Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Pa odgovorio sam ti sa DA, ali evo i posebno objasnjenje:

Oba sim slot su 4/3/2g, ali ako se koriste dva kartice:

sim 1 je 4/3/2g , a sim 2 3/2g.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pazi ja sam sa M10L presao na Mi A1. Ne da sam se pokajao nego je xiaomi konj, a m10l magarac :). Ekrani su im slicnog kvaliteta. Prednost je sto mozes da ubacis gcam pa je kamera neuporedivo bolja nego na m10.
A1 radi kao zmaj iako je slabasan procesor, odlicno je sto se ne greje uopste. Nisam osetio da mi je telefon mlak.. E, sad on gura stok android, a ovaj ima skinovan pa je verovatno tromiji.

Super, hvala svima na odgovorima. Odagnali ste mi svaku sumnju.

Drugu ispao redmi 5 plus i pukao ekran. Možete li mi dati neki provjeren link da naručim iz Kine?

Pa odgovorio sam ti sa DA, ali evo i posebno objasnjenje:

Oba sim slot su 4/3/2g, ali ako se koriste dva kartice:

sim 1 je 4/3/2g , a sim 2 3/2g.

Kide, koristim obje kartice ali samo SIM 2 za internet. Jel u ovom scenariju SIM 2 LTE?

Ona koju podesis za net, ta je LTE bez obzira u kom je slotu.

Pazi ja sam sa M10L presao na Mi A1. Ne da sam se pokajao nego je xiaomi konj, a m10l magarac :). Ekrani su im slicnog kvaliteta. Prednost je sto mozes da ubacis gcam pa je kamera neuporedivo bolja nego na m10.
A1 radi kao zmaj iako je slabasan procesor, odlicno je sto se ne greje uopste. Nisam osetio da mi je telefon mlak.. E, sad on gura stok android, a ovaj ima skinovan pa je verovatno tromiji.

Kako slabasan procesor kad je SD625 isti ako ne i jaci od Kirin 659?

Slabasan u odnosu na flagship modele. Po antutu daje bolji skor od kirina iz m10l. To znam.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kako na 5+ videti potrosnju mb po apk,ili se mora instalirati poseban program ?

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

vuleta1001, treba ti ovo:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobidia.android.mdm

f7020a161aed7ef10014abed4b5f8437.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus 4/64 using Tapatalk

Znam za to ,nego sam na proslom tel imao u podesavanjima da vidim a ovde nisam uspeo pronaci [emoji3]

Kako na 5+ videti potrosnju mb po apk,ili se mora instalirati poseban program ?

Svučeš (odozgo nadole) status bar, tapneš na mobilne podatke (today:xxx remaining:xxx), data usage stats

Da li je neko pokusao da instalira stari dobri Pansi SMS (sada ga krste kao Easy SMS ali ide samo kao nadgradnja na Pansi SMS V2 ???) Na Xiaomi Redmi 5 puca, dok mi je na starom Samsungu radio bez problema. I da li neko koristi neki SMS messenger koji ima slicnu organizaciju kao Pansi (da ima odvojene foldere Inbox, Sent i Draft bez suvisnih dzidze-midza za osnovce).

Naplacuju dodatnih godinu dana garancije 65e :D

p.s. Ja sam cuo da je slabiji model 100e u veleprodaji u BGD

Poslednja izmena:
Drugaru tražili u logic shopu 3000 din za dodatnih godinu dana garancije za mi max 2 a ja uzeo redmi 5 plus pre par dana i ništa mi nisu nudili, samo godinu dana...a mislim da ako nešto ne valja pokazaće se valjda u prvih par meseci, šta znam...

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Zicanski, koji rom imas? Kako ti radi gps, tj kakva mu je preciznost. Videh po netu da se zale na to. Kakav je u radu sa wifi 5g? I jesi li mozda ti licno primetio nesto sto ti smeta? :)

Mogu ja da ti odgovorim, gps radi odlicno u kombinaciji sa Igo navigacijom, samo je bio mali problem sa Igo posle zadnjeg apdejta, sto je reseno ponovnim kopiranjem i instalacijom same navigacije. Sto se tige wifi na 5Ghz na Orionu radi bez ikakvih problema i izvlaci do 99 mbps. U pitanju je 5+ global verzija.

Rom global 9.5 Stable, gps sam probao jednom s posla kući radi lepo, wi fi radi lepo na raznim mrežama, podešeno je na automatsko, znači radi na obe frekvencije... Veličina ekrana je mnogo bolja od 5.2, koji sam do sada koristio, na primer ranije mi se dešavalo kad kucam poruku promašim slovo, sad nema šanse

Ljudi da li je neko instalirao ovu sjajnu aplikaciju za savrsene fotke. Gledam i ne mogu da verujem. Na Xiaomi Mi A1 radi savrseno ali i na Redmi 5/plus su rezultati izuzetni. Pogledajte primere ovog Rusa (od 9:40):

Google Camera Samples

Ovde ima neko uputstvo kako se instalira:

Ported Google Camera on Xiaomi Redmi 5 Plus

Koliko je bolja saturacija, odsustvo suma i pojacana ostrina u uslovima slabijeg osvetljenja. Cak i kad je vreme ekspozicije krace od standardne kamere. Cak i sa ukljucenim HDR-om. Za ne poverovati da ovo nije u sastavu stock aplikacija.

Google Camera Redmi 5_0005_Layer 1.jpg

Google Camera Redmi 5_0004_Layer 2.jpg

Google Camera Redmi 5_0002_Layer 4.jpg

Prilozi

• Google Camera Redmi 5_0000_Layer 6.jpg
    Google Camera Redmi 5_0000_Layer 6.jpg
    360.1 KB · Pregleda: 163
  • Google Camera Redmi 5_0001_Layer 5.jpg
    Google Camera Redmi 5_0001_Layer 5.jpg
    313.6 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Jel moze sad da se otkljuca bl na global verziji. Nesto ste pisali ranije ovde da ima nekih problema?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Momci jel stvarno na ovaj model može da se instalira gcam bez da se telefon rutuje?

Bila je neka verzija slicna ...bolja od stock ali ne mogu da je nadjem sada na forumu.

Ako ima neko voljan da testira instalaciju gcam bez root-a i bez twrp-a (mora samo otkljucan bootloader) napisacu ja tutorial...

Mislim da bi moglo da uspe, ali trenutno nemam kod sebe ni jedan primerak sa unlocked BL.

Ako ima neko voljan da testira instalaciju gcam bez root-a i bez twrp-a (mora samo otkljucan bootloader) napisacu ja tutorial...

Mislim da bi moglo da uspe, ali trenutno nemam kod sebe ni jedan primerak sa unlocked BL.

Evo ja bih mogao, samo treba prvo da otključam BL. Redmi 5 je u pitanju. Šta konkretno treba da uradim? Da li se gubi garancija, otključavanjem BL?

Ja cu...uradio mi update pa nemam twrp. A nemam vremena da ga kacim na pc ..q

@kidence ja cu da probam....nemam twrp sada na telefonu.

Nazad
Vrh Dno