Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Potražim MSVII maske na ebay, sve simple boje - out of stock. Ima ponešto sandstone boja ali ove simple su mi bolje. Mora se pričekati da kinezi prorade posle novaka...
Vidim ja nešto mi čudno što kinezi ne šalju paketiće. [emoji1]

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Kada sam kupio telefon imao sam kuvani rom V8.0.5.0 MBECNDG.
Direktno iz telefona postoji opcija da se ucita drugi rom, about phone/update/choose update package.
Skinuo sam sa net-a Global V8.1.2.0 MBEMIDI i pokrenuo ga.
Odradio update za 15min.

Meni ova izgleda najbolje
COCOSE Fashion business Soft Silicon TPU Shockproof Armor Case Cover for Xiaomi Redmi 4 Prime pro 5.0 inch Phone
http://s.aliexpress.com/MzeMvaaA
(from AliExpress Android)

Sent from my Z5

Moze li detaljnije objasnjenje? Mada sto kaze Kidence tebi je proslo a ja da probam brikovao bi ga :)
Skini ovde rom sa telefona direktno ili na komp i prebaci posle u internu.

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=320&mobile=no

Pokreni updater aplikaciju, gornji desni cosak na tri tackice, Choose zip...izaberi taj rom sto si skinuo i cekaj da zavrsi.
Ako izbaci da ne moze da verifikuje zip, onda mora Mi flash...mada u 99.9% situacija taj 8.0.5.0.0 prolazi na ovaj nacin.

Kao i uvek, backup obavezan i sve radite na sopstvenu odgovornost ;)

I jos jedna bitna stvar, root nema veze sa prelaskom na drugi rom, flesovanjem i slicnim.Root je dobijanje admin privilegija i pristup sistemskoj particiji.

Poslednja izmena:
Pa taj prolazi...Prva tura r4p je bila sa tim ROM-om koji je izgleda Xiaomi isporucio.
Jer da nema njihov potpis, ne bi mogao da prodje update.
Ili taj sto je editovao ROM , na neki nacin je uspeo je ga potpise nekako da prolazi update na vec opisan nacin.
Probaj, ne gubis nista...

Poslednja izmena:
Prvi put cujem za tu verziju, tebi je bas zapao...Da je 8.0.5.0.0 , pa probas....sa tim ne verujem da moze.

Jedno pitanje oko MIUI-a, nov sam u njemu, jel ima neki način da se ne pokazuje ova pozadina oko ikonica koje nemaju full size, evo ovaj primer kod mene, ikonica za Viber ili za Gmail:

primer.png

Ima, instaliraj druge ikonice [emoji1]

Mali off. Preporučio bih svima Dives ikonice, em ih radi naš čovek (što znači ima dosta ikona za srpske aplikacije) em izgledaju sasvim fino.

Daj sc da vidimo.

Da bi ubacio te ikone, mora i drugi launcher...Na miui launcher-u koji on koristi, to nece ici...
Jedino resenje ti je da skines neku drugu temu , pa iz te teme samo izvuces ikonice...
Naravno, root resava sve probleme i zelje :) root-ujes telefon i radis sta ti je volja...

Da li je iko primetio da mu nedostaju neke fotografije koje je fotografisao. Malo čudno, ali ubeđen sam da mi nedostaju po 3-4 fotkice sa današnjeg sankanja sa klincima... i imam taj osećaj (gotovo sam siguran) da se to desilo još koji put...
Na telefonu je još uvek kuvani kineski "fabrički" rom...

Ja ne, ali iskreno tesko mogu i da kazem sa sigurnoscu buduci da trenutno isprobavam sve moguce kamere da provalim sta mi najvise odgovara. :)

Preporuka za sve kojima slike izgledaju kao da su crtane vodenim bojicama:
-instalirajte apilkaciju koja ima opciju iskljucivanja "Denoise" filtera, na primer Snap Camera HDR (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marginz.snap&hl=sr) ili besplatna Bacon Camera (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fgnm.baconcamera&hl=sr) i to je to. Mislim da cete se dosta iznenaditi razlikom u odnosu na default kameru :D
-preporuka za selfije nocu koriscenjem blica: za Snap Camera HDR (ISO 400, White balance Fluorescent, Denoise off), za Bacon Camera (WB 3600K, ISO 400, ekspozicija 1/24 ili 1/28, naravno Denoise off)
-preporuka za danju, ISO na sto manje, mada i po defaultu tako radi bilo koja aplikacija kad ima dovoljno svetlosti ;)

E sad, kome smeta sum koji se sada javlja, aplikacija za skidanje suma koja, uprkos losoj oceni na play storu, zavrsava fino posao: Fix Noise (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rawzor.fixphotonoise&hl=sr)
Ok, ovo zanemarite. Sad sam skontao da aplikacija cuva fotku u bednoj rezoluciji... :/

To je to od mene. Vrlo verovatno postoji i neka bolja opcija, ali meni ovo za sad zavrsava posao ;)

Poslednja izmena:
Slike ne mogu da nestanu, ali moze da se desi da ih ne sacuva...To je poznat bug na MIUI jos od ranije, zato ja kazem, dva-tri dana i reboot...
Tada nemaju takvi problemi. ;)

Ubacio i ja global rom po uputstvima sa prethodnih strana. Takođe i rom sam skinuo sa linka koji je ovde postavljen. 15tak minuta preznojavanja i sve ok :)
Moram proveravati da li snimi sliku od sada :)

Što se toliko stresirate kad je Kidence u našoj ekipi [emoji1]

2bcae2759b1a40b87bc7544df763a68b.jpg

Ima "rešenje" da problem bude manje izražen (mislim ovaj sa ikonicama), instalirajte temu "star lake" ili "star" (ima ih naravno još puno više, na ovima sam probao). Te teme malo smanje onaj prostor oko ikonica, urade neki blur tako da se ne vidi onaj prazni prostor.

Naravno, uveki ima jedno ALI..., ali ne rade onda prikaz temperature na ikoni za weather i na i datum na ikoni za kalendar, to radi samo na originalnim MIUI temama.

94bae3d354517dfe322e6010b339f586.jpg

Evo kako je kod mene, mislim da ispunjava vase zahteve [emoji3]
Ikonice su iz teme Nighshade, a ostatak je valjda default tema (idete na customize theme pa odaberete samo ono sto vam se svidja iz svake teme).

Slabo bre to :)
Evo kako to izgleda kod mene ;)

uploadfromtaptalk1485686551938.png

Vrh Dno