Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Ma nemam sta da izgubim, evo sad 4 sata i 20minuta sot-a, a baterija 75% [emoji1]

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pa ja imam tek par dana Xiaomi, ne znam ja nista...tako mi "rekao neko", "negde sam video da tako treba"... Sta ja znam... ;)

Sent from my Redmi Note 4X

Nisam ja mislio nista lose.. cak vidiim da drzis znanje u malom prstu :D

Salim se malo, slobodno podesi... ;) Mora tako, neko to vidi kao losu stranu MIUI-ja, neko kao dobru...U sustini, jedino app kojima ti dozvolis mogu da rade u pozadini, inace ih MIUI gasi radi ustede baterije...Ima tu jos par trikova, ali polako ;)

A nekad kad cistim RAM nestanu viber i messenger, a nekad ne ( te dve sam zakljucao) Stoo to?

Nema potrebe da cistis RAM, to samo trosi bateriju jer sve app koji si ugasio kada ih opet pokrenes moraju da se ponovo ucitavaju...Cemu 3 GB, ako gasis app u RAM-u...

O tome sam bas razmisljao.. ostala glupa navika kad san imao telefon sa 1gb rama[emoji19]

Bice da ovde niko ne cita temu/teme.Mora svima sa se ponavlja, a svi prave iste greske... :B

Poslednja izmena:
Mislim da je više u navikama sa telefona sa malo RAMa, mada nije ni da slabo slušamo

Nema tu cisenja RAM-a, navika koja mora da se menja.Ali jedan reboot telefona u 3-4 dana i milina ;)

E super je to sa gasenjem aplikacija i servisa, ali jedna stvar me ubija u svemu tome.
Ni na jednom telefonu nisam imao problema sa konekcijo BT slusalica kao sa ovim telefonom. Stavio sam BT servis aktivan uvek ali se ipak desava da se ne povezu slusalice kada ih upalim. To sam donekle svario.
Pre neki dan sam isao na voznju bajsem i ukljucio sporttracker. Dodjem kuci i vidim da nije uopste radio. Cim se ugasi ekran, gps se gasi. Nigde ne mogu da nadjem gde mogu da zastitim servis gps-a od gasenja.
BT ima svoj servis, gps ne mogu da nadjem. Ima li neko resenje da ti servisi ostanu aktivni?

A zato meni Runtastic nikako da zabeleži pun trek, nego odradi 15, 20 km, pa onda "zaboravi" gde je.

Pa to, ostane aktivan Sport Tracker, ali izgubi gps i radi u prazno.

Ja sam u trenutku pomislio da nije problem sa gps-om, ali to je nemoguce jer mi navigacija u svako trenutku radi nepogresivo. Nikad mi se ne gubi gps dok radi navigacija.
Samo je gasenje servisa u pitanji. Jedino je to sto ne mogu da nadjem koji je servis za gps zaduzen.

Dal je moguće da su toliki konji, da ovaj servis koji realno mora da radi u background-u, onemoguće?!?

Poslednja izmena:
Runtastic je app, nije servis , imas je na GP. Pogresno si me shvatio...Napisao sam ti sta da skines i da probas, nju podesi kako treba i trebalo bi sve da ti radi...Ja sam tu app koristio kada sam imao Garmin narukvicu, sa ovom app je radila savrseno, nije gubila konekciju...

Runtastic je app, nije servis , imas je na GP. Pogresno si me shvatio...Napisao sam ti sta da skines i da probas, nju podesi kako treba i trebalo bi sve da ti radi...Ja sam tu app koristio kada sam imao Garmin narukvicu, sa ovom app je radila savrseno, nije gubila konekciju...

Hvala za info, nisi se lepo izrazio ti. :D
Za BT ne bih nista instalirao posto je tu neki drugi problem.

Odgovorio sam na @fragolan-ov post, ne na tvoj...Nema veze, tako ispalo...Ja vam dajem resenje, a vi se plasite da probate...Stvarno ne razumem cemu strah ;)

A odogovor vazi i za tebe, podesis tu tvoju app kako sam napisao i gps mora da radi...
Ako nece i tako, ugasi MIUI optimizaciju u dev.options...

Poslednja izmena:
Odgovorio sam na @fragolan-ov post, ne na tvoj...Nema veze, tako ispalo...Ja vam dajem resenje, a vi se plasite da probate...Stvarno ne razumem cemu strah ;)

A odogovor vazi i za tebe, podesis tu tvoju app kako sam napisao i gps mora da radi...
Ako nece i tako, ugasi MIUI optimizaciju u dev.options...

Haha, htedoh da se nasalim malo ali nisam lepo napisao. :D
Htedoh da probam i Stravu i jos neku aplikaciju.

Sve sam odradio sa podesavanjima i sada testiram.

Svi kineski UI rade na principu agresivnog ram menadžmenta i ne razlikuju naknadno instalirane aplikacije i svaku gase posle nekog vremena. Na istom principu radi svaki kineski UI. Ja dovoljno dugo koristim "kineze" i pomirio sam se sa tim da prvo što uradim po podizanju sistema je da odradim proceduru zaključavanja u ram onih aplikacija koje su mi bitne da ostanu aktivne

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Na zadnjim verzijama MIUI(na pojedinim telefonima) je poceo da prepoznaje neke app i sam ih stavlja u Autostart i gasi optimizaciju za njh.Jedino ih ne zakljucava u RAM-u...To sam skoro primetio dok sam se igrao, mislim da od 8.2 verzije to pocinje...

Primetio sam to na ženinom 3s, skaype npr. ostane u memoriji ali isto tako nakon par dana neaktivnosti ne reaguje na poziv.

Mislim da smo se svi zagubili u "prevodu". Krenuli smo u diskusiju o GPS servisu i u to ubacili aplikacije koje koriste GPS. Meni je samo nejasno kako Runtastic radi (neradi) u pozadini proizvoljno vreme (u rancu je dok vozim bicikl) i samo u X trenutku reši da ne koristi GPS.

Takodje zavisi kako je podesen location...Da li samo koristi device gps ili high accuracy(wifi, repetitore...)...Ima i to veze, cisto da se zna...

Htedoh da probam i Stravu i jos neku aplikaciju.
Sve sam odradio sa podesavanjima i sada testiram.

Ajde javi rezultate. Meni je Runtastic radio ok do nekih 25 km, problem je što ja pravim malo veću kilometražu. Strava me je i na prethodnom telefonu blago zezala, mada je otprilike možda i najbolja bajk aplikacija

Nije bitno koja aplikacija i koje servise koriste, za aktivan rad u pozadini mora ručno da se podesi u ona tri koraka koje je @Kidence pomenuo.
Sve ovo važi za zvanične romove, kod vendor romova nema pravila

Takodje zavisi kako je podesen location...Da li samo koristi device gps ili high accuracy(wifi, repetitore...)...Ima i to veze, cisto da se zna...

Meni uskoro stiže senzor koji preko Bluetooth-a beleži razne parametre vožnje (kadenca, puls, lokacija, brzina). To će izgleda tek da bude problematika za nas "taze" kineze.

Vrh Dno