Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Zdravo ljudi, gledam Redmi 4 Prime već neko vreme i dopada mi se telefon. Za te novce odlične karakterisitke.
Imam par pitanja, budite ljubazni pa odgovorite :)

1.Da li je bolje kupiti telefon preko interneta (aliexpress, gearbest, honorbuy) ili u nekoj radnji kod nas ?
2.Ako se kupuje preko neta, cena je oko $170 koliko vas na kraju izađe (tel+pošta+carina+pdv)?
3.Da li i kako radi LTE na našim mrežama, znam da sve mreže kod rade u 4G na 1800Mhz i 800 Mhz, zavisi od područja, nije svuda ista frekfencija. Iz Telenora su mi rekli da kod njih 1800Mhz pokriva BG, Suboticu i Kop, a ostalo je na 800Mhz.

4. Da li vam se kvario do sada i ako jeste ako ste to rešili, garancija, servis ?

Hvala, adam se da ću i ja uskoro biti član Redmi ekipe :)

Pozz

1. Zavisi.
2. Izađe uglavnom od oko 3500 do 5500din.
3. Ako koristiš Telenor LTE ne računaj ozbiljno. Kod njih dominira lte800
4. Računaj da ga sam popravljaš :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zdravo ljudi, gledam Redmi 4 Prime već neko vreme i dopada mi se telefon. Za te novce odlične karakterisitke.
Imam par pitanja, budite ljubazni pa odgovorite :)

1.Da li je bolje kupiti telefon preko interneta (aliexpress, gearbest, honorbuy) ili u nekoj radnji kod nas ?
2.Ako se kupuje preko neta, cena je oko $170 koliko vas na kraju izađe (tel+pošta+carina+pdv)?
3.Da li i kako radi LTE na našim mrežama, znam da sve mreže kod rade u 4G na 1800Mhz i 800 Mhz, zavisi od područja, nije svuda ista frekfencija. Iz Telenora su mi rekli da kod njih 1800Mhz pokriva BG, Suboticu i Kop, a ostalo je na 800Mhz.

4. Da li vam se kvario do sada i ako jeste ako ste to rešili, garancija, servis ?

Hvala, adam se da ću i ja uskoro biti član Redmi ekipe :)

Pozz

Ja koliko sam ispratio od nekih sto su narucivali, oko 5000 dinara im je bila carina(nekima nesto ispod), a placeni oko 175-180 dolara....
Sta znam to ti izadje kao da ga kupis ovde od nekog prodavca na KP, jeste da je garancija toalet papir, ali eto tako je kako je.
Iz tog ugla, po meni, nema neke logike narucivati.

Porucis u cg ko ja i nema carine ni pdv[emoji1]

Sent from my Z5

Poruči sa KP. Dok ti stigne telefon iz Kine proći će te volja.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Usput jel imao neko problema sa mobilnim internetom?

Dešava mi se da mi je net uključen ali kad hoću da otvorim stranicu u Operi iskoči mi network tunneling error. U tom momentu neće čak ni Tapatalk da učita dok ne isključim net pa ponovo uključim.

VIP mreža

Kakva su iskustva sa ovim Redmijem sa snap430? Drugaru treba telefon,do 130e,ne nalazim nista pametnije trenutno.

Sent from my 6S using Tapatalk

Jel se meni cini ili je cena redmi 4 prime skocila? Koliko se secam jedno vreme je zlatni bio 135 dolara, sad 150. A crni je sad cak 170 ( bio nesto oko 155). Znaci u proseku za 15ak dolara skocila cena. Ne znam zasto...valjda cena treba da pada a ne da raste. Mozda zbog global roma sto izaso pa povecali prodaju?
Uglavnom to dok je bilo za 135 dolara je jos i vredelo da se naruci. 135 dolara je oko 125 evra i racunaj u proseku 30ak evra carina i pdv (moze i manje, ali ne verujem da bi bilo vise, sem ako ne naletis na neku nadrndanu Jagodinku koja nije osetila ki*u par meseci pa krizira). Onda mu to sve dodje na nekih 155e. Sto je jedno 15-20e jeftinije nego sa kp gde su cene koliko vidim 170-175e. Ali sad posle ovog poskupljenja dodje mu skoro na isto. I ako bi bilo nesto malo (par evra) jeftinije preko alija nije vredno cekanja mesec dana. Tako da trenutno ja glasam za kp.

Skocila po izlasku global ROM-a, a i kod nas ce uskoro jos vise da skoci...

Edit;

Izbacen i Mokee 6.0.1 za R4P

https://youtu.be/7lYSGMU4NQQ

Poslednja izmena:
Stiglo Mofi staklo za R4P...ali....

Staklo bas lepo izgleda, tacno je i ide do ivice, rupe su tacne u mm i ima sve potrebne rupe...
Kada se zalepi, lepo nalegne na ivicama posto telefon ima 2.5d staklo...
Velika mana je sto samo crni okvir ima ''lepak'', sredina je ''suva'' i ne lepi se(providan deo stakla). Ovo prvi put vidim.
Kada se zalepi staklo, lepo prione, a moze da se skine i opet da se zalepi.

E sada, ovo staklo iako lepo izgleda ima velike mane.
Kao prvo, neke tackice , ima kao mrezu po sebi , koje se vide pod direktnim svetlom.
Kada se ekran ukljuci, ne vidi se ...
Ne znam funciju tih tackica.
Takodje, staklo se bas masti...

Druga velika mana, posto sredina stakla se ne lepi stvara se efekat ''vode'' na sredini.
Zanimljivo da se taj efekat ne vidi pod (neutralnom bojom) LED sijalice, a vidi se pod zutom stedljivom...Ni to ne razumem.

Pogledati slike...

Namerno je kupljeno crno staklo, zanimalo me kako ce izgledati na zlatnom telefonu i mogu reci da lepo izgleda(moj licni utisak).

Da nema sve ove nabrojane mane, staklo bi bilo dobra kupovina, ovako je za ''izbegavanje''.

Stako je stiglo u svojoj originalnoj kutiji i spakovano u jos jednu vecu kutiju.
U vecoj kutiji ima par poklona...iglica za sim, olovka za ekran, neki stiker ''protiv zracenja'' i jos par neki sitnica.
Lep gest prodavca.

Prilozi

• image-0-02-05-1a0dcfaf7d1cea0f4f30585aa8a26a58ab1b8e63665568554c0ca09a19df13a4-V.jpg
    image-0-02-05-1a0dcfaf7d1cea0f4f30585aa8a26a58ab1b8e63665568554c0ca09a19df13a4-V.jpg
    213.8 KB · Pregleda: 196
  • image-0-02-05-ac489b4d0ae513fa64b323037cf5f097b9787d390cdc536ca90a0ff75d2a53e1-V.jpg
    image-0-02-05-ac489b4d0ae513fa64b323037cf5f097b9787d390cdc536ca90a0ff75d2a53e1-V.jpg
    117.1 KB · Pregleda: 190
  • image-0-02-05-b430ac20f013099f9715f2fe1d3d461390467f453f136fdc482c1782e74da27c-V.jpg
    image-0-02-05-b430ac20f013099f9715f2fe1d3d461390467f453f136fdc482c1782e74da27c-V.jpg
    149.5 KB · Pregleda: 189
Poslednja izmena:
Kud mi reče. I ja ga poručio.

Nego jel se ovaj vodeni efekat vidi kada se uključi ekran tačnije jel smeta ?

Jel si imao problema sa net-om kao ja u prethodnom postu ?

Ja nemam nikada probleme :D

Kod takvih problema Reboot i problem resen...Android je to.

Ne vidi se taj efekat kada je ukljucen ekran ako gledas ''ravno'', vec iz nekog ugla se vidi ili kada nakrivis malo fon.

Ja isto nisam znao, meni je ovo trece staklo i jos uvek nisam nasao odgovarajuce ako ti je za utehu. :D

Poslednja izmena:
Svako uzima sta mu vise odgovara, a posto pitas u ovoj temi, mozes dobiti samo jedan odgovor, a to je Redmi 4 prime.

Samo da javim sta je bilo sa onim OTG problemom :)
Bilo je ili da telefon brljavi ili da kabl nije kako valja, vratio sam ga nazad kod prodavca, probao drugi najjeftiniji koji su imali i sve radi perfektno.
E sad, mislili smo da je ovaj prvi kupljeni kabl fabricki los, medjutim, on radi kod sony telefona koji ima prodavac, probamo opet kod mene, nece :)
Dakle, ako imate problem, mozda ga imate zbog neke nekompatibilnosti sa tim odredjenim kablom, samo ne razumem zbog cega je tako... kabl ko kabl.

Ja sam na prethodnom telefonu koristio asusov file menadzer i kada sam ga intalirao na ovom telefonu nikako nisam mogao da ucitam flash.
Na fabrickom file menadzeru je uredno radilo.
Problem kod asusovog menadzera je bio u dozvolama.
To je jedino na sta sam naisao.
Inace radi super.

Nazalost, javio se jedan, po meni ozbiljan problem.
Kada pricam sa nekim, cesto mi se zale da je zvuk previse tih. vo se pogotovo odnosi na situaciju kada koristim slusalice i mikrofon u slusalicama - primer kada pricam preko vibera.
Snimao sam koriscenjem ugradjenog recorder-a u redmiju i uporedjivao sam sa fajlom snimanim koriscenjem starog Samsung Galaxy Express 2 telefona. Samsungov fajl je neuporedivo glasniji.
Da li ima nekog resenja za ovaj problem i da li jos neko moze da potvrdi istu situaciju?
Inace je i dalje 8.0.5.0.0 Vendor ROM u pitanju, nisam presao na global jos uvek.

Pa to je problem do slusalica, ne do telefona.
Kada koristis slusalice koje imaju ugradjen mic, onda se taj mic koristi za razgovor....

Probaj da ukucas u dialer *#*#64663#*#* i imas tu da testiras mic i ostalo...
Ako nece ovaj kod, idi u about phone i tapkaj na kernel dok se ne pojavi skriveni meni...

Pa to je problem do slusalica, ne do telefona.
Kada koristis slusalice koje imaju ugradjen mic, onda se taj mic koristi za razgovor....

Zaboravio sam da dodam sinoc jos nesto.
Nije do slusalica, tj. do mikrofona u slusalicama, zato sto sam probao sa starim Samsungom koriscenjem istih slusalica. Snimljen zvuk je neuporedivo glasniji nego kad se snima sa ugradjenim recorder-om na Redmiju (prebacio fajl na Redmi pa uporedjivao sa istim vrednostima volume-a).

E sad, zanimljiva stvar: kad udjem u engineering mode i tamo testiram slusalice i mikrofon, tamo je zvuk ok, tj. dosta je glasniji nego kad se snima u recorderu. Dakle, moj neki zakljucak je da to neko podesavanje u MIUI-u nekako utisava i ogranicava jacinu.

Nasao sam na netu opciju da se rutuje telefon pa da se neki fajl prepravlja da bi se to ispeglalo, ali iskreno ne bih da cackam ako je u nekoj verziji ROM-a to ispravljeno.

Ja ne znam zasto se ti mucis sa tim budjavim kuvanim ROM-om kada imas official Global ROM.

Poslednja izmena:
Iskreno, cekao sam da opeglaju sitne bagove na koje se ljudi zale na MIUI forumu, konkretno zvuk kad je zakljucan mob. Ali izgleda da ću ipak preci na njega ranije nego sto sam planirao ako se kod njega ne javlja ovaj problem kojo ja imam.
Jel moze neko sa global ROM-om da uporedi jacinu snimljenog zvuka sa nekim samsungom npr?

Iskreno, cekao sam da opeglaju sitne bagove na koje se ljudi zale na MIUI forumu, konkretno zvuk kad je zakljucan mob. Ali izgleda da ću ipak preci na njega ranije nego sto sam planirao ako se kod njega ne javlja ovaj problem kojo ja imam.
Jel moze neko sa global ROM-om da uporedi jacinu snimljenog zvuka sa nekim samsungom npr?

Ne mogu da uporedim snimljen zvuk sa Samsung-om ali mikrofon najnormalnije radi (bilo u telefonu ili u Xiaomi Standard slušalicama)

Ja sam moj brikovao, mrtav, ništa niti svetli, niti može da se upali.
Hteo preko kuvanog roma da ubacim global stable po ovoj proceduri:
https://xiaomi.eu/community/threads...e-to-unlock-flash-get-rid-of-fake-roms.36883/
Sve sam išao korak po korak.
kada sam došao do koraka Type "adb devices" u cmd promptu mi je lepo prijavio uređaj.
posle sledećeg koraka Type "adb reboot edl"
samo se isključio i
sada je mrtav, brikovan, ne može da se uključi, ne daje znake života

@kidence
pomoć ili savet

Ako si citao temu od pocetka, video si sta sam pisao u vezi brikovanja.
Zato nisam ni hteo ovde da pisem uputstvo, bas i takvog razloga kao sto se tebi desio...
99.9% da mogu da ti sredim telefon, ali mora da bude kod mene...
Javi se na pm ako hoces da se dogovorimo...

Poslednja izmena:
Hvala ti mnogo @Kidence.

Uspeo sam da ga podignem, na gornji taster (pojačavanje) i taster ON simultano. Pojavio se onaj TWRP meni na kineskom. Ne znam šta sam uradio, ali vratio se na prethodno stanje. Kuvani ROM

Ostao sam istraumiran, i posle ovog iskustva, ostaću doživono na kuvanom ROMu. Nije ovo za mene, ne vladam materijom.
Još jednom hvala na ponušenoj pomoći.

Hmmm...ti nemas TWRP.
To je mi recovery.

Ma nije TWRP nego grafički meni sličan, gde je sve bilo na kineskom u dve kolone, a jedino što je bilo na engleskom je recovery, download i flashing, koliko se sećam.
Ako negde nađem na Xiaomi forumu sličan screen, okačiću ovde.

Znam ja sta je to, zato sam ti i napisao.Ako hoces global, ponuda i dalje vazi.

Vrh Dno