Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Jel zna netko na xiaomi.eu stable rom, jel update dolazi OTA ili se mora manual stalno instalirati?

Podržavaju OTA update-ove. Samo meni na mi4c nekad updater neće da skine rom (prijavi neku grešku), i onda odem na sajt i skinem rom i onda iz updater-a instaliram taj manuelno skinuti rom.

mi4c miui9

Uzeo kod lika na kp staklo, leglo ko iz mjau, od ivice do ivice.
74901c8dd4a39caee0187fdd5b60542c.jpg
ed6a7393f85e50246ffeab5ff6ec78ad.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

kupio sam i ja ovo staklo i super pasuje.ali nekako samo staklo kada se postavi pravi kontrast u odnosu na izgled bez stakla.kao da je predebelo ili sta vec pa je ugasen ekran siv a okvir crn.bez tog stakla se u slabije osvetljenom prostoru ne vidi gde je ekran a gde ram a sa staklom se uvek vidi.i iznenadilo me da kad sam ga stavio nekako se zalepilo da deluje da ima lufta izmedju stakla i toucha a drzi odlicno.ne mi je jasno :)

na belom se to verovatno ne primecuje jer vec postoji kontrast izmedju okvira i toucha

Na belom ne, samo sam ga namestao 15 minuta jer je u milimetar precizno, pa da ne omasim koji milimetar gore/dole i "pojede" ekran. Kako sam ga pustio da se zalepi, nigde mehura, malo je deblje nego stakla ranije sto sam uzimao za druge telefone. *mjau**mjau**mjau*, 2.5 ekran...

Ja ne volim te sto idu skroz do kraja, jer ako se stavi silikonska maska onda ona krene da odlepljuje po ivicama

Sent from my MI 5 using Tapatalk

da i mene je zbunilo sto nema "mehura".a da je deblje nego sto imam na nexusu jeste.sto se skin maske koja dolazi uz tel tice ona stize tacno do stakla.sve odlicno izgleda jedino taj sivi ton koji ugasen ekran ima malo kvari dozivljaj...mada zeni ne smeta tako da je i meni ok.inace kamerom sam prilicno pozitivno iznenadjen.nije to nexus kvalitet ali je vise nego dobra.

Ko je rekao da ne valja gps na ovom telefonu ne znam zasto se svi zale
51e7b1a4fc1f54b618272c25dcf7fa49.jpg

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

PS
Evo i samo sa gps bez mreze i interneta

3c23047edb7788b031935bf1c8e7f9df.jpg

Poslednja izmena:
Putovao u Temišvar bez ikakvih problema uz Google Maps, radi najnormalnije za vožnju.

Pa to i kazem gledajuci kako su ga svi predstavili da ima jako puno problema sa gps-om i pokretali isti program pa dobijali preciznost od 25 do 50 m ja pomislio svasta a on radi sasvim normalno kao i svi telefoni preciznost sa slike moga telefona je 4 m u oba slucaja.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Napravi i ja jedan screenshot
490969b0a18625c99c8f47b05b75765e.jpg

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Meni Sygic ne radi kako treba. Imam kupljenu skoro 4 godine. Promenio 5 telefona ...sada na ovom 5+ ne radi kako treba. Ne masi par metara nego bas ne radi dobro gubi signal.

Meni Sygic ne radi kako treba. Imam kupljenu skoro 4 godine. Promenio 5 telefona ...sada na ovom 5+ ne radi kako treba. Ne masi par metara nego bas ne radi dobro gubi signal.

Moze jedno iskreno pitanje a sto si kupovao pored toliko besplatnih app za android posebno jedne odredjenje app?

Kad sam kupovao google maps nije radio ofline. A treba mi cesto za preko. Sygic je odlična navigacija.

Mene here oduševila prošlog leta, imala upisana sokake koji nisu ni asfaltirani

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Predji na Igo NextGen, radi odlicno i sto je najbitnije precizno. Plus promena mapa (Here i TomTom) preko mapchanger-a.
Imam sacuvano puno mesta u favoritima gde god sam bio. Na suprugin RN4x radi perfektno. Nije do navigacije do telefona je.

Podesi GPS only, probaj...a ne high precision za GPS.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Двоумим се између MI A1 и RN5plus
Пошто сам ипак ближи овом другом реших да се јавим овде.
Нисам захтеван корисник, стандардно, читање вести, Viber, навигација и наравно фоткање.
Пошто сам се прво јавио на теми о А1, supermarkomare9 ми је одговорио следеће:

A1 bolji zvuk na sluskama, zvucnicima dosta, Stock android i portret mod na kameri. Rn 5 veci ekran i manji bezeli, bolja baterija, bolja stock kamera(iako je isti senzor kao na a1) pogotovo snimak, ali nema portret mod. Pa sad sta preferiras uzmi, chipset je isti. Kazem iz iskustva jer sam oba imao, trenutno sam na A1 zbog Stocka i zvuka koji je bas kvalitetan...

Скапирао сам да је то од прилике то.
Додао бих само да RN5plus има и предњи блиц, што ми је такође предност, модернијег је дизајна а да ми се код А1 свиђа што има скроз металну задњу страну.
Тренутно користим Huawei P8lite и с обзиром на потребе баш сам задовољан са њим.
Интересује ме следеће:
Јел може неко да ми упореди та два уређаја, посебно квалитет камера, односно да ли правим искорак унапред и колики?
Колико су поуздане оцене и поређења на сајтовим типа Kimovil?
Такође читајући једну од ове две теме о MI A1 или RN5plus видео сам да XIAOMI уграђује дисплеје од два произвођача па ме интересује који је произвођач квалитетнији и како да проверим чији је дисплеј у уређају који узимам с обзиром да планирам да пазарим у Handy-ју?
Супермаркумарету9 хвала на горе наведеном одговору а ви остали извинте и хвала унапред!

Imam sacuvano puno mesta u favoritima gde god sam bio. Na suprugin RN4x radi perfektno. Nije do navigacije do telefona je.

Onda te je zapao los primerak, kod mene radi odlicno. Koji rom imas ubacen, mozda je do mjega? Kod mene je global verzija.

@parabelum
Sve sto ti je receno u drugoj temi stoji, s tim da ni R5+ nema los zvuk, a sto se tice kamere ne znam jer ih nisam uporedjivao. Po meni je mozda prednost odnos stranica 18:9 u korist 5+, jer stvarno mnogo bolje lezi u ruci u odnosu na RN4 sa kojim sam ga poredio.

3/32 sada je na global romu bio je onaj fake rom. Uzeo sam ga odmah na pocetku cim je izasao.

iGo radi kao zmaj.Here takođe.

Gcam verzija [ModGoogleCamera_5.1.018_R4X_v.3.4.1_m.iso. - sa 4pda] kod koje portret mod i HDR+ radi i na prednjoj kameri. Najvažnije stabilna je nema rušenja.

Instrukcije i link.

It is required to activate 2API. 

For those who are in the tank , I repeat again, this camera for Redmi 4X with the MIUI 9 firmware. On other phones or other firmware may not work or work partially, then I will not help you, then you are unlucky. And do not forget, you do everything at your own peril and risk.

Before installing, it is desirable to remove the old version. If the camera does not work, you can clean the application data.

The camera is already set to the optimal settings for the Redmi 4X. After installing the application, go into the settings and exit the application (unload from RAM), then start and use the camera.

In order to use the HDR + mode on the front camera, the ISO slider must be moved from "A-ISO" mode to any other *

In order to use the "Portrait" mode on the front camera, the ISO slider must be moved from "A-ISO" mode to any other *

When on function "Shutter Speed" on the front camera set ISO 100 and you can shoot under any shooting conditions(on the street or in the room)
===== 
* In the afternoon on the street, ISO 100 is enough, and in the room ISO 800-625, maybe less, empirically ...
===== 
m.iso - version with manual iso 

=====

https://www.dropbox.com/s/ezm94a839hiufxc/ModGoogleCamera_5.1.018_R4X_v.3.4.1_m.iso.apk?dl=0

Snimak ekrana sa podešavanjima na kojim funkcioniše dobro.
1e9c448bd793a3ffee90305dc79a0c26.jpg

Džabe solidan telefon za male pare kada me ubi ovaj MIUI. Jel probao neko neki drugi ROM skoro ?

Probao sam nekoliko Aosp (AEX, MOKEE, CARBON), svi su dobri, nema problema nikakvih, sve radi fluidno i bez bagova, čak i Gcam radi bolje nego na Miui u smislu da nema krešovanja skoro nikako. Mokee ima najbolju bateriju, kao na Miui, mada mi je Carbon najbolji, ima najbolji Ram managment, koristim ga 5-6 dana, extra.

Hvala ti puno. Da ga otključam pa ću se igrati. :)

Nazad
Vrh Dno