Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Neće, meni nikada nije, bt maksimalno koristim i nikada veći drain nisam imao. Konretno, jedine drainove vezano za lokacijske servise koje sam imao, bili su vezani za google servise

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Mora Runtastic da se podesi da moze da radi u pozadini(battery optimization) i autostart.
Jel pod ovim misliš ući u MIUI aplikaciju Security pa onda u okviru nje na Permissions/Autostart pa tamo uključim aplikacije koje želim da budu stalno aktivne?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Imas to, a drugo je battery saver. I tu treba da ga iskljucis.

Ne vredi, pisem opet sve po ko zna koji put...

1.Security-Autostart(palis sve app za koje zelis da rade u pozadini, da mogu samo da se startuju)
2. pokrenes app koju zelis da radi u pozadini(viber wa..bla, bla...), otvoris recent apps, povuces app na dole i tapnes na katanac da je zakljucas.
3. Settings-Battery-manage apps battery usage-choose apps i tu nadjes sve potrebne app i u njima podesis No restrictions.

Sent from my Redmi Note 4X

E Kidance, danas drugar uzeo ovaj note kao ti sto imas. Deluje dosta dobro kada se uzme u ruke.

Jos bolje deluje kada se ubaci RR na njega :)

Hvala i izvinjavam se na cimanju, mada ovaj drugi korak nisam čini mi se pročitao na ovoj temi, mada sam R4P tek uzeo otprilike na kraju prve trećine postova, jedno je dok čitaš rešenje a nemaš telefon a drugo kad imaš.

Samo jedno još pitanje na ovu temu. Kontam da ovaj drugi korak, zaključavanje aplikacije ima smisla samo za recimo viber, messenger, tj. aplikacije koje trebaju stalno da rade cele godine recimo. Da li je ovo obavezno i za Runtastic i Stravu koje realno rade samo kada imaš aktivnost (koji će mi đavo kad sam na poslu). Mada ova moja tvrdnja opet ide u smeru navike sa telefona sa 1 GB RAMa.

Hahahaha, ja istu stvar pisem u svim temama, ali ocigledno to brzo ode u zaborav...Svaka Xiaomi tema, barem 3-4 x su ista pitanja i ista kuknjava kako ne radi ovo ili ne radi ono.Na kraju ja ispade da ja branim Xiaomi i MIUI da su ovakvi ili onakvi...

Zakljucas app tada kada ti treba i ne brines da li ce da radi ili nece :) Posle je "otkljucas" ako je ne koristis tako ucestalo...Problem nastaje ako je MIUI ubije jer recimo primeti da dosta trosi bateriju i onda kuknjava...

Poslednja izmena:
Ok, to sam otprilike skontao kao realnu proceduru kad sam već postavio pitanje.

MIUI nema šta da ispada da braniš. Tako zamislili ljudi pa ko voli. Meni se iskreno pomalo i sviđa ta odbojnost koju donose ova podešavanja. Šta da ti kažem, takva je sudbina revolucionara i entuzijasta. ☺️ Ostaje nada da će se pojaviti mlađe snage u ispomoć, a i ko zna, jednog dana kad Xiaomi legalno dođe, možda se sete za dan bezbednosti.

dobar je.xiaomi.generalno ali.me sabij taj miui,totalno degenski i brzo dosadi,ne kontam cemu toliki hajp sa miui..nisu normalni...steta

Posle par dana korišćenja Lineage OS-a za sad sve radi kako treba. Nema više drain-a, gps service bug.

Uptime 31h, SOT 3h 10m, baterija 64%

Kao što rekoh, mnogo fluidnije radi i prelazi iz app u app. Već sam se skoro navikao na drugačiju temu.

Najviše me je iznenadilo kako Mi Band dobro radi u Lineage OS tačnije u milisekundi stižu notifikacije kad me neko zove, stigne sms ili viber poruka (kod stable-a je obično kasnilo 2 sekunde).

Sve u svemu vredelo je pokušati :)

Usput, da li ima negde da se skine Notes aplikacija koja dolazi uz Stable Rom ? Taman sam se navikao na nju kad Lineage OS je nema a ne mogu nigde da je pronađem (ni na GP ni kao apk).

Sto ne probasj Google Keep, moze sve kao i Notes a imas prilaz beleskama na svim platformama...

Pozz,uzeo sam skoro redmi 4x,i sve za sada radi kako treba,imao neke problemcice ali resio sam to..Zanima me da li i vama nekako smrdi punjac kod usb porta,tj ima neki specifican miris barem kod mene je tako..Da li je tako i kod vas,ili ce mi riknuti punjac uskoro :)..Klasican xiaomi punac 5v 2.0A.

Poslednja izmena:
Dobijam obaveštenje o update-u: 8.2.4.0. MBEMIDL (Nightly), 1.5 GB, nisam ni nakakvom dev kanalu, jel ovo redovni uprade ?

Moji rezultati LineageOS-a

Nije veliki SOT jer nisam ni imao vremena više da čačkam ali nek bude 8 sati uz 3 dana i to mi je sasvim dovoljno.
c997ddc805d8b0171c492f84810019a9.jpg
cc96cb5ab2c59d74c82d286fa7e731f0.jpg
d256854bafbb0c1a8252644d779b2c81.jpg

Mislim da Kidence reče da umeju da proberu ljude kojima šalju update... To verovatno znači da će uskoro pravi update.

I ja sam dobio update. Evo skidam ga.

Ajde javi rezultate. Meni je Runtastic radio ok do nekih 25 km, problem je što ja pravim malo veću kilometražu. Strava me je i na prethodnom telefonu blago zezala, mada je otprilike možda i najbolja bajk aplikacija

Danas mi je radio sporttracker 20min bez greske. Nisam dirao telefon.
Jedino sto sam više podesio u odnosu na prethodno je autostart.

Meni je Strava radila katastrofa, po par sekundi. Mislim da sam jedino zaboravio ds je zaključam.

Ne znam kako je moguće da i dalje imate problema sa aplikacijama posle svega napisanog. Meni je na primer za planinarenje app podesena kao na slici i ceo dan beleži bez greške. Bitna je ova stavka dole.
P.S. javite šta donosi ovaj update, stigao je i meni, ali ipak ću da sačekam malo :)
444aa75481b267a2d0e7b4df95eaff27.jpg

To bih i ja voleo da znam. Da sam pajser, pa da sebi oprostim. Al ja drugima nameštam telefone, zezam se sa raznim kompjuterizovanim sistemima i mene lično i personalno zaje.ava MIUI

Strava je setovan skroz prema Kidence-ovim uputstvima, sem što mislim da je nisam zaključao u Recent apps

Pozdrav svima, imam nameru da uzmem ovaj telefon R4P ali se dvoumim izmedju neke radnje za mobilne telefone ili preko KP.
Interesuje me da li mogu i kako da prepoznam u radnji koji je rom? Da li je kineski ili global? A i koji je bolji za neku klasicnu upotrebu (za zene)!
Hvala unapred

Ja sam uzeo od coveka iz NS-a pise cena 179e na KP , ima global rom

Ti imas Redmi Note 4X, ovo je tema za Redmi 4...ne Note.Redmi 4 Prime tek sada dobija 8.2.4.

Nazad
Vrh Dno