Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Global Stable 8.2.1.0 ne postoji za Redmi 4 vec samo za Redmi 4 prime.To nije isti telefon.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

@nerven, Moje izvinjenje, u brzini nisam obratio pažnju da si tražio Global za R4 a ne za R4P. Kako Kidence kaže, globala za R4 još nema...

Ima li prime korisnika? Dvoumim se između 4p i Note 4x. Uzeo bih ovaj jer je kompaktniji pre svega, ali me brinu kamera (!!) I baterija. Video sam (bar na papiru) da je kamera slabija od Note 3 serije, f/2.2

Sto te baterija brine?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Baterija je za moje potrebe vrhunska. Redovno mi izdrži dva dana cackanja (oko 10h SOT), a verovatno bi moglo i duže ako bih nekad isključio mobile data ili WiFi.
Kamera jeste slabija, u uslovima lošeg svetla, ali danju je dobra.
Generalno, kad koristiš aplikaciju koja može da isključi "Denoise" opciju, ne dobijaš one akvarel slike, dobija se po meni mnogo bolji kvalitet i oštrina, s tim što se javlja sum...

To je odlično. Negde sam čitao da ima problema sa baterijom a nema mi neke logike s obzirom da ima veliku bateriju, s625, mali displej za današnje standarde... A kamera znači klasičan Xiaomi. Ako je još i gora od 3.serije...

A zasto ne procitas malo temu i vidis sta i kako...sve lepo pise i ima kaceni SS...Ono sto citate na MIUI forumu, to nema veze sa mozgom...Sve samo *****i...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Ček, ček, jel to Kidence otišao na veću dijagonalu ? RN4X, kakvi su utisci ?

Jesam...Ode Zlaćko, uzeh malo RN4X sivo-crni...;) Utisci za sada pozitivni, Flesnuo mu Dev MIUI , Android 7.0 i sve to lepo radi... Nemam zamerki.Izrada je po meni mnogo bolja na R4P, ali i ovo je bolje nego Redmi Note 3 pro.Ekran odlican, stvarno ovi novi Tianma ekrani su odlicni...Baterija isto full, juce na 4G ceo dan, imao sam oko 8h SOT, ostalo jos 35% baterije...Sve u svemu, vredi..

Super što su počeli sa ovim Android 7.0 dev romovima za RN4X, pošto je vrlo sličan hardware za R4P znači da će i ovamo doći 7.

Ja sam to odavno rekao, po meni najvece sanse ima R4P da dobije 7 u odnosu na ostale modele iz Redmi serije...

A zasto je podrska na xda slabija na R4P?

4X ce izgleda imati bolju xda podrsku ***. :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Pa vise vole ljudi 5.5" i deo ekipe sa RN3 pro je presao na RN4X...Za R4P je bas slaba podrska na XDA.Ima par nekih Rusa koji nesto muljaju, ali sve je to slabo...

Jesam...Ode Zlaćko, uzeh malo RN4X sivo-crni...;) Utisci za sada pozitivni, Flesnuo mu Dev MIUI , Android 7.0 i sve to lepo radi... Nemam zamerki.Izrada je po meni mnogo bolja na R4P, ali i ovo je bolje nego Redmi Note 3 pro.Ekran odlican, stvarno ovi novi Tianma ekrani su odlicni...Baterija isto full, juce na 4G ceo dan, imao sam oko 8h SOT, ostalo jos 35% baterije...Sve u svemu, vredi..

Kakvi su ti utisci po pitanju kamere i svakodnevnog korišćenja? R4P vs 4x. Cena im je tu negde, 4x skuplji 10-20e.

Oba odlicna, sve to radi kako treba. Oba su klasa za taj RN3 MTK koji imas...
Sto se tice kamere, sve je to isto...mozda za nijansu bolja, mozda i ne...Meni je ista i na RN3 pro , na R4P, na RN4 i na RN4X.Ne vidim neku woow razliku...Po danu upotrebljiva skroz, LL kao sto se vec zna...

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio. Hvala ti. Nekako me najviše privlači manji displej, zasitio sam se ovih većih iako sam bio zakleti "fabletdžija". Ali sa druge strane, 4x ima bolju podršku mnogo a to je za Xiaomi bitno jer update kasni a bagovi se tu i tamo pojave pa je dobro imati nekoga da radi na tome. A tu je i nešto bolja kamera..

Kasni update na Xiaomi? Nesto si pobrkao gadno...Ako je neko azuran sto se tice softvera to je Xiaomi(ne racunajuci Google-Nexus)... Ti si imao only China telefon sa MTK procesorom za koji nisi imao zvanican Global rom...Kako mislis da imas OTA update?Zato se malo raspitaj pre nego sto napises nesto u ovom stilu...Developer rom ima update svaki petak, cesce od toga moze samo svaki dan...

Da, pričam o MTK. Mislim da uopšte source nije pušten, niti bilo kakva podrška. Jedino par entuzijasta što nešto pokušava portovanjem i sl, ali uvek se tu provuče neki bag koji kvari ukupni doživljaj. Pogotovo sada na MIUI8 romovima.

Mediatek ne objavljuje source code, to moras znati, zato ih ljudi i ne vole bas...uzmes lepo Xiaomi sa Snapdragon procesorom i uzivas :)
Da ne idemo vise u off, koji god da izaberes, R4P ili RN4X neces pogresiti.Oba su odlicna.

Da, loše sam se izrazio, pardon. A kod R4P nema ove je*ade oko LTE, kamera senzora, fp senzora, panela za displej, itd?

Nema band20, Tianma ekran je po meni najbolji od svih koji idu u R4P, FP je nebitan ako si na MIUI, ako juris custom ROM uvek je bolje imati FPC1020, mada ima patch i za Goodix FP , a za kameru sam vec pisao.

Steta sto nije bolja kamera na RN4X od RN3. Na MI 5 je super kamera ali mi ne odgovara manji ekran.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

4x ili R4P? 4x ima bolju kameru od RN3. R4P je već pod znakom pitanja. Mi5 je već dosta skuplji, za te pare ima i drugih opcija. Plus Mi5 ima problem s pločom valjda.

Ima moj prijatelj MI 5. Radi sve kako treba.
Kidence kaze da je kamera ista na RN3 I RN4X. Ja sam hteo da predjem sa RN3 na RN4X.

Reče da nema wow razlike, ali opet sigurno je unapređena. Zavisi koliko ko čemu pridaje značaja. Ja npr isto verovatno ne bih uočio neke bitnije razlike, jer mi kamera nije među prioritetima, ali sudeći po primerima s neta... Opasan je 4x. Deluje to ozbiljnije od trojki.

Ok....pogledacu da ga vidim negde uzivo i da uporedim slike..

Ne mogu da nadjem, koju kameru ste preporucivali (aplikaciju) za ovaj telefon.

Da li još neko ima problem sa Viberom. Od pre 3 dana neće da sinhronizuje kontakte,tako da ne vidi ostale viber kontakte. Nudi mi samo da im saljem pozivnicu za viber ali ne free mesidž i dopisivanje. Ne mogu ni da primim poruke niti da posaljem. Prvo sam brisao keš,pa onda sve podatke i ponovo registrovao,a onda i uninstal pa ponovo inszal... I ništa nije pomoglo...

Security app, Permissions,Contacts i izaberi Viber i dozvoli cemu zelis da Viber pristupa, tj.daj da moze da cita kontakte.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno