Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Ti imas CN, on Global version...nije isto.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ako ti je do igranja, probaj da skines Global dev rom i njega flesnes preko Updater app, mozda prodje unlock...nisam testirao, ali ako neko proba, neka javi jel moze...

http://en.miui.com/getrom-340.html?m=yes&mobile=2

Kao novi korisnik Redni 5 Plus i MIUI, imam jedno pitanje: Malo mi je nejasno funkcionisanje back dugmeta - u nekim aplikacijama radi normalno tj. vraća te u prethodni meni ili izlazi iz aplikacije posle jednog pritiska, a u nekim drugim aplikacijama posle jednog pritiska se ništa ne dešava tj. mora se pritisnuti dva puta brzo da bi odreagovalo.
Da li je možda neko podešavanje u pitanju?

Izvinjavam se ako je negde već pisano o tome.

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Back je vracanje korak unazad, a ne izlazak iz app.
Kocka je za izlazak iz app i zadrzavanje iste u RAM-u.
Ako se izlazi na back, on gasi app skroz...ako se izadje na kocku, app ostaje u RAM-u i ne pokrece(ne ucitava) , nego nastavlja tamo gde je ostao u toj app.
Ako je kojim slucajem izbaci iz RAM-a, onda je ponovo ucitava iz pocetka.

Pozz ljudi,da li neko moze da mi kaze kolika je razlika u kameri izmedju redmi 5 plus modela i mi5s jer taj imam trenutno i kamera veoma veoma dobra kako slike tako i video,koristim gcam naravno,planirao sam da prodam mi5s i uzmem redmi 5 plus i da mi ostane nesto para jer su mi iskocili neki neocekivani troskovi.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ja sam baš prešao sa Mi5S na 5 Plus, čisto da promenim i hajde zbog veličine ekrana. Bolja je kamera dosta na prvom, naročito u slabijim svetlosnim uslovima ali je primetno i u dobrim. OV je dosta napredovao i ja mogu da živim sa tim.

Da prodaš bolji i da ti ostane par desetina evra, nije ti posao. Ja sam bolji dao sinu pa je to donekle opravdano. :)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Aha,ok,zavoleo sam mi5s,jako mi se svidja sto je napred FP i sto se lako s njim otkljucava iako ne treba da se podesava vec kao dugme radi,mene je kamera ovde odusevila i video pogotovo u zatvorenim prostorima ali mi baterija jedva dan sastavi(hc korisnik) pa sam mislio da je na redmi 5 plus bolja i da kamera je podnosljiva i da mi eto ostane makar nesto para.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kao novi korisnik Redni 5 Plus i MIUI, imam jedno pitanje: Malo mi je nejasno funkcionisanje back dugmeta - u nekim aplikacijama radi normalno tj. vraća te u prethodni meni ili izlazi iz aplikacije posle jednog pritiska, a u nekim drugim aplikacijama posle jednog pritiska se ništa ne dešava tj. mora se pritisnuti dva puta brzo da bi odreagovalo.
Da li je možda neko podešavanje u pitanju?

Izvinjavam se ako je negde već pisano o tome.

Mozda misliš kada na back hoćeš da izađeš iz App pa moraš dvaput da stisnes? To je do same app. Neke su tako podešene da bi se sprečio slučajni izlazak iz iste. U nekim app se to može isključiti u nekim ne. Ali to nije vezano za miui već generalno za Android. Sve pod uslovom da mislimo na isto.

Ti imas CN, on Global version...nije isto.

Šta sa global verzijama romova na svim modelima mobitela od sada se ne može na onaj službeni način otključavati bootloader ? Ono da ideš na njihovu unlock stranicu, prijaviš se i čekaš.
Googlam na brzinu i vidim da se sada čeka 360 sati, a u jednom momentu treba koristiti i kineski VPN http://en.miui.com/thread-577016-1-1.html

Ako je problem samo sa globalnim verzijama zašto se ne kupuju CN verzije

Poslednja izmena:
Zbog LTE 800 frekvencije, a dobija se i EU punjač. Nekom to dosta znaci.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Baš tako,ja sam MiMax prodao samo zbog band-a 20 inače bolji telefon skoro nisam imao...

Opet taj MIUI. Opet ne mogu da skinem nijednu temu. [emoji49]

Probaj da ocistis cache and data za Themes apk.

Naravno da sam probao. Samo Factory Reset mi je pomogao prošli put. Samo da ga otključam. Još oko 300 sati. [emoji23]

Ma instaliras neki launcher i set ikonica koji ti se svidja...sve ukupno 5 minuta posla, a imas vise opcija nego samo temu da skines... :)

Ma naravno, ništa bez Nove. Nego kada mi je dosadno na poslu. :)
cdef94d470b0420bbc3f6fa08d49a350.jpg

e kad ste vec kod nova launchera, pitacu ovde, kako da se koriste miui widgeti u istom, tipa weather,calendar,mail itd?

Poslednja izmena:
http://screen-size.info/
Ovdje možete malo preračunavati dužine i širine displaya kod određenih omjera.
Gledajući samo širinu ekrana novi omjer (18:9) kod 5,7'' je jednaka nekadašnjoj širini 5,2'' (16:9), kojeg su mnogi opisivali kao idealna veličina za korištenje, kod novog omjera smo zato pritom dobili 1.4 cm razlike u visini, što je dobro, ali samo neka smanje još ''meso'' gore i dole da ne bude prevelik.

Također, 6'' u novom omjeru ima istu širinu ekrana kao nekadašnji (16:9) od 5,5'', a visina je i tu 1.4cm veća

A one širine koje su jednake nekadašnjim 5'' ekranima izgleda da su dobile posljednji čavao u lijes, izumrle, zasad ih se ne viđa u novom omjeru.
Drago mi je da Samsung S8 i S9 drže 5,8'', a i za Mi7 nagađaju da će biti 5,65'', što su neke idealne veličine za baratanje i ugodnije za đžepove. Valjda neće i te veličine još početi zapostavljati. 6'' će biti ok veličinom kada bude potpuno bezel-less

Raja
Da li uzeti model od 3gb ili 4gb?
Hoce li se osjetiti razlika u brzini i slicno.

Dovoljno je 3gb rama, ali je razlika u ceni toliko mala da se mnogo više isplati uzeti 4gb/64gb verziju, posebno ako planiraš da koristiš mobilni u dužem vremenskom periodu.

mi4c miui9

Pronađi koliko košta brza micro SD kartica od 32Gb pa će ti se sve samo reći.Od više rama može biti samo bolji rad telefona.

Narode, imam par pitanja
Razmisljam o kupovini xiaomi redmi 5 plus telefonu, nisam do sada koristio xiaomi telefone i nemam pojma nista o romovima, nekim sajtovima, i raznim drugim sranjima o cemu vi pricate :D Mene interesuje da li ja mogu taj telefon aktivno da koristim ponekad i po 10 tak sati (znaci viber, skype, instagram, youtube i ponekad google maps) a da nema softverskih bagova, krasova i ostalo? Znaci ne planiram da se petljam sa romovima jer nisam siguran kako to sve funkcionise, prosto kad kupim telefon da li mogu takvog da ga koristim bez nekakvih korekcija roma? :D
I da li neko zna da li ce me takav telefon sluziti bar oko 2godine? Unapred zahvalan

Izvinjavam se ako je već pisano o ovome u temi, ali ja nisam našao pa da pitam par stvari i to za plus model:
1. Kad je primarna kartica na 4G da li je sekundarna samo 2G ili može i 3G?
2. Da li postoje blizanac aplikacije za oba broja, konkretno Viber i WA me interesuju?
3. Da li ima 5GHz wifi?
4. Da li globalni model podržava LTE B20 na 800Mhz? Hvala unapred

Izvinjavam se ako je već pisano o ovome u temi, ali ja nisam našao pa da pitam par stvari i to za plus model:
1. Kad je primarna kartica na 4G da li je sekundarna samo 2G ili može i 3G?
2. Da li postoje blizanac aplikacije za oba broja, konkretno Viber i WA me interesuju?
3. Da li ima 5GHz wifi?
4. Da li globalni model podržava LTE B20 na 800Mhz? Hvala unapred
2. Da
3. Da

4 x DA za Plus model, za obican broj 3.NE

Poslednja izmena:
Da.

Ok. Hvala. Zna li neko na broj 1 da mi odgovori. Prilično sam se zagrejao za plus model pa me zanimaju ovakve stvari. Prelazim sa Huawei p10 lite, do sada nisam imao Xiaomi pa me zanima neću li s konja na magarca. Po svemu što sam pročitao o R5+ rekao bih da neću. Jedino što nisam video ovaj telefon uživo.

omtw, bez brige, redmi 5 plus je dosta ozbiljniji, kompletniji i moderniji telefon(18:9).
Cak mislim da su im i kamere tu negde.
Gadjaj 4/64 (mala razlika u ceni 32 i 64) i nema greske...

Sent from my Redmi 5 Plus 4/64 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno