знам да нећу наћи све што сам навео у неком телефону. Чак ни најављена замењива батерија од 2027. неће бити као раније, јер постоји клаузула да то важи само ако батерије трају краће, што ће произвођачи наравно користити да заобиђу уредбу.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari