Јасно је то мени, моје питање је било да ли и даље постоји нека алтернатива као што је то пре 3-4 године био званични индонежански ROM, али да то решење не изазива проблеме у раду ни једне осетљиве апликације попут банкарских и осталих, што написах раније.Što se tiče aplikacije za pozive to je Google već par godina, odnosno otkad su uveli onaj GDPR u EU postalo je protivno zaštiti privatnosti da telefoni imaju snimač razgovora koji ne obaveštava drugu stranu da je snimana.
Koliko sam svuda gledao na sajtovima RN 13 (bilo koja verzija) nema expandable storage, ili sam nešto propustio?Imam problem koji nikad ranije nisam imao. Ubacio sam sd karticu iz proslog telefona i 13ica napise da mora da se formatira. Ok ja iskopiram fajlove na komp, ubacim karticu i formatiram u telefonu. Izvadim karticu, vratim fajlove na nju opet isto........nema fajlova opet trazi format i uopste ne prezonaje karticu, nema je nigde da se vidi
Otkljucas bootloder dok je jos sa Miui-em.Sa HyperOS-om nece moci.A onda mozes da ubacis bilo koji rom.Ja koristim Indonezija rom preko dve godine na RN9Pro.Ја користим RN9 Pro и једино разматрам замену јер му је цркао мотор за вибрацију. Не желим да га разлепљујем и отварам да заменим.
Разматрао сам RN12 Pro, него причали су да је лоша серија и камера гора него неке баш старе верзије попут осмице. И кад сам видео да долази са Гугловим апликацијама за позиве и СМС, одустао сам од даљег разматрања. Мој садашњи телефон је дошао исто такав, па сам му инсталирао индонежански ROM и добио оригиналне Xiaomi апликације за позиве и поруке.
Да ли постоји таква могућност сада за RN13 Pro+ ? Гледам рецензију на Јутјубу и делује да су и они добили Гуглове апликације. Вољан сам да испробам и неки custom ROM, ако би ми радиле домаће банковне апликације, ConsentID и NFC плаћања.
Што се тиче еСИМ-а, да ли се бира између 1) две физичке и 2) једне еСИМ + једна физичка, или 3) може две физичке и плус еСИМ. Сумњам да може више од два броја, а мени је и то мало, него шта ћу кад нема quad SIM![]()
Procitaj malo bolje moj komentar😉Користим и ја индонежански ROM са RN9 Pro, питање је било да ли може иста ствар са RN13 Pro, јер делује да и њихов ROM сада има Гуглове апликације за позиве и SMS. Изнад сам линковао део у видеу (рецензији) где се види да је тако. А са истог канала, видео рецензија RN9 Pro показује да раније није било тако, што није било довођено у питање.
Ne. Svi su plastični koliko sam video.Pa zar nema 13 pro+ alu ram?
Pa daj slikaj telefon, sta ce mi kutijaStigao jutros 😃
Pogledajte prilog 425563
Nisam ga puno čačkao, nekih 40-tak minuta dok nisam krenuo na posao...
Elem, utisci skroz pozitivni... Mislim bez dileme jedan od najlepših RN telefona, malo je zapravo neobično da ga poistovetiš sa RN telefonom, više podseća na Mi Note 10 recimo, bukvalno kao njegov naslednik.
Deluje dobro u ruci, lepo raspoređena težina iako mu ima 200g... Za ram nisam siguran da je od aluminijuma... Na dodir jako liči, piše na GSM Areni ali nema uopšte onih anteskih linija tako da mislim da je samo dobro obrađena plastika. Barem ja još nisam video metalni ram bez anteskih linija nigde, tako da mora biti plastika.
No, nebitno, ide maska... Fino što su spakovali bolje silikonske maske, samo mi je ova previše otvorena gore.
Prvi utisak ekran... Ja sam imao Realme 11 Pro, on je pre koji mesec reklamiran zbog popuštanja lepka ispod ekrana, uglavnom uzeo sam pare nazad jer je bilo u prvih 6 meseci, nebitno, hoću reći primetno življi i svetliji ekran naspram njega...
Drugi utisak mi je haptički motor... Nije mi bitno toliko jer ne kucam sa uključenim feedbackom ali eto, primetio sam dosta kvalitetniji momenat nego inače što sam navikao.
Zvuk, rekao bih u skladu sa klasom, tu mi je recimo sličan kao Realme pre...
Kameru nisam ispitivao, što se tiče rada sve radi brzo i fluidno, bateriju ćemo videti...
eSIM ima.
Sve u svemu mislim da ću biti zadovoljan koju godinu sa ovim i rekao bih da je ova cena na popustu sasvim korektna...
Koliko sam ja upravo primetio, RN 13 PRO 4G i RN 13 (onaj sa 108mpx kamerom) imaju "microSDXC" (ovaj drugi "obični", šerovanu SD sa SIMom). Tako kažu i GSMArena i mi-srbija.rs.Koliko sam svuda gledao na sajtovima RN 13 (bilo koja verzija) nema expandable storage, ili sam nešto propustio?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari