Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Dok ne proba tu karticu u nekom drugom telefonu, nece znati da li je zbog kartice/operatera ili do telefona. To sto je ranije radila na drugim telefonima ne znaci da je sad bez problema i da mu je mozda blokiran roaming na nivou operatera i sl...

Imam već par nedelja Redmi note 13 pro+ 12/512GB, zadovoljan sam, e sada da li da ažuriram ili ne na HyperOS, jesu popravili bagove, kakvo je stanje, neka iskustva ???

Moj glas ide na - ne. Ima nekih čudnih rešenja, sitnica, koje se, verujem, većini ljudi koji prelaze sa miui, neće svideti.

Koliko eSIM profila moze da se doda na RN13Pro +?

Mogu li dva eSima da se ponašaju u telefonu kao dva Sim-a? da mogu primiti poziv na jedan ili drugi po potrebi bez menanja profila?

Ljudi dvoumim se izmedju A55 i Note 13 pro plus modela.
Kakva su vasa iskustva sa Note 13 pro plus? Brine me trajanje baterije (naročito na stand by), izdržljivost zbog plastičnog rama, kakve su fotografije, da li ima dosadnih reklama.

Hvala unapred.

Ako ti je baterija prioritet, zaobidji ovu generaciju Xiaomi, idi na A55 (ima super bateriju).

Da li ne neko povezivao 13pro+ na android auto?
Ne znam da li je problem do telefona ili do automobila, jednostavno nece da se povezu, dok preko bluetooth-a normalno funkcionise, prima pozive i pusta muziku.
Napomena (vozilo je 2017 godiste, mora preko usb da se poveze)

Pozdrav, imam problem sa Xoami redmi note 13 pro plus 5G. Naime, radi s eo tome da video koji snimam u 4K rezolucii je katastrofalno loš, i prilikom distribucije na youtube taj video se konvertuje na 480 P, kao najvećom mogućom opcijom. Da li neko zna više, o čemu je problem, odnosno da li sa Xoami redmi note 13 pro plus 5G uopšte mogu da se prave 4K videi. Oprostote, ako je već odgovoreno na ovo pitanje. Unapred hvala na razmevaju.

Za početak snimi kratak video (minut, dva, tri je dovoljno) pa ga okači ovde na forum u originalnom kvalitetu, imaš wetransfer ili neki drugi servis za to.

Moras da ostavis orginalni video fajl koji nije izmenjen ni na koji nacin.

Nisam uspeo drugačije da se snađem, ni sam We transferom. Nadam se da i ovo pomaže.
A šta te je tačno zbunilo kod wetransfera?
Ne treba praviti nalog, izabereš i uploaduješ fajl, kad je obavljeno prekopiraš link i postaviš ga ovde.

Prilozi

• 1000001719.png
    1000001719.png
    206.7 KB · Pregleda: 13
  • 1000001721.png
    1000001721.png
    57 KB · Pregleda: 13
  • 1000001723.png
    1000001723.png
    76.4 KB · Pregleda: 12
Sve je u redu sa snimkom, 4K sa ~50mbps bitrejtom, jedino sto je h264 (mozes staviti h265/hevc, manje ce da zauzima sam fajl).

Sto znaci da je problem do YouTubea.

Meni i dalje to postavlja na You tube u 480p. Takođe na snimku se vidi mnogo nekih smetnji u vidu sitnih linija ili kockica. Ukoliko dobro primećujem. Ne razumem se dovoljno da bih menjao h264 u h265, niti znam kako se to radi. Svedno hvala Vam na uloženom trudu i vremenu. Mada moj problem i dalje traje. Taj isti video sniman u 4K je postavljen na youtube na 480p, bez mogućnosti promene, a i sama kvaliteta snimka nije dobra.

@srđan888 ja ovako na brzainu na telefonu gledajući ne vidim nikakve kockice i artefakte. Pogledaću sutra i na kompjuteru.

Druže ja bih rekao da je nešto do tebe. Možda grešim, lako ćemo utvrditi da li je i do čega problem.
Uploadovaću video kod mene na yt pa da vidimo kako će ga kompresovati (a potom ću ga izbrisati). Javljam sutra.

Poolmaker, bio bih zahvalan, ako možete da ga postavite na Vas yt kanal. A potom i podelite video na forumu.

Kod mene na kanalu i dalje samo 480p
Privatan je kanal, ne mogu da podelim link ali sam uradio screen recording da vidiš.
Ovo je situacija:
1. Sa originalnim video snimkom je sve ok, ne postoje kockice ili slično.
2. Sa snimkom na jutjubu je sve ok, svi video kvaliteti su tu.
3. Ne može sirov video da ima kockice kod tebe niti da se dešava nakon uploada na jutjub to što se ti dešava, osim ako radiš nešto vrlo pogrešno.
Nemam predstavu šta bi to bilo ali tako je.

Poslednja izmena:
Aj daj mi link za Xeu. Ima trista stvari zbog koji ne bih ostao na Hyperos romu, ali mnogo mi se sviđa ovo otključavanje ekrana dok je ugašen, mislim da nijedan Aosp rom to ne nudi nažalost.

U mobile outfiters stavi foliju na samo prednju stranu, ja sam to uradio, odlicna je, jeste skuplja, ali traje
Može li proces postavljanja te folije oštetiti telefon?

Gledao sam jednom kako postavljaju, fenom poslije zagrijavaju da se folija bolje prilijepi, pa sam sad malo sumnjičav u pogledu toga. Inače bih odmah uzeo, posebno onu mat foliju, jer je bukvalno postave od ruba do ruba.

Može li proces postavljanja te folije oštetiti telefon?

Gledao sam jednom kako postavljaju, fenom poslije zagrijavaju da se folija bolje prilijepi, pa sam sad malo sumnjičav u pogledu toga. Inače bih odmah uzeo, posebno onu mat foliju, jer je bukvalno postave od ruba do ruba.
Bio sam tu dok su postavljali foliju, nije neka nauka stvarno, iseku foliju mehanicki, zalepe i fenom malo zagreju.
Ne verujem da mogu da ostete telefon, jedino ako im ispadne iz ruke.
Ja sam stavio samo na prednje staklo, ostalo mi stiti maska, pa nisam hteo da placam duplo bezveze.

Vrh Dno