Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Evo da se pridružim žurci, nabavljen Redmi 4 Prime (sa KP, 175Eu). Prvi utisak je odličan, sve lepo fercera. Prvi put koristim MIUI i nije strašno, ranije sam na jednom tabletu koristio HOLA luncher, vrlo sličan metod.
Sada sam u potrazi za kaljenim staklom i nekom zaštitom. Tankih silikona trenutno nema u Srbiji, verovatno je nestašica usled kineske nove godine.

Screenshot_2017-01-27-09-57-56-435_com.android.settings.png

Poslednja izmena:
Čestitam, neka te lepo služi.

Imaš na Aliju sve i svašta, te silikonske zaštite su maltene džabe, jedino što ćeš se načekati.

Kaljeno staklo nemoj gledati, do sad koje god da smo probali nije odgovaralo tako da nemoj bacati pare bez potrebe. Imaš varijantu tečnog kristala (2000din), pisao je Kidence o tome u drugoj temi.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Hvala za savet, znači da za sada preskočim kaljeno staklo sa nešeg tržišta.

Preskoči sva kaljena stakla za sad. Još nikom u ovoj temi nije ispalo kako treba.

Ja čekam da mi stigne MOFI staklo koje je Kidence već probao i imaš opisano par strana nazad šta je problem. Možda je faličan primerak mada sumnjam. Videćemo.

Usput, jel dovoljan onaj fabrički Explorer file manager za pregled fajlova OTG->USB flash ?

Meni je odlican ovaj fabriski explorer.

Ja imam staklo koje mi je poslao prodavac sa KP zajedno sa telefonom. Poprilicno je ok leglo ako izuzmemo to sto na ivicama ima malo vazduha posto vec kreće krivina tu. Terracell je u pitanju (ili kako se vec pise)
Medjutim, kad uporedim ovo staklo sa staklom koje je btat narucio iz kine za njegov telefon, ovo je katastrofa. Nenormalno lako se grebe iako je navodno 9H. Njegovo sam pokusavao svim i svacim i nisam uspeo da ogrebem :)
Doduse ovde su to jako sitne ogrebotine, skoro nevidljive ali ponovo se vide kada se zagleda.
Stiti staklo telefona i ne kvari izgled telefona tako da sam ja zadovoljan :-D

Inacr, cekam da mi stigne case iz kine vec mesec dana pa kad stigne kacim slike i javljam utiske.

Cim ima taj vazduh na ivicama ekrana, ne da izgleda ruzno, nego ubija...Tu ce vremenom ako nosis u dzepu da nakupis svasta nesto... ;D

Poslednja izmena:
Cim ima taj vazduh na ivicama ekrana, ne da izgleda ruzno, nego ubija...Tu ce vremenom ako nosis u dzepu da nakupis svasta nesto... ;D

Kad odem kuci cu pokusati da slikam da se vidi kako izgleda, nije uopste tako strasno kao sto zvuci ;-)
Na kraju krajeva-kad izadje kasnije kvalitetnija lako cu da zamenim.

Ja sam probao sva moguce stakla, zato i kazem :D

Ako nekog zanima, moze Teracell, ali ''kraci model'', mada po meni je ovo uzas zivi...Ja ovako lep telefon na ovaj nacin da unistim, ne zelim...

Prilozi

• IMG_20170127_145544.jpg
    IMG_20170127_145544.jpg
    1,021.1 KB · Pregleda: 228
  • IMG_20170127_145555.jpg
    IMG_20170127_145555.jpg
    789.3 KB · Pregleda: 199
  • IMG_20170127_145626_HDR.jpg
    IMG_20170127_145626_HDR.jpg
    957.1 KB · Pregleda: 197
Zato se uvek ide bez zaštite pogotovu kada je staklo 2.5d na ćoškovima :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Tako je, ovo sam samo zalepio da bih slikao...Inace ja nosim bez zastitnog stakla bas zbog 2.5d.

I bre, ovo stvarno ne izgleda lepo. Dajte linkove šta ste naručivali iz kine, ako je nešto dobro, da znamo gde valja naručivati.

Kide, jesi li ostavio ovde negde uputstvo za rootovanje ovog telefona ? neki provereni link ?

Za sada nema dobro staklo.Mora unlock, pa TWRP i onda super su...Kao i do sada...

Ali nije sve tako lose, zato preporuka za MSVII case... :D
Skoro pa savrsen za ovaj telefon :D

Prilozi

• IMG_20170127_152011.jpg
    IMG_20170127_152011.jpg
    655.3 KB · Pregleda: 163
  • IMG_20170127_152017.jpg
    IMG_20170127_152017.jpg
    920.1 KB · Pregleda: 173
  • IMG_20170127_152023.jpg
    IMG_20170127_152023.jpg
    543.5 KB · Pregleda: 166
Ali nije sve tako lose, zato preporuka za MSVII case... :D
Skoro pa savrsen za ovaj telefon :D
Nju i cekam sa Alija [emoji3]
Doduse uzeo sam onu "scrub" valjda bese verziju, ne mogu da ocenim ova tvoja kakva je.
Jedino sto mi se kod nje nije dopalo na slikama jesto te sto ivice nisu bar malo iznad nivoa ekrana-to bi igurno znacilo u situacijama kad ostavljas telefon na stolu da ne lezi direktno na ekranu...

Pa zasto bi ostavljao telefon okrenut na ekran, kada ti je zvucnik na dnu.Ja to kapiram kod telefona koji imaju zvucnik na zadnjem delu...ali ovde je glupo. Meni je case bas zbog toga vrh..Vrlo malo uveca telefon, a da kazemo stiti ga u vecini situacija.
A ti si uzeo pesak, malo si se zeznuo.
Lose je odradje kod MSVII taj sand fazon, brzo se unisti.
Samo Aixuan ima full takve futrole.Moja je Symple Style.

Jao bre... Pa na slikama je lepse izgledala, nisam znao za to [emoji20]
A za ostavljanje na ekran-nemam pojma, oduvek to radim

Ako hoces da prelazi preko ekrana, da je gumena i sand fazon, preporuka za ovu...

Tikigogo Sandstone TPU Case For Xiaomi Redmi 4 Prime Pro / Standard Thin Soft Silicone TPU Back cover case for Redmi 4 Pro case
http://s.aliexpress.com/73yquUZj
(from AliExpress Android)

Odlicna i skroz odgovara tvom opisu. Imam i nju...

Prilozi

• IMG_20170127_160008.jpg
    IMG_20170127_160008.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 214
  • IMG_20170127_160000.jpg
    IMG_20170127_160000.jpg
    907 KB · Pregleda: 200
  • IMG_20170127_155951.jpg
    IMG_20170127_155951.jpg
    417.8 KB · Pregleda: 184
Poslednja izmena:
Ako hoces da prelazi preko ekrana, da je gumena i sand fazon, preporuka za ovu...

Tikigogo Sandstone TPU Case For Xiaomi Redmi 4 Prime Pro / Standard Thin Soft Silicone TPU Back cover case for Redmi 4 Pro case
http://s.aliexpress.com/73yquUZj

Odlicna i skroz odgovara tvom opisu. Imam i nju...

Hvala. Aj mi prodas ako ti ne treba? [emoji3]

Aloooo, vratite nam Kidencea!!! :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Au pa kad si pre pokupovao sve te silne maske. Ja tek treću naručio :D

Ahahaha, ima tu jos... ima jos jedna MSVII gold sand, ima jedna obicna crna...
Odavno sam ja uzeo ovaj telefon :)

@despot77

Gde si druze :) Predji u novu ekipu, vreme je ;)

Edit;

Budite oprezni sa custom rom-ovima, imaju verzije koje imaju neki malware u sebi...
Npr. juce sam otpakovao Mokee i pod Cyanogen server.apk antivurusi prijavljuju neko djubre.
Inace Lineage od 03.01.217. je cist, ja njega koristim.
Proverio sam i njega.

Poslednja izmena:
Ja sve hoću da uzmem ovu Gold masku ali nisam siguran koja je zlatna najpribližnija gold boji telefona, obična Gold ili Scrub

MSVII Coque For Xiaomi Redmi 4 4 Pro prime Case 360 Full body cases Hard Frosted PC back cover for xiaomi redmi 4 pro case 5.0"
http://s.aliexpress.com/u6VNjyqi

Ja sam kupio ovu i prezadovoljan sam

For Redmi 4 Pro Rugged Armor High Grade Carbon Fiber Texture Brushed Soft TPU case Back cover for Xiaomi Redmi 4 Pro Prime 5.0"

http://s.aliexpress.com/vYneYfyu

Poslednja izmena:
@bane16

Evo ti Scrub Gold MSVII,pa sam vidi razliku...
Malo je ''zlatnija'' maskica,ali to je samo nijansa..Ne odudara mnogo...

Prilozi

• IMG_20170127_175057.jpg
    IMG_20170127_175057.jpg
    1,018.5 KB · Pregleda: 212
Poslednja izmena:
Ne znam šta dobijate kupovinom sa AliExpress-a kad vam sve to dođe na isto pa čak i skuplje.

$147 + $47,04 (pdv+carina) = $194,04 i to za Gold

Kod našeg čoveka sa 100% Global Rom-om Gray varijanta za 180eur i stigne vam sutradan.

Neko od nas ne plaćaju carinu i PDV. (kupovina iz EU werahuse)

Poslednja izmena:
Potražim MSVII maske na ebay, sve simple boje - out of stock. Ima ponešto sandstone boja ali ove simple su mi bolje. Mora se pričekati da kinezi prorade posle novaka...

Stavio sam global rom. Update is memorije telefona, bez root-a

Nazad
Vrh Dno